Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Zaț


de beatlemaniacul la: 10/08/2021 23:40:19
rezumat: zat
taguri: zat La_o_cafea 
voteaza:

Noii sosiți picară ca o grindină, pe ne-așteptate. Căzură așa, pleașcă, în dezordine, peste ceilalți. Luați prin surprindere, aceștia se urniră mai spre margine făcându-le loc celor noi chiar în centru. Câțiva mai tineri și mai sprinteni se apropiară curioși. Auziseră și ei profețiile deoarece din vechime se zvonea despre momentul prefacerii. Cei bătrâni spuneau că după o stare de fierbere, de agitație, de neliniște puternică, evenimentele se vor precipita destul de repede spre un final care va aduce izbăvirea. Scepticii credeau însă că fierberea la care se făcea referire era de fapt doar viața, privită ca o agitație continuă. Adolescenții, cei încă netrecuți prin foc, indiferenți și zburdalnici, trăiau o lungă destindere, degajare, liniștire, însă cei vechi, mai statornici, susțineau că acel moment va fi unul înfricoșător, cu emanații mistice. Mai exista și un grup relativ mic al celor blazați. Aceștia căzuseră într-o stare de fermentare, ajunși un fel de pleavă sedimentată la fundul drojdiei.

Curioșii cercetară în întregime pe cei noi, constatând că erau exact ca și ei: aceeași formă și culoare doar că aveau un aer mai proaspăt, mai degajat. Unul mai curajos făcu primul pas: „Eu sunt Bob!”
„Și eu sunt Bob”, răspunse unul nou.
„Și eu!”
„Și eu!”
„Ați venit să ne salvați?”
Cei noi se priviră un pic uimiți, apoi fără multă vorbă se prinseră într-un fel de horă. Începură să se miște fără grabă, tot acest dans provocând câteva cercuri concentrice ce sorbiră încet pe cei mai vechi în mișcarea aceea însuflețitoare, cadențată și legănată a celui ce se lasă condus spre extazul suprem.

„Ei, fir-ar să fie de treabă, am rămas fără cafea” suspină poetul, căutând cu privirea la fundul borcanului. Cu greu adună un vârf de linguriță de praf aromat și bine râșnit. „O să fac una îndoită”, își spuse, frecându-se la ochi cu mâneca pijamalei, dezmeticindu-se cu greu după noaptea lungă si întortocheată. Porni focul sub ibric apoi turnă praful nou peste zațul vechi, adaugă puțină apă și începu să amestece în spirale leneșe privind îngândurat cum drojdia umedă înghite noile particule măcinate într-un dans nebun, învechit, desuet.


Iunie 2021


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


*** - de zaraza sc la: 11/08/2021 13:01:32
Eu sunt Boabă! :D

#656322 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cantece de vitejie si inmormantare - de Cri Cri la: 20/09/2021 09:20:23
”Stare de fermentare”... nu m-as fi gandit intr-o mie de ani :))

Partea buna e ca fermentarea nu e blazare, moarte sau lene, implica o gramada de activitate, emanatii si modificari. Deci... deci da.
#656327 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...