Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cantecul unui copac


de Chrysilla la: 15/01/2005 01:36:00
modificat la: 17/01/2005 23:20:20
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Cantecul unui copac

M-am ivit in drumul tau fara sa-ti dai seama ca eram acolo. Erai un calator ca oricare altul si totusi atat de deosebit... Mergeai alaturi de ceilalti, fara tinta, si cu toate astea grabit. Erai obosit, flamand si insetat... Praful drumului se ridica spre cer ca un valurile de fum de tamaie ale templelor in aerul clar de seara. De ce m-a tulburat dintr-o data privirea ochilor tai negri, adanci, ca doua fantani de intuneric? Pe tine te asteptam sa treci oare? Mi-am intins umbra, sarutand in urma ta pamantul pe care pasisesi, am mangaiat cu frunzele vantul ce-ti racorise fruntea.
As fi vrut sa te opresti, sa-ti odihnesti sufletul la umbra mea si imi intindeam crengile spre tine ca o chemare. Si te-ai oprit, intr-adevar. La picioarele tale mi-am depus florile cele mai frumoase, cu parfumul cel mai delicat, ca o ofranda pentru un tanar zeu cu trup de fildes si cu ochi de noapte. Ramurile mele ti-au facut pat si frunzele mele asternut, ti-am cantat cantece vechi cu glas fosnitor de vant si ti-am privegheat somnul, mangaindu-ti fruntea ale carei ganduri as fi vrut sa le patrund. Am incercat sa-ti ghicesc visele, atunci cand te-am vazut nelinistit, si te-am incalzit cu caldura mea.
Apropierea diminetii ma nelinistea, caci aducea cu sine plecarea ta. Numaram clipele si ma intristam tot mai mult cu fiecare stea care palea si se stingea. Pentru prima data, nu doream sa vad soarele rasarind. Imi apropiam ramurile tot mai mult pentru a impiedica lumina si zgomotele lumii ce se trezea sa ajunga la tine. Voiam sa te mangai cu maini de fecioara indragostita, dar eram oare mai mult decat un copac? Nu puteam decat sa-ti alint cu frunze matasoase parul, privindu-ti cu regret buzele pline, barbateste rotunde si ochii inchisi cu gene lungi.
Si totusi nu puteam sa te tin adormit o vesnicie. Soarele ti-a intepat pleoapele si te-ai trezit, pregatindu-te grabit sa pleci alaturi de ceilalti calatori. Mi-am intins din nou ramurile spre tine, macar sa-ti faci un toiag, sprijin pe drumul fara de sfarsit care te astepta.
Si ai plecat. Speram sa te intorci, dar mergeai fara sa te uiti inapoi. De pe frunzele mele picura, ca niste lacrimi, roua. La ultima cotitura a drumului, inainte sa te pierzi dincolo de zare, ai mai intors o data capul, uitandu-te pret de cateva clipe la mine... apoi ai pornit din nou la drum.
Eu am ramas la marginea drumului, ca martor al trecerii tale, si voi fi aici mult timp, asteptandu-te.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: