-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ma incapatanez sa fiu ROMAN!


de magcat la: 30/12/2004 10:32:00
modificat la: 30/12/2004 16:02:57
voteaza:
Ma incapatanez sa traiesc in ROMANIA, sa muncesc AICI,sa am realizari AICI si sa am sentimentul ca apartin acestor locuri si ca am facut ceva pentru tara asta , care ne suporta!
Ma incapatanez sa fiu ROMAN!!!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


Good for you! Si chiar daca - de (anonim) la: 30/12/2004 16:21:13
Good for you!
Si chiar daca n-ai trai si munci in ROMANIA tot ROMAN ai fi.
#32461 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
"...si ca..."maqcat, - de DESTIN la: 30/12/2004 16:21:37

Poti ramane "ROMAN!!!"oriunde te-ai afla.


"Ma incapatanez sa traiesc in ROMANIA, sa muncesc AICI,sa am realizari AICI si sa am sentimentul ca apartin acestor locuri si ca am facut ceva pentru tara asta , care ne suporta!
Ma incapatanez sa fiu ROMAN!!!"

Cu bine,
Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.
#32462 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
A fi roman - o incapatanare ???? - de (anonim) la: 02/01/2005 11:35:01
Nu stiu sigur daca e vorba de "incapatanare" in alegerea de a ma reintoarce in Romania. Am facut un doctorat "cum laude" in lingvistica franceza la Paris-Sorbona, sunt Conferentiar calificat de Ministerul Educatiei din Franta si totusi... la 31 de ani lucrez ca lector la Universitatea Ovidius din Constanta si locuiesc undeva la mal de mare. Incapatanare ? Sau o stare de bine pe care nu am regasit-o nicaieri altundeva in lumea pe care am batut-o ?
Nu ma simt nici conservatoare si nici nu cred ca nu as putea pleca (sora mea lucreaza de patru ani la Universitatea Laval din Quebec, daca mai era nevoie de argumente suplimentare...).
Cred ca, pur si simplu, mi-e mai bine aici. Cert, nu financiar. Castig o nimica toata si am preferat sa raman in concediu de crestere a copilului decat sa ma intorc cu adevarat la munca. Poate nici profesional (desi gasesc, inca, destule oportunitati pentru a iesi la colocvii si intalniri internationale, chiar daca mediul in care lucrez nu e deloc motivant).
Cred ca vreau sa-mi cresc copiii aici (e drept, sotul meu e navigator si reusim sa ducem o viata corecta) si nu in lumea cea mare.
Cred ca am preferat sa-mi acopar de aici dorul de plecare decat sa fiu nostalgica la infinit, de undeva de departe, cu gandul la atmosfera de Craciun de acasa.
Cred ca sunt romanca in ciuda statutului de "etre hybride" pe care mi l-au dat anii petrecuti la Paris.
Si cred ca asta nu se trateaza.
Nu am forta sa fiu incapatanata cu propria mea viata.
#32575 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
A trai in Romania... o incapatanare ? - de Monica Vlad la: 02/01/2005 17:47:54
Cu un doctorat in lingvistica franceza "cum laude" la Paris, conferentiar calificat de catre Ministerul Educatiei din Franta, am ales, la 31 de ani, sa predau ca lector la Universitatea Ovidius din Constanta. Si nu sunt o persoana incapatanata. Cred, pur si simplu, si nu mi-e teama sa o recunosc, ca exista un "bien etre" pe care nu l-am gasit nicaieri in alta parte, si prefer sa-l traiesc aici in loc sa-l visez nostalgic dintr-o destinatie indepartata. Cred ca vreau sa imi cresc copiii aici, chiar daca financiar si profesional nu e intotdeauna valorizant. Ies la colocvii de cate ori pot, am mereu o usa deschisa catre lumea francofona, si ma intorc aici, acasa. Desi as fi putut ramane afara (sora mea lucreaza de patru ani la Universitatea Laval din Quebec, daca mai era nevoie de vreo demonstratie...). Cred ca am ales sa ma intorc pentru mine si pentru sufletul meu, si nu doar pentru ceilalti.
#32588 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Doctorat?! - de (anonim) la: 09/01/2005 13:27:07
Nu stiu daca ai un complex de superioritate sau, traind in Romania si avind acel doctorat, ti s-ar da un statut 'om deosebit' da, vorbind intre noi, eu as spune bravo pentru pregatirea profesionala dar si ce daca...:)i

Nu pot sa-mi explic cum un om inteligent face o facultate si apoi un doctorat (pierde atit timp din frumosii ani ai tineretii invatind) si apoi spune ca nu a facut-o pentru bani.
Faptul ca ai ales sa lucrez unde lucrezi este o alegere pesonala care nu cred eu ma convinge ca dai dovada de eroism sau ambitie. Scuze pentru asta.
Este mai degraba o decizie care iti da comfort, nu te oboseste si poti sa iti dea acest statut de 'om deosibit'.

Faptul ca ai decis sa locuiesti in Romania este o preferinta personala..altii poate nu-ti impartasesc punctul de vedere.

A avea rude in strainatate, din nou nu este mare scofala. Pesonal am rude in Canada, USA, Australia si Europa...eu traind in Europa. Si fiecare dintre noi a plecat independent fara sa ceara ajutorul celuilalt.
Ne iubim, vorbim prin internet si nici unul nu mai vrea sa se intoarca in Romania. De fapt copii nostri, cind ne intilnim vorbesc in engleza pentru ca unii nu stiu romaneste deloc (casatoii mixte)
Si noi avem facultati si doctorate; personal am doua facultati. In schimb avem slujbe bune si sintem platiti foarte bine, asa cum ar trebui si tu sa fii platit pentru afortul pe care fara indoiala l-ai pus pentru diplome.

Locul unde traiesti, ce faci, ce slujba, ce pregatire ai este personal care nu cred ca ar trebui sa ne faca martiri, eroi sau viteji.

Iti doresc fericire in continuare si sanatate dar sa stii ca viata vine doar odata si fara sa-ti dai seama a zburat.

Dinu
plecat de vreo trei cincinale...:))
#33023 (raspuns la: #32588) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Cunosc si eu persoane care au - de mya la: 21/08/2006 20:31:43
Cunosc si eu persoane care au studiat din pasiune si nu pentru bani. Am cateva cunostinte care si-au facut doctoratul unul in Germania si altul in SUA si nu au ramas in tarile respective din purul fapt ca nu s-au adaptat. Nu mai zic de dorul de tara. Acum au revenit in Romania si regreta amarnic ca s-au intors. A trebuit insa sa treaca ceva timp ca sa ajunga sa regrete asta. Au ajuns sa lucreze in ministere, cu salarii mizere si nu sunt deloc multumiti dar asta e viata, deh.
#140684 (raspuns la: #33023) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...