-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

“Vulpea” şi ascultacii…


de ampop la: 25/01/2005 11:34:00
modificat la: 31/01/2005 11:17:26
voteaza:
După mult timp, iaca apare un scandal de presă cu ascultarea telefoanelor solicitată încă din 2003 PNA de către onorabila instituţie de informaţii a Ministerului Administraţiei şi Internelor, un fel de Internal Affairs al Police Dept. românesc, unitatea 0962 fostă 0215 2 şi un sfert, condusă de onorabilul chestor Virgil “Vulpea” Ardelean.. Apărut pe un post de televiziune, Honorable Vulpea vorbea fără şir , dând răspunsuri aşa-zis evazive. Studiul acestui domn onorabil nu a făcut decât să dezvăluie adevăratele lui “calităţi” de om de inteligenţă medie, cu origine “sănătoasă”, probabil fiu de ţăran, ridicat pe puterile “sistemului” pe înalte funcţii de conducere. Nici pe departe un IQ corespunzător unui leader de serviciu de informaţii…doar un ţăran “cu carte”, mediocru, care se vrea viclean şi care, fără de reţeaua sistemului, ar fi probabil cel mult funcţionar la consiliul local sătesc.
Inconsistenţa afirmaţiilor chestorului rezultă fără echivoc din conţinutul adresei. Se solicita urmărirea telefoanelor unor agenţii de presă pentru că, chipurile, un poliţist le furniza informaţii folosind cartele telefonice nenominalizate. Cum domnule Vulpe? Telefoanele erau ascultate şi înainte, fără nici un mandat…Nu-i aşa? Căci doar aşa se putea şti despre “cartele telefonice nenominalizate”. Cristal clear!
Se pare că acesta este vârful icebergului. De 15 ani “sistemul” a monitorizat pe cine considera el incomod sau periculos, cheltuind bani cu ghiotura pentru aceste supravegheri, de cele mai multe ori de natură politică. Tehnica s-a dezvoltat iar 2 ¼ şi SRI a beneficiat de aparatură nemaigândită pe vremuri de securiştii lui Ceaşcă. Nu s-a făcut nimic sau aproape nimic faţă de adevăratele ameninţări la adresa siguranţei naţionale, adică faţă de devalizatorii economiei româneşti de tip Sorin Ovidiu Vântu (Lordul SOV), Iacubov, Tender, Cristescu brothers etc.
Pentru cei trăitori în România, a small technical tip: încercaţi să adăugaţi un număr în plus la coada numărului telefonului vostru celular, de exemplu 1, când îl apelaţi de pe alt număr. Dacă sună şi este OK se pare că aveţi “codiţă”. Dacă nu, o să vă apară “număr inexistent”. Motivată sau nu…poliţia politică se pare că nu moare niciodată. Doar banii de la buget îi manâncă, iar ascultacii iau salarul gras, pentru a afla câţi morcovi ori câtă apă minerală cumpără nevasta mea.Priveşte siguranţa naţională (morcovi=pipe bombs iar apă minerală=sarin). S-auzim de bine!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


N-am urmărit emisiunea, dar - de Simeon Dascalul la: 31/01/2005 14:49:24
N-am urmărit emisiunea, dar cred că nu a dat Măgureanu explicaţii prea clare. Deci, ca să pricep:
- cine a fost ascultat
- ce fel de discuţii s-au recepţionat
- cum s-au justificat
- şi de ce a ieşit acuma la iveală şi nu s-a ascultat mai departe în linişte şi pace?
#35009 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Precizari - de ampop la: 01/02/2005 08:45:27
Este vorba de monitorizaea a doua agentii de presa in 2003, carora chipurile un ofiter de politie le-ar fi vandut informatii despre dosarul FNI. Cererea a fost adresata de 0962 PNA-ului pentru a pune sub ascultare telefoanele celor doua agentii deoarece ofiterul in cauza, afirmativ suna de pe cartele telefonice (mobile) nepersonalizate. Logic. Daca se stia ca se suna si de pe ce se suna, inseamna ca telefoanele au fost monitorizate fara mandat.
Din varii motive cineva a scos la iveala cestiunea. Virgil Ardeleanu si-a expus ambiguu pozitia, ajungandu-se dupa aceea la "amenintari la adresa presedintelui" ..."Comunitatea de informatii" romaneasca se pare ca este autocefala, fara nici o subordonare democratica. Ma amuza naivitatea Ministrului Justitiei care afirma ieri necesitatea punerii sub control democratic, parlamentar a acestor institutii, in speta SIPA.
Mario
#35087 (raspuns la: #35009) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ascultări - de stancosty1 la: 01/02/2005 09:09:48
In sfârşit, ai reapărut...
Mă şi întrebam ce se întâmplă, de nu dai nici un semn de viaţă, dar iată că te-ai trezit, ca de obicei, la Politica şi actualitatea".
În legătură cu subiectul, eu cred că se face prea multă vâlvă pentru acest caz, când, de fapt, problema este de ordin mai general şi ar trebui dezbătută mai profund şi, în primul rând, reglementată legal mai precis.
Cazul în sine este probabil doar unul din multele de acelaşi fel, dar el a avut şansa să fie "devoalat" în faţa opiniei publice.
Pe de altă parte, dacă cumva credeai că serviciile secrete şi-au schimbat obiceiurile şi metodele din 89 încoace, eşti naiv. Faptul că acum putem să înjurăm în gura mare pe cei despre care până de curând se spuneau doar bancuri în cercuri restrânse este praf în ochii fraierilor, pentru ca să le închidă gura şi lucrurile să meargă mai departe tot cum vor aceia.
Aşa că ...
S-auzim de bine!
Costy
P.S. Mă bucur că mi-ai reluat salutul, pe care eu l-am scos aici de la naftalină.
#35088 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Un amărât de FNI? Speram ce - de Simeon Dascalul la: 01/02/2005 15:29:41
Un amărât de FNI? Speram ceva mai deosebit, integritate naţională, etc. Ce naiba-i aşa de secret în faptul că unii au fugit cu banii şi alţii au luat plasă? Că asta se întâmplă în mod curent. Poate conexiunile politice ale primilor.
Şi tot nu-mi dau seama de ce a izbucnit chestia asta fix acum.
#35108 (raspuns la: #35087) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...