Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Băiatul cel rău din Matizul argintiu


de Grettel la: 17/02/2005 15:42:00
modificat la: 18/02/2005 17:06:54
voteaza:
Sprâncenele negre si bogate se uniseră încruntate, iar buza de jos, mai groasă, ca la orice gura rotundă de înger, se lăbărţase morocănoasă.
Aşa de grea îi părea fruntea, de parcă grumazul îi intrase adânc între umerii prea largi pentru spătarul părând fragil, iar cadrul de oţel strălucitor din jurul corpului său, sfâşiind dimineaţa îngheţată, m-a dus cu gândul spre eroice lupte.
Spre "Troia", de pilda. Sau alt câmp de luptă. În care frigul e umed, iar aburii de sânge proaspăt îţi siluiesc fără milă mirosul până în esofag, până la greaţă, cu dulce şi înfiorător gust, ca însăşi moartea …

Ameţită, aproape că-i simţeam în ceafă respiraţia fierbinte şi mă întrebam, cu alintată disperare, dacă o să explodeze în faţa mea sau daca ar fi mai "cuminte" să profit şi să îmi imaginez cu o cruzime lucidă cum ar exploda altundeva…

Fruntea albă (oh, delicios încruntată) - aşa de încruntată că aproape mă bucuram că nu-i stau eu în cale) făcea să-i pară obrajii şi nasul cu linii virile şi mai roşii.

Ştii senzaţia aceea: că timpul a încremenit (sau cel puţin aşa ai vrea tu - să se oprească într-un tremur gâdilicios), că tâmplele ţi se zbat şi stomacul se strânge, că unghiile îţi pătrund în carnea palmei strânsă, necontrolat de tare, pumn; când eşti încordată, emoţionată, speriată, gata să leşini… dar nu, nu o faci, nu te laşi pentru e mai important să fii martor al unui eveniment unic sau cel puţin greu repetabil, în orice caz istoric, sau, mă rog, pentru tine istoric (în sfârşit! dacă e istoric pentru tine, iţi poţi permite sa speri ca ceva urmează să se schimbe în viaţa ta şi vrei să crezi că, cu cât vei fi mai speriată şi mai aproape de buza prăpastiei, cu atât în mai bine)?

Aşa încremenisem acolo, cu muşchii încordaţi spasmodic, cu urechile astupate de zgomotul războinic al motoarelor înfierbântate, total absorbită de întâmplarea gata să se prăbuşească, uşor incomodată de ceaţa gazelor arse ce ameninţau sa-mi fi obtureze vederea.

Înfiorata până în vârful unghiei mici lăcuită atent, ruşinată, vinovată
de nimicnicia propriilor gânduri (Dumnezeu sau Celălalt ştie ce tenebre ale subconştientului mă făceau să gândesc aşa), dar posedată irezistibil de dorinţă sălbatică, visam sa mă năpustesc peste el, peste furia lui, sa i-o sorb, acolo, în văzul tuturor, pe nerăsuflate şi pe negândite. Să-i fur puterea şi să o subjug întreagă. Să scotocesc nebună la pieptul său după nodul cravatei, s-o iau şi s-o arunc mulţimii ce fremăta în aşteptare, să înfrâng dârzenia braţelor şi neliniştea nervoasa a piciorului de pe ambreiaj, să mă transform în volan iar pe el în schimbător de viteze, să abandonez hazardului buna cuviinţă si pudoarea şi să-l posed, acolo pe loc, înainte de a se înfige dramatic în hardughia de metal din faţa lui.
Măcar o dată.
Şi mă gândeam că aş putea să-nfrunt furia privirilor mirate si blestemele celor rămaşi în urmă… Şi pentru această cauză m-aş lăsa arsă pe rug, şi-aş simţi că mor fericită! Că m-aş bălăci cu nesaţ ca în mătase roşie în nebunia nestăvilită a clipei, c-aş poseda sălbatic şi apoi aş primi medalii… ca aş fi foarte curajoasa, chiar eroică! Şi eu parte a luptei eroice! Pe orice parte! Oh, ce gânduri păcătoase şi dulci mă făceau să tremur, să mă sufoc, să mă prăbuşesc în propriul eu…

Dar, cu o fracţiune de secundă înainte să cred că este prea târziu pentru orice, cu ţipăt sfâşietor de claxon isteric, bolidul argintiu se avântă înainte, peste şina tramvaiului, făcându-mă să ridic prea brusc ambreiajul, să mă lansez sinuos şi penibil pe urmele invizibile, delicate, încinse, ale cauciucurilor de Matiz pe care l-am pierdut, apoi, lamentabil, în mulţime, aşa de repede.

Uite-aşa, abandonată, singură în mulţime, m-am trezit cu tristeţe la banalitatea dimineţii geroase de iarna bucureşteană, în convoiul de autoturisme prăfuite de la Obor, în sihăstria în doi mormăita în boxele Philips de Barry White, doar cu sentimentul că pentru mine viaţa înseamnă să observi luptători în carcase argintii de oţel, la adăpostul maşinii tale mari şi goale şi să oftezi călcând absent pe acceleraţie.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: