Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

bacsis


de sarsilovici la: 14/02/2018 01:14:20
taguri: Diverse 
voteaza:
“Poftiti in pravalie ! Cu ce pot sa va fiu de folos, ce doriti ? Ase amabilitati nu se intalnesc prea des sau cel putin eu nu prea le-am intalnit in ultima vreme, in zona in care vietuiesc. La piata de cele mai multe ori vanzatorul ar fi in stare sa iti dea cu tasul de la cantar in cap daca ai cutezanta sa pui din proprie initiativa vreo portocala pe cantar din proprie initiativa. El iti vinde din gramada la rand si trebuie sa accepti si marfa cu mici defecte (mari cand la analizezi acasa). La electrice daca intrii si ceri un bec, vocea acrita cu zeama de corcoduse, intreba fad, de care ? La carne musai trebuie sa fie si ceva nefolositor strecurat pe cantar. La notar m-am dus sa i-au o procura si una din domnite alta decat pe cele de mai cunoscusem acolo cu alte ocazii, a vrut sa aiba tot ea ultimul cuvant: da ce ati scris povestea asta in cerere, asa de lunga cine o citeste ? Pai as fi vrut sa zic pt o parlita de procura pe care imi ceri 80 lei ai putea sa citesti 15 randuri pe care le-am scris in cererea tip pe care tot dumneata mi-ai dat-o. Da nu am mai zis. Am tacut si am inghitit in sec . Pentru ca aveam nevoie de acea tidula am acceptat si tratamentul asta !
Totusi intr-o zi am sunat la deranjamente la Telecom si dupa ce am asteptat un timp o voce blonda sau bruneta nu am distins bine dupa silabe, mi-a raspuns si dupa ce i-am comunicat numarul postului telefonic deranjat, a verificat ca e o problema pe linie,mi-a spus ca o sa vina o echipa sa rezolve. I-am spus multumesc, mi-am luat ramas bun si donsoara mi-a spus asa deodata "dar nu mai fiti trist si sa aveti o zi buna ! Mai si m-am fulgerat asa o chestie ! De unde si pana unde ma stie, respectiva si cum de a dedus mneaiei ca eram catranit, ca zic eu ca nu m-am aratat asa ? Probabil ca nu mi-am dat seama dar din partea mea a castigat o binecuvantare in acea zi. Chiar nu m-am asteptat la asa ceva de la o operatoare la serviciul telefonic! Culmea e ca au reparat telefonul si nu era prima sesizare care o facusem. Merge acu ceas !
E o pizzerie la care ma duc sa zic cam o data pe saptamana . E acolo o domnita probabil pana in 25 de anisori cu niste ochelari cu lentile mari cu rame subtiri, ma rog dupa cum e moda actuala cu o figura nevinovata, nu prea inalta, subtirica. Acum nu stiu ce gargauni o fi in capsorul mneaiei dar mie mi-a parut destul de simpatica, delicata. E si de cate ori ma duc zimbeste asa subtire si ma serveste onorabil de fiecare data. Intr-una din zile dupa ce mi-a aruncat zambetul acela subtore, am intrebat-o daca sunt cumva murdar de vasilina (ca mesterisem la Pobeda) sau e ceva de ii starnesc zambetul ! Ea saraca a fost de o sinceritate debordanta. Pai si tata avea o sapca ca a dumneavoastra. Sa zic drept nu imi prea placea si intr-o zi cum am gasit-o pe cuier dupa ce m-am intors de la batut covorul, i-am articulat una de s-a tuflit toata ! Aha zic eu, de la sapca, care va sa zica ! M-am uitat eu prin incaperea respectiva si nu avea la indemana nici un batator de covoare dar mi-au ramas ochii pironiti pe vreo doua palete de alea de manevrat pizza in cuptor. Aveau niste cozi lungi de vreo 1,5m. Seamanau ele intrucatva cu dispozitivele de scarmanat covoarele. Ei si precaut am platit si m-am retras in glorie. Acum era destul de greu sa aiba indemanarea Simonei Halep in manevrarea paletelor dar puteam sa stiu sigur ? Nu m-am dus cu sapca pentru a nu risca ! Oricum cate un zambet imi mai arunca de fiecare data! Probabil face parte din bacsisul vanzatorului ! Da si cum am inceput taman de astea nu prea se intalnesc in zona in care vietuiesc, bacisuri ! daca vorbeste omul frumos, te mai duci si a doua oara dar daca te trateaza urat, neprietenos la ce sa te mai duci ? Vorba dulce lipseste in multe situatii si ar aduce destule !
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


*** - de zaraza sc la: 14/02/2018 12:50:45
Si cand iti zambeste cineva e musai sa cauti motiv? Prea te-ai obisnuit cu oameni acri!

Eu nu dau atentie la astia, daca observ imi imaginez ca e obosit/a, are ceva ganduri etc. Este o singura persoana, vanzatoare, in tot orasul asta de circa 10.000 de locuitori, care are o mutra acra si n-o suporta sotul meu. A lucrat pana acum la trei magazine. Inainte de '90 a fost ceva muncitoare la fabrica de mase plastice. Nu e vina ei ca asa are mutra si mai si vorbeste cu o raceala de te ingheata, dar pe mine nu ma deranjeaza. Asa se vede de la sotul meu... De regula oamenii astia au cel mai mult nevoie de caldura sufleteasca. Sunt sigura ca in trecutul lor nu gasesti o copilarie fericita pe de-a intregul, undeva in trecutul lor e o lipsa de afectiune, o durere, o despartire. Si atunci de ce sa ii stigmatizam?

#655736 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...