Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

adolescenta....


de Arghesis la: 05/03/2005 15:05:00
modificat la: 09/03/2005 16:20:16
taguri: Casa_si_familie 
voteaza:
Cea mai grea perioadă a vieţii mele de până acum a început în vară anul trecut şi continuă încă (nu ştiu exact momentul când se va opri)....se numeşte adolescenţa....

Nu ştiu de ce toţi oamenii adulţi, maturi, pe care îi cunosc spun ceva de genu: „Ahh..ce ani frumoşi!! Păcat că au trecut aşa de repede...”. Ce aţi avut aşa de bun în adolescenţă?? Ce vi-a plăcut mai mult: faptul că vă simţeaţi într-o altă lume (de care nu aparţineţi), că vă simţeaţi singuri, că nu ştiaţi ce să credeţi, ce să faceţi, cum să vă comportaţi ca să nu fiţi un „nebun”, spre ce să vă îndreptaţi pentru viitor (deoarece toţi îţi spun: „Acum începe viaţa, tinerele (sau băieţaş, fiuleţ şi alte diminutive ce te fac să te simţi cât mai MIC şi nesemnificativ posibil; aşa cum eşti de fapt, că doar ce ai putea face tu, tocmai tu, ca să „zgudui lumea” ??) ... depinde de tine ce vei ajunge ... Deci fă ceea ce trebuie ...”. Ce [dracu] trebuie?? O primă întrebare: de ce aţi vrea să retrăiţi cei mai tâmpiţi ani?? – anii adolescenţei ... sau nu mai ştiţi cum a fost; şi în mod sigur aţi avut şi voi „problemele” din acestea ... dacă nu toţi, măcar unii (dar şi acelora le pare rău că trece vremea şi n-o poţi opri). Deci?? Cum de aţi uitat zilele în care ai fi vrut să nu te mai trezeşti dimineaţa după ce te-ai culcat noaptea târziu gândindu-te ce fain e să-ţi pierzi timpul degeaba Cum de aţi uitat orele pierdute uitându-te în gol la pereţi/covor/geam (etc), neştiind ce şi cum să gândeşti?? Cum de aţi uitat săptămânile în şir de ură ţinută în suflet, ce fierbea până la punctul maxim iar apoi un „boom” mare, inhibat de familie şi de cei dragi, iar apoi „uitat şi iertat” după 2 zile, că de, săracul copilaş e adolescent, are şi el problemele lui ...

Ipocriţilor!!! ... acum vă e bine ... normal, o dată ce mori, uiţi !

De câte ori nu v-aţi „trezit” din amorţeală şi aţi mers să în faţa oglinzii, uitându-vă bine la voi înşivă, ştiind că nu te-aşteaptă nimic ..., iar apoi, cu teamă-n inimă şi minte, aştepţi să vină ziua de mâine, şi apoi următoarea, şi următoarea, iar apoi cea de după ... şi tot aşa ... numai ca să vezi dacă se mai întâmplă ceva nou în viaţa ta tâmpită de adolescent obişnuit cu „problemele” tale obişnuite şi neimportante ...

De câte ori nu te-ai uitat în jur la „cei mari” şi i-ai văzut speciali, deosebiţi, importanţi şi ocupaţi, iar apoi, cu o fire pesimistă de adolescent mediocru, ţi-ai spus: „Eu nu o să ajung niciodată aşa ... Atunci de ce mai trăiesc?? Dacă niciodată nu o să ajung nimic??” Şi atunci iar stai ore-n şir făcând de toate-n cap şi nimic în realitate, strângând pliculeţe după pliculeţe de ură concentrat.

Ca să încerci să remediezi situaţia, sau ca să te simţi tu mai bine, îţi iei figura de om serios, aşteptând uneori (sau tot timpul) să te întrebe „lumea bună” din jurul tău despre „problemele tale” ... păcat că nu le pasă! Şi când le pasă lor, nu îţi mai pasă ţie. Devii şi mai serios şi începi să te gândeşti şi mai mult la toate tâmpeniile ce-s pe pamântu’ ăsta ... problema este: cu cât te gândeşti mai mult, cu atât „descoperi” că degeaba „gândeşti” ... că eşti un prost şi că pierzi timpul degeaba ... în loc să faci ceva cu folos stai tâmp şi visezi ... şi atunci nu mai visezi, deci nu mai ai vise; prostule !!! : omul fără vise e un nimic, la fel ca tine (tu, care te simţi), la fel ca mine ...

revine întrebarea: „Ce-o să fac în viitor??”. De fapt, am viitor ??. Logic ar trebui să am ... că doar timpul trece ... dar, merită să am un viitor?? Şi cum întotdeauna se pune problema „partenerului” de viaţă (mai ales că suntem la vârsta aceea în care d’alea şi d’alealalte ..., nu-i aşa??), mai vin o serie de întrebări, printre care: „Cu cine o să-mi trăiesc eu viitorul ce va venii, dacă va venii??” ......... cine ar vrea să se gândească măcar să stea şi să-i pese de unu’ ce gândeşte aşa tâmpenii?? lista continuă ... poate întâlneşti pe „cineva”, vezi pe „cineva”, vorbeşti cu „cineva” şi mai începi să visezi la acel „cineva” până-ntr-o clipă de durere maximă: prostule!!! ... ce naiv ai fost, chiar ai crezut ...?? ce vise ai mă şi tu ... aşa-ţi trebuie dacă ai crezut că te ridici deasupra altor tâmpiţi ca tine ... fiindcă în mod sigur mai sunt o groază de alţi proşti ca mine; ... şi iar ajungi fără vise ...

Ca să închei (că probabil s-au săturat toţi de aberaţiile mele din viaţa mea idioată ...) : prea mulţi se dau mari cu „durerile” lor, dar nu destui se bucură de viaţa! (aici alte întrebări: „Ce e aia viaţă??”, dar nu intru şi aici ... nu de alta dar lista e goală ...) cred că eu nu fac parte din nici o categorie, fiindcă nu îmi place să mă dau mare ... dar nici nu trăiesc ... rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul/Dumnezeu ... ; cică timpul le vindecă pe toate ... , iar eu vreau acum ca timpul să zboare cât de repede se poate!!!

ps: la ce ajută muzica??

*(teoretic după mine) : timpul nu poate fi pierdut, dacă toată viaţa înveţi ...Arghesis, un puşti d’aproape 16 ani ...


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (53):


adolescenta.... - de dramona la: 09/03/2005 18:13:31
nu o regret !
insa cand privesc in urma imi amintesc cu placere!
a fost o perioada din viata mea, poate nu foarte usoara, insa acum mi se pare ca m-a ajutat la ceva; toate situatiile in care ma fost pusa , in periada respectiva, au contribuit parca sa fiu persoana de acum!
zic perioda nu foarte usoara, pentru ca la vremea respectiva, "din tantar faceam armasar", evident! toti adolescentii, cred eu, ca exagereaza putin tot ceea ce li se intampla, insa pe de o parte asta este si farmecul! mai tarziu am avut senzatia ca pierd din entuasmul asta cu care priveam lucrurile sau cu care le traiam!
in adolescenta am inceput sa pictez, sau sa scriu poezii....ocupatii din astea care-mi permiteau in acelasi timp sa-mi pastrez singuratatea; acum nu am mai scris o poezie de foarte mult timp, cu atat mai putin, sa scriu o pagina sau doua(ca un jurnal).
nu stiu daca e bine sau rau ! eu am luat-o ca pe o evolutie; nu mai simt nevoia pur si simplu.
si pe urma mai sunt si relatiile, cu baietii sau cu parintii....
e adevarat ca cu parintii nu a fost niciodata usor.
la momentul respectiv ziceam ca nu ma inteleg; acum insa zic ca nu ne intelegeam.
oricum nici nu cred ca mi-a trecut vreo clipa prin cap sa ma gandesc si la ei, sau in ce situatii ii puneam atunci, ma gandeam doar la mine si la cat de neinteleasa sunt eu.
in acelasi timp, poate ca am avut noroc, nu stiu, insa nu am cazut niciodata in extreme(aproape); am fost destul de flamanda de informatie, ceea ce mi-a servit un pic mai tarziu.

un sfat, daca pot sa-mi permit, este sa incerci sa profiti de tot ceea ce ti se intampla!
incearca sa traiesti prezentul, si mai putin viitorul !
si cu riscul de a-ti zice ceva ce poate nu-ti face placere sa auzi, sau ceva ce ti-au mai zis si altii inaintea mea, sa stii ca timpul trece repede !! chiar daca cateodata ai impresia ca nu este asa !

bafta multa !
#38748 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Arghesis - de Chriss la: 09/03/2005 18:23:45
Buna, ma bucur ca ai scris pe acest forum si mai ales ma bucur ca ti-ai deschis sufletul. Mi-ar place tare mult sa vorbesc cu tine despre aceste probleme fiindca stiu ca nu este usor si mai ales cind realizezi cit de mic poti sa fi in aceasta lume imensa. Insa trebuie sa luam un subiect pe rind, (daca vrei bine inteles). Sper, poate cu ajutorul altor forumsti, sa te facem sa vezi lucruruile un poc mai optimist.
1) In primul rind vreau sa stiu de ce te simti singur si izolat? Ma gindesc ca ai prieteni, nu? Cind esti cu prietenii tai cum te timti?
2) Nu sti ce sa faci, cum sa te comporti si ce sa crezi. Hmm, aceste subiecte de asemenea vind unul pe rind. Dar pentru inceput trebuie sa fi tu insuti, desi poate crezi ca pari "Prost", nu uita ca acum la aceasta virsta te transformi dintr-un baiat intr-un om matur, si atunci este normal sa ai sentimente amestecate, dar fi tu insuti, nu incerca sa fi ceva ce nu apartine de personalitatea ta. In legatura cu ce sa crezi, asta este mai greu fiindca fiecare persoana vede lucrurile din puncte de vedere diferite, si poate ce eu consider ca este correct nu este correct pentru tine. Deci aici va fi o lupta si de asemenea o descoperire a ta personala in care vei invata de la viata si vei decide ce vrei sa crezi. Un singur sfat pot sa-ti dau referitor la ce sa crezi, si anume nici o data sa nu spui "Nu-i adevarat" poti sa spun " Parerea mea, sau s-ar putea dar eu..., sau Poate.." fiindca in viata ai sa vezi ca de multe ori ceea ce crezi suta la suta ca-i adevarat astazi poate fi toatal diferit miine.
3) " depinde de tine ce vei ajunge ... Deci fă ceea ce trebuie" hmm, da depinde de noi ce o sa devenim in viata dar nu ai cum sa stii ce vrei si ce vei devenii in viata, nu este ca si cum poti planui totul, este imposibil. Sfatul meu Archesis este sa iei viata sa cum este, invata si fa ceva ce-ti place mult de tot, nu te stiu deci nu pot sa ma exprim, dar nu toci matematica daca matematica daca tie-ti place sa pictezi, intelegi ce vreau sa zic. De asemenea am cunoscut asa de multi oameni care si-au schimbat " Ce vor in viat " incit cred ca in viata tot timpul ne schimbam, si nici o data nu stam in acealas loc, asa ca fi deschis pentru ce oportunitati viata o sa-ti ofere, si daca este ceva in viata ce-ti place, dupa cum am mentionat mai sus, urmareste acel instinct din tine si devota-ti energia pentr a face in viata ceva ce-ti place.

Ahh, sint asa de multe de spus incit nu cred ca am spatiu necesar ca sa scriu tot. De aceea-ti propun sa discutam un subect pe rind. Vrei?
Alege tu, ce te suparar sau de ce anume te face nefericit? Atentie, stai pe un singur subiect, schimbam subiectele dupa ce reusim sa clarificam prima intrebare, bine?


#38751 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
draga arghesis, - de Cristall la: 09/03/2005 18:54:13
Insenineaza-te putintel.
Incrancenarea asta iti deformeaza realitatea.
Care e urmatoarea: toate trec, va trece si asta. Zis-am:)

De ce o sa-ti para rau mai tarziu dupa perioada asta? Ehei..sunt o multime de motive...si ca sa-ti dau unul ilar...o sa iti para rau dupa vremea in care avea asa mult timp de sa te gandesti la toate cele ce le-ai scris. Si sa le mai si scrii pe deasupra:)

Relax. Nu esti tampit si nici n-ai o viata tampita...doar ca tropaie acum hormonii in tine..si..ce sa faci..le dai si tu apa la moara:)
ps. dupa incrancenare vine blazarea...dar sa nu-ti dai crezare :)

ps-reply: muzica ajuta la toate! Cand nu incurca mai tare, depinde de care muzica vorbesti:)
#38769 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
arghesis, - de anisia la: 09/03/2005 20:47:59
cand o sa ajungi adult, o sa ne intelegi de ce am vrea sa retraim anii adolescentei. la vremea respectiva nu stiam sa-i apreciem la adevarata lor valoare. ne plangeam, ne revoltam si ne vaicaream exact ca tine. ne simteam constransi si neintelesi, asa ca tine. timpul a trecut, ne-am facut mari, am intrat in randul oamenilor cu responsabilitati si probleme. in clipele de sinceritate si singuratate ne fug gandurile inapoi in timp... spre vremea in care singura grija ce o aveam era sa mergem la scoala, sa fim frumosi , sa ne distram si sa ne indragostim.
fiecare varsta isi are frumusetile ei. fiecare etapa in viata isi are si partile ei bune, si cele rele. acum tu treci printr-o perioada critica. o sa treaca! nimic nu e dureaza o vesnicie...nici cele bune si nici cele rele. ai rabdare!
#38803 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
arghesis - de Horia D la: 09/03/2005 22:33:16
incearca dusuri reci!
#38843 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de rembrandt la: 10/03/2005 01:03:01

Am trecut si eu acu' cativa anisori prin ce treci tu in momentul de fata. Din fericire pentru mine, am iesit destul de repede din faza respectiva.

Intelepciunea nu vine atunci cand incercam sa cream evenimente ca sa dovedim ca suntem intelepti si ca am trecut prin multe. [ Nefericirea si negrul din decor nu inseamna mare lucru.] Sunt doar... un fel de povesti pe care ni le facem (aproape toti) la un moment dat in capul nostru vrand sa parem maturi si revoltati.

Incearca sa iti ocupi timpul la maxim, cand intrii in pat... sa adormi fara sa stii. Citeste, scrie, plimba-te, studiaza, invata, iesi cu prietenii, cunoaste oameni noi, fa sport, picteaza sau ce-ti place tie sa faci, invata limbi noi si - inca o data - plimba-te. E extrem de util si face bine si la suflet. O sa te simti un om nou din anumite puncte de vedere. Trust me. Sa nu crezi ca-ti fac morala acuma de "batran intelept" :)

Eu cel putin am invatat sa ma auto-educ, sa cantaresc ce e bine si ce e rau, sa fiu rational si in acelasi timp un nebun viu tot timpul, sa fiu ca un fel de aspirator de ceea ce tine de ... informatie. Fii optimist, omule! Peste cativa ani o sa zici - iti garantez - "ce copil eram atunci" si o sa razi in sinea ta. E normal. C'est la vie... Sa citesti 'o viata' de Maupassant - o sa te deprime ingrozitor, insa vei invata cate ceva.


________
keep it simple...
#38865 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ca sa incerc sa glumesc... - de Mi7haela la: 10/03/2005 09:35:32
Sa fii sigur ca se poate si mai rau...:)
Si fiecare perioada a vietii are neplaceri si necazuri noi. Imagineaza-ti putin, incearca macar, ce greu iti va fii cind vei avea un fiu/fiica ce va trece prin ceea ce treci tu acum si nu vei stii cum sa te porti cu el/ea ca sa fie cel mai bine, sa nu gresesti.
Dar gindeste-te ca fiecare perioada a vietii are si parti bune, mereu altele, sau aceleasi, dar cu o forma noua, bucura-te de ele, de noutate, de diversitate...Sper sa te simti mai bine. Si sper ca sint zile, momente cind te simti altfel, bucuros, optimist, multumit.
Mai vreau sa-ti spun ca imi place foarte mult ceea ce ai scris la sfirsit despre timp.
#38889 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
get a life! - de korny la: 10/03/2005 11:07:32
Nu inteleg de ce iti complici viata cu asemenea intrebari...
In locul tau as incerca sa-mi fac cat mai multi prieteni si sa traiesc cu adevarat anii astia...care sunt cu adevarat cei mai frumosi, insa depinde numai de tine sa iti faci viata minunata.
Asa ca nu te ingropa in mii de intrebari de-odata...oricum raspunsurile le vei afla singur...pe parcurs.
it's just me
#38900 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Da, adolescenta:) - de babybel la: 13/03/2005 12:50:25
Probabil iti inchipui ca nu sunt decat o tipa care nu are ce face si careia i sa facut mila de tine, si ai fi aproape de adevar - cu o exceptie: Nu mi-e mila de tine. Te inteleg perfect, dar starea asta a ta depinde doar de tine. Cauta sa te comporti ca un om normal, cauta sa te prefaci ca totul e OK cu tine si vei vedea ca intr-adevar, nu exista nimic mai bun decat adolescenta. Stii de ce? Pentru ca acum ai timp. Pur si simplu. Nici eu nu sunt prea in varsta-am doar 20 de ani, dar crede-ma ca deja plang dupa varsta ta.
N-ai idee cat este de aiurea sa nu mai ai timp nici sa-ti plangi de mila, sa nu mai ai timp nici sa disperi. Si eu am avut si poate chiar mai am aceleasi probleme ca si tine, dar acum abia mai am putin timp sa ma uit in oglinda si sa realizez ca a trecut inca o zi.
Dar ceea ce ma face sa merg mai departe este sa-mi vad, treptat, toate visele, indiferent de cat de mari sunt, implinindu-se. E minunat sa vad cum prietenii isi amintesc toti de clipele superbe din liceu, sa ne intalnim la un pahar o data la o luna si sa ne dam seama pas cu pas cum cladim ceva frumos in jurul nostru, prin fortele noastre.
Fa-ti un scop din asta, din a creea ceva frumos fara sa uiti de tine, si vei vedea cat este de scurta adolescenta, cu toata perioada 14-19ani, si vei ajunge, cu mult inainte de a termina liceul sa realizezi ca nu mai vrei sa se termine.

Profita!
#39297 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
! - de maan la: 13/03/2005 23:42:40
Abia azi am gasit textul asta si-am sa-ncerc sa-ti raspund, cu rugamintea te-a intelege ca tot ce urmeaza de-aci inainte sunt doar pareri proprii, care, in general, nu-s impartasite de majoritatea.

“Ce aţi avut aşa de bun în adolescenţă??“
dreptul de-a fi nebuna si singura intr-o lume care nu ma-ntelegea, dreptul de-a experimenta formule de comportament, curajul de-a fi cinstit, de-a scrie asa cum ai facut-o!!!

“Deci fă ceea ce trebuie ...”. Ce dracu trebuie??”
sa ai destula rabdare si curaj sa te cunosti pe tine insuti, sa nu te lasi pana nu afli ce-ti doresti sa fii, CINE doresti sa fii!
Un drum batatorit e mult mai periculos decat unul pe care-l croiesti singur!

“de ce aţi vrea să retrăiţi cei mai tâmpiţi ani??”
NU VREAU, nu cred ca vrea nimeni sa RETRAIASCA anii aia.
Ce ne lipseste e candoarea de-atunci, pe care am pierdut-o: dupa ea tanjim cu totii, admitem sau nu!
Sau poate n-am pierdut-o, ci-am uitat-o-n noi, pentru vecie!
Vrem sa fim liberi sa ne purtam copilareste si sa fim doar pusi la colt de gresim, sa fim doar umiliti cu adjective, nu sa fim dati afara de la slujba, nu sa ramanem fara un acoperis deasupra capului, nu sa ne ramana copiii fara unul din parinti …
Nu vreau decat sa-mi fac un zmeu de hartie si sa trag de ata lui intr-o zi cu vant si sa RAD!
De-ai face-o tu, adultii ar zambi sau ti-ar spune “maturizeaza-te, Ioane!”!
Pe mine m-ar califica nebuna ori naiva, ciudata, tampita sau mai stiu io ce naiba, desi toti si-ar dori un zmeu de hartie numai al lor, fara s-aiba dramul de curaj sa recunoasca.

“Cum de aţi uitat zilele în care ai fi vrut să nu te mai trezeşti dimineaţa după ce te-ai culcat noaptea târziu gândindu-te ce fain e să-ţi pierzi timpul degeaba Cum de aţi uitat orele pierdute uitându-te în gol la pereţi/covor/geam (etc), neştiind ce şi cum să gândeşti?? Cum de aţi uitat săptămânile în şir de ură ţinută în suflet, ce fierbea până la punctul maxim iar apoi un „boom” mare, inhibat de familie şi de cei dragi, iar apoi „uitat şi iertat” după 2 zile, că de, săracul copilaş e adolescent, are şi el problemele lui ...”
NU LE-AM UITAT!
Vezi matale, mandru copilas, singur raspunzi, dar esti atat de pornit impotriva-ti incat nu-ti dai nici un pic de credit.
Adultii (maturitatea n-ar trebui sa-ti fie o garantie a intelepciunii!) trec si ei prin aceleasi ‘ore pierdute’, doar ca pe ei nu-i iarta nimeni c-au zabovit privind in gol, nimeni nu-i iarta dupa ‘boom’…in lumea noastra totul se plateste, pana si cinstea!
Daca explodezi tu, e specific varstei, dac-o fac eu, sunt isterica!

“Ipocriţilor!!!”
ai dreptate!

“ ... acum vă e bine ... normal, o dată ce mori, uiţi !”
ai vazut, plod cretin, cum singur dai raspunsul???
Ai vazut acum ca ai sansa sa-ajungi matur fara sa mori? Ai sansa sa treci prin ani si sa-i supui, nu sa te predai lor!
Stii deja ca nu ne e bine, comentariul tau e doar revolta celui care-si da seama ca taieste printre morti si-i e teama ca va ajunge ca ei!
Nu renunta niciodata la ce esti acum!
Daca trebuie sa renunti la ceva din tine ca sa castigi un lucru, ai grija sa calculezi daca ce obtii merita sacrificiul!
Daca ti se spune ca ceva-i gresit, nu lua de bun, pana nu verifici: singurele cucuie sunt cele care te dor, nu cele pe care le vezi la altii. “Altii’ ar putea fi niste prosti, ca de-aia s-au lovit!

“în viaţa ta tâmpită de adolescent obişnuit cu „problemele” tale obişnuite şi neimportante ...”
EROARE: problemele tale-s mai importante decat ale mele si-ale majoritatii de pe acest site.
Nu rade, ca nu fac misto!
Citeste-te cu atentie: vei fi uimit de cat de frustrati si ingusti suntem!
Multi nu se mai gandesc de muuult la ei-insisi, preocupati sa-si traiasca visul in odrasle…multi nu mai au curaj nici sa se priveasca-n oglinda…s-ar ingrozi!

“la ce-ajuta muzica?”
ooooof, ma, om mare ce esti!
Daca oamenii din jurul meu ar vorbi asa de clar, de fierbinte si de onest ca tine, lumea asta s-ar desface-n lumina ca un boboc de floare si-am fi siliti sa zambim mai des, pana am reinvata cu totii cum se face …

Muzica mi-e drumul inapoi, la izvoarele-mi, in locurile unde am inceput sa ma zamislesc si unde eu cu mine ma simt la adapost, in siguranta.
Muzica e zbaterea inimii … tremurul pleoapei si lacrima ce cade, amintindu-mi ca SIMT, dandu-mi suflu, curaj sa lupt, sa nu ma pierd in lumea celor aspri si pustii, pe care am incercat din rasputeri sa-i imit.
Azi stiu ca-i o gresala!
Adultii nu stiu cine sunt, varsta nu te-ntelepteste, ci te strange-n chinga fricii de-alte si-alte rani.
Oamenii mari sunt copii ca tine, care-au obosit sa se tot intrebe ‘ce-i viata’!

Nu esti cel mai mic, de-aici, desi tie asa iti pare!
Esti curajos si demn, si-asta-ti face cinste: tie si parintilor tai!
Iti doresc sa ai curajul sa nu fugi de intrebari, sa nu le ocolesti, dar sa nu le lasi sa-ti guverneze viata.
La multe nu vei gasi raspunsul niciodata, dar deja cred ca banuiesti.:))))
Fii tu insuti, fii cum simti, fii bun si drept si mai cu seama, nu te judeca niciodata prea aspru: nimeni nu s-a nascut invatat.
Ba chiar multi vom muri prosti, inainte s-apucam a ne dumiri ce-i cu viata asta …
… viata-i asa cum vrem noi sa fie!
#39363 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adolescentule - de popix la: 08/04/2005 21:27:51
in primul rand tin sa te informez ca ai un dar fainutz de a asterne slove, zau!asta denota o oarecare inteligenta si din aceasta cauza inclin sa cred ca e doar un moment delicat al vietii tale si ca valul acesta de pesimism care te invaluie este doar trecator.e drept, la varsta ta hormonii o mai iau si razna, am trecut toti prin momente de genul asta.doar suntem compusi chimici ai naturii, ce naiba!
adolescenta, vei descoperi si tu ca e tare faina, va veni vremea amorurilor pasionale, bairame cu prietenii,etc etc etc.la varsta asta esti inca iertat de mici matrapazlacuri, parintii sunt ingaduitori si iarta...caci stiu mai bine ca tine ce inseamna a fi adolescent si uneori superficial.asta depinde mult de tine bineinteles, incepi si cladeste-ti un tel de viitor, ce stiu eu, sa studiezi, sa inventezi sau sa devii nu stiu cine...vezi tu.gandeste-te un pic la ce ti-ar placea sa faci in viata.printre altele si deocamdata bucura-te din plin de varsta care o ai si nu lasa ca viata sa ti-o ia inainte, adica fii optimist!iti doresc succes!
#42679 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Totul e trecator! - de irma la: 26/04/2005 10:50:21
Sa stii ca multe dintre sentimentele pe care le traiesti tu nu tin neaparat de adolescenta. Eu am peste 30 de ani si am un fiu adolescent (15 ani), care se comporta ca atare. Dar si mie mi se intampla deseori sa pied vremea uitandu-ma in gol la pereti, tv, copaci...sau mai stiu eu ce. Si mie mi se intampla sa-mi plang de mila, sa cred ca nu am nici o menire pe lumea asta. Asta poate inseamna ca inca nu m-am maturizat?
Si nu-ti mai face griji! Sunt convinsa ca te asteapta lucruri mari. Si dat fiind ca imi pari un pusti inteligent si sensibil sunt sigura ca nu le vei rata.
#45642 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cu tot respektu`...ii dau dre - de poison la: 24/06/2005 00:22:30
cu tot respektu`...ii dau dreptate tipului...am 15 ani....nu`s o vagaboanta...sunt totusi acel gen de copil pe kre kred k toti parintii l`ar vrea....premianta,olimpica,spirit boem,literatura,adik tot ceea ce considera altii uncool.am prieten de mult timp,sunt mereu si alti tipi kre sa ma placa,am kt de kt o viata pe kre toti o vor.nu?si totusi nu sunt fericita.sunt depresiva...ma apuca plansu si nimeni nu ma mai scoate din starea asta....am negat orice divinitate...m`am negat pe mine...ma detest....vorba unuia....ajungi la un anumit punct in kre ai o gandire total diferita,in principiu mai matura,decat a celor de varsta ta.se rupe filmul....va multumi,dragi adulti,pentru sustinerea voastra inodora,insipida,incolora.....pana la urma sunteti egali cu zero....mai ales ca parinti....perfectiunea NU exista....asa k scutiti`ne cu "nu vreau sa gresesti,sa faci ce am facut si eu".doar in NOI e remediul.ma apucasem de fumat,SINGURA am avut vointa sa ma las.mi`am facut gauri in ureki k nebuna,SINGURA le`am lasat sa se inkida.cu prietenul meu,desi suntem de mult timp impreuna,vroiam intr`un moment sa o facem...SINGURA am refuzat,fara sa ma bata mama la cap,desi ma simteam pregatita sa o fac....nulitatzi care dak aveti 20,30,40 de ani in plus credeti k sunteti amfitroni,monarhi,cuceritori....zicala..."lasati`ne drwq ! "
#56384 (raspuns la: #38748) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
scuze pt intarziere :) - de sabrina la: 24/06/2005 04:02:59
sa-ti spun parerea mea...
dupa mine termenul asta de "adolescenta" are atatea semnificatii cate suflete sunt pe pamant (si bineinteles au trecut de o anumita varsta) . poate pentru mine cand ma gandersc la asta , inseamna vise , prima dragoste , o multime de inceputuri pentru o multime de lucruri (rele si bune ... sex , fumat , alcool , prietenii , gasca ... nu poti stii niciodata prin cate a trecut un adolescent ... daca a trecut sau nu ...)
revin la mine.
sunt o adolescenta! si nu ma opresc sa ii ascult pe altii cum comenteaza cuvantul asta pana la disperare ... mai bine mi-o traiesc cum mi-e dat s-o traiesc si mai incolo ... nu stiu . dar voi fi inca un suflet care va avea de povestit cate ceva despre adolescenta sa :)
#56400 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Arghesis - de Adra la: 24/06/2005 08:03:16
Salut. Ma cheama Adra si am 14 ani si jumatate. Varstele noastre sunt apropiate. Si eu am mari probleme in familie si in viata de zi cu zi, dar totusi, nu trebuie sa fim asa pesimisti, nu? Invata sa vezi partea plina a paharului, bucura-te si de cele mai mici fericiri, iar cand gresesti, nu te inchide in tine. Pentru toate exista o solutie! Daca vei face asa, vei vedea altfel viata si lumea... doar incearca!
#56415 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adolescenta e o stare - de Tofan Ana Isabella la: 24/06/2005 08:43:58
POt spune ca si eu la aproape 30 de ani sunt un adolescent intarziat.Poate ca n-am avut ocazia sa experimentez mai mult ., ca voi ramane si copil in acelasi timp...
#56423 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ca tot e vb de adolescenta... - de mymy la: 24/06/2005 16:57:27
... si de confuzie - implicit ...
as dori si eu un sfat ... in special de la fete. nu ma supar daca primesc si de la baieti pt ca uneori ei stiu sa asculte mai bine si sa dea sfaturi mai bune :)
ce ati face daca ati fi indragostite lulea de sotul unei prietene?...
Ne cunoastem de 1 an si ceva si de curand relatia noastra a inceput sa o ia razna... nu mai tinem cont de nimic si de nimeni desi cand sunt singura acasa imi pare rau pt ca am acceptat din nou sa ies cu el in oras si sa ne ferim iarasi de sotia lui si de prietenul meu cu care sunt de doi ani de zile. Ma doare gandul ca nu o sa fiu niciodata cu el si i-am interzis sa/mi dea vreo speranta pt ca nu accept ca el sa/si lase sotia si copilul pt mine sau pe altcineva ... insa el zice ca ma iubeste si eu il ador ca nebuna si ca ar renunta la orice pt mine... stiu ca asta ar durea/o pe prietena mea si ca ar suferi si un copil... fiinta inocenta :(
am aflat deci ca iubirea doare mai mult decat credeam
Il ador si ma abtin sa accept de fiecare data sa ies cu el, mai ales ca nu imi place ce ii fac sotiei lui si prietenului meu de care ne ascundem mereu. E ingrozitor sa iubesti sa fi iubita si sa nu poti fi alaturi de el din cauza conjuncturii... Nu stiu ce sa fac. Imi plange inima si de multe ori imi doresc sa fiu o egoista sa nu imi pese decat de el si de iubirea noastra ... dar nu pot fi asa :( As vrea sa renunt la el insa stiu ca voi suferi enorm dar pana la urma va trece nu? Numai ca el imi tot spune ca nu se intelege deloc bine cu ea si ca vrea sa renunte la ea daca eu ii zic DA. Nu pot face asta... nu ma lasa inima :(
Eu as renunta la prietenul meu actual pt ca oricum relatia noastra nu prea mai merge in ultima perioada poate si din cauza mea ca nu imi sta capul la el ...
Pana la urma eu sunt o femeie libera dar el nu e.
Ce sa ma fac? Sa renunt acum desi asta imi va sfasia inima sau sa il las sa se desparta de sotia lui si de copil?
#56541 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mimi, adolescenta e pana la m - de zaraza la: 25/06/2005 02:33:21
mimi, adolescenta e pana la max 17 ani, si e chestie de hormoni. din ce povestesti, cred ca nu mai esti adolescenta.
nu stau sa-ti fac morala, stii si tu ca nu e bine ce faci. iti fac doar o mica predictie: tu cu el peste 2-3 ani, cu un copil, si o prietena zglobie in zona.
intrebare: crezi ca vei dormi linistita noptile?
raspunde-ti sincer, si vei gasi calea.

zaraza

ps: nu ajuta sa nu ai prietene zglobii, e asa o abundenta pe lume, ca nici nu mai conteaza daca iti sunt sau nu prietene...
ps1: stiu ca nu ajuta, dar am incercat :)
#56673 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
arghesis - de zaraza la: 25/06/2005 02:46:04
stai linistit, o sa-ti revii, nu se moare din asta. e o varsta scarboasa, si stiu ca nu-ti gasesti locul pe nicaieri, dar cautarile duc sigur undeva. nu e rau sa cauti, incearca sa o faci cu ardoare.

zaraza
#56675 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de mymy la: 26/06/2005 17:32:58
cred ca nu ai inteles.. copilul e al lui nu al meu
#56840 (raspuns la: #56675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mymy - de popix la: 26/06/2005 18:47:48
delicata problema ta.

parerea mea e ca trebuie sa-l lasi imediat, sunt convins ca ori nu se desparte de familia lui pentru tine ori daca o face vei avea multe belele de infruntat.sper pentru tine ca vei putea depasi acest pas dureros(daca vei avea curajul sa-l faci...).atminteri iti doresc oricum succes si mult noroc.
#56848 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ai dreptate in felul tau! - de Big Stan la: 26/06/2005 22:11:35
Eu am 21 de ani, nu stiu dak mai sunt considerat un adolescent dar dak nu atunci sa iti spun eu ce am intalnit in adolescenta mea: ca toti ceilalti eram un neinteles, un print care nu isi gasea locul, ei bine lucrurile s-au schimbat....fara sa stii asta se va intampla. Si eu am avut mom in care nu stiam care e directia mea in viata, nu ca neaparat acu stiu, si eu am suferit din "dragoste" dak o poti numi asa, insa NU REGRET NIMIC. Si dak as putea as lua-o de la inceput. Ca sa stii de ce: pt ca lucrurile amare iti dau posibilitatea sa le cunosti pe cele dulci, nu stiu dak sun ca un cliseu sau ca o pers mediocra (in gandire) dar sunt sigur ca nu sunt singurul care gandeste asa!
Stai linistit faza asta va trece si paote iti vei aminti cu placere de ea, sau poate nu dar cu sigutaranta vei nvata ceva din ea!
#56861 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hey mymy! - de Big Stan la: 26/06/2005 22:19:20
Nu stiu dak asta te va ajuta insa sfatul meu este sa-l lasi si nu pentru sotia lui ci pt copil si totodata gandeste-te ca dak el face asta cu sotia lui ce te face sa crezi ca nu o va face si cu tine...... iti spun si eu ca barbatii sunt foarte profitori in sit de genu asta, sunt in stare sa spuna orice pentru a avea ce doreste, dar din pacate ei doresc asta nu pt mult timp, de suferit vei suferii oricum, asta pot sa iti garantez eu... si eu am facut asta odata..... nu a fost frumos din partea mea dar nu m-am gandit la consecinte in acel moment, asa ca iti dau un sfat prietenesc: nu crede mereu ce spun barbatii..... si ti-o spune unu'!
In final vei fi bine, fi optimista!
#56863 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mimi - ce ati face daca ati fi indragostite lulea de sotul unei - de horiatu la: 26/06/2005 22:22:21
Inprimul rand ar trebui sa-ti redefinesti definitiile: ea probabil ca continua sa fie prietena ta si va suferi mai mult sau mai putin. Dar tu continui sa fi prietena ei avand o relatie profunda si reciproca cu sotul ei?
Pana la urma va trebui sa iei o decizie, si asta va fi numai a ta daca sotul ei nu te va forta s-o iei - sa n-o pui nicicum pe semana noastra.
Acum intarzi sa iei decizia asta nu de mila prietenei tale, ci din comoditate si frica - ceea ce singura numesti egoism. Pana la urma insa vei fi fortata sa iei ori o parte, ori alta, si cu cat vei intarzia mai mult cu atat vei regreta mai mult, iar timpul nu va ierta asta pana nu vei avea o piatra la cap.
Daca ti-e greu sa decizi, ce-ar fi sa mai experimentezi cu prietenul tau sau cu un alt prieten nou si liber? macar de dragul copilului caci amantul nu merita (parerea unui barbat.)
#56864 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vai, si cum s-a dus. - de horiatu la: 26/06/2005 22:49:02
Vai fumoasa vreme, si cat de repede s-a dus...
Si-n mine s-au zbatut hormonii si mi-am pus probema care-i rostul vietii cand pofteam la aventuri ca ale lui Bond, James Bond (zice ca cineva l-a intrebat o data cat e ceasul: "Zece, Sase fara Zece!" - ha, ha! sus moralu')
Ce sa faci ca sa treci peste greata tineretii? Fi ocupat(a) - foarte ocupat(a)! Fa-ti lectiile bine, citeste mult, ia lectii de dans ori karate, joaca footbal sau ping-pong, picteaza, scrie poezii, invata o limba straina, daca esti fata fa-ti o garderoba de 30 de toalete diferite, daca esti baiat fa-ti muschi, mergi la strand, stai intre tineri de varsta ta, dar si intre adulti interesanti, pune-ti idealuri apropiate si noteaza-ti cat de repede le poti atinge (ca de exemplu "Vreau sa cunosc un baiat/fata nou/a si sa merg cu el/ea la (?) film/strand/nudisti/biblioteca/footbal/metrou/etc." Stai departe de tentati cum ar fi "vreau sa incerc o tigara/iarba/alcool/relatie homo/etc." daca nu e prea tarziu.) Exista carti bune (Ciresarii) pe care poti sa le inveti pe dinafara, sau enigme adanci (Se trage omul din maimuta?) in care poti sa-ti ingropi plictiseala si indoielile. Cu geu iti vei gasi echilibru in religie la varsta asta, dar poti incerca sa citesti Biblia fara prea mult simt critic. Mai putine filme cu violenta sau sex salbatec. Porneste o mica afacere sa te dovedesti tiesi. Poti ajuta la un camin de batrani, sau citi povesti la copii ori poti incasa ceva bani dand zapada de la vecini...
Scoala-te de dimineata si incepe-ti ziua cu o tura de cartier. Ajuta paianjenul sa iasa din cada inainte sa pornesti apa fierbinte. Da-ti importanta si trage concluzi din puerea si liberul arbitru cu care ai facut asta. Admira si respecta viata in toate ipostazele ei.
Nu mai stiu... a trecut mult de atunci si regret ca mai erau atatea de facut si-am stat ca un prost cu ochii pe pereti cand aveam atata energie si timp...
Curand adolescenta se va sfarsi si vei avea un sef atat la servici cat si acasa. Sa vezi atuncea nedreptate si tampenie!
#56867 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu se moare din asta - de horiatu la: 26/06/2005 22:54:40
Sfat tampit! - nu-i nimic de gasit acolo, si n-are importanta daca gasesti ceva. Important e cum cauti (ceea ce de altfel spui: "cu ardoare"; sfatul tampit e sa "stai linistit!" Adolescenta se defineste ca o varsta plina de nelinisti si cautari.)
#56868 (raspuns la: #56675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
poisson - perfectiunea NU exista - de horiatu la: 26/06/2005 23:12:42
Asa e: perfectiunea NU exista, desi am incercat cu toti s-o facem. Acum e randul tau sa-ncerci, si daca n-o faci bine, generatia urmatoare o sa-ti spuna si tie ca esti o nulitate.
N-am dorinta sa ma apar cu cat la suta am atins noi perfectiunea, dar iti pasam stafeta, si daca n-o faci bine, o sa fi si tu judecata.

PS: perfectiunea nu se ajunge cu scris infect.

Acum inapoi la lucru. Spui si dai exemple concludente ca esti material bun. Plansul si depresiunea au cauze chimice si trebuie sa inveti sa le faci fatza pe durata urmatoare a vietii tale. Cand plangi, nu-ti opri lacrimile - este un proces biologic prin care elimini hormoni in exces. Mai mult nu te abtine sa vezi filme siropoase/plangacioase, si daca trebuie - stai singura si plange in hohote. Intelege de unde vine asta si abtine-te in public fara sa intorci desnadejdia in ura sau in actiuni nesabuite: no sa treaca, dar poti sa faci fatza! Curaj!
#56869 (raspuns la: #56384) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
la aproape 30 de ani sunt un adolescent intarziat - de horiatu la: 26/06/2005 23:14:52
Hua!
Lasa copiii in pace ca n-au nevoie de disperarile noastre!
#56870 (raspuns la: #56423) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Maan la San - de horiatu la: 26/06/2005 23:30:43
Un comentariu asa bun ma face pentru prima data sa regreat ca am plecat din Bucuresti in Canada si nu la Galati.
Catre toti adolescentii de pe site: invatati pe dinafara comentariul #39363 si respectati pe Maan!
#56874 (raspuns la: #39363) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
draga mymy - de gigi2005 la: 26/06/2005 23:35:05
Ce faci tu este mare pacat. Si ce face el, dar este bine ca tu iti pui problema asta.
Dar sa zicem ca nu te intereseaza daca e pacat sau nu. Problema este ca pe ea a luat-o de nevasta. Tu crezi ca daca s-a plictisit asa repede de ea, nu se va plictisi si de tine? Crezi in aiurelile alea cu "las orice pentru tine, etc"? Crede-ma ca sunt doar hormonii care au luat-o razna. Nu esti prima si nu vei fi ultima cu care isi insala nevasta, trust me!
Si mai este o problema: zici ca-ti este prietena. Cum poti sa o numesti prietena cand ii strici caznicia si o indepartezi de barbatul pe care il iubeste? O privesti in ochi? Daca poti, esti tare! Ai toate sansele sa reusesti in viata calcand peste orice!
Este o vorba: fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma apar singur. Nu vrei tu sa fi cea care dezminte proverbul asta?
Parerea mea, daca va conta, este sa renunti la el.
#56875 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - dusuri reci - de horiatu la: 26/06/2005 23:40:41
"Incearca dusuri reci!" - nu astea sunt bune in alta parte (Horia D, tu unde ai invatat?)
La adolescenti, pentru a potoli hormonii se recomanda dusuri fierbinti, dar nu sunt fara consecinte mai tarziu, asa ca tot mai buna este abstinenta!
#56876 (raspuns la: #38843) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Criss: dar nu toci matematica daca daca tie-ti place - de horiatu la: 27/06/2005 00:00:07
"dar nu toci matematica daca daca tie-ti place altceva..." - si continuand idea lui Criss - "si nu invata daca nu-ti place, si nu accepta nici o provocare asa in general daca ma intelegi" si apoi stai de vorba cu Criss care poate discuta numai un subiect la un moment data, ca si cand adolescenta s-ar compune din mai multe subiecte...
In definitiv, socieatea are nevoie si de pictori la semne de circulatie, daca tie iti place sa circuli sau sa pictezi daca ma intelegi, si daca faci numai ce vrei tu pentru ca asa ti se pare corect fata de viata asta tampita, viata asta tampita te va pune exact acolo unde are ea nevoie mai mult: closetar.
Altfel, simte-te liber sa alegi ce variante iti par mai putin tampite. Cand stai cu ochi pe pereti si nu sti la ce sa te gandesti, gandestete ca timpul asta tampit trece in societatea asta tampita in favoarea ei si nu a ta, si gandeste-te la Criss ca poti ajunge ca el.

(Scuze Criss, dar sa sfatuiesti un copil bun sa nu invete?! asa ai spune copilului tau?)
#56878 (raspuns la: #38751) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gigi200? - fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma apar s - de horiatu la: 27/06/2005 00:21:32
E usor sa dai cu barda, dar raspunzi unui suflet chinuit care ti-a cerut ajutorul si nu s-o pui la zid sa sa o bati cu pietre!
Despre ce hormoni vorbesti la un barbat cu nevasta, copil si amanta?!?
Sau e vorba de amanta? Nu - fata e indragostita lulea si nu o catea in calduri. Accidente se mai intampla...
"Nu esti prima si nu vei fi ultima cu care isi insala nevasta" - prima nu e, caci e prietena ei! Important e ca n-a ajuns si n-ar trebui sa ajunga in lantul de mai sus, ba poate isi ajuta si prietena sa nu fie un cap de lantz asa de nenorocit.
Nu e nimic grav cand o femeie fura barbatul alteia - e competitie. Iar la femei, competitia e mai acerba intre prietene. Stiintific se cunoaste destul de putin si ramane o mare enigma ce le opreste pe prietene sa nu-si scoata ochii una la alta. Probabil cauta metode mai subtile...
Si nici n-avem date suficiente sa-l infieram pe sotul necinstit - poate ar avea si el avocatul lui.
E grav insa cand la misloc este un copil. De-a lungul anilor, tatal va uita din ce in ce mai mult dragostea oarba (poate adevarata acum), si in el se va re-naste dragostea pentru fiul sau. Vor fi lupte lungi intre mama si tatal despartiti, iar intrusa nu va putea lupta decat de pe margine cu sentimente fatarnice si necredibile. Nu va fi bine pentru nimeni, si pacatul de a desparti copilul de tata si de mama nu trebuie sa si-l asume nimeni!
#56879 (raspuns la: #56875) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mymy - de cico la: 27/06/2005 06:42:27
Numai ca el imi tot spune ca nu se intelege deloc bine cu ea si ca vrea sa renunte la ea daca eu ii zic DA

Daca nu-i o doar problema a ta de exprimare, e suspecta sinceritatea lui. Adica s-ar desparti, dar numai daca tu zici DA. Nu ca s-ar desparti ORICUM. Si-apoi, e ceva nedelicat (din partea lui) in a nu-si da seama cum impinge pe celalalt sa poarte de fapt povara unei asemenea decizii.
#56901 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mymy - de zaraza la: 27/06/2005 11:47:44
am inteles, incercam sa te fac sa-ti imaginezi un viitor cu el si cu un copil (altul, al vostru).
#56909 (raspuns la: #56840) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Arghesis - de Intruder la: 27/06/2005 12:16:04
adolescenta este o perioada frumoasa...si scurta!
nu stiu de ce esti chiar asa de bulversat...
incearca sa-ti ''mobilezi'' adolescenta, nu tine ''camera'' goala...
nici mie nu-mi plac si nu mi-au placut diminutivele...impune-te in fata adultilor!
viseaza...chiar daca visezi in van...doar de aia-i vis!
tu esti cel mai sus, tu zbori cel mai frumos...CREDE asta si va fi bine...
nu-ti mai pune intrebarea daca MERITI sa ai un viitor...daca nu tu, atunci cine?
exista cineva, undeva care va fi dispus(a) sa-si traiasca viitorul cu tine...inca n-a venit vremea sa va intalniti...
arunca pesimismul asta de doi bani...fa-l cocolos si azvarle-l in sacul de gunoi...
uita-te in jurul tau cu alti ochi...asculta cum creste iarba, vezi cum zboara pasarile, observa oamenii...mai tarziu n-o sa ai timp s-o faci!
nu mai lua in seama ''sfaturile'' celor mari...ei si-au uitat copilaria si adolescenta...si tu ai sa uiti!...spune ca ei si fa ca tine...
ce daca lor nu le pasa de trairile tale?...sunt inconjurati de propriile lor probleme...daca-ti pasa tie, e suficient!
invata sa te suporti...invata sa castigi din singuratate...invata sa fi liber si sa te doara-n cot...invata sa-ti para rau dupa fiecare secunda trecuta...

un fost adolescent care a avut sansa sa INVETE...
Intruder.#56911 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mymy - de Intruder la: 27/06/2005 12:47:54
m-as baga si eu ca musca-n lactate...
deci:
fa putin abstractie de starea civila a celui care spui ca-l iubesti, a sotiei si a copilului lor si JUDECA LA RECE.
intai si-ntai trebuie sa sti SIGUR daca EL te iubeste pe tine...asta-i cel mai important...

sa-ti spun ceva: barbatii spun cam tot ce vrei sa auzi de la ei, pana isi ating scopul (sa nu spui la nimeni ca ai aflat asta de la mine!)...si ''uita'' cam repede...dar nu-mi dau seama ce vrei sa spui cand afirmi: Numai ca el imi tot spune ca nu se intelege deloc bine cu ea si ca vrea sa renunte la ea daca eu ii zic DA.
de fapt, nu ma intereseaza ce inseamna DA...
DAR, atentie!
nu uita ca un proces de divort are termene de impacare...si in timpul asta el se poate satura de tine...
aproape toata lumea din jur, te va pune la index...tie iti va gasi cea mai mare parte din vina, nu lui...
incearca sa-l ''ignori'' cateva zile (fara telefoane, fara intalniri) si vezi cum reactioneaza...si nu da totul dintr-odata...sa-ti ramana o ''rezerva'' de sentimente, sa ai si tu macar un ''atu''.
o sa-mi zici ca nu mai judeci normal, ca nu poti face calcule, ca nu poti gandi ca altadata...stiu!...dar incearca, pentru ca trebuie sa ai o siguranta de 100%...

daca dupa toate astea, ajungi la concluzia ca el te iubeste
intr-adevar...eu nu te judec!
in alta ordine de idei: cico a punctat bine...nu-i normal ca el sa te lase numai pe tine sa iei o decizie...in chestii din astea, nu se pun conditii...
asta trebuie sa-ti dea de gandit!

cu bine,
intruder.
#56913 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. mymy: lupul isi schimba parul... - de irma la: 27/06/2005 13:08:56
Probabil ca el a iubit-o pe prietena ta la fel de mult cum te iubeste acum pe tine. Deci fii atenta, s-ar putea sa patesti si tu la fel ca ea. Daca s-a saturat de ea, ce te face sa crezi ca nu se va satura si de tine? Si fereasca Dumnezeu sa se intample asta dupa casatorie si eventual un copil!
#56914 (raspuns la: #56541) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatu - de gigi2005 la: 29/06/2005 01:21:15
Esti cam ciudat. Aleg totusi sa nu ma confrunt cu tine ca nu merita efortul.
#57144 (raspuns la: #56879) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
offfff - de mymy la: 29/06/2005 11:44:07
Desi nu ma cunoasteti, sunteti niste prieteni....
Va multumesc sincer!
Cu totii aveti dreptate intr/un anumit fel si atingeti puncte dureroase...
M/am tot gandit si... am sa renunt la el... mai bine sufar acum decat mai tarziu cand imi va fi greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu va fi al meu sau ca am facut sa sufere si alte fiinte care nu au nici o vina ca inima mea dicteaza asa :(
Va pup pe toti si va multumesc pt ajutor.
Am sa fug cateva zile la tara sa imi revin si am sa vin apoi cu forte proaspete si nu ma voi lasa induplecata de cuvinte frumoase si insistente care, stiu sigur, ca vor urma...
#57153 (raspuns la: #57144) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PS. El nu o iubeste pe ea si - de mymy la: 29/06/2005 11:46:26
PS. El nu o iubeste pe ea si nici nu a iubit/o... aici e o intreaga poveste insa nu am nici timpul nici dipozitia necesara de a povesti... poate alta data
Oricum decizia mea a fost luata desi sufletul imi plange
#57154 (raspuns la: #56914) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigi - de Horia D la: 29/06/2005 15:41:59
ai dreptate..typical short man disease:))
#57171 (raspuns la: #57144) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatu... - de Intruder la: 29/06/2005 16:31:42
aici n-a dat nimeni cu barda...poate cu bata-n balta...
fata s-a adresat pe un forum...fiind forum cred ca se astepta sa fie pusa la index, sau sa fie aprobata...nu avem toti aceleasi pareri, asta-i clar!
un om cand cere un sfat, vrea de fapt sa fie de acord toti cu hotararea luata...dar cred ca mymy stie la ce sa se astepte din partea noastra...sunt pareri pro si contra aici, altfel ar ramane cafeneaua goala...

Nu e nimic grav cand o femeie fura barbatul alteia - e competitie.

nu e grav...dar exista un copil la mijloc si mymy considera ca e grav totusi...
e competitie, adevarat...cand un om nu e in stare sa-si pastreze partenerul sa nu ne miram de ce va urma...numai ca gigi, zaraza...au aratat si reversul medaliei...
vad ca te strofoci pe multe conferinte...este un forum unde ne spunem parerile...eu pot fi de acord cu tine si cu zaraza nu, de exemplu...asta nu ma indreptateste sa-i sar ei la beregata si tie sa-ti ridic monument la scara redusa in Collen Garden...
esti belicos si neinduplecat...cu predilectie te iei de femei si-ti place sa le iei la ''misto''...nu ca as fi eu aparatorul lor, am si eu doza mea de misoginism...dar e cam urat ce faci uneori in cafenea, pe bune!
daca te urci in artzar si scuipi vorbe pe unu si pe altul, nu rezolvi mare lucru!

gata, nu mai zic nimic...sa nu stric orzul pe gaste.

sa traim frumos!(...nu numai bine.)
intruder.
#57177 (raspuns la: #56879) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mymy... - de Intruder la: 29/06/2005 16:42:26
mai bine decat tine, nu stie nimeni...esti o fata curajoasa.
sa mai treci pe aici...nu mor caii cand vor cainii!

sa fi iubita cu adevarat,
intruder.
#57178 (raspuns la: #57153) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder - sa nu stric orzul pe gaste - de horiatu la: 29/06/2005 17:24:06
Pai tu scoti cuvintele mele din context, spui exact ce am spus si eu si la urma vorbesti de gaste?
#57188 (raspuns la: #57177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intruder - un fost adolescent care a avut sansa sa INVETE - de horiatu la: 29/06/2005 18:01:47
"un fost adolescent care a avut sansa sa INVETE" - oare a invatat ceva?
Argesis - intruder m-a atacat murdar in alte ocazii, si ma incita sa-l fac aici albie de porci:
Fi atent la falsitatea si pericolul sfaturilor lui contradictorii:

"impune-te in fata adultilor" - este greseala de baza pe care o fac generatii de generatii. Uni isi lasa parul lung, altii si-l taie, se tatueaza, mutileaza - belciuge in urechi, nas, buza, limba - fug de acasa, nu merg la scoala, pleaca si mor la razboi... Sigur, ori ce adolescent are simtamantul ca lumea trebuie scimbata. Asa este, si este de datoria voastra sa o faceti. Dar trebuie sa o faceti responsabil!

"chiar daca visezi in van...doar de aia-i vis" - pentru voi adolescentii visele-s mai mult decat un vis. Viseaza si cauta-ti calea sa-ti realizezi visele. Asa face un invingator. Un vis in van e doar pentru un invins iesit din adolescenta pe usa din dos!

"exista cineva dispus(a) sa-si traiasca viitorul cu tine" - a avea un viitor inseamna mai mult decat ca cineva sa-si piarda timpul cu tine. Asta e viitor de looseri (cum deja sti), si pentru oricine se gaseste cineva care sa doreasca sa-si imparta desnadejdia cu un echivalent. A avea un viitor inseamna sa poti alege tu cu cine sa vrei sa-ti imparti bucuriile, si pe ori cine ai alege, sa nu-i lasi posibilitatea sa te respinga.

"arunca pesimismul asta de doi bani" - asta-i un cliseu (ca de altfel tot ce spune Intruder aici sau aiurea) Pesimismul asta are motivatie chimica si hormonala. Pentru perioada urmatoare, pur si simplu nu poti scapa de el. Tot ce poti face este sa intelegi de unde vine si sa inveti sa traiesti cu el, fara sa-l lasi sa te scoata din contextul tau.

"asculta cum creste iarba, vezi cum zboara pasarile, observa oamenii..." - clisee, clisee, clisee! Mai conceret, asa cum ti-am mai spus, stai ocupat. Alegeti activitatile care vor contribui la atingerea visului tau sau viselor, caci e putin probabil sa ai un singur vis bine conturat deja. Activitatile astea te vor ajuta sa-ti alegi visul cel mai potrivit cand va veni timpul.

"mai tarziu n-o sa ai timp s-o faci" - nici acum nu stai prea bine cu timpul. Ai multe de realizat intr-o perioada scurta si bulversata de hormonii care iti topoie pe creier si in inima. Cand privesti cu desnadejde peretii goi, tu sti deja ca nu faci ce trebuie. D'aia ne-ai si scris!

"nu mai lua in seama ''sfaturile'' celor mari" - ferestete de enormitatea "sfatului" lui Intruder. Vrei sa ajungi la politie? reabilitare? sa repetii anul? sa te dea societatea la o parte? - asculta-l pe Intruder!
Altfel, intelege ca indiferent de starea ta emotionala, societatea nu da doi bani pe razvratiti si premiaza numai pe cine urmeaza "calea."

"ce daca lor nu le pasa de trairile tale?" - nu le pasa, si trebuie sa inveti sa nu-ti pese nici tie. "daca-ti pasa tie, e suficient!" - asta se traduce "n-ai decat sa-ti plangi singur de mila."

"invata sa fi liber si sa te doara-n cot" asta e sfat bun pentru hoti. In realitate este timpul in care trebuie sa incepi sa intelegi ca libertatea ta este conditionata de libertatea celorlalti, respectul pentru tine, vine cand vei invata sa-i respecti pe altii, iar compasiunea este primul sentiment dupa dragoste. Sa nu te doara nici cand in cot de nimic! Moartea sufleteasca incepe de la cot.

"invata sa-ti para rau dupa fiecare secunda trecuta" - unde poti cadea mai jos?!? Probabil intruder a vrut sa spuna: "Invata sa folosesti fiecare secunda, si fiecarei secunde sa-i intelegi sau sa-i gasesti un rost." Indiferent de dificultatile de exprimare ale lui Intruder, cred ca asta e singurul sfat bun pe care a incercat sa ti-l dea.
#57199 (raspuns la: #56911) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ca nu merita efortul - de horiatu la: 29/06/2005 18:04:12
Excelenda alegere Domnule/Doamna! Oricum ati pierde!
Multumesc pentru consideratie, timp si apreciere.
#57200 (raspuns la: #57144) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatu - de Horia D la: 29/06/2005 18:30:50
La adolescenti, pentru a potoli hormonii se recomanda dusuri fierbinti, dar nu sunt fara consecinte

Si cum s-au manifestat consecintele astea la tine?
si daca ai ceva de spus, spune intr-un singur comentariu, ca m-am cam plictisit sa citesc mesaje dupa mesaje postate de tine, in care nu spui absolut nimic. Daca taceai, filosof ramaneai.
#57209 (raspuns la: #56876) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Regasim ceva ce n-am pierdut. - de priestige la: 30/06/2005 10:47:52
Scuze ca iti scriu asa tardiv,dar...am fost imprastiat in ultima vreme.
E demn de retinut...Adolescenta desemneaza o perioada incarcata de procese ample si controversate.(incepe pe la 14 si dureaza pana la 25)
Deci...Un eseu compus ca sa-mi explic multe...
CINE SUNT EU?
Traim intr-o perioada in care societatea,prin toate mijloacele aferente ei,exercita o influenta si un impact puternic asupra fiecarui individ.Multi ar putea spune,la o privire superficiala, ca suntem produsul socialului,dar inlauntru(in perioada adolescentei)incepe sa se concretizeze subiectiv ceva latent,ceva existent in noi inca de la nastere.
Adolescenta presupune astfel asumarea de catre fiecare dintre noi a propriului "ego",a propriei constiinte.Incepem astfel sa ne identificam in plan material cu cele mai ascunse(intime)ganduri,plasandu-ne propria personalitate in realitatea obiectiva.Stabilim astfel noi coordonate subiective si obiective redimensionand astfel sfera realitatii sociale.
Mi-am dat seama ca pot sa ma trezesc ca si constiinta de sine.Incet incet incep sa renunt la ritualurile de joc,ele incepand sa capete conotatii de competitie.Simt astfel nevoia sa pun simt critic si originalitate in fiecare gest,tanjind launtric dupa afectivitate in amplitudinea aspectelor ei.Incep sa ma descopar constient-Eu-am devenit o structura care-si permite sa aiba idei si lupt pentru a-mi argumenta existenta.Experienta mea calitativa imi spune ca am inceput sa percep realitatea.Si totusi ma simt atat de vulnerabil,desi-mi impun sa am incredere in mine si in mediul care ma inconjoara.
Imi dau seama ca am ajuns sa fiu dependent de atentia celor din jurul meu.Este perioada in care simt ca am nevoie de modele pt a inmuguri.
Din cauza nevoii de a ma afirma si de a fi unic in felul meu incep sa fiu tradat de conduite ale revoltei(prin care refuz ostentativ ceea ce am invatat,adopt atitudini negativiste,contrazicand pe altii fara temei),ale inchiderii in sine(cenzura a sentimentelor,atitudinilor si actiunilor,introspectie pentru cunoasterea de sine)si ale exaltarii(confruntarea cu altii pentru verificarea propriilor capacitati-fizice,intelectuale si afective)
Observ ca am inceput sa am atitudini extreme fata de tot ceea ce dispretuiesc sau nu intra in sfera preocuparilor mele si cu dificultate imi dau seama si recunosc ca am devenit ignorant.
Candva,in copilarie credeam ca stiu ce vreau si ca jocul este singurul in masura sa-mi provoace imaginatia.Acum,odata cu nuantarea limbajului si cu imbogatirea perceptiilor,emotiilor si cunostintelor imi dau seama ca am devenit mai nesigur si mai inchis desi tind spre comunicare si spre protectia propriei mele personalitati.
mananc tot.Mananc pana si firimiturile cazute in farfurie,pe fata de masa si chiar pe cele cazute pe servetul grosolan.Si asta nu pentru ca mancarea pe care o mananc zilnic nu mi-ar satisface necesarul de hrana de zi cu zi.Mananc tot pt ca nu vreau sa pierd nimic din ceea ce mi se ofera.(=>adolescentul avid de cunostinte,actiune si de a experimenta).Asta ar exprima cel mai bine felul in care ma simt acum..."
Te regasesti?Ciprian(adolescent pe sfarsite,sper vesnic copil)
#57484 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horiatu - de Intruder la: 30/06/2005 11:45:30
e-adevarat, in mare parte sunt de acord cu tine in idei (ma refer la postarea de pe conferinta asta)...
dar ti-am atras putin atentia de felul cum ii abordezi pe ceilalti...desi crede-ma, nu-mi place sa pun pe nimeni la punct ca-i urat...

ok...retrag gastele, e bine?

sa ai o zi buna...
#57488 (raspuns la: #57188) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mymy - de munteanu rodica la: 30/06/2005 16:43:12
Tu pari o tinara echilibrata iar hotarirea care ai luat-o ar fi cea mai buna.Ramane ca "el" sa fie constient ca de fapt iti incurca viata care este doar la inceput.In mod sigur ceea ce spunea Gigi este adevarat asa ca nu mai repet."EL trebuie sa ia hotarirea de a te lasa in pace dar s-ar putea ca tu sa fii mai puternica si lucida si atunci totul depinde de tine.Incearca sa pornesti frumos in viata si asigura-ti in primul rind viitorul.
Dar am o nedumerire: daca esti prietena cu sotia lui nu stii care este
situatia in familie , crezi din start ceea ce-ti spune el?
Este adevarat ca barbatii sin mai inclinati(stinga dreapta )spre aventura dar totusi un barbat adevarat stie sa ia o hotarire singur .
#57530 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tocmai - de mymy la: 01/07/2005 08:28:21
Pai tocmai ca stiu situatia si de aceea cred ca el este sincer... si vad cum ma priveste cand suntem la masa iar asta si nu numai asta si alte mici gesturi ale lui cand suntem cu totii (si sotia lui), ma stanjenesc dar totodata imi dau de gandit. Adica el nu ar risca asa daca nu ar fi sincer cu mine si cu sentimentele lui... deci nu prea ii mai pasa de sotia lui daca vrea sa fie tot timpul cu mine si daca nici nu se poate abtine de la a trimite bezele, ocheade dragastoase cand ea e cu spatele sau cand pleaca din incapere... in fine, nu mai stiu ce sa cred insa decizia mea nu se va schimba... va trebuii ca el sa isi gaseasca pe altcineva daca vrea sa se desparta de sotia lui si sa iubeasca din nou pt ca eu, oricat de mult l/as iubi nu ii pot destrama casnicia chiar daca aceasta nu este solida (din motivele pe care le/am mentionat la inceputul povestii mele dar si multe altele).
Va pup pe toti si va multumesc pt sprijin.
#57633 (raspuns la: #57530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tocmai... - de Iasmina Ionescu la: 30/09/2005 21:51:22
Mai, chiar daca acum iti pare ca mai ai putin si o iei razna, chiar daca familia ta iti pare de toata jena, chiar daca, chiar daca, chiar daca....
Sa-ti spun despre frumusetea adolescentei... Asa cum am vazut-o eu...acum cativa ani...
Poate ca sunt ipocrita, dar gandeste-te la frumusetea si la luxul pe care le ai in adolescenta... Nu frumusete, fizica asta e vax... Dar hai sa o luam altfel: stai in casa si te uiti la pereti... asta pentru ca nu ai nimic de facut, nu ai nici o responsabilitate. Faptul ca iti permiti sa stai in casa e un lux in sine. Bine bine, vei spune, stau in casa pentru ca asa trebuie, pentru ca nu ma lasa ei...
Cat esti adolescent iti permiti unele "chestii" pe care nu ti le-ai permite altfel. Sa faci lucruri iesite din comun, in limita bunului simt, oricum.
Bucuria pe care o ai cand te intalnesti persoana iubita, primul sarut, senzatii care sunt atat de noi si sentimente despre care doar ai citit in romane... Aventuri cu prietenii, chefuri, jocuri . Adolescenta descopera toate aceste lucrururi si multe altele.
Muzica este aceea care te ajuta sa te relaxezi. Bininteles ca nu orice fel de muzica ci doar cea care iti place tie. Prin muzica te detasezi de real evadand astfel intr-o lume a ta. Dealtfel ea te formeaza ca persoana, chiar daca nu crezi.
Ce vrei sa faci de acum incolo? nu conteaza. Ai sa stii atunci cand te vei hotari. Unde mergi mai departe? Tu alegi: poti merge unde vrei tu.
In astea si in multe altele consta adolescenta...
#75913 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...