Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Reclame la TV


de julixu la: 07/02/2005 19:52:00
modificat la: 17/02/2005 19:17:09
taguri: Diverse 
voteaza:
Ati cronometrat vreodata, la ProTV de exemplu (desi nu e singura), cite minute din viata va maninca reclamele difuzate in timpul filmelor ?
La televiziunea citata, sunt 4 reprize a 5 minute, in timpul filmului difuzat incepind cu ora 20.00. Asta insemna in total 20 minute. Pe zi, si asta daca va uitati numai la filmul serii. Daca va uitati si la alte emisiuni, timpul pierdut aiurea creste. Pentru ca este un timp smuls cu violenta (mediatica) din viata noastra, si in schimbul caruia nici macar nu primim nimic folositor. Sau poate vreunul dintre dvs. a obtinut vreo informatie folositoare din aceste reclame cretine. De genul "vibrocil, desfunda nasul fara sa usuce" ??!!!
Rezulta de aici ca, pentru directorii de programe ai televiziunilor, suntem niste dobitoci care inghitim orice ineptie avortata de un incapabil care nu a fost in stare sa-si gaseasca alta meserie, si s-a facut agent de publicitate (sau cum naiba le-o mai zice).
Parerea mea este ca, daca tot au hotarit ca au dreptul sa ne calce in picioare 20 min. din viata la fiecare emisiune, ar trebui sa aiva si decenta de a selecta timpeniile pe care realizatorii de reclame le numesc clipuri publicitare, si sa refuze difuzarea unor clipuri ( cum ar fi clipul acela cu cu o femeie de-a dreptul timpita, care-si curata dintii cu banda adezia, treaba nu-i iese prea bine, si nemultumita foloseste Orbit profesional, care o satisface (sa intelegem de aici ca Orbit profesional este mai bun ca scociu' ?).
Voi ce credeti ?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (7):


Ai dreptate, dar se pare ca R - de bryzzz la: 17/02/2005 20:40:43
Ai dreptate, dar se pare ca Romania nu prea este obisnuita cu asa ceva. In strainatate, de ex. in U.S.A. ori Canada pentru programele care fac parte dintr-un abonament regular minim toate filmele inserate sunt insotite de reclame ce acopera cam aproape 50% din timpul de derulare al actiunii filmului, aceste reclame fiind o conditie de compensare impusa de firmele care sponzorizeaza emisiunile T.V., acoperindu-le cheltuelile curente. Aici pentru difuzarea integrala a filmelor exista totusi si programe organizate pe teme transmitand toate filmele fara nici o reclama, dar pentru care trebuie sa platesti un extra abonament. Daca vei dori sa obtiii toate facilitatile oferite de programele T.V. , atunci un abonament complet te poate duce la mai mult de $100/ luna.
Asta-i viata intr-un stat de tip modern cu o societate democrata, libera, unde ORICE este payable (platibil), fara prea multe exceptii.
#36546 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu ma uit niciodata la reclam - de mya la: 18/02/2005 02:06:52
Nu ma uit niciodata la reclame. Cand apar, apas de "mute" si ma car, imi vad de treaba (bucatarie, baie etc.). Alteori schimb programul si vad ceva intre. De regula vad doua filme in acelasi timp, unul in timul reclamelor celuilalt ;). Incearca si tu! Vizionare placuta!
#36573 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Grasu Iulian - de Horia D la: 18/02/2005 16:38:29
fa cum am facut eu, si ia-ti un TiVo.... poti urmari orice program fara reclame.
#36637 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ceva trebuie facut - de Tudor-Cristian la: 19/02/2005 10:01:29
Nu prea am inteles ce a vrut sa spuna Horia D..., dar reclamele la TV sunt intr-adevar infioratoare ! Chestia cu schimbatul programului, cu facutul de lucru, nu tine ; practic, nu reclamele in sine ne enerveaza (care pot fi ocolite, ca orice program), ci intreruperea filmului care ne placea. Asta ne enerveaza, ca nu vedem mai departe ce se intampla. Degeaba schimbam programul : tot nu vedem continuarea in filmul de care ne "lipisem", si riscam sa nu ne mai uitam inapoi, dupa o reclama "kilometrica", sau sa ne pierdem interesul, deci farmecul sa dispara. Eu cred, insa, ca Antena 1 e campioana la lungimea reclamelor. Chiar aseara vorbeam cu sotia in timpul "TITANIC" - ului despre porcaria asta...

Problema ar putea fi rezolvata printr-o decizie a CNA, de limitare a acestor spatii pentru reclama in timpul filmelor(sau poate exista deja, si nu stiu eu, dar daca exista e prea permisiva). Ceva trebuie facut !

Tudor-Cristian
#36744 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
metoda lui Horia ? - de julixu la: 22/03/2005 20:28:38
folosind metoda lui Horia D, n-am mai vazut complet un film pe aceste televiziuni de cam 4 ani. Pentru ca schimbind canalul cind apar reclamele,ma implic in programul canalulului (oare nu asta isi doresc toate televiziunile ?), si nu mai revin pe canalul de pe care am plecat . La fel de adevarat este faptul ca in ultimii 4 ani nici n-am avut ocazia sa vizionez ceva noutati la nici una dintre televiziuni (deci un circotas ar putea spune ca n-am pierdut nimic,si, in consecinta n-am dc sa ma pling). Deci, oricit de buna ar parea solutia lui Horia D, pe termen scurt, rezultatul nu ma multumeste. Pe voi ??!!!
#40358 (raspuns la: #36744) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
metoda Lui Horia ? - de julixu la: 22/03/2005 20:34:02
ooops, scuze, metoda este a lui mya. scuze Horia D
#40362 (raspuns la: #36744) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
exemple - de clody la: 17/01/2006 22:01:31
Eu ma uit la reclame ca sunt amuzante. Pentru mine sunt divertisment. Prea rar m-au convins sa cumpar un anumit produs.
Ca exemplu de reclame stupide adaug clipul aparut de sarbatori pt o cafea anume: pe fondul colindului Florile dalbe "Scoala gazda din patut si ne da un colacut" apare un copacel care creste, creste , mai apare si un dragon stilizat si la sfarsit iti apare borcanul de cafea. N-am inteles asocierea. Dc voi ati inteles ceva, spuneti-mi si mie.
Reclama amuzanta: el si ea dimineata, ea iese din baie, il gaseste pe el in boxeri, aplecat sa ia ceva din frigider si ii trage chilotii jos si il pupa pe un "obraz". Dc nu va puteti da seama, era reclama la gel de dus. :)
Reclama stupida: pt o bautura alcoolica. Apar muncitorii care trebuiau sa descarce o basculanta de nisip, il iau pe sus din pat pe colegul lor cel mai tanar, incepator, si -l pun sa descarce nisipul cu lopata in timp ce ei beau(ca asa se munceste la noi, unul cu munca si 5 langa el se uita). Si-n timp ce saracu se chinuia, ceilalti il mai luau si peste picior: Hai ma, ca se-nchide la non-stop. In cele din urma, isi mai bat joc putin de el, ca basculanta se descarca automat si mai mai sa-l omoare pe ala care se afla in gramada de nisip.
Asadar, care-i logica? Greu de spus. Singurul efect e rasul.

L'homme est ne pour vivre dans les convulsions de l'inquietude ou dans la lethargie de l'ennui. - Voltaire
#100832 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...