Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

De ce voi boicota referendumul


de RSI la: 01/10/2018 10:44:47
rezumat: Un referendum ilegal si inutil
voteaza:
De ce m-am dus, ma duc si ma voi duce intotdeauna sa votez la alegeri, dar nu ma duc la referendumul de pe 6-7 octombrie. Alegerile decid pe ce cale va merge tara.
In schimb, Referendumul acesta este :
- ilegal si neconstitutional in opinia mea, deoarece contravine normelor europene si incalca drepturile omului. Conform art. 20 din Constitutie, normele internationale la care a aderat Romania au precedenta, in afara cazului cand normele nationale sunt mai favorabile.

- inutil, deoarece modificarea propusa exista deja in Codul Civil. Presupunind ca referendumul va avea succes, ce se schimba? Nimic. Cuplurile gay nu se vor putea casatori in Romania. O pot face in alte tari, de exemplu Belgia. Dupa care vor putea veni in Romania unde vor beneficia de aceleasi drepturi ca orice cuplu casatorit (vezi recenta decizie a CCR ). Deci, avem de a face cu o inutilitate care ne costa peste 4o milioane de euro.

Avand in vedere cele de mai sus, cui foloseste acest referendum?
Intai, unor politicieni de mica anvergura, extremisti dubiosi si tartufisti notorii, care au lansat aceasta idee.
Apoi institutiilor religioase care incalca metodic principiul neamestecului religiei in politica. Vor sa arate partidelor politice ca le pot pune la dispozitie o masa de manevra cat mai mare.
Nu in ultimul rand partidelor politice care vor sa-si atraga gratiile institutiilor mai-sus mentionate si voturile masei de manevra. Pentru asta aceste partide arunca la ghena chiar si principiile lor ideologice.

Cu alte cuvinte, scopul referendumului nu este cel declarat, ci un joc de imagine al celor pe care i-am amintit: politicieni marginali si marginiti, institutii religioase avide de influenta, partide politice demagogice lipsite de integritate.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (24):


*** - de pescadorul la: 06/10/2018 07:45:52
As dori sa fac unele precizari, nu inainte de a va saluta pe toti membrii Cafenelei.
Referendumul nu este ilegal si neconstitutional, el a fost aprobat de CCR, dupa votul favorabil din Parlament.
Nu se incalca Drepturile Omului, dreptul la casatorie nefiind un drept fundamental, doar dreptul la viata intima. Daca vrei sa oficializezi insa o poveste de iubire indiferent de sexul partenerului, trebuie sa te adresezi organelor publice care vor actiona conform reglementarilor specifice tarii respective.
7 tari din UE au familia definita cu sintagma (familia - casatoria dintre un barbat si o femeie). Daca majoritatea sunt din Estul Europei iata insa un caz real ce depaseste granita. Pentru conformitate redau linkul sursei, adica n-am visat eu.... https://europa.eu/youreurope/citizens/family/couple/marriage/index_ro.htm...

"Căsătoria între parteneri de același sex - cazuri în care legislațiile naționale diferă

Emma (din Belgia) și Carine (din Franța) s-au căsătorit în Belgia și s-au mutat în Italia, unde Emma și-a găsit un loc de muncă. Autoritățile nu le-au privit ca pe un cuplu căsătorit, întrucât Italia nu recunoaște căsătoria între persoane de același sex.

Însă, pentru că încheierea de parteneriate înregistrate între persoane de același sex este totuși permisă în Italia, Emma și Carine au aceleași drepturi ca și partenerii înregistrați în baza legislației italiene."

Deci nu am fi singurii "primitivi". Ba mai mult, momentan suntem "progresiti" (vezi recenta decizie a CCR). Decizia a fost luata tocmai pe baza art 48 din Constitutia Romaniei (familia - casatoria dintre soti)... o exprimare ambigua din punct de vedere sexual, care a impiedicat CCR sa procedeze ca in Italia.
Tocmai aici intervine rolul Referendumului, de a stipula forma irefutabila ce nu mai poate fi interpretata (familia - casatoria dintre un barbat si o femeie). Din momentul posibilului vot pro la acest Referendum si modificarea Constitutiei, s-a rupt filmul pentru familiile "unixesuale" ca recunoastere oficiala.
Ca aceasta idee a fost lansata de "politicieni de mica anvergura, extremisti dubiosi si tartufisti notorii" n-ar fi fost nimic daca n-ar fi fost aprobata de 3 milioane de "primitivi" de pe aceste plaiuri mioritice. Ei au "obligat" Parlamentul sa puna in discutie problema si cum doar USR s-a pus de-a cur...mezisul cu 13 voturi si de la restul s-au abtinut 7, s-a aprobat cu 107 voturi de larga varietate politica in Senat (camera decizionala).
Tot ce va rog este sa nu dati cu pietre in "pianist" (sport national in Romanica, ca vin jandarmii si va gazeaza printr-o interventie violenta exagerata) si ca la noi chiar ca la nimeni.... sunt urmariti penal, dar asa se intampla cand justitia este independenta, nu precum la coruptii aia din marile democratii occidentale, unde jandarmii fac prapad, dar procurorii vanduti se fac ca se uita in alta parte. Ce voiam sa spun legat de subiectul cu bordura, ca nu sunt nici pro si nici contra acestui Referendum, ba chiar ma doare in .... nu pot sa spun unde caci nu vreu sa influentez votul... :)))))))
#655937 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pe mine - de ionbarb la: 07/10/2018 16:54:59
mă târăște nevastă-mea la fiecare votare. de data asta n-a mai reușit...
#655938 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 07/10/2018 20:09:54
Gata, ca tot s-a rezolvat, acum nu mai este nici o problema cu referendumul, e absolut legal si repecta si drepturile omului.... :)))))
Noi "progresistii" mai avem un mic hop de trecut pentru a transforma curul in organ sexual oficial. Codul Civil, al dracu care a ramas ca in epoca de piatra "barbat+femeie", unde mai pui ca exista si o lege ce impiedica casatoria "unisexuala". Dar inceputul a fost facut, restul e o bagatela.... :))))))
Ma intreb totusi de ce s-a bulucit lumea la vot tocmai acolo in tarile unde problema cu dosul s-a rezolvat mai demult. In Romanica au fost sectii de votare, parca 2, unde nu a venit nimeni, acolo se statea la coada ca la ulei si zahar pe vremea cand taca-paca intre doi sau doua, insemna puscarie. Sa nu-mi spuneti ca si-au rupt hainele sa voteze "NU", fiind era mai simplu sa "boicoteze" asa cum au facut ai nostrii. Probabil ca o sa aflam, dar cand va fi prea tarziu. Chiar s-a intors lumea cu curul in sus.... :)))))
#655939 (raspuns la: #655938) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorului - de RSI la: 08/10/2018 09:35:16 Modificat la: 08/10/2018 09:41:11
Decizia CCR a fost nedemna de o Curte constitutionala pentru ca referendumul leza dreptul unei minoritati.
Constitutia nu-i o guma de mestecat de care sa traga fiecare dupa cum îi vine pe chelie. Mâine ne trezim cu alte chestii care să fie băgate în constituție.
Homosexualii care își îndeplinesc datoriile față de stat au aceleași drepturi precum cetățenii heterosexuali? Deci de ce ă nu se poată căsători civil precum toți cetățenii?
Dar de cele 45 milioane de euro cheltuite in incercarea de a nu schimba nimic, devreme ce Codul civil o spune clar, ce zici?
Si din cei 3 milioane care au semnat, câți au fost la vot? Sau poate unii s-au dat ... la fund?
In rest, nu repet ce am scris mai sus.
#655940 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 08/10/2018 10:42:36
Casatoria nu este un drept fundamental al omului... ea este reglementata prin alte mecanisme specifice si diferite in tarile UE.
Intr-o democratie, teoretic se pare, o majoritate hotaraste. Au fost indeplinite conditiile, cei 3 milioane de votanti, ca initiativa lor sa schimbe constitutia, la articolul respectiv..... care nu lezeaza DREPTURILE OMULUI.
Ai dreptul la Viata Intima dar oficializarea unei casatorii este regtlementata de legile in vigoare in fiecare tara.
Chiar UE stipuleaza ca la acest capitol fiecare stat isi rezerva dreptul sa procedeze conform traditiilor, obiceiurilor, convingerilor religioase.
Dar imi pierd timpul degeaba.... :))))))
#655941 (raspuns la: #655940) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 08/10/2018 10:44:59
Foarte important insa este in ce tara traiesti. Daca statul respectiv este de mana a 2-a datorita slugarniciei, ti se dicteaza.
#655942 (raspuns la: #655941) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 08/10/2018 11:01:08
Pai asta prevede si Constitutia in forma actuala! Plus Codul civil!
Deci se confirma inutilitatea acestui referendum!
iata ce zice Constitutia:
Art. 48 – Familia
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
(2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
(3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.

Deci, referendumul a fost total inutil.
#655943 (raspuns la: #655941) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 08/10/2018 11:09:01
Statul nu poate fi membru intr-o alianta si sa-i nesocoteasca regulile.
Sigur, putem sa ne retragem din UE si NATO si sa devenim membrii in Comunitatea Euro-Asiatica a lui Putin. Si atunci sa vezi respect pentru drepturile minoritatilor dar si ale majoritatii, cu lideri cucernici ca Putin, Lukasenko, Nazarbaiev, etc.
Dar imi bat gura de pomana. Poporul si-a exprimat clar optiunea.
#655944 (raspuns la: #655942) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 08/10/2018 11:15:15 Modificat la: 08/10/2018 11:15:41
Si tot nu ai comentat nimic despre cei 45 milioane de euro aruncati pe fereastra. Cu 12 milioane de euro un grup de voluntari(voluntare) cladeste un spital oncologic pediatric. http://www.daruiesteviata.ro/despre-noi/
#655945 (raspuns la: #655941) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de zaraza sc la: 11/10/2018 10:36:35
"Deci nu am fi singurii "primitivi". Ba mai mult, momentan suntem "progresiti" (vezi recenta decizie a CCR). Decizia a fost luata tocmai pe baza art 48 din Constitutia Romaniei (familia - casatoria dintre soti)... o exprimare ambigua din punct de vedere sexual, care a impiedicat CCR sa procedeze ca in Italia.
Tocmai aici intervine rolul Referendumului, de a stipula forma irefutabila ce nu mai poate fi interpretata (familia - casatoria dintre un barbat si o femeie). Din momentul posibilului vot pro la acest Referendum si modificarea Constitutiei, s-a rupt filmul pentru familiile "unixesuale" ca recunoastere oficiala."

"Ca aceasta idee a fost lansata de "politicieni de mica anvergura, extremisti dubiosi si tartufisti notorii" n-ar fi fost nimic daca n-ar fi fost aprobata de 3 milioane de "primitivi" de pe aceste plaiuri mioritice."

Tot primitivi ramanem... Cum ramane cu cuplul acela de gay, care nu pot sta in Romania impreuna decat foarte putin. Nu sunt recunoscuti ca parteneri... Ce zic legile noastre despre asa ceva?

In mod evident suntem in urma Europei la capitolul asta, pentru ca pe multi ii revolta numai ideea partenerilor de acelasi sex, ce sa mai vorbim de parteneriate sau alte facilitati?

Ideea a fost lansata de Biserica, dupa parerea mea. In general lumea era scandalizata de relatiile intre persoane de acelasi sex si cineva a profitat de aceasta indignare colectiva. Adica - hai sa folosim aceasta oportunitate. Biserica putea foarte bine sa profite, popularitatea ei era scazuta. Cel putin in primariile psd-iste, reprezentanti ai bisericii au venit cu liste ca sa se semneze pentru initierea referendumului.
Primitivi = fanatici religiosi + dezinformati.

#655946 (raspuns la: #655937) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de zaraza sc la: 11/10/2018 10:41:34
Eu am avut noroc. Sotul meu ar fi votat da, dar cum nu e psd-ist, nu a vrut sa le faca jocul. Stia foarte bine cum au venit reprezentantii bisericii ortodoxe sa semneze in primarie si oamenii nu mai aveau chef sa semneze cand au vazut ce fac. Eu nu voiam sa ma duc, ca nu cumva sa se faca alea 30% si sa se valideze, ca eram sigura ca cele mai multe voturi vor fi da.

Noi de regula mergem la vot. Singura data cand n-am fost, a fost cu votul asupra Constitutiei.

#655947 (raspuns la: #655938) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de zaraza sc la: 11/10/2018 10:43:42
Am scris in alte comentarii cum au semnat oamenii listele... E clar atunci ca din ei nu avea cum sa mearga la vot, ca s-au scarbit de cum au procedat cu listele...

#655948 (raspuns la: #655940) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de zaraza sc la: 11/10/2018 10:46:11
Ti se dicteaza daca au interese... Dar daca pe noi ne apuca, sa zicem, scarba de minoritatile sexuale, iar biserica vrea sa profite de asta... lucrurile se complica. UE poate zice... un pic de rabdare, peste cativa ani n-o sa mai fie asa impotriva...

#655949 (raspuns la: #655942) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de RSI la: 11/10/2018 12:53:14
total de acord cu ce sustii, cu o precizare: nu BOR a inceput chestiunea aceasta ci nise politicieni rasuflati, fara anvergura si fara cauze reale de aparat de tip marian munteanu, ogdan Diaconu si altii ca ei. Atat Bisericile (si neo-protestantii sunt in aceeasi oala) cat si partidele politice (PSD,PNL) au sarit in caruta asta, ca sa mai ciupeasca niste voturi. Dragnea si guvernul au intrat in hora ca sa faca o diversiune de la procesele primului si anchetele evenimentelor de la 10 august.
#655951 (raspuns la: #655948) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de ionbarb la: 12/10/2018 20:16:49
Te uiți cumva la emisiunea ”Starea Nației”? Era pe TVR iar acum e pe Prima. Tipul de acolo le zice pe bune încât mi se face o silă...de toți politicienii. Nu pot să uit vreodată ce ar fi zis regele Mihai cuiva în treacăt: ”Vrei să negi o cauză? Fă un referendum!” Legat de homosexuali eu am o anume părere: în sistemul lor de reproducere există un defect, o infirmitate, ceva aș îndrăzni să spun de tip androgin care ar putea explica atracția lor deviantă față de semeni. Dacă la naștere sistemul lor de reproducere pare normal în timpul creșterii acesta devine anormal. De la un doctor am aflat că homosexualitatea n-are nimic de-a face cu psihicul ci cu...genele (poate n-am înțeles eu bine ceva de la el atunci dar teoria asta e infirmată). După mine homosexualii să se facă cupluri ca să se f... după în c.. și în g... până la adânci bătrâneți cu o singură condiție: să nu adopte un copil!!!
#655955 (raspuns la: #655947) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de zaraza sc la: 16/10/2018 11:25:49
Se mai intampla cateodata sa vad ceva din Starea Natiei. Sotul e cu telecomanda si el se uita pe Discovery sau Digi cu ale lor canale despre natura si altele asemenea. Pot sa zica medicii tot felul de supozitii asupra cauzelor, dar inca nu s-au facut cercetari concrete. Ar afla atunci, daca se uita unde trebuie si studiaza ce trebuie, ca in copilarie au avut socuri emotionale legate de probleme in acest domeniu si s-au orientat spre sexul... opus care este si sexul lor. Nu intotdeauna aceasta explica orientarea sexuala diferita de majoritate, dar sunt exemple unde s-au gasit explicatiile. Un baiat care a vazut ca sora lui e mai in centrul atentiei vrea sa devina fata si copiaza comportamentul acesteia.

Adoptatul copiilor e doar o sperietoare scoasa cu ocazia referendumului. Daca ne uitam in tarile civilizate, cuplurile de homosexuali adopta copii, iar copiii nu copiaza comportamentul, deoarece cuplul nu intervine asupra orientarii sexuale a copilului, ci sunt mult mai constienti de problemele care ar apare si au grija sa dea copilului o educatie lipsita de impuneri. Homosexualii nu isi doresc sa fie mai multi homosexuali. Sunt mai normali decat noi, in directia asta. Tot oameni sunt si ei, nu sunt cu nimic mai prejos.

#655957 (raspuns la: #655955) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza sc - de ionbarb la: 16/10/2018 20:07:13
Într-o țară civilizată cum e Anglia o fetiță Elsie a fost ucisă cu bestialitate de către un homosexual care a adoptat-o. Într-o familie de homosexuali un copil adoptat nu se va bucura niciodată de adevărata dragoste și afecțiune pe care i-o poate arăta o mamă adevărată. Copilul va crește un monstru cu chip de înger. Oricât de normali psihic ți s-ar părea homosexualii, pentru mine ei au ceva demonic în conștiința lor. Aș lua-o la fugă dacă m-aș întâlni cu unul...
#655959 (raspuns la: #655957) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de zaraza sc la: 18/10/2018 09:38:43
Avantaj: ai tot interesul sa fii permanent într-o forma fizica buna!

#655961 (raspuns la: #655959) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de RSI la: 18/10/2018 11:25:26
Sa nu confundăm fobiile și preconcepțiile pe care le are orice om cu realitatea.
#655962 (raspuns la: #655959) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de ionbarb la: 18/10/2018 13:34:58
Nu știu ce dreaq s-a vrut până la urma urmei de la acest popor cu referendumul ăsta...cred că ai concluzionat destul de bine în subiectul tău cu ”jocul de imagine”. Eu, așa cum i-am spus lui zaraza sc, mă uit de la o vreme la emisiunea ”Starea Nației” și ce-mi place cel mai mult de-a acolo este rubrica ”Vax Populi” în care poți să vezi trista realitate cu ignoranța crasă a muritorilor de rând. Hai să privim realitatea într-un mod mai general și să presupunem ce-ar fi ieșit dacă referendumul ar fi cerut părerea populației despre monogamie vs. poligamie și formele acesteia (poliginie, poliandrie și căsătoria în grup)?
#655963 (raspuns la: #655962) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ionbarb - de RSI la: 18/10/2018 14:07:07
Exact. și eu mă uit la Dragoș Pătraru. Concluziile mele le-am scris în subiect, dwci nu mai repet. Când un referendum ne costă 45 de milioane de euro, iar un spital oncologic-pediatric 12 milioane de euro și asta într-o țară cu un sistem medical sub orice critică, nu mai am niciun dubiu cu privire la iresponsabilitatea,chiar ticăloșia guvernanților.
#655964 (raspuns la: #655963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de ionbarb la: 18/10/2018 15:17:26
Cred că ai estimat destul de bine suma investită pentru referendum: 45,000,000 euro împărțite la 18,907,422 de cetățeni români cu drept de vot, face cam 2.3 euro per cetățean, bani care ar include hârtia folosită pentru formular și alte mărunțișuri (cerneală, benzină, energie electrică etc.) Cu banii ăștia s-ar fi putut face sau moderniza într-adevăr vreo trei spitale sau altceva. Mă întreb oare dacă guvernanții, ăia care sunt, au un simț al măsurii lucrurilor? Un șef adevărat își pune subalternii la treabă spunându-le în felul următor: interesați-vă, vedeți ce faceți și veniți și-mi spuneți! Pentru că el plătește, el pune condițiile, el ia deciziile...
#655965 (raspuns la: #655964) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de zaraza sc la: 19/10/2018 13:57:05
Lucrurile sunt clare. După 1989 ne-am indragostit de capitalism si, satui de ideologia comunista, de masurile lor rigide, am luat-o pe aratura si acum culegem rezultatele. Nu ne-a mai interesat cultura? Cladirile istorice, culturale, se darama. Nu ne-a mai interesat sa vorbim corect? Prim-ministrul e o agramata. Am vrut produse din occident? Terenurile agricole se degradeaza. Fabricile sunt inlocuite de mall-uri, de noi fabrici unde se asambleaza cabluri auto. Degeaba au strigat oamenii de cultura dupa 1989 ca nu e bine ce se intampla. Toti voiam sa traim mai bine, sa ajungem din urma standardele occidentale, fara sa ne ingrijim de sufletul nostru, de cultura noastra, de felul cum vorbim si scriem.

#655966 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pescadoare - de munteanu rodica la: 23/10/2018 17:25:51
E cam tirziu, da' tot o spun. De unde Doamne iarta si pazeste ai ajuns la concluzia ca Referendul a fost despre casatorie, viata intima si alte alea. Daca mai treci pe aici spune-mi si mie sa nu mor proasta. Poti face o poliloghie cit vrei tu de stufoasa, nu promit ca am rabdare s-o citesc toata dar voi incerca.
#655973 (raspuns la: #655941) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...