-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

La vremuri noi, tot ei!


de stancosty la: 08/01/2005 13:49:00
modificat la: 09/01/2005 16:20:41
voteaza:
Aflu cu stupoare că noul ministru al transporturilor nu este altul decât cel care l-a sancţionat în 1990 pe inginerul Mănucu, pentru că şi-a făcut datoria şi a încercat să oprească venirea minerilor în Bucureşti în iunie 90. Este vorba de acelaşi inginer care era felicitat acum ceva timp, în campania electorală, de către Băsescu, pentru acelaşi motiv pentru care subalternul lui de la Ministerul Transporturilor şi, mai apoi, de la Primăria Capitalei, îl sancţionase în 1990. Şi aşa, iată că cercul se închide.
Aseară, la un post TV, Octavian Paler, spunea, pe bună dreptate, că, sub diferite nume, FSN, FDSN, PDSR, PSD, aceiaşi oameni au condus ţara timp de 14 ani, cu o întrerupere de patru ani. Ceea ce nu ştia domnul Paler, sau se făcea că nu ştie, este că de fapt continuitatea fusese asigurată şi este şi acum, prin PD, care tot de la FSN se trage.
Pentru cei mai tineri, care nu ştiu cum stă treaba, trebuie precizat că PD s-a constituit ca o aripă rebelă a FSN - nume pe care l-a şi purtat după scindarea datorată înlocuirii din funcţia de prim-ministru, de către minerii lui Cosma şi Iliescu, a lui Petre Roman, liderul, până prin 2000, al PD-ului)
Datorită personalităţii lui Roman, agreat în cercurile socialiste şi social-democrate europene, PD a fost admis în Internaţionala socialistă, lucru refuzat mult timp aripii Iliescu, mai exact până ce aceasta a înghiţit partiduleţul de buzunar al lui Cunescu şi, mai târziu, al lui Athanasiu, moştenitorul partidului social-democrat antebelic al lui Titel Petrescu.
În prezent, PD nu mai este agreat în Internaţionala socialistă, motiv pentru care membrii săi sunt dispuşi să arunce cât colo ideologia social-democrată cu care s-au bătut în piept şi s-o îmbrăţişeze pe cea liberal-socială, sau populară, prin fuziunea cu PNL.
Apropo de PNL, aici este un paradox. PNL-ul a salvat practic de la dispariţie PD-ul prin această Alianţă, acum în schimb este complet la cheremul PD-ului. N-am auzit nici un PNL-ist să ridice glasul împotriva micului dictator Băsescu, deşi acesta calcă în picioare şi Constituţia şi orice nu-i convine. Guvernul s-a făcut de la Cotroceni, prefecţii s-au numit tot de-acolo, astfel că, despre separaţia puterilor în stat ce să mai vorbim.
Parlamentul ar putea deveni o nouă Mare Adunare Naţională, doar pentru că lui Băsescu nu-i plac mutrele lui Văcăroiu şi Năstase.
Ar fi necesare cred nişte anticipate, dar la care PNL-ul să participe singur. Şi domnul Tăriceanu să "taie de la rădăcină coada pisicii", ca să vedem adevăratele valori liberale.
Ideea lui Băsescu, cum că oameni ca Patriciu şi Cataramă sunt compromişi a fost doar o manevră pentru a-i netezi drumul, dar aceşti oameni nu au făcut derogări de la principiile liberale.
Şi dacă tot vorbeşte de corupţie, Băsescu ar trebui să înceapă prin a ne spune cine a vândut flota României, a şasea din lume ca tonaj în 1990.
Ca să închei. să mai spun una bună!
Nou-numitul prefect PD de Argeş, domnul Cîrstoiu, cumătrul lui Băsescu, nu este altul decât cel care, în calitate de director al ITA Argeş, în ianuarie, februarie şi iunie 90 organiza coloanele de autobuze cu muncitori de la Câmpuluing şi Piteşti care se duceau să facă ordine muncitorească în Bucureşti.
Şi cineva de pe site-ul ăsta mă întreba unde văd eu că schimbarea a fost doar o întoarcere pe dos a pamperşilor plini de rahat!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Bravos! De trei ori bravos! - de florinelul la: 09/01/2005 17:10:08
Vad ca nici tu nu esti un adepta al oligarhiei basesciene. ; )
Coerent, persuasiv, bine motivat! Mai lipseste sa te ridici de la tastatura si sa mergi la Curtea Constitutionala sau la PNA...
Oricum te stimez pentru spiritul critic...
#33034 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in ordine: 1. daca ai citi p - de trustman la: 09/01/2005 22:01:13
in ordine:
1. daca ai citi presa romaneasca - ca sa nu mai afli cu stupoare la x timp de la crearea guvernului - ai fi aflat si pozitia noului ministru al transportului cat si a presedintelui in legatura cu acuzatiile care i se aduc. pentru ca trebuie precizat ca este vorba de niste acuzatii si nu de fapte dovedite. conform unor notiuni elementare de democratie si drept, un om beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. asa ca pana cand justitia va spune ca el a facut lucrul de care il acuzi este nevinovat si punct.
2. despre pozitia pd in internationala socialista: nu te ingrijora prea tare. intra pe www.revistapresei.ro si o sa gasesi un link catre un interviu deutschewelle cu unul din liderii acestei organizatii.
3. pnl nu a salvat pd de la disparitie prin crearea aliantei d.a. eu as zice ca cele doua partide s-au ajutat reciproc. pnl a ajuns la guvernare iar initial basescu nu voia sa candideze la presedintie. alianta cu pn i-a permis pnl sa impuna un program de guvernare liberal ca doar nu vrei sa spui ca programul guvernului tariceanu e social democrat. iti aduc aminte ca basescu a candidat la primaria capitalei si a castigat linistit chiar daca era membru pd. in plus, ca o completare: pd a fost partidul care a raspuns cel mai bine la solicitarile coalitiei pentru un parlament mai curat si a scapat de aproape toti cei indicati in rapoartele acesteia.
4. nu l-am auzit niciodata pe basescu spunand ca patriciu si catarama sunt compromisi. n-am auzit niciodata vorbindu-se despre patriciu ca ar fi compromis. am auzit de catarama din cauza scandalului safi dar afirmatiile nu au fost facute de basescu.à
5. legat de vanzarea flotei: nu a fost dovedit nimic, asa ca deocamdata basescu este curat ca lacrima. iti aduc aminte ca basescu a fost singurul ministrul roman care a renuntat la imunitate pentru a fi cercetat in dosarul flota. in plus, tu nu crezi (dat fiind ca basescu era cel mai incomod personaj politic pentru psd) ca partidul lui nastase avea timp sa rezolve problema daca avea date? intr-un interviu, basescu a zis ca decizia de vanzarea a unei parti a flotei a fost contrasemnata de adrian nastase. cam atat din punct de vedere legal. lasam deoparte si pentru alta data eficacitatea discutabila din punct de vedere economic a unei flote mamut.
7. guvernul se face la cotroceni in romania. chiar si pentru ca presedintele poate refuza investirea unui ministru. cat despre incalcarea constitutie. sa o lasam moale ca nimeni nu o sa i-o traga mai mult decat psd si iliescu.
6. despre prefectul de arges nu am informatii. confom legii prefectii sunt numiti de guvern asa ca du-te si cearta-te cu tariceanu daca tu crezi ca ai dreptate pentru ca e responsabilitatea lui.


"daca muncesti nu ai timp sa faci bani"
#33048 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: