-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Micul Mos Craciun


de wildrose la: 06/01/2005 21:00:00
modificat la: 08/01/2005 00:05:43
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Fulgii cadeau unul cate unul ca intr-un dans ametitor fara sfarsit. Pamantul isi imbraca haina alba de sarbatoare si isi astepta musafirii.
O cabana luminata domina perisajul prin pozitia si veselia debordanta pe care o emana. Crengutele de brad asezate pe la ferestre, perdelele imaculate care acopereau imaginea unui firav brad de Craciun, cadourile pregatite si mult visate, precum si tanara familie care insufletea peisajul aveau un adevarat aer festiv.
Un baietel de vreo sase anisori, cu o fata poznasa si niste ochi vii, arzatori, se juca cu un plic pe un fotoliu. O fetita blonduta, cu doua codite impletite si cu obrajii rumeni din cauza caldurii focului, privea melancolica la spectacolul iernii.
Din bucatarie razbateau niste cuvinte grele si usturatoare, care amplificau din ce in ce mai mult cearta celor doi soti. Pareau, mai degraba, doi oameni care se urau din adancul sufletului si nu o pereche de indragostiti.
La auzul asprelor injurii copiii se uitara unul la altul pentru ca, dupa aceea, sa-si lase ochii in pamant. Tristetea si disperarea isi facusera loc in inimile lor asa cum lacrimile le licareau in ochi.
Baietelul lua atunci o coala de hartie si incepu sa scrie cateva cuvinte. Caligrafia era tremuratoare si timida, neobisnuita, parca, cu vidul imaculat peste care se asternea. Dupa ce isi termina micuta scrisoare, baiatul o impaturi, o introduse in plicul ce-i servise drept tovaras de joaca pana atunci si adauga: "Pentru Mos Craciun". Fetita il privea cu ochii mari de uimire si cand isi dadu seama ca fratiorul ei voia sa aseze scrisoarea sub brad, se ridica de pe fotoliu si rapi mica comoara dandu-i un sarut. Deschise incet fereastra, dupa care ii dadu drumul in negura noptii.
Baietelul se incrunta si privirea sa ceru imediat o explicatie. Atunci, ea inchise ochii pentru doua secunde si nemaiauzind zgomote in camera alaturata, ii spuse:
- Vezi? Asta-i spiritul Craciunului!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: