Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Corectați-mă vă rog!


de ionbarb la: 18/01/2023 11:21:44
rezumat: un text de tradus
taguri: Diverse 
voteaza:
În prezent lecturez o carte de 329 pagini, o carte aș zice destul de dificil de digerat. Sunt multe cuvinte asupra cărora trebuie să mă opresc și să caut traducerea în dicționar. Am ajuns momentan cu lectura pe la pagina 59, acolo unde începe partea a doua intitulată ”MIND AND BODY” și care începe cu un citat extras dintr-o altă lucrare. Iată-l:

If we were to look closely at an individual human being, we would immediately notice that it is a unique hologram unto itself; self-contained, self-generating,and self-knowledgeable. Yet if we were to remove this being from its planetary context, we would quickly realize that the human form is not unlike a mandala or symbolic poem, for within its form and flow lives comprehensive information about various physical,social, psychological, and evolutionary contexts within which it was created.”

Dr. Ken Dychtwald in The Holographic Paradigm

Traducerea mea ar fi cam așa:

”Dacă ar fi să ne uităm mai îndeaproape la o ființă umană, am remarca imediat că aceasta este o hologramă unică în sine; de sine stătătoare, autogeneratoare și autocunoscătoare. Totuși dacă ar fi să excludem această ființă din contextul ei planetar, ne-am da repede seama că forma umană nu e diferită de un poem simbolic sau mandala, căci în forma și decursul ei trăiesc informații cuprinzătoare legate de diversele contexte fizice, sociale, psihologice și evoluționare în cadrul cărora aceasta a fost creată.”

Așadar corectați-mă...Mărturisesc că în viața mea n-am văzut o hologramă pe viu dar nu pot spune totuși ce mă atrage să aflu mai multe despre fenomenul acesta al holografiei. Sper ca lectura integrală a cărții să mă ajute întrucâtva...Vă mulțumesc!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


*** - de zaraza sc la: 18/01/2023 21:27:21
E un subiect interesant, dar un pic cam teoretic. Mă atrage și pe mine, dar mai mult din punct de vedere practic. Adica omul cuprinde în sine un univers. Văzut bineînțeles din perspectiva sa proprie. Tot ce e în societate întâlnești în el. Un om o să-ți descrie întreaga societate dacă are timp și nivelul potrivit de limbaj. Oricum în sinea lui are o imagine a societății.

Holograma permite redarea unei imagini tridimensionale. Înregistrezi pe o placă amplitudinile și fazele undelor luminoase și poți să redai în 3D un corp. Omul este o hologramă a universului/societății, în sensul că în el regăsești tot ce este în societate, așa cum spuneam mai sus. Dar noțiunea 3D nu mai este relevantă în acest caz. Este captivant subiectul, pentru că e vorba de om, de noi înșine, de felul cum vedem societatea și cum o reflectăm. De faptul că noi suntem un univers.

#658018 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...