-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Papusa


de Deea Syra la: 05/02/2005 10:38:00
modificat la: 17/02/2005 15:26:49
taguri: Eseuri 
voteaza:

La inceput
Orizontul imi parea un cerc
De albastru
Peste care cerul isi intindea cortul
Sa ne apere de necuprins...
.. In fapta lumea este visul sufletului nostru.Nu exista nici timp,nici spatiu-ele sunt numai in sufletul nostru.Trecut si viitor e in sufletul meu,ca padurea intr-un sambure de ghinda si infinitul asemenea,ca reflectarea cerului instelat intr-un strop de roua.
Daca lumea este un vis,de ce n-am putea sa coordonam sirul fenomenelor dupa cum vrem noi?...
Vara.Caldura sufocanta.O mansarda stramta este atelierul in care o fetita isi faureste copilaria.Un trup firav se cutremura din cand in cand,intins pe podeaua rece,in timp ce mainile neobosite dau viata unei papusi de carpa.Fetita isi aranjeaza o suvita rebela din buclele blonde ce ii incadrau chipul virgin si apoi priveste in lumina creatia sa.O papusa mica,stangaci intocmita,cu o mana mai scurta decat cealalta,cu un singur pantof(gasise doar o bucata de postav negru printre materialele bunicii ei),doi nasturi albastri in a caror privire se reflecta sticlos si o gura mare,mare,rosie si sanatoasa,gata-gata sa inghita lumea.Papusa priveste in lumina creatoarea sa: o fetita mica,cu doua maini egale,cu pantofi lustruiti si un abis in privirea verde.O gura frumos conturata,cu buze subtiri si tinere,schitate discret pe harta fetei concentrate.S-au privit,s-au contopit in varsta inocentei - si au ramas prietene.
E frumos pustiul.. e frumos pustiul,pentru ca undeva se ascunde o fantana..E frumoasa copilaria...e frumoasa copilaria,fiindca pe un raft al sufletului nostru ne regasim intr-o papusa..
O camera goala,impersonala,aninata de crestetul unui chiparos inalt.Plina de cutii si pachete.O tanara grabita smulge din ghearele prafului o papusa de carpa,salvand-o din pragul uitarii,si o indeasa intr-un geamantan cenusiu,deasupra unor volume cu coperti lucioase.Oare nu isi mai aminteste ca papusa ei se teme de intuneric..?
Tanara porneste precipitat pe drumul vietii,tinand strans in brate geamantanul cu documente importante si in care,intamplator,isi cuibarise copilaria toata..
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...