-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Viata romanilor din Germania


de Georgi la: 18/01/2005 12:11:00
modificat la: 21/01/2005 22:43:02
voteaza:
as dori sa schimb impresii si pareri cu romanii din Germania - cum va place viata de aici, v-ati intoarce in tara ? Oare platim un pret - pt faptul ca am parasit Romania ? Cum ne-am acomodat sau daca ne-am insusit deja mentatalitatea "neamteasca" - oare mai suntem aceasi ?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (26):


românii din Germania - de (anonim) la: 23/01/2005 14:07:38
Un pret al emigrärii cred cä-l plätese orice emigrant , in orice tarä, deci si in Germania. Perioada acomodärii in tara de emigrare a fiecäruia este insä diferitä, iar una dintre consecintele acestei acomodäri este si o insusire a mentalitätii tärii in care träiesti acum. Insusirea mentalitätii germane nu inseamnä negarea totalä a mentalitätii noastre românesti, ci o imbinare a pärtilor pozitive din ambele mentalitäti. Ideea de a munci cinstit, de a lua contact cu bästinasii , ai asculta si incerca sä-i intelegi,
a actiona in multe privinte ca ei sint criterii valabile ambelor mentalitäti, sint träsäturi ale unui caracter bun si capabil sä reactioneze la schimbäri. Plus cä färä aceastä adaptare la noua mentalitate nu vei fi asimilat de bästinasi si nu poti träi izolat de ei aici.
E clar cä ne-am schimbat, am observat chiar si la mine lucrul acesta, am devenit mai interesati de propria persoanä si familia care o avem, de interesele noastre , am devenit mai egoisti, dar ästa e secretul realizärii personale.
Toate bune
#34274 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Eu m-am acomodat foarte bine. - de (anonim) la: 23/01/2005 14:44:23
Eu m-am acomodat foarte bine. Si acum, ca astept un bebe, chiar daca voi singura pentru ca iubitul meu a plecat neputad sa se acomodeze, am putere si astept cu drag venirea lui sau ei pe lume :)
#34279 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
viata romanilor din germania - de (anonim) la: 23/01/2005 16:31:40
parerea mea despre germania este una foarte buna in comparatie de tara noastra.eu m-am acomodat foarte repede si imi place la nebunie aici.despre mentalitatea nemtilor pot sa-ti spun ca este foarte buna si ca nu o sa ajungem la nivelul lor din nici un punct de vedere.
#34293 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
raspunsul unui´´neamt`` - de (anonim) la: 23/01/2005 18:12:40
Stimate
Eu sint de nationalitate germana si mia-m petrecut tineretea in Romania.Noi neam acomodat cu viata de acolo fara sa ne pierdem cultura si mentalitatea germana traind in armonie cu toate nationalitatile care traiau in Banat. Migratia din motive financiare si sociale exista de cind lumea si daca teai hotarit sa traiesti la noi cu toate drepturile si datoriile care rezulta din asta trebuie sati insusesti mentalitatea germana dar in acelasi timp sa ramii cea ce esti-un roman-fara sa creezi o casta separata ci sa cauti integrarea in societatea germana .Celor care pling dupa Ceausescu leas-i spune: oare ati uitat atit de repede?.Greseala nu a fost renuntarea la socialism ci alegerea unor presedinti incapabili care sau inbogatit pe spatele poporului.Romanilor le doresc o tara prospera dar pentru asta va trebuii sa ia totul de la inceput si orice inceput e spinos.
Salutari la toti si mult succes
Franz
#34302 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
räspunsul unui "neamt" - de Antoaneta la: 25/01/2005 12:22:21
Hallo Franz,

imi permit sä te tutuiesc pentru cä in primul rind sintem amindoi din România iar acum din NRW.Apropo de afirmatia ta cä voi nemtii din tarä v-ati pästrat mentalitatea germanä, este adevärat, insä a fost inevitabil sä nu fi luat si de la noi românii ceva, mai ales dupä cum ai spus si tu, träind in armonie cu ei si alte nationalitäti. Plus cä ati fost supusi acelorasi legi, acelasi sistem de invätämint- desi voi ati avut profesori germani, care au predat in limba maternä -acelorasi greutäti si privatiuni , si aceleasi culturi. Eu am cunoscut sasi si svabi si in tarä si in Germania si simt cä au ceva din România, numai faptul cä au fost näscuti acolo se recunoaste imediat.Nenumäratele sate päräsite de voi in tarä, cu case foarte dichisite si curate, este o mare pierdere pentru România oricum. Apoi stiu de la nemti români de aici cä nici voi nu ati fost primiti de cätre nemtii originali cu bratele deschise, poate cu o oarecare atentie mai mare, plus cä se recunoaste aici ce bine pregätiti sint maestrii in diferite meserii in tarä. Iar lipsa de acordare de atentie este normalä, cind insäsi intre nemtii bästinasi relatiile se restring doar la familie si atit. E latura cealaltä a societätii in care träim, si in România e la fel acum am observat eu in ultimii ani, apropo de prietenii mei de acolo.
Toate bune,
#34475 (raspuns la: #34302) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Germania - de (anonim) la: 25/01/2005 13:11:15
am avut ocazaia sa ma "mut" in Germania pentru 6 luni. Nu conosteam limba suficient, dar am mers la o scoala populara pentru a o invata.
Ce pot sa va spun este ca mi-a fost cumplit de greu sa ma intorc acasa. In Germania chiar m-am simti extraordinar. Este un loc minunat pentru a avea o viata ... normala.
Exista un sistem foarte bine pus la punct si care (culmea) functioneaza. Mie mi se pare ca e locul ideal pentru a face orice iti propui. "Sistemul" te incurajeaza in permanenta.
#34482 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
raspuns lui Antoaneta. - de romanul_vesel la: 27/01/2005 04:15:41
Buna Antoaneta,

Eu sint Roman stabilit in Australia si prin natura muncii am avut posibilitatea sa calatoresc si sa cunosc o multime de romanii de peste tot: Germania, Austria, Franta, Anglia, USA, Italia, Australia, Singapore, China, Indonezia... (chiar si in Asia am intilnit o multime de Romani stabiliti definitv sau cu contracte pe termen).

Punctul tau este foarte corect. Toti traimi mai bine din punct de vedere material si frigiderele sint pline. Dar cind mincarea nu mai este o grija, cind uitam de grija lui Lacoste, Nike, Adidas si altor firme cu prestigiu international, cind inchidem lumina si raminem doar cu noi insine... toti ne intrebam: "Ce cautam noi aici?"

Poate in Australia este cel mai fericit caz, ca este o tara in totalitate de emigranti, dar in alte tari niciodata nu vom fi tratati ca egali. Chiar si in Germania, cei de origine germana nu sint considerati germani.
Sint considerati tot romani.

Am intilnit romani de alte nationalitati: rusi, maghiari, germani, sirbi... care in Australia nu recunosc ca sint romani. Zic ca sint sirbi sau germani sau maghiari din Romania. Asta ii pune intr-o situatie foarte dificila. Ii pune in situatia de a nu avea o tara! Tara pe care ei o privesc ca origine (Serbia, Germania sau Ungaria) nu-i va recunoaste ca fiind de-ai lor, in tara in care au emigrat vor fi considerati "emigranti"... iar in final ei refuza sa se recunoasca romani.
Si atunci ce le mai ramine?
Care este patria lor?

Sa nu confundam nivelul de trai, dorinta de a trai mai bine cu apartenenta la un popor si patriotismul.

Pe timpul conflictului din Yougoslavia mii de Croati si Sirbi au plecat din Australia sa lupte pentru tara lor.
Bineinteles fiecare sa lupte de partea unde se simteau atasati.
Citi romani ar face asta?
Citi dintre cei care nu se considera romani s-ar duce sa lupte pentru Romania sau macar pentru tara pe care ei o considera "a lor"?
Citi ar lupta macar pentru tara in care s-au stabilit de buna voie?

Multi nu fac deosebirea dintre PATRIE si regim politic. Regimurile politice vin si pleaca, situatia economica se poate imbunatati sau inrautati... Dar PATRIA ramine si supravetuieste peste veacuri.
Cine nu se simte atasat de tara in care s-a nascut, nu se va simti atasat de nici o alta tara in lume si va fi un om fara patrie.

Alex
#34667 (raspuns la: #34475) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu am trait in Germania cu to - de mya la: 01/02/2005 01:11:29
Eu am trait in Germania cu totul cativa ani, in 4 perioade distincte. Am stat in nord-vest, centru-vest si sud-vest-ul extrem.

Nu a fost nici rau, nici bine in sensul ca nu am fost nici entuziasmata nici dezamagita, un fel de intre. Daca as avea de ales intre Germania si Romania as alege Germania. Pur si simplu daca as face o lista cu doua coloane (bune si rele) pentru fiecare tara, ar iesi mai bine Germania in lista asta asa ca...

Pe de-o parte, temperamentul romanilor (latin) nu prea se potriveste cu ala al nemtilor. Nemtii sunt destul de reci, nu se exteriorizeaza si nici nu debordeaza de optimism si entuziasm. Parca nu stiu sa traiasca. Au in schimb alte calitati care-i fac mai speciali ca de exemplu: corectitudinea, seriozitatea (ce zici aia faci), curatenia exemplara etc. Din cauza super-organizarii se pierde din intuitie, imaginatie si relaxare si asta nu-mi place mie. Oamenii in Germania sunt mai inchistati ca cei din Anglia de exemplu. Asta e parerea mea.

Te schimbi in general, mediul isi spune cuvantul...chiar prin faptul ca esti obligat sa te adaptezi la mentalitatea nemteasca te face sa devii mai serios/sobru ca sa nu te faci de ras in noua lume. Poti in acelasi timp sa devii mai ursuz, mai inchis in tine...am observat chestia asta, e pe bune. Si d-aia nu m-am potrivit, eu sunt mai dezghetzata, destul de prietenoasa, fac glume si sunt lejera in comportament. Lejer nu inseamna de neam prost, inseamna relaxat si dezinvolt. La nemti asta nu da bine mereu, de regula suna a neseriozitate. Le paream exotica si non-conformista. Unii gusta treaba si se amuza sincer da' nu toti. Depinde, cine e mai deschis la cap vede mai departe. Interesant mi s-a parut faptul ca daca sa zicem...faceam o gluma intr-o grup de nemti, imediat dupa incepeau sa rada, sa faca si ei glume, pur si simplu se incingea atmosfera. Fara o scanteie din partea mea nu misca nimeni...lancezea totul. Nu sunt reci de tot, insensibili, sunt doar retzinutzi. E nevoie de unul sa dea startul si pe urma se relaxeaza toti :)))

Per total nu a fost rau in Germania insa nu mi-a placut asa de mult incat sa vreau sa raman acolo pana la moarte (nu am plecat din motive financiare). Imi place mai mult aici, unde ma aflu (diferenta e enorma in favoarea mea). In ultima instanta e chestie de gusturi.
#35067 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu am trait in Germania cu to - de Antoaneta la: 01/02/2005 14:05:55
Da, Mya, ai multä dreptate in ceea ce spui, apropo de nemti, si eu am avut si am probleme pe care le-ai descris tu, ba mai mult, dacä spun un banc se uitä unii la mine destul de curios, iar retinerea lor si lipsa de exteriorizare pe mine mä inhibä foarte tare, am devenit mai serioasä spre sobrä, altfel te caracterizeazä : ästia din sud cu temperamentul lor. Am cunoscut si multi nemti mai dezghetati si veseli -de exemplu la diferite ocazii de petrecut impreunä cu colegii de servci- dar am observat cä mai ales femeile ii tin in friu pe bärbati si nu-i lasä sä se distreze pe deplin. Dorinta lor de a fi foarte rationali este totusi exageratä, dar e rezultatul concurentei foarte mari aici.Eu voi rämine in continuare aici, o altä tarä cu alti oameni si obiceiuri mi-ar fi prea mult s-o iau de la inceput.
#35106 (raspuns la: #35067) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Uite pentru romanii din Germa - de mya la: 01/02/2005 23:20:25
Uite pentru romanii din Germania care cunosc limba germana: un blog nou si foarte interesant care discuta/critica felul in care mass-media nemteasca prezinta evenimentele si stirile din lume in societatea germana. Nu o sa va para rau citindu-l sau chiar participand la discutii. Intrarea e libera :))

www.medienkritikonline.com
#35140 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mod de viata - de (anonim) la: 15/03/2005 11:57:25
buna mya!eu si sotul meu vrem sa ne stabilim in germania.Acum inca suntem la faza de invatare a limbii.As dori sa ne spui cum e modul de viata in privinta hranei, apartamentelor,si daca iti permiti ca la sfirsit de saptamana sa mananci si la un restaurant bun.dar pentru copii care sunt avantajele ?(copii nascuti in germania) multumim mult!
#39459 (raspuns la: #35067) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
ete na - de babalenoiu la: 15/03/2005 16:40:35
Dupa cum am inteles de la tine lucrezi intr-un domeniu in care intri in cunostintza cu diferite categori de oameni,( deci nu ai putea fi decit o chelneritza) si te inteleg perfect cind incerci sa te bagi cu lumea in seama si ei se uita la tine ciudat(nu mai esti la noi care asa cum sintem noi amaritzi si cu frgiderele goale si stam la blocuri tot mai avem de cite ceva sa mai ridem) .Cit despre povestile cu nemtii aceia care sint perfecti ,masoara de 10 ori si taie odata ,cinstiti din cale afara,respectuosi ,bla bla nu o mai crede nimeni in afara de tine probabil ,parca te si vad atunci cind te intreaba lumea de unde esti incepi sa te plingi ca ROMANIA este o tara plina de balauri si tu ai fost persecutata de cind erai in clasa 1-a dar ai trecut prin toate aceste vitregii si ai facut rost de o adresa a unui site pe care se gasesc tot felul de gusteri si ai ales calea fericirii(hahahahaha) .Poti sa incerci sa fugi ,sa te ascunzi si sa negi, vei ramine intotdeauna romanca .
#39462 (raspuns la: #35106) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Buna, - de mya la: 08/04/2005 19:07:59
Buna,

Iti scriu cu intarziere, abia acum am dat cu ochii de mesajul tau.

Din punct de vedere al hranei gasesti in Germania cam tot ce-ti pofteste inima. Pe mine si sotul meu ne costa mancarea lunar intre 200 si 300 Euro insa noi nu fumam, bem, mancam mult. Depinde ce-ti cere stomacul...Noi ieseam la cate un restaurant indian (suntem mari amatori) si toata masa costa cam 25 Euro cu bacsis cu tot. Asa ca merita din cand in cand, nu e foarte piperat pretul. Legumele sunt oarecum fara gust, daca le compari cu alea din Romania da' merg, nu sunt chiar crunte.

Apartamentele (de inchiriat) sunt foarte curate, super-ingrijite. Totul e la dunga si merge perfect. Cand semnezi contractul de inchiriere vezi ca este specificata acolo o clauza: sa zugravesti totul cand parasesti casa. Nu e greu de zugravit, e alt sistem decat in Romania. Se da efectiv cu trafaletele pe pereti (au tapet simplu, alb de regula si vopseaua prinde imediat, peste tapet, da!). Chiriile sunt maricele, depinde unde stai. Gasesti ceva ca lumea pe la 600 Euro (2 camere). Depinde foarte mult unde stai (oras mic, mare etc.). Trebuie sa scrii in contract la inceput toate chestiile care nu merg (inclusiv urme de gauri de la tablouri in pereti, pete pe pardoseala etc), totul chiar daca pare fara importanta. Altfel la sfarsit cand parasesti casa, tu trebuie sa le corijezi pe toate si ar fi pacat de Dumnezeu. Trebuie sa aveti ochiul sfredelitor. O sa va ceara o chirie in avans (pentru eventuale daune) insa o primiti inapoi cand plecati.

Nu am copii si nu stiu nimic despre ei, habar nu am ce sfaturi sa-ti dau.

Trageti tare de tot cu limba. Atentie in Germania sunt mai multe accente. Trebuie musai sa invatati tzapan de tot limba inainte de plecare. E foarte grea, stiu...gramatica te omoara. Nu va faceti griji, nu trebuie sa stiti genul tuturor substantivelor - feminin cu "die", masculin cu "der" si neutru cu "das". Gresesc si nemtii uneori, nici ei nu le stiu perfect. Foarte important este sa fiti cat mai relaxati si dezinvolti fara sa va faceti probleme daca nu vorbiti de vis. Mai bine vorbiti mai simplu (fara cuvinte elevate) dar corect decat complicat si gresit.

Eu sa fiu in locul vostru mi-as lua un meditator sas si as face cu el cat mai des pobisil conversatie. Eu personal m-am dus la trei cursuri intensive de germana de-a lungul catorva ani si facusem si in scoala germana tzapan...si tot gresesc non-stop asa ca...:((((. Noroc ca nu mai am nevoie de germana, am scapat, uraaaa!

Multa bafta, incredere si rabdare maxima la invatat limba. Mark Twain zicea ca infinitul s-a desoperit pentru a invata limba germana :))) Uite alt citat dragut tot de-al lui:

"It is easier for a cannibal to enter the Kingdom of Heaven through the eye of a rich man's needle that it is for any other foreigner to read the terrible German script."
#42637 (raspuns la: #39459) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
drepturile romanilor - de alinoi la: 24/05/2007 15:11:33
Ma numesc Alina si prietenul meu este neamt iar acum sunt insarcinata in 4 luni.Nu sunten casatoriti doar traim impreuna,copilulu o sa se nasca aici dar ce drepturi o sa am eu atunci?cum pot sa imi iau cetatenie si ce ar trebui sa fac?daca stiti vre-un avocat roman im Köln sau in Düsseldorf va rog sa ma ajutati.
#200287 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de iris1 la: 16/11/2007 14:52:16
Doamne ajuta!
Ai dreptate, este chiar foarte adevarat ce-ai spus. Chiar adevarat.
#256541 (raspuns la: #34667) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Antoaneta - de rhea la: 26/12/2007 15:57:38
Hallo Roman
am citit intimplätor räspunsul täu cu privire la intrebärile puse de Antoaneta
si dupä pärerea mea ai perfectä dreptate.

Eu locuiesc din anul 1992 in Germania, am cetätenie germanä, sotul meu este de origine germanä(ne-am cunoscut aici).
Eu, sint näscutä in Bucuresti,tatäl de origine germanä, mama de origine greacä.In familie s-a vorbit numai romaneste, am crescut cu traditiile romänesti.
Am träit 30 de ani in Bucuresti färä sä mä intreb vreodatä "ce sint eu?". Pentru mine era de la sine inteles:eu sint romancä.Din aceastä cauzä mi se pare normal (cu toate cä vorbesc limba germanä,sint cäsätoritä cu localnic)sä fiu consideratä ca sträinä. Cu sau färä cetätenie,pentru cei din jurul meu, sint si voi rämine mereu romancä.

Ce nu mi se pare normal este ca atunci cind imi visitez rudele si cunostintele din Romania,sä fiu consideratä sträinä.
Din päcate acesta este adevärul, pentru cei de aici sint romäncä iar pentru cei din Romania sint nemzoaica.

Dupä pärerea mea,acesta este tributul pe care toti emigranti il plätesc:
in vecii vecilor "EMIGRANT"

Dupä pärerea mea indiferent ce origine omul are, patria lui este acolo unde s-a näscut, a päsit primi pasi si a repetat primele cuvinte .

Care romän nu se recunoaste in cintecul lui Tudor Gheorghe......
" Acolo este tara mea,
Si neamul meu, cel romänesc.....???
Cel ce nu se recunoaste,nu a fost niciodatä romän.

Dacä am luat mentalitatea germanä?
Eu cred mai repede cä m-am maturizat,m-am adaptat situatiei,......!!!

Vä doresc la toti

SÄRBÄTORI FRRICITE precum si traditionalul LA MULTI ANI#268360 (raspuns la: #34667) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
super - de vasile36 la: 08/01/2010 11:25:34
te rog coautama pe adiul vasilica_vasilica36 astept un raspuns pa o zi buna
#513502 (raspuns la: #34279) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
buna tuturor - de andreeas22 la: 12/07/2011 09:00:22
ma numesc ady si am nevoie de ajutorul vostru !doresc sa lucrez in germania eoarece situatia actuala si perspectivele de viitor din romania lasa de dorit!cunosc limba germana ca stare medie am 25 de ani vechime in domeniul furnirului si al timplariei si lucrez artizanat lucruri unicat as putea spune extraordinar de frumoase !doresc un nr de tel de la o firma de mobila de furnire de orice direct din germania sa pot lua eu legatura sa vin si eu sa lucrez sa mi salvez familia din ghearele SARACIEI!cine poate sa ma ajute cu o indrumare cu un sfat cu orice credeti voi rog sa o faca si pe adresa mea de e-mail este : laurasiharri@yahoo.com . VA MULTUMESC !!!!
#616857 (raspuns la: #34302) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
geany - de geny la: 13/03/2012 21:22:34
foarte frumos din partea ta si eu mam acomodat foarte repede si nu mas intoarce in romania. germania din punctul meu de vedere este o tara civilizata si cred ca numai iubitori de civilizatie sar putea acomoda
#630643 (raspuns la: #34279) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
salut - de bondocalexandru la: 03/05/2012 11:19:25
nici nu stiu cum sa incep.. vreau sa plec din Romania. lucrez ca si cadru didactic intr-o scoala, aqm terminat 2 facultati, 2 mastere, acum fac doctoratul si cam degeaba. tot un salariu mic am, tot nu ma descurc cu banii. m-am apucat de un curs de bucatari, ca imi place enorm bucataria, sa gatesc si vreau sa stiu cum m-as putea descurca in germania, austria. prietena mea e din germania, si ea deja si-a trimis cv-uri si in austria si in germania. va trebui sa plec si eu, dar cea mai mare problema a mea este limba. nu vorbesc deloc germana. imi place, dar ptr inceput, m-ar angaja careva ca ajutor de bucatar, bucatar fara sa cunosc limba? sunt hotarat sa las tot ce am facut aici, scoala, job, tot ca nu mai pot trai in conditiile de aici si sa ma stabilesc cu prietena mea acolo, ori germania, ori austria. eu merg dupa ea, ptr ca nu pot s-o tin pe ea in loc cu jobul mult dorit ca eu sunt nou in tara respectiva. vreau sa fim aproape, dar cu jobul mi-e cam frica. ca nu ma angajeaza nimeni fara limba germana. cu engleza ma descurc, conversational, dar germana 0.. cine poate sa-mi dea niste sfaturi, pareri, va rog!! chiar si criticile cred ca ar fi un mic ajutor ptr mine. :) va multumesc mult!!!
#632226 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de afiris la: 19/05/2012 08:24:44
si eu sunt pe punctul de a pleca in Frankfurt,dar mi-e cam teama. nu cunosc o boaba de germana,engleza o mai stiu.sotia are un contract la Agaplesion de la 01.06.CUM ESTE IN GERMANIA?De unde iei o cartela de telefon?
#632636 (raspuns la: #632226) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 19/05/2012 10:30:21
"De unde iei o cartela de telefon?"

in Romania de unde o iei?
#632637 (raspuns la: #632636) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de adina.petre la: 02/06/2012 10:44:43
de unde?
#632896 (raspuns la: #632637) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ROMANIA MEA IUBITA! - de boboc de floare la: 16/07/2012 07:21:44
TOATE CELE BUNE PT TN!MI-A PLACUT MULT CE AI SCRIS!EU MUNCESC DE TREI ANI IN GERMANIA DAR IN FIECARE ZI MI-E DOR DE TARA DE CASA DE OBICEIURI DE TOT CE-NSEAMNA ROMANIA!NICIODATA NU MI-E RUSINE SA SPUN CA SUNT ROMANCA SI DACA AUD VORBINDU-SE RAU DESPRE ROMANI MA DOARE!
#633792 (raspuns la: #34667) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de boboc de floare la: 16/07/2012 07:29:30
TU CHIAR ESTI O ROMANCA ADEVARATA!MA BUCUR CA MAI EXISTA ASA OAMENI!NUMAI BINE!
#633793 (raspuns la: #268360) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cartela de telefon - de Intruder la: 17/07/2012 14:49:43
gasesti in centrele T Punkt, dar probabil ca si prin macelarii...:D
#633826 (raspuns la: #632636) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...