Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

PLAGIAT CU NASUL DE GOGOL


de DANG la: 10/03/2005 00:19:00
modificat la: 10/03/2005 11:56:56
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Intr-o dimineata, Traian Mitrea sau poate Miron Basescu, nu mai tin minte exact, consilier intim al Ministrului Transporturilor, se trezeste plesnind ca de obicei de sanatate. Si ca un barbat adevarat, puternic si plin de vitalitate, dupa cateva miscari scurte de gimnastica se indrepta spre baie pentru a se barberi, nu inainte de a se gandi la fructoasa, dar inutila intalnire patronat - sindicat la care urma sa asiste. Dar cand s-a dus la baie si s-a uitat in oglinda a constatat, cu stupoare, ba chiar cu un pic de spaima ca nu mai avea nas. Pur si simplu, in locul nasului erau doua gaurele, absolut simetrice, prin care respira in voia buna. Acest fapt uluitor pentru orice muritor de rand, nu l-a speriat chiar in asa masura incat sa renunte la inaltele sale preocupari. Si-a pus un plasture cum s-a priceput, si-a bandajat imitatia de nas, si pentru ca era un slusbas constincios s-a gandit ca important este sa participe la intalnire si abia pe urma sa rezolve problema nasului. Asa ca , barbat singur de vreo 42 de ani fiind s-a hotarat sa plece spre minister, ca vorba aia, fonctia tot fonctie. Iar pentru ca isi iubea silueta, obisnuia sa faca drumul pe jos, si pana la minister trebuia sa treaca un pod peste Dambovita.
Si cum mergea el gandindu-se unde ar putea fi ajuns nasul sau, iata ce se intampla. Din directia opusa, pe acelasi pod si trotuar venea nimeni altcineva, decat propriul sau nas, uniformat in ministrul Transprturilor. Evident, prima reactie a fost necesitatea de a striga la acesta , sa vina unde ii este locul. Dar cand s-au intalnit la axul podului, plin de acel instict romanesc, care exista in toate institutiile noastre, se izbi de balustrada podului, si racni tare, ca un roman adevarat - Sa traiti domnule ministru !
La care,Nasul, nasucul, flecustetul acesta atat de important pentru chipul consilierului, raspunse intreacat, aproape apatic - Salaut, Salut,Salut !
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


Excelent:))) O observati - de gabriel.serbescu la: 14/03/2005 21:15:55
Excelent:)))


O observatie: pune-te, pentru un mai bun efect literar, in situatia unui om ce si-a pierdut nasul... Va fi mai disperat, va racni, va urla, va tine un discurs, se va misca intr-un spatiu dramatic...
Personanjul tau insa trateaza cu indiferenta gestul.

Altfel, sfarsitul e genial:)
Mi-a placut, bravo!
#39427 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...