Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ganduri pe tema "barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus"


de daciana la: 20/01/2005 18:40:00
modificat la: 07/02/2005 16:38:05
voteaza:
Deschid o discutie pe tema cartii dr. John Gray: Barbatii de pe Marte, femeile de pe Venus".
In lumea noastra contemporana se pare ca problema numarul 1 este COMUNICAREA.
Intrebarea e cum putem sa ne intelegem totusi cu aceia din jurul nostru...
Sper ca vom invata cate ceva de la aceia ce vor scrie aici.
Asadar: declar deschisa aceasta discutie :)
Astept cu nerabdare inscrierile la cuvant si ale martienilor si ale venusienelor :)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (16):


In lumea noastra contemporana se pare ca problema numarul 1 este - de DESTIN la: 22/01/2005 17:12:26
"In lumea noastra contemporana se pare ca problema numarul 1 este COMUNICAREA."

Bun subiect...fireste, "COMUNICAREA"este factorul "cheie"...cand comunicarea pica,pica totul.

Cu bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.
#34204 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si cum se rezolva - de athos la: 22/01/2005 21:53:25
aceasta problema,a comunicarii?
#34241 (raspuns la: #34204) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
instrument util - de giocondel la: 23/01/2005 06:33:56
problema comunicarii poate fi rezolvata prin diferite metode.

una din aceste metode este reprezentata de principiul "consultatiei"..

ceea ce presupune, ca atunci cand ai de discutat sau reprosat ceva partenerului de sex opus, nu o faci in urlete si gura mare ci intr-o atmosfera de dragoste, intelegere si detasat de propriile opinii indeajuns sa iei in considerare si opinia celuilalt.

in loc sa ne atacam reciproc, exprimam nemultumirile, ingrijorarile sau dilemele ce ne framanta, intr-un mediu de Unitate, intotdeauna incercand sa gasim o solutie pozitiva problemei, fara a calca peste sentimentele celuilalt, doar pentru ca ego-ul nostru e prea mare.

adevarata comunicare nu exista daca respectul reciproc nu exista si mai ales daca exista incapatanare..unii oameni uneori nu accepta sugestii viabile sau opinii de bun simt doar din dorinta de a nu ceda teritoriul, desi ei insisi stiu ca inflexibilitatea lor este o dovada de incaatanare si copilarie in ultima instanta.

comunicarea nu este data de-agata, ea se construieste cu rabdare dar mai ales dragoste si un pic de detasare fata de propriile opinii.

bineinteles cine are si vectorul "abordare spirituala" in viata sa, va gasi comunicarea mai facila, deseori, pentru ca va pune intotdeauna pe celalt mai presus de sine."Knowledge is a  single point, but the ignorant have multiplied it."
-The Seven Valleys -
#34251 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bridget Jones - de Mi7haela la: 24/01/2005 09:15:53
Discutia e pe tema cartii "..." ? Mai bine te uiti la filmele cu Bridget Jones, care sint dragute intr-o dupamasa friguroasa de iarna cind n-ai chef sa iesi din casa...Vezi ce face ea cu toate cartile de felul asta.
Sau discutia este despre comunicare?
#34344 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asta inseamna - de athos la: 25/01/2005 08:58:22
vointa reciproca,nu?
ca altfel....
#34459 (raspuns la: #34251) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rezolvarea mea - de okydocky la: 25/01/2005 20:42:35
Dupa parerea mea ,Marte si Venus nu sunt deloc diferite, doar sunt ambele planete. Cred ca relatia asta( dintre barbati si femei) ar functiona mult mai bine daca ar fi un pic de indulgenta si intelegere din ambele parti. Fiecare barbat cauta o femeie perfecta, si la randul ei femeia cauta un barbat perfect. Dar oare de ce? de ce nu-l cauta pe "EL" sau pe "EA" in multimea de oameni imperfecti ce suntem?Poate am deviat un pic de la subiect, dar dupa parerea mea anu ducem lipsa de comunicare.Din contra, din cauza "surplusului" de comunicare multe cupluri se despart. De ce sa nu luam o relatie in simplitatea si frumusetea ei?, fara sa mai punem 1000 de intrebari si sa gautam 1001 raspunsuri. Daca esti fericit esti, daca nu,nu cauta fericirea in raspunsuri pentru ca ea nu se afla acolo.

#34525 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am citit si eu cartea! - de alura la: 26/01/2005 12:59:57
Mie, sincer, mi se pare superficiala si dialogurile sunt cam false, artificiale! Este evident ca naturaletea lipseste cu desavarsire din aceasta carte.
Dar, totusi, e o carte in care poti gasi cateva idei, utila mai ales pentru cei care au dificultati de comunicare in cuplu sau pentru cei care inca nu au inteles ca femeile si barbatii sunt doua "specii" diferite!
#34579 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bărbatul de pe Marte şi Femeia de pe Venus - de copilul la: 27/01/2005 14:13:18
Cele două planete se aseamănă, pe când cele două personaje se resping în marea majoritate a situaţiilor. Bărbaţii sunt ambiţioşi, îngâmfaţi şi ei să aibă ultimii cuvântul, pe când femeia cedează mult mai repede, este sensibilă, suferind înlăuntrul său. Bărbaţii privesc femeia ca fiind acea gospodină supusă şi adevărata mamă,care trebuie să ştie să-şi crească şi să şi educe copii. Pentru a îndeplini condiţiile susmenţionate, trebuie să fiu supus " unui examen foarte greu"-SĂ FII FRUMOASĂ FIZIC, URÂTĂ SUFLETEŞTE ŞI CU UNU CONŢINUT DE MATERIE CENUŞIE SCĂZUT şi poţi fi considerată femeia ideală.
#34701 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Fiecare cu universul lui. - de Iluzia la: 27/01/2005 17:03:04
Cumva ma bucur ca daciana a deschis acest subiect....Pentru mine acest gen de carte nu reprezinta decat o manifestare a lumii subiective a celui care a scris(evident). Nu pot exista retete, motive, sugestii in sensul celor pe care le-am citit in aceasta carte.(vezi "Cum sa cuceresti o femeie", "10 sugestii pentru o relatie perfecta", etc). Asta nu inseamna ca nu apreciez scriitorul respectiv, insa fiecare dintre noi se raporteaza diferit la problematica "celuilalt"...Cat despre comunicare...unele lucruri sunt menite sa existe, altele nu...

Just...me
#34721 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Am avut - de paulgreb la: 27/01/2005 19:20:16
cartea in mana dar n`am citit`o. Stiu ca e considerata o carte de referinta in domeniu dar nu m`a impresionat. Poate daca ar scrie un român ceva asemanator , bazandu`se pe problemele de viata specifice societatii noastre ar fi altceva ...
Despre comunicare ... nu stiu daca e problema cea mai mare. Poate avem acces la prea multa informatie (in mare parte, inutila) si exista prea multa comunicare superficiala , astfel incat ne vine greu sa mai deosebim ce e important de restul lucrurilor. Si ne peirdem in detalii.
In rest ... cred ca putem scrie si noi cate un roman comentand subiectul :)
#34731 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tema cartii dr. Gray - de camyb1981 la: 03/02/2005 10:14:02
Daciana a initiat o discutie, daca am inteles eu bine, pe tema cartii respective ca si punct de dezbatere, adica pe tema COMUNICARII, si nu pe cea a cartii ca realizare literara (care, fie vorba intre noi, nu e nici o realizare, este o insiruire de idei pe care le avem si le exprimam, cei mai multi dintre noi, la o discutie prieteneasca in fata unei cafele:). Acest dr. Gray a incercat sa le ordoneze pentru cei care nu-si regasesc sirul ideilor si care simt nevoia unui suport sa-si aseze gindurile.

Am citit-o si eu, pentru ca, sigur, ideea parea interesanta, ca sa nu mai zic de metafora venusienelor si a martienilor care mi se pare foarte ilustrativa.

In ce priveste comunicarea, e foarte greu si mai ales ineficient sa faci teorie generala, pentru ca fiecaruia dintre noi i se pliaza cel mai bine un anumit set de atitudini si idei...

Eu am considerat ca faptul de a te pune in mod ipotetic in postura celui de linga tine te ajuta sa stii cum sa te comporti, dar sintem atit de diferiti incit asteptarile noastre sint diametral opuse celor ale persoanelor de linga noi... si acelasi lucru poate fi perceput in mii si mii de feluri. Asa ca reteta vine din noi, din instinct, din loviturile pe care le primim, din orice... reteta supravietuirii, vreau sa spun, pentru ca in ce priveste comunicarea, e clar ca ea nu va fi niciodata desavirsita...

"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire , si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
#35236 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Are dreptate camyb1981... Ret - de wild wind la: 03/02/2005 21:39:32
Are dreptate camyb1981... Reteta vine intr-adevar din noi.
Este intuitie si experienta, este cultura sau doar informare... este mentalitate si chiar compromis in comunicare.

Sunt atatia oameni care nici macar nu au ce comunica. Daca cel de langa tine ... nu poate exterioriza nimic din ceea ce gandeste ... incercarea comunicarii este inutila.

Am avut o profesoara de filosofie care nu a reusit niciodata sa ne comunice ceva... si asta doar pentru ca noi si ea... eram pe lungime de unda diferite... Noi nu aveam suficiente cunostinte pentru a intelege ce vorbea ea, iar ea nu se mai putea cobora pana la nivelul nostru... :)

Intre barbati si femei ... comunicarea adevarata este vibratia a 2 suflete bazata pe un sentiment comun.

#35329 (raspuns la: #35236) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. copilul - de Paianjenul la: 11/02/2005 03:10:06
"Bărbaţii sunt ambiţioşi,...

- AMBITIA e o calitate, nu un defect. (Se pare ca - in prezentul context - o confunzi cu incapatinarea, ...)...


"...îngâmfaţi,..."

- Posibil... (desi exista destule exceptii de la aceasta "regula"...)...


"...şi (vor intotdeauna ca) ei să aibă ultimii cuvântul,..."

- Chiar, cum le-ar sta dac-ar fi invers?...


"...pe când femeia cedează mult mai repede, este sensibilă, suferind înlăuntrul său."

- In general, da...


"Bărbaţii privesc femeia ca fiind acea gospodină supusă şi adevărata mamă, care trebuie să ştie să-şi crească şi să şi educe copii."

- Cum altfel ar trebui sa fie o femeie normala care de buna voie si nesilita de nimeni alege sa devina sotie si mama?...


"SĂ FII FRUMOASĂ FIZIC, URÂTĂ SUFLETEŞTE ŞI CU UNU CONŢINUT DE MATERIE CENUŞIE SCĂZUT şi poţi fi considerată femeia ideală."

- Tie care dintre trasaturile de mai sus iti lipsesc pentru a fi considerata femeia ideala...?
#35927 (raspuns la: #34701) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Se pare ca dintotdeauna a exi - de mya la: 14/02/2005 06:48:46
Se pare ca dintotdeauna a existat o rivalitate intre barbati si femei. Insa sunt egali, nici unul nu e superior. Ar trebui ca fiecare sa fie mandru de ceea ce este in viata asta (iar incep cu chestii de genul asta...uffff).

Se zice ca suntem un suflet care a fost nascut in ambele forme de-a lungul incarnarilor in vietile trecute. Daca te-ai nascut femeie acum si-i invidiezi pe barbati, o sa trebuiasca ca in viata viitoare sa te reincarnezi in barbat. Iar daca esti barbat acum si te simti superior femeii, o sa te raincarnezi in viata viitoare in femeie (si vezi tu atunci taticu'!!!).

Unii zic ca femeile sunt mai emotionale si nu poa' sa gandeasca iar femeile se plang ca barbatii nu poa' sa simta. Ambii gresesc. Femeile pot sa gandeasca rational insa sentimentele in ele sunt mai predominante (asa e natura lor). Barbatii pot sa simta dar in ei rationalul e mai predominant.

Ideal e sa balansezi rationalul cu emotionalul indiferent daca esti femeie sau barbat. Aia care sunt prea feminini nu-si gasesc libertatea sufletului/echilibrul asa cum nici aia care sunt prea masculini nu o gasesc. Fiecare sex ar trebui sa incerce sa balanseze treaba asta invatand de la celalat sex mereu.

Uite..in sfintii renumiti se combina calitatile ideale feminine cu alea masculine, nu? Iisus de ex. avea un echilibru perfect intre emotional si rational.
#36250 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
carpe diem - de rebela la: 05/12/2005 20:42:01
MArtin Luther King spunea ca "oamenii se urasc pt ca se tem unii de altii, se tem pt ca nu se cunosc si nu se cunosc pt ca nu COMUNICA"! si cat de adevarat este...
#93028 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fiecare vorbeste alta limba - de clod la: 02/11/2006 00:01:11
Oameni buni, noi comunicam, de ce ne plangem ca nu comunicam, dar este o mica problema: fiecare vorbeste alta limba. De cand lumea, femeile se plang ca nu sunt intelese, iar barbatii se plang ca nu sunt intelesi! De aia nu ne intelegem, ca vrem de fapt altceva unii de la altii. Cand spunem dragoste, ele inteleg ca ar dori de la el sa le daruiasca fiecare clipa (macar in gand), vor sa cucereasca sufletul barbatului iubit; ei vor o dragoste mai fizica (ce atata filosofie?). Ele vor sa li se spuna mereu te iubesc, ei sunt exasperati de asta. Nu mai spun de lucrurile de fiecare zi: ajutorul la treburile acelea casnice, uitatul la tv,iesitul in oras si multe, multe alte trasnai care inseamna viata in comun clipa de clipa. daca ii spui unui barbat: "fa si tu ceva, draga in casa!" l-ai bagat in ceata, ca nu vede ce trebuie facut, pur si simplu nu vede. Gandim si vedem lucrurile altfel. Pentru femei, viata e constituita din mii de lucruri marunte care te pot face sau nu fericita; pentru barbati acele lucruri nu exista, sunt exagerari sau obsesii. Sa mai continui? Nu are rost! Traiesc si muncesc de multi ani alaturi de barbati si credeti-ma, gandim si vedem altfel lumea. Asta e! Ii luam asa cum sunt ca si ei fac la fel si ca sa ne fie putin mai bine in compania celeilalte specii ne amagim ca din cand in cand mai vorbim aceiasi limba.
#154833 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: