Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Dialog cu moş Crăciun


de zaraza sc la: 27/12/2020 11:08:03
rezumat: Când moş Crăciun se duce cu sacul plin înapoi
voteaza:
- Moş Crăciun, n-am vrut nimic anul ăsta, pentru că am o dorinţă mai deosebită: vreau să iei pandemia asta cu tine şi... să nu mai auzim de ea niciodată.
- Să ştii că aş fi vrut să scap de ea înainte să vin la voi, dar... care pandemie? Ai observat că de fapt nu există? Unde s-a stabilit că este pandemie? Am răscitit tot ce s-a spus în iarna trecută şi până a început isteria asta în toată lumea. Au fost nişte cazuri în China iarna trecută, nimeni nu poate să precizeze, credibil, câte au fost şi cât de grave. Apoi, preventiv, s-a hotărât să se ia nişte măsuri în restul lumii, deci practic înainte să se constate vreo epidemie undeva, s-au luat nişte măsuri contra unei presupuse pandemii viitoare. Şi de atunci guvernele tot iau măsuri preventive. În restul majorităţii instituţiilor din lume, între medici etc părerile sunt împărţite. După cum vezi, nu ştim şi nu s-a spus nicăieri dacă s-a atins un număr de bolnavi care justifică denumirea de pandemie sau măcar epidemie. Asta pe o parte. Pe de altă parte am ajuns la concluzia că cea mai mare problemă a oamenilor în acest an a fost frica. Aş fi făcut eu un hocus-pocus şi să dispară frica, dar... oamenii nu sunt nişte păpuşi vorbitoare, să fac eu ce vreau cu ei. Oamenii au voinţă, sunt fiinţe libere care decid pentru ele însele. Nici nu pot şi nici nu mi-aş permite să le modific ceva în minte, deoarece toate situaţiile prin care trec sunt situaţii de care au nevoie ca să înveţe ceva din ele. Situaţiile din care nu mai avem nimic de învăţat trec pe lângă noi fără să le observăm, nu ne afectează. Ne afectează situaţiile din care avem ceva de învăţat, deoarece noi reacţionăm la ele, ceva ne deranjează la ele. De ce? Asta trebuie să afle fiecare, pentru că fiecare om e diferit. Sigur, sunt şi asemănări, dar asta tot fiecare va decide ce are asemănător cu alţii. Aşa că, draga moşului, lucrurile se vor îndrepta de la sine, prin lucrul împreună a fiecăruia. Poate că frica este o mare lecţie care trebuie învăţată de către toată omenirea, de data asta. Nu ştiu, observ şi eu ce se întâmplă în lume. Din ce ştiu, străbătând atâtea secole, oamenii au refuzat din ce în ce mai mult să gândească în profunzime şi se mulţumesc să aibă grijă doar de pântece şi să dea de lucru minţii citind, ascultând ştirile, dându-i minţii plăceri imediate, pe care le cere ea. Sufletul nu mai este nici măcar pe locul doi, majoritatea oamenilor văd în jur numai interese personale, dar de fapt văd oglindirea fiinţei lor. Eu zic că a sosit momentul să ne întoarcem spre suflet, să redescoperim cum să facem o societate mai bună, dar asta este doar o părere personală.
- Cum să facem o societate mai bună, moş Crăciun?
- Eiiii, ar fi mult de povestit. O să-ţi spun pe scurt. Oamenii redescoperă treptat că numai lucrând împreună pentru mai binele comun, îl vor realiza. Vor lăsa orgoliile deoparte, vor pune pe primul loc sufletul şi aşa vor ieşi din această confuzie generalizată. Nu mai merge cu ascunzişuri şi prefăcătorii. Am observat cu toţii că poţi ascunde ceva o perioadă, dar nu la infinit. Aşa şi acum. Mulţi oameni pe această planetă au crezut că pot face ce vor, profitând de oamenii simpli care lucrează şi îşi câştigă cinstit un ban. Dar oamenii simpli nu ştiu că munca lor este mult mai valoroasă şi din munca lor trăiesc elitele lumii. Este un dezechilibru care nu mai poate fi susţinut. Atunci când există un dezechilibru major în lume, oriunde ar fi el, natura va face ceva să restabilească echilibrul. Aşa că fiţi atenţi, oameni buni! Adevărul, cinstea şi onoarea nu au fost pierdute! Ele se întorc în forţă printre noi, distrugând vechile năravuri.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...