-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Documentar german despre România la Stuttgart: „Ţara în care m-a


de rockdani la: 10/03/2005 13:56:00
modificat la: 18/03/2005 18:07:26
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
Documentar german despre România la Stuttgart: „Ţara în care m-am născut“

La Stuttgart se prezintă sâmbătă şi duminică documentarul despre România „Ţara în care m-am născut“. Un film de 75 de minute, cu Ion Sapdaru, realizat în Germania (2002) în regia lui Marc Becker şi Hansi Breier. Un film cu iz de legendă despre România, Est şi Vest, Dumnezeu şi lumea de ieri şi de azi.

Doi călugari pelerini călătoresc „printr-o ţară numită România“. Curiosul novice pune mereu întrebări dascălului său spiritual, despre oamenii întâlniţi şi locurile pe care le străbat. Acesta îl iniţiază, prin poveştile lui despre călugări, biserici şi comunişti. Ajunşi la mare, călugarul mentor evocă Geneza
Lumilor, a împărţirii divine a harurilor la diferitele popoare, românilor fiindu-le dăruit „păstoritul“. Pe fondul de legendă, oamenii din România întâlniţi în peregrinările lor de cei doi călugări, îşi povestesc păţaniile, dorinţele şi speranţele de viitor.

Scenariul filmului aduce aminte de faimosul „Numele trandafirului“ al lui Umberto Eco. Iniţierea prin dialog maieutic (întrebare-răspuns), pe fondul unui pelerinaj de cunoaştere în spaţiul geografic şi temporal, este o formulă aplicată cu succes în filmul german. Intenţia cinematografică este şi ea pozitivă, de explorare a resurselor peisajului istoric, cultural şi uman românesc, în contextul deschiderii actuale spre Europa.

Dupa vizionarea filmului (sâmbătă 12.03.05, orele 18.00 şi duminică 13.03.05 la orele 11.00 si 18.00, la cinematograful din Stuttgart Kommunalen Kino/sala 2, Friedrichstr. 23/a, informaţii suplimentare la Florin Zaheu 0170/3215143, zaheu@aol.com , sau pe situl www.koki-stuttgart.de), regizorul Hansi Breier va raspunde întrebărilor publicului. În finalul manifestării, Forumul germano-român din Stuttgart invită la o degustare de vinuri româneşti.

10.03.05 Dani Rockhoff

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: