Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Conul Băsescu faţă cu reacţiunea


de florinelul la: 07/01/2005 15:54:00
modificat la: 08/01/2005 00:09:10
voteaza:
Din ultimele apariţii publice ale domnului Preşedinte reiese clar că cineva acolo sus şi-a uitat prerogativele, funcţia şi în orice caz caracterul neutru şi diplomatic, caracteristic oricărui “cârmuitor” de stat constituţional. Domnul Băsescu, odată preşedinte al opoziţiei din România, este pus acum în faţa unei realitaţi crunte: Năstase & Co. i-au uzurpat pe nedrept această calitate, acest titlu înnobilator şi plin de o putere mistică, el fiind nevoit să se mulţumească cu umilul şi prea restrictivul rol de Preşedinte al României, preşedinte al puterii. Devine evident faptul că Traian Băsescu nu este pregătit, şi nici nu se aştepta – cum a afirmat mai târziu, pentru tronul de Cotroceni; izolat într-un palat liniştit, o oază de artă şi vegetaţie reconfortantă, domnul Preşedinte se simte privat de tot ceea ce l-a consacrat în cariera sa atotcuprinzătoare: scandaluri politice, crize, procese, turbulenţa mărilor şi a maselor, controverse, schimburi dure de replici…
Ieşirile inadecvate, necalculate şi iresponsabile ale domnului Băsescu sunt o dovadă a calităţilor aproape subterane ale venerabilului: înca tânjind la opoziţie, la o Nirvană a controversei şi a atacului politic “pe la spate”, Traian Băsescu începe să-şi exteriorizeze, rând pe rând, extravaganţele politice, mofturi de dictator sudamerican, cu intenţia de a-şi dovedi superioritatea pe toate planurile. Constituţia, cu articolele ei sfidătoare, de-a dreptul meschine şi veşnic eronat interpretate, precum “Nimeni nu este mai presus de lege”, devine, probabil, în concepţia domnului Băsescu, o aberaţie întocmită după criterii perimate de calicii guvernării pesediste. Afirmaţiile domnului Preşedinte reprezintă intruziuni brutale ale ideologiilor sale tupeiste dar lipsite de raţiune şi moralitate, în mediul democratic românesc. Victimele acestui joc de-a “puterea şi opoziţia” vor fi, bine-nţeles, cetăţenii. În aceste momente procesul administrativ - la nivelul întregii ţări – este întârziat de mascarada politică de la Cotroceni. Un guvern şubrezit deja de tentaţiile reacţionare ale domnului Voiculescu şi ale vigurosului partid umanist se confruntă nu numai cu majoritatea “aproximativă” a Alianţei în parlament ci şi cu încăpăţânarea unui preşedinte la rândul lui reacţionar. Dar când cineva ajunge să se răscoale împotriva propriei ideologii şi a unei alcătuiri politice construite şi aprobate chiar de persoana în cauză, atunci o astfel de acţiune nu-şi poate avea sursa decât în disperare, în lipsa oricărei soluţii raţionale.
Pe domnul Băsescu îl cam strânge costumul de preşedinte. Neprimitor, duhnind puternic a reminiscenţe iliesciene, a miresme neîmbietoare social-democrate, croiala prezidenţiala pare mult mai incomodă decat jerseul de primar, casnic şi totuşi sobru, ceva între eleganţă şi ridicol, pretându-se atât la scandaluri mediatice cât şi la şuete de partid… Metamorfoza domnului Băsescu în preşedinte este o certitudine; dacă va avea loc în zilele acestea, ca urmare a unei judecăţi raţionale, a retractării celor spuse şi a revizuirii atitudinii în relaţia cu presa şi alegătorii, sau după un îndelungat război politic şi mediatic, asta rămâne de văzut…
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


Conul Băsescu - de stancosty la: 08/01/2005 13:56:17
Florinel dragă, constat că ai ceva condei şi spirit de observaţie.
S-ar putea însă să nu fii pe placul unora, cu idei mai fixe, pentru că, nu-i aşa, nici nu a apucat bine omu' să se aşeze pe tron, că au şi început cârcotelile.
Este bine însă că sunt şi oameni care nu se lasă îmbătaţi de euforia succesului şi văd mai limpede cum stau lucrurile.
#32975 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cam facil - de aleksikrates la: 08/01/2005 18:19:18
Este atat de usor sa comentezi vag si cu trimiteri imprecise la Constitutie. Ca pe urma sa argumentezi probabil ca nu s-a incalcat litera ci spiritul Constitutiei. As prefera viitoarele comentarii sa fie un pic mai la obiect.
#32987 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Presedintele si Constitutia - de Adrian Marchidann la: 23/01/2005 08:41:07
Cine l-a ascultat pe Basescu a inteles ca omul nu a incalcat Constitutia. El nu a semnat nici un act oficial care sa sprijine cele spuse de el in interviul din Adevarul. Dar, ca orice cetatean, are dreptul constitutional de a face declaratiile pe care le crede de cuviinta.

Cei doi presedinti de camera au fost alesi prin incalcarea regulamentului celor doua camere si presedintele nu poate acepta frauda in cele mai importante institutii ale statului. Caci, prin functia de elaborare si aprobare al legilor, Parlamentul ar trebui sa fie un exemplu de corectitudine. Iar PUR a fost mult mai putin suparat decat Nastase pentru comentariile presedintelui.

De la un capitan de cursa lunga eu astept ca el sa preia carma cu vigoare cand vasul isi pierde directia, nu sa isi ridice fustita diafana si sa ne incante cu un gratios dans de echidistanta cum a facut Iliescu.

Nu cred ca ne putem permite un presedinte care este echidistant pe banii nostri doar cand ii convine lui.
#34260 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
N-ai inteles nimic, Adrian - de florinelul la: 01/02/2005 10:14:33
Citeste presa,uitate la televizor, cauta termenul "echidistant" in dictionar...
Si, eventual, ia la puricat si Constitutia (editia 2003); urmareste, in special, prerogativele presedintelui...
Este adevarat ca orice cetatean are dreptul la libera exprimare (atat timp cat se dovedeste ca afirmatiile sale nu au lezat in anumita masura una sau mai multe persoane), dar presedintele ar trebui sa se gandeasca mai mult cand deschide gura, doar are o armata de consilieri, intelectuali "potenti" si activi, in spate...
Si sa lasam la o parte pesedismele si antipesedismele, sa fim "echidistanti", macar "pe banii nostri", domnule...
Cat despre "capitanul de cursa lunga" Basescu pot spune ca el a facut o singura cursa importanta in viata... si s-a intors fara flota, dar cu conturile burdusite... ;-)
P.S. stancosty avea un text interesant despre underground-urile Partidului Democrat, in frunte cu oligarhul Basescu... Ti-l recomand... Poate o sa ai o revelatie...
#35095 (raspuns la: #34260) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce a realizat Basescu pentru tara de cind este in politica? - de PRIBEAGUL la: 03/02/2005 09:11:30
Dragilor, eu nu traiesc in Romania de multa vreme si nu-i cunosc politicienii de azi.
Pentru mine Basescu reprezinta numai un nume care suna urit.

Traind multi ani intr-o democratie adevarata (cel putin asa apare...) am invata ca orice persoana, in orice functie: politica, economica sau tehnica trebuie sa probeze niste realizari.

Cind te duci sa concurezi pentru un post trebuie sa arati prin ce esti mai bun decit ceilalti candidati.
Fiind presedintele unei tari este un post pe care intreg poporul ti-l incredinteaza pe baza unor calitati, aptitudini si realizari care sa demonstreze ca esti capabil sa faci ceva pentru tara aia.

Toti politicienii promit ca vor face - si vor drege - si vor da - si vor intoarce lumea cu dosul in sus.
Problema este:
- Sint capabili sa faca ce au promis?
- Cum pot ei sa probeze asta?
- Cum putem sti ca sint capabili?
Este numai o singura cale, prin prisma rezultatelor obtinute in viata politica. Deci intrebarea vine:
"CE A REALIZAT BASESCU DE CIND ESTE IN POLITICA?"

Eu nu pot sa raspund la aceasta intrebare pentru ca nu traiesc acolo si nu il cunosc. Din acest motiv, desi am avut posibilitatea sa votez nu am facut-o pentru ca am considerat incorect sa votez pentru soarta celor care traiesc in Romania mai ales cind nu am habar cine este Basescu, Gioni Porumbescu sau Bitza Ionescu.

Deci, daca voi cei care l-ati votat aveti sufletul impacat cu idea ca Basescu este cel de drept ales, ca a facut destule incit sa ofere garantia ca poate face ceva pentru tara?!... Atunci nu mai are rostul sa argumentati.
Daca nu? Inseamna ca nu v-ati facut datoria si ati votat in necunostinta de cauza.
O sa spuneti ca ati vrut sa votati afara pe Nastase sau pe partidul lui. Foarte bine! Dar trebuie sa tineti cont de citeva lucruri:

1. Nu mai exista partid comunist! Deci oricare din actualele partide au o orientare spre dreapta sau spre stinga, dar nu mai putem vorbi de comunism.

2. Daca Iliescu a fost membru de partid si activist in PCR si Constantinescu a fost Secretar de Partid pe Universitate, iar Basescu ca ofiter de marina trebuia sa fie membru PCR.
Deci care este mai bun din acest punct de vedere?

3. Iliescu nu a facut nimic bun pentru tara - (asta o stim!)

4. Constantinescu a fost si mai rau, in timpul lui coruptia si jaful a atins cele mai inalte nivele.

5. Dar, ce a facut Basescu de cind este in politica? Prin ce s-a evidentiat?

Voi l-ati ales, voi il aveti. Pentru binele vostru sper ca ati facut alegerea portivita.

Mult noroc#35233 (raspuns la: #35095) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...