Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

unde dai si unde...crapa


de donquijote la: 08/02/2005 21:17:00
modificat la: 17/02/2005 19:18:59
voteaza:
citind jurnalul.ro am ajuns la acest fragment (din suplimentul jurnalul de sanatate):
(gasiti tot textul la http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=148730)


ABSTINENTA. Presedintele american, George Bush, a initiat o serie de programe educative privind abstinenta sexuala pana la casatorie. Insa, in loc sa frecventeze "cursurile de abstinenta", adolescentii americani si-au intensificat activitatea sexuala. Potrivit statisticilor, inaintea initierii programelor, 23% dintre fetele de 13-14 ani facusera dragoste de mai multe ori, procentul ajungand dupa aceea la 29%. In cadrul acestor programe, adolescentilor li se vorbeste despre rolul abstinentei in mentinerea sanatatii si in viata sociala, nu se pomeneste insa nimic despre metodele de contraceptie.

cum se face ca unii, chiar in pozitii cheie traiesc inca in scenarii hollywood-iene din anii 20 care reflecta un trecut indepartat si cred ca-l pot aduce in prezent?
chiar nu realizeaza ca lumea s-a schimbat, ca cea fost a fost si nu se mai intoarce ?
oare societatea poate si/sau trebuie sa se conduca dupa scenarii de filme pentru tv la prime-time sau traditii de pe timpul dinozaurilor?
voi ce credeti?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


Pt. donquijote - de Paianjenul la: 24/02/2005 06:33:06
"Insa, in loc sa frecventeze "cursurile de abstinenta", adolescentii americani si-au intensificat activitatea sexuala. Potrivit statisticilor, inaintea initierii programelor, 23% dintre fetele de 13-14 ani facusera dragoste de mai multe ori, procentul ajungand dupa aceea la 29%."


- IMBECIL trebuie sa mai fie cineva (fie el de oricit de buna credinta) care se asteapta ca reactia adolescentilor (carora li se vorbeste despre sex), sa fie - mai devreme sau mai tirziu - alta decit curiozitatea si nerabdarea de a experimenta ceea ce au invatat!...
#37484 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai ales ca - de donquijote la: 24/02/2005 18:31:29
omul e un animal curios care daca ii spui sa nu faca ceva din contra va face. cred ca inainte de se incepe un experiment social (ca in fond asta este - un experiment social) trebuie testat pe scara redusa ca sa nu se ajunga la rezultate aberante.
e ca si cu legea avorturilor de pe vremea lui ceasca; minunea a tinut 2 ani pana cand s-a invatat lumea... din pacate a facut multe victime nevinovate, ceea ce (sa speram) nu se va intampla cu 'experimentul' din USA.
#37534 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
avorturile si americanii - de gemini la: 13/11/2005 11:00:20
domnule,ma ingrozesti!
am citit si eu in ziare ca la americani s-a inceput puternic un fel de campanie pt reducerea sarcinilor la adolescente si copile iar sloganul cica era intr-adevar 'cel mai usor e sa spui NU'sau cam asa ceva.
nu cred ca se refereau OBLIGATORIU la sex numai dupa casatorie ci incercau sa mai indulceasca gogoasa cu pustoaice de 12 ani deja gravide si utilizind cu spor toate foloasele care decurg de aici.
foloase sunt destule,eu sunt in uk si am avut ocazia nu numai sa citesc in ziare despre cazuri comune:boyfriend14,ea13,gravida,mare telenovela ce mult vrea sa pastreze copilul,bla-bla,nastere,dupa aia toate cele;casa pe gratis,beneficii,samd.in timpul asta copilul sta cu vreun neam,sau mai rau ,inchis in casa pina se prind serv sociale.Dacai-l ia pt adoptie sau in plasament,nu-i nimic,la anul face altul.
uk si america au cele mai mari rate mondiale la sarcinile sub 16 ani.
cred ca orice idee,chiar si aia cu abstinenta nu-i rea in situatia data.
#87116 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donquijote - de latu la: 13/11/2005 11:00:20
ai si cifrele din Texas?...:-)

cum se face ca unii, chiar in pozitii cheie traiesc inca in scenarii hollywood-iene din anii 20 care reflecta un trecut indepartat si cred ca-l pot aduce in prezent?
Poate pentru ca familia Bush cam de pe atunci a pierdut legatura cu realitatea pamanteana...

Situatia statistica pe care ai prezentat-o, oglindeste dupa mine rezultatul incercarii unui fundamentalist, de a trage in spatele lunii pe cei care descoperisera plaja si marea.

Din pacate americanii mai au inca cativa ani de suportat.

Din fericire, aceasta presedentie a reusit sa dea puterii imperiale SUA imaginea adevaratului ei potential.
#87123 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prezervative - de donquijote la: 13/11/2005 13:18:24
nu ar fi mai bine sa se recomande si sa se educe tanara generatie in folosirea prezervativelor? prezervativele sunt bune si contra raspandirii bolior venerice (inclusiv SIDA) in afara de evitarea sarcinii, spre deosebire de pastile la care trebuie reteta.
in geramania sunt automate de vanzare a prezervativelor in orice toaleta publica.
bolile venerice se iau si prin 'abstinenta' (sau cum s-o mai fi chemand acuma).
:))
#87215 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
in spiritul Radio Erevan - de Sancho Panza la: 17/11/2006 20:29:45
Sancho Panza

In cadrul acestor programe, adolescentilor li se vorbeste despre rolul abstinentei in mentinerea sanatatii si in viata sociala, nu se pomeneste insa nimic despre metodele de contraceptie.
Textul asta mi-a amintit de un banc din vechile vremuri:
La Radio Erevan o ascultatoare intreaba:
- As dori sa stiu daca e indicat sa discut despre problemele sexuale cu fiica mea in varsta de 13 ani.
I se raspunde:
- Desigur, doamna, e chiar recomandat, veti afla o multime de lucruri noi si deosebit de interesante...

Lasand gluma la o parte...cred ca tinerii ( si nu numai ei) din orice colt al lumii, cred prea mult ideea ca.."i se poate intampla oricui, dar nu mie!"Asta, referitor la bolile sexuale.Povestea sintetizata de proverbul acela romanesc cu pragul de sus...Probabil ca nu conferintele ori hotararile luate la inalt nivel sunt rezolvarea, ci confruntarea cu niste exemple concrete, zguduitoare...Dar cati dintre cai care au vazut si pragul de sus risca, oare, sa se expuna din pura atitudine samariteana?
#157903 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...