-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Oamenii devin homosexuali/lesbiene, sau se nasc asa ?


de Tudor-Cristian la: 12/03/2005 08:27:00
modificat la: 18/03/2005 18:37:48
voteaza:
Subiectul mi se pare deosebit de interesant. Eu unul, nefiind homosexual, cred ca oamenii devin asa, nu cred ca te poti naste cu aceasta... caracteristica.
Cred ca in fata lui Dumnezeu suntem toti egali, ne nastem si murim la fel, restul face parte din libera noastra alegere. Aici, interesant ar fi sa aflam ce ii determina sa devina in acest fel...
Sau ma insel eu, si ei/ele se nasc astfel ?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1234):


Rien 2 Loin ... ca şi homosexual! - de spinroz la: 14/05/2005 14:03:39
Nu cred că te-ai născut homosexual: nu există o genă a homosexualităţii fiindcă atunci ar fi o altă formă de reproducere la om. Caută în copilărie ta şi vezi ce ţi-a produs dezgustul faţă de sexul frumos sau ce ţi-a provocat plăcere în relaţia cu ceilalţi băieţi. Trebuie să fie ceva acolo ce a determinat ,,orientarea'' în formarea reţelelor neuronale responsabile de sexualitate. Îţi recomand să citeşti nuvela lui Panait Istrati, Stavru. Încercarea lui Stavru de a reveni la ,,normal'' ar fi fost posibilă în timp datorită iubirii soţiei sale. Dar intervenţia inoportună a fraţilor ei a distrus ceea ce femeia aproape reuşise în vreme de opt luni cu iubirea ei. Îţi trebuie o iubire mare a unei femei şi multă terapie ca să redevii heterosexual. Orientarea homosexuală a generat reţele neuronale în conformitate cu informaţia furnizată, cu dorinţele tale. Şanse există fiindcă se cunoaşte acum o marea neuroplasticitate a creirului uman, aceea de a forma noi şi noi reţele neuronale până la vărsta de 45-50 de ani, prin repetarea zi de zi a aceleaşi activităţi ce se constiuie astfel în memorie de lungă durată şi determină generarea de noi reţele neuronale în consecinţă. Odată formată reţeaua informaţia este programată şi a desfăşura o anumită activitate diferită de cea din trecut devine o plăcere. Un alcoolic nu este acela care bea odată la trei luni şi se îmbată şi se transformă în porc cum i-a trnasfornmat Circe pe însoţitorii lui Ulise, ci aela care bea puţin zi de zi. Dependenţa de alcool este generată de repetarea zi de zi a gestului ducerii paharului la gură. Dar în cazul alcoolului, a drogurilor, în general a excitantelor ca de pildă cafeua, ţigara procesele neuropsihice sunt accelerate de substanţele conţinute în acestea. S-auzim de bine
#48815 (raspuns la: #48485) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dragă zaraza - de spinroz la: 14/05/2005 14:10:30
Ai drepate ... mai facem şi gafe... o dacă oamenii nu ar face gafe ar fi cu toţii zei!
#48819 (raspuns la: #48206) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lui rien - de popix la: 14/05/2005 18:45:40
"Daca as putea alege, as fi cu siguranta hetero. Viata e mult mai complicata ca si homosexual."

ai perfecta dreptate, te inteleg.prejudecatile sunt foarte bine inradacinate in porcaria asta de societate in care traim.
intuiesc acel "slalom" murdar pe care trebuie sa-l faci in viata de zi cu zi.
si nu-ti face iluzii, lumea incearca pe aici sa explice natura acestui efect,cautand neobosit pe "google" explicatii stiintifice, nicidecum sa o ACCEPTE!
mai tre' sa treaca apa pe Dambovitza ca sa ne maturizam.si sa intelegem cu adevarat invataturile lui Cristos.
#48862 (raspuns la: #48485) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
incertitudine, labilitate, "caldicism" - de Am iesit de la Tine la: 14/05/2005 20:17:57
Pe un teren lipsit de repere ferme, e usor de mers... cu conditia sa nu te intrebe nimeni incotro. Ca si cum , navigand pe mare, nu are importanta directia, ci faptul ca plutim... Si aici se pluteste, nu gluma!
Ati citit multe: filosofi, literati, clasici, lideri de opinie... si fiecare ia de acolo ce-i convine. Dar care e reperul absolut?
Putem, desigur, sa fim mereu contra la orice; totul e relativ, nu? Fiecare are dreptul sa-si exprime opinia, s-o argumenteze...
Vad ca exista un domeniu in care toata lumea isi se crede apta sa-si dea cu parerea. Anume, cel religios; religia e pusa la index daca nu e de acord cu noi. Atunci, nu are religia dreptul sa ne puna la index daca nu suntem de acord cu ea?
E clar ca homosexualitatea este un pacat. De ce PACAT? S-a gandit cineva la definitia pacatului? Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!
Un lucru nu constituie un pacat doar pentru ca asa spune Biserica; ea doar constata starea de pacat... poate ca o defineste cel mai corect. Pacatul este acel lucru care nu se incadreaza in functionalitatea naturala a lumii, si care dauneaza acestei functionalitati; care dauneaza teleologiei naturii. Si celei a societatii, pentru ca societatea este incadrata intr-un context natural. (Atentie, am scris TELEOLOGIE, nu "teologie" !). Pactul atrage consecinte negative pentru oameni - fie la nivel individual, fie la nivel comunitar.
De exemplu... distrugerea padurilor; e un pacat? Este, pentru ca se nesocoteste scopul final al existentei acestui tip de ecosistem. Consecinte negative: cresterea poluarii, alunecari de teren, inundatii, dereglarea climei, dgradarea calitatii aerului si a solului. Vede cineva aici vreo consecinta pozitiva ???
Fumatul... La ce foloseste? Amerindienii nu foloseau tutunul decat in cadrul anumitor ritualuri... care nu erau nici prea dese, nici prea lungi. Consecintele fumatului: bani arsi, sanatate arsa. Nu exista nici un scop natural in actul fumatului.
Chestiunile care nu au scopuri naturale nu se pot bucura de argumentul teleologic (atentie, NU "teologic"!!!). Adica de argumentul scopului final util.
Ei, ajunsi aici, iata ca la fel stau lucrurile si cu homosexualitatea: din moment ce nu exista un scop final util, natural al relatiei homosexuale, de aceea este un pacat. Acei oameni au intr-adevar o problema. Am vazut marturia cuiva care dorea sa scape de aceasta povara - caci e o povara ! Dar ce repere are?
E posibil ca unele cazuri sa fie accidente genetice; dar acestea sunt rarissime ! Restul e rezultatul coruperii naturii umane, in mod voluntar sau nu.
Cum ii ajutam? Nu cred ca acordarea de privilegii, sub masca "drepurilor", ar fi o solutie. E doar o ocolire a problemei. Si mai e o intrebare: ei vor cu adevarat sa fie ajutati? Daca da, atunci ce autoritate sunt dispusi sa recunoasca in materie de ajutor? Ca vad ca Biserica e absolut calcata in picioare...
Si totusi, acolo e "farmacia"... dar, desigur, "medicamentele" de acolo nu ne convin... caci sunt amare... Oamenii prefera paleative dulcege... prefera sa fie "caldicei".
#48917 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rien/popix - de Horia D la: 14/05/2005 20:22:27
christos nu acuza pe homosexali, acuza actul in sine. el te iubeste ca pe oricare dintre noi.
#48923 (raspuns la: #48862) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
horica - de popix la: 14/05/2005 20:44:07
iti destainui ca nu sunt gay.trebuie sa ma crezi pe onoare.ok?nu intelege gresit randurile mele.

Cristos nu acuza pe nimeni si nimic.
El a fost unic si creierul sau a reusit sa inteleaga mai mult decat intelegem noi schematizatii...
#48943 (raspuns la: #48923) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spinroz - de Cassandra la: 14/05/2005 22:35:41
"Nu cred că te-ai născut homosexual: nu există o genă a homosexualităţii fiindcă atunci ar fi o altă formă de reproducere la om"

Ai putea te rog sa explici mai in detaliu afirmatia de mai sus?
Si cum explici ca in cazul reasignarii sexului, dupa ce individul este crescut, educat si hormonat in spiritul noului sex, nu se formeaza retele neuronale care sa permita acceptarea noii identitati sexuale.
Iar in ce priveste alcoolismul, stiai ca exista evidenta stiintifica in legatura cu faptul ca vulnerabilitatea pentru alcoolism se transmite genetic?
#48963 (raspuns la: #48815) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spinroz - de zaraza la: 15/05/2005 00:03:45
sigur ca toti gresim, doar ca mie imi face placere cand gresesc altii :).

cat despre sfatul dat lui rien2loin, pornind de la nuvela lui panait istrati, te anunt ca si-n razboiul stelelor Leya era stapana galaxiei la 14 ani. deci se poate!


zaraza
#48975 (raspuns la: #48963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rien2loin - de zaraza la: 15/05/2005 00:19:34
pricep problemele tale, dar pe de alta parte, zic ca ar trebui sa ai curajul sa fii cine esti de fapt. tot slalomul asta iti mananca tone de energie, si nici fericit nu te face. ai sa fii surprins, dar oamenii sunt mai deschisi decat par, si de cele mai multe ori, confruntati cu realitatea, se adapteaza minunat. si apoi, tu traiesti pentru tine, nu ca sa-i multumesti pe unchiul costel si tzatza mitza. fii tu insuti, cu convingere, si lumea te va accepta.

zaraza
#48979 (raspuns la: #48485) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cand suntem invatati sa traim dupa tipare... - de Sethan la: 15/05/2005 00:51:47
Fii mereu acelasi, indiferent de circumstante!Sethan

Romania mai are,in general, multe de invatat. Trebuie sa acceptam faptul ca multe persoane inca mai cauta in DEX pentru a intelege ce inseamna de fapt "diversitate". Oamenii sunt in general invatati sa actioneze si sa traiasca dupa acelasi tipar, acela de a respinge tot ce e diferit de majoritate...aici intra si homosexualitatea...Auzisem de curand ca sunt 2,5 milioane de gay in Romania, suntem probabil mai multi, pentru ca multi se ascund inca de ceea ce sunt cu adevarat din cauza posibilitatii de a fi respinsi, batjocoriti, pentru ca intr-o tara ca a noastra nu e usor sa fii gay...Exista atatea limite, trebuie uneori sa ne comportam astfel incat sa nu dam nimic de banuit, de parca am fi criminali in serie, cautati de politie...
Ma bucur insa ca am invatat ca indiferent de ce se intampla in jurul meu trebuie sa fiu mandru de ceea ce sunt, nu e usor sa fii gay, dar nici greu nu e daca stii sa nu tii cont de parerile oamenilor care chiar nu au de-a face cu persoana ta... Sunt gay, majoritatea celor din jurul meu stiu asta din propria mea dorinta, acum stiu sa aprecieze ceea ce au in fata lor, un prieten adevarat, un om normal, egal...indiferent de circumstante...
#48987 (raspuns la: #48485) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
constiinta - de SSDD la: 15/05/2005 01:36:11
viata fiecarui individ este marcata de o suita de decizii gresita.
secretul unei constiinte curate consta in sinceritatea cu care-si recunoaste greselile si taria de caracter de care da dovada in hotararea de a nu le mai face. cunoasterea umana este una de tip deductiv si mai mutin intuitiv. intotdeauna vom face greseli dar depinde de noi sa invatam ceva din ele sau doar sa le caracterizam ca timp pierdut.
pe de alta parte, o constiinta viciata va incerca , intotdeauna, sa-si justifice greselile...va incerca chiar sa cladeasca un sistem de valori morale care sa-i justifice modul de gandire si actiune
#48994 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sergiu - de zaraza la: 15/05/2005 01:40:54
pe de alta parte, o constiinta viciata va incerca , intotdeauna, sa-si justifice greselile...va incerca chiar sa cladeasca un sistem de valori morale care sa-i justifice modul de gandire si actiune

nu sunt neaparat contra, dar ce parere ai de urmatoarea deductie, pornind de la spusele tale: morala actuala este doar o justificare a comportamentului majoritatii. e bine, e rau, si mai ales, e obiectiv?
#48997 (raspuns la: #48994) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de SSDD la: 15/05/2005 02:17:14
fiecare individ are o constiinta de sine statatoare, spiritul de turma nu este o conditionare este doar confort, intotdeauna individul tinde sa-si simplifice restrictiile morale dupa care traieste
nimeni nu poate judeca un act imoral mai bine decat cel care-l face si cel impotriva caruia este facut acel act
toti ceilalti pot avea pozitie dar atat timp cat nu sunt implicati direct nu cred ca opinia lor cantareste indeajuns de greu ca sa fie luata in considerare.
exista o morala a societatii in care se reflecta intr-o anumita masura morala unei biserici majoritare...crestine , neo crestine, musulmane....
un conflict moral poate fi intre un individ sau un grup de indivizi cu societatea si/sau biserica....la cele doua extreme vor fi intotdeuna individul si biserica. daca scoatem biserica din ecuatie ne raman doar legile societatii(de altfel flexibile) ...si daca scoatem societatea din ecuatie ne ramane doar individul....o asociere de indivizi fara reguli sociale si/sau morale conduce la anarhie

#49000 (raspuns la: #48997) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr am iesit de la tine - de zaraza la: 15/05/2005 12:16:48
am citit definitia pacatului data de tine, cu concluziile aferente.

intrebari: 1. vorbim despre pacat si in cazul animalelor? (caci si aici se
intalnesc cazuri de homosexualitate)
2. este sau nu un pacat sa-ti mananci colegul de camera, in eventualitatea ca nu exista nimic altceva comestibil? (scopul e evident: supravietuirea)

zaraza
#49045 (raspuns la: #48917) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
O, dragă Cassandra... - de spinroz la: 15/05/2005 12:29:36
Mi se pare că te-am avertizat că numele tău implică automat neîncrederea în profeţii. Păi şi sinuciderile se transmit ereditar, (vezi E. Durkheim-Despre sinucidere) , nu numai alcoolismul ci implicit şi homosexualitatea dar toate fac parte din informaţia ereditară şi în pofida dispreţului afişat de darwinism faţă de lamarckism care propunea ideea transmiterii caracterelor dobândite se pare că ultimile cercetări au evidenţiat acest fenomem. Nu pot să intru în amănunte din lipsă de spaţiu ca să-ţi argumentez ştiinţific cum un viciu dobândit poate afecta mai multe generaţii. Nu caractere dobândite se transmit cum credea Lamarck, ci informaţii: în invizibilul spermatozoid şi ovul nu încap caractere ci informţii. Aceste informţii circulă şi din lumea exterioară spre variabila genomului , nu numai cum a stabilit ,,dogma darwinistă'' de la genotip la fenotip. (Vezi N. Botnariuc- Evoluţionismul în impas?). Şi când vorbesc de variabila genetică nu greşesc; deşi este ereditară cum sunt bolile ereditare ea este totuşi dobândită de un individ al unei anumite generaţii; nu intră în componenta ,,tulpinei copacului vieţii’’, în ,,ivariant'' cum a numit Husserl, acest fenomen, ci în coroana acestuia, adică în variabila genetică. Astfel că, după câteva generaţii ,tara care îşi pune amprenta pe o familie poate să dispară. La fel se petrec lucrurile şi în cazul celor supradotaţi. Un studiu efectuat de vărul lui Darwin, F. Galton vorbeşte despre conceptul ,, geneticii cantitative''(1869)( gradul de asemănare între înrudiţi); legile lui Galton confirmă de fapt ,,legile lui Mendel''. Am un exemplu acum în minte: dintre toţi copii lui Freud, doar ultimul, Ana a urmat psihanaliza tatălui ei. Cum să explici altfel acest lucru decât că în ,,lotul de spermatozoizi'' care a proiectat-o pe Ana a fost implantată această informaţie care deja formase prin repetiţiei reţelele neuronale în consecinţă; repetiţia care formează memoria de klungă durată e genertaă de pasiune, psihnaliza a fost pasiunea vieţii lui şi ea s-a implantat în noile reţele neuronale în conformitate: ă mintea lui s-a autoprogramat acestui domeniu. Aşa se explică de ce fraţii gemeni uniovulari se aseamănă aproape până la identitate iar cei normali, născuţi la distanţe mai mari în timp nu se aseamănă: şi în spermatozoizi şi în ovulul femeii eliberat lunar, variabila genetică se schimbă în funcţie de starea fizică, psihică şi mintală a fiecăruia din timpul procesului meiozei. În procesul mitozei (diferit de cel al meiozei) va fi proiectată fiinţa având la baza informaţia din spermatozoid şi ovul din momentul concepţie. Galton, în studiul său vine cu multiple exemple de eminenţe celebre între care se desprinde familia Bach, a cărei genealogie a dat mai multe genii în domeniul muzical. Exista în această familie_o predilecţie pentru muzică, ce i-a predestinat acestui domeniu; mari comopozitori, muzicieni remarcabili. Ca urmare a acestei predispoziţii genetice muzica a fost destinul acestei familii. Fără îndoială că informaţia fiind dobândită după un număr de generaţii dispare. Şi dacă pentru eminenţi dispariţia informaţiei este o mare pierdere, pentru cei taraţi este o uşurare: aşa se explică ştiinţific aşa numitele ,,familii blestemate'' în care o tară, ca sinuciderea, e ca un blestem ce se întinde pe parcursul mai multor generaţii. Un studiu bine probat ştiinţific este lucrarea lui G.Oancea-Ursu. ,,Ereditatea şi mediul în formarea personalităţii '' îţi poate fi de mare ajutor în înţelegerea fenomenului ereditar. Ştii de ce trebuie să fim morali şi să nu ieşim din ,,calea de mijloc'' ? Ei bine, ca să nu stigmatizăm generaţiile ce ne urmează. C. Rădulescu Motru a sesizat bine în studiul său ,,Timp şi destin'': păcatele părinţilor sunt moştenite de copii. P. Coehlo afirma tot cea de genul acesta în Manualul războinicului luminii , anume că o hotărâre luată poate afecta pe urmaşi până la a cincea , a şasea generaţie.
#49047 (raspuns la: #48963) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sergiu - de zaraza la: 15/05/2005 13:23:46
vorbim unul pe langa altul..

sa fiu mai clara: tu ziceai ca un individ tinde sa-si creeze un sistem de valori propriu, care sa-i justifice actiunile. eu eram de acord cu tine. daca extrapolam, putem spune ca morala este un sistem de valori care justifica faptele (si modul de gandire al) majoritatii. problema apare cand exista oameni care sunt altfel decat majoritatea. de ce ar fi ei obligati sa adere la o morala care nu-i reprezinta? poti sa-mi raspunzi cu "pentru ca majoritatea decide", dar atunci, nu ti se pare ipocrit sa aduci in discutie constiinta?

zaraza

#49064 (raspuns la: #49000) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zaraza - de Rien 2 Loin la: 15/05/2005 16:40:40
:) Ai dreptate si gresesti :c)
ai dreptate, e o problema de curaj (mai precis de lipsa lui). Nu-i vorba de curajul meu de a fii ce sunt de fapt. Aia oricum sunt. Sunt si gata. E vorba de curajul celorlalti, celor ce-ar trebui sa accepte ca nu suntem toti identici (altfel am avea un aparat de ras universal in care ne-am baga capul cu totul).
Nu ma apuc acum sa-ti dau detalii, dar ca sa traiesc pentru mine cum spiu tu, discret si fara sa-i deranjez pe ceilalti a trebuit sa emigrez (pentru ca circumstantele mi-au permis)... Nu stiu cat de deschisi sunt cu adevarat oamenii dar stiu ce scoate pe gura marea lor majoritate pe la noi. E suficent sa pomenesti de Freddy Mercury, Peeter O'Tool, Chamberlain etc ca sa te alegi cu'n discurs homofob. Si dureros e ca din partea unor oameni pe care ii admir, ador si consider inteligenti.
N-ar trebui s-am eu nevoie de curaj sa le dezvalui asta, ar trebui sa fie avut ei deja curajul sau inteligenta de a accepta ca nu sunt altfel sau altcineva pentru ca acasa, la mine in pat, fac sex altfel decat ei.

Din fericire nimeni n'a banuit niciodata pana acum, si-am 30 de ani. :c)

Cat despre "gena" homosexualitatii... nu sustin ca ea exista, nici ca e un obicei capatat, sustin numai ca cei ce sunt, sunt pentru ca sunt nu pentru ca ar fi ales ei. Imi e greu sa-mi imaginez cum cineva normal (nu un... stiu eu... George Michael) ar decide intr-o buna zi sa faca pipi contra vantului asa... din placerea de-a-si uda bombeurile...
Pentru ei e o chestie ce le-a cazut pe cap "out of the blue". Ce importanta mai are acum sa analizez daca nu cumva vine de la rigiditatea lui taica-meu sau vreo experienta minuscula din copilarie...
De ce mereu trebuie sa cadem in acelasi proces "victima sau monstru"? Pledez: nici-nici.
Oricum nu poate exista certitudine... si nu mai schimba nimic azi.

Ceea ce se poate schimba este atitudinea fata de homosexualitate si de homosexuali. Asta n-are legatura cu cauzele si explicatiile ei. Si asta ar putea fi un punct de plecare pentru a intelege mai mult din "de ce"-urile problemei, a o accepta fara resentimente pentru a te putea interesa despre asta si analiza fara patima.

Dar mai e mult pana departe :c)
#49118 (raspuns la: #48979) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt. zaraza - de Am iesit de la Tine la: 15/05/2005 17:21:50
Definitia pacatului nu e data de mine, ci doar contrasa din cele citite de mine si formulata in termeni contemporani.
Raspunsuri la intrebari:
1. Animalele nu au constiinta, sau cel putin nu au constiinta umana, nu se pretind fiinte superioare , etc. Deci nu se pune problema pacatului la animale. (din punct de vedere crestin, doar oamenii au nevoie de mantuire, nu si animalele; iar nevoia de mantuire este data tocmai de existenta starii de pacat.
Cat despre homosexualitatea la animale, din cate am studiat, sunt doar cateva specii, in special de batracieni, unde exista o cofuzie sexuala, in anumite perioade de timp... dar acestea constituie exceptia , nu regula. La animale, primeaza instinctele; sexualitatea animala e strict legata de instinctul de reproducere, si nu putem vorbi la ele de o sexualitate de recreere sau de cautarea distractiilor sexuale.
2. Chestia cu mancatul colegului seamana cu o problema din Talmud...
Eu cred ca problema supravietuirii umane nu trebuie pusa in mod animalic:cel mai tare il mananca pe cel mai slab. Dar, din pacate, homo homini lupus... iar societatea se complace sa functioneze ca o jungla...
#49137 (raspuns la: #49045) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asa e, Dumnezeu nu ne condamn - de mykk la: 15/05/2005 20:14:12
Asa e, Dumnezeu nu ne condamnã ci ne pune în fata ispitelor tocmai pentru ca sã le învingem. Destinul fiecãruia nu e un scenariu care a fost scris si nu se mai poate modifica, ci un fel de traseu pe parcursul cãruia sunt o multime de rãspântii în care omul e pus sã aleagã. Iar alegerea corectã nu e întotdeauna usor de fãcut.
#49174 (raspuns la: #47671) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Precizari terminologice - de Am iesit de la Tine la: 15/05/2005 20:23:33
Cand se dezbat probleme legate de homosexualitate, vad ca mereu apare sintagma "homosexual/ lesbiana". Separatia terminologica este eronata. Prin definitie, homosexualitatea desemneaza intretinerea de relatii sexuale cu persoane de acelasi sex. Fie feminina, fie masculina, este unul si acelasi lucru. Deci distinctia "homosexual/lesbiana" este un artificiu. Fie ca e barbat, fie ca e femeie, cel ce practica relatii sexuale cu o persoana de acelasi sex este homosexual(a). [In lb. greaca: homo=acelasi, identic; in latina , homo=om, dar nu are legatura cu cuvantul "homosexual", decat daca vorbim despre "homo sexualis", adica omul ca fiintza sexuala... ceea ce nu e tot una cu omul ca fiintza homosexuala...]
Lesbianismul este o forma a homosexualitatii feminine. Si homosexualitatea masculina are diferite forme si denumiri.
Provocare: le stiti?
Provocare 2: dar stiti de unde le puteti afla?
#49175 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pacat la animale? - de SSDD la: 15/05/2005 21:18:29
1. pacat la animale? atunci cand vom dovedi ca animalele pot face diferentza dintre bine si rau, atunci cand ele vor fi ca noi, atunci vom discuta de pacate la animale.
2. eu spun ca este pacat sa nu te sacrifici, sa nu te dai tu ca hrana celui infometat, spun ca este pacat sa te pui pe tine deasupra celui de langa tine fiindca sacrificiul inseamna iubire; sa alegi binele oricat de multa durere ar aduce, sa refuzi raul oricat de confortabil ar fi ...inseamna iubire;aceea-i iubirea ultima....restu-i surogat....restu-i compromis.
#49188 (raspuns la: #49045) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de SSDD la: 15/05/2005 21:31:30
Da , fiecare din noi suntem capabili sa diferentiem binele de rau, dar de fiecare data cand alegem raul incercam cu disperare sa-l justificam...asha zisul rau necesar....cautam aprobarea celorlalti....cel ce stie ca nu a gresit nu are nevoie se suport, de incurajare, acela nu are ce sa-si reproseze.
Constiinta este cea care diferentiaza binele de rau. Morala este un sistem de gandire care defineste o anumita stare a constiintei;nimeni nu este obligat sa adera la o morala, mai degraba as zice ca ca morala unei persoane se incadreaza mai mult sau mai putin in morala unui grup. Morala se poate modela (degrada sau perfecta) fiindca constiinta unei persoane asculta de vointa proprie. Sigur ca trebuie adusa constiinta in discutie, constiinta defineste cine suntem, nu inteligenta, nu hainele, nu muschii....sunt deciziile noastre care definesc ce fel de omameni suntem....prin optica constiintei proprii luam decizii....totul pleaca de constiinta individului
#49193 (raspuns la: #49064) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"din moment ce nu exista un s - de popix la: 15/05/2005 21:43:10
"din moment ce nu exista un scop final util, natural al relatiei homosexuale, de aceea este un pacat."
deci tu consideri sexualitatea ca avand unicul scop in procreatie? tu cati copii ai? 30?

homosexualitatea este considerata de stiinta actuala (fascismul si nazismul s-au dus...)ca fiind una din multele forme sexuale existente in lumea mamiferelor superioare.

"Si totusi, acolo e "farmacia"... dar, desigur, "medicamentele" de acolo nu ne convin... caci sunt amare... Oamenii prefera paleative dulcege... prefera sa fie "caldicei"."

rugurile bisericii nu au fost(nici macar...) "medicamente" amare!

ai vazut "Alexander"?(curiozitate)
#49198 (raspuns la: #48917) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de SSDD la: 15/05/2005 22:07:39
ai vazut "The Passion of The Christ "?(curiozitate)...:)

eu as fi mai atent cu rugurile acelea....doar in tribunale civile s-a folosit si se foloseste condamnarea la moarte.... care-i diferenta dintre arderea pe rug si injectiile letale? biserica catolica in cel mai rau caz a excomunicat. faptul ca excomunicarea a fost folosita ca justificare pentru pedepsele capitale poate fi aruncata aruncata in spatele unor indivizi nu a unei comunitati. dar cine suntem noi sa judecam?....oare credem noi tot ce este scris in cartile de "istorie".
#49207 (raspuns la: #49198) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sergiulica - de popix la: 15/05/2005 22:32:34
credeam ca te-am plictisit cu mesajele mele in contradictoriu, da' vaz ca ma zgandari.imi place sa-ti raspund caci mai invatam unul de la altul.;)

rugurile erau cateodata initiative ale unor grupari extremiste crestine(asemanatori "taleb") sau de natiuni intregi(cum ar fi Spania).Biserica Catolica a tacut si a inchis ochii.cateodata e drept de fatada a luat pozitie impotriva acestor practici.oricum Biserica era interesata de functionarea rugului cu scopul de a anihila dezidentii...delegandu-i pe altii sa se ocupe de asta.
in acelasi concept Biserica Catolica a delegat pe altii la camatarie; pentru un crestin era un pacat.
delegandu-i pe altii B C si-a salvat intotdeauna fata, ca e vorba de ruguri sau de camataria de care ti-am dat exemplu.

si un exemplu mai elocvent in legatura cu moralitatea BC...in sec. 18 trupe vaticane plecau prin Nordul Italiei (granita cu Franta) si in numele lui Cristos casapeau minoritatile protestante din acea zona(ii zvarleau pur si simplu de pe stanci).rugurile nu mai erau la moda...
#49218 (raspuns la: #49207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sergiu - de zaraza la: 15/05/2005 22:44:54
nu reusim sa vorbim despre acelasi lucru... pacat.

zaraza
#49228 (raspuns la: #49207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. zaraza, pt. popix, pt. sergiu - de Am iesit de la Tine la: 16/05/2005 12:11:44
Ieri am dat un raspuns la cele 2 intrebari ale "zarazei", dar vad ca nu mi l-au afisat...
Reiau:
1. Nu se poate vorbi de pacat la animale, pt. ca ele nu au constiinta... cel putin, nu au una umana. Ele nu se pretind fiinte superioare, cugetatoare, civilizate etc. Cat despre homosexualitatea animala, ea apare la f. putine specii, in special la anumiti batracieni, si este generata de confuzie. Oricum, NU este una constienta, voluntara, pt. care sa se militeze si sa se ceara drepturi...
2. Problema cu mancatul colegului de camera seamana cu una din Talmud (ceva cu impartitul apei in desert). Oricum, Sergiu a raspuns f. bine la ea. Cam asa suna si ceea ce voiam eu sa scriu. In plus, scopul vietii umane nu se reduce la o supravietuire de tip animalic, in pofida faptului ca societatea seamana cu o jungla.
Popix, oare ai o viziune eminamente judiciarista asupra lumii ? Biserica Romano-Catolica a avut momente de criza... dar nu la remedii inchizitoriale ma refeream. Cel putin in Ortodoxie, nu au existat ruguri; istoria bisericii nu e una a rugurilor, nici a razboaielor religioase (care, iarasi, nu au avut loc in spatiul ortodox!!!). Eu ma refeream la farmacia si la medicamentele duhovnicesti. Nu zic sa-l citesti din prima pe Staniloae, ca e greu, dar incearca de exemplu sa-l citesti pe Cleopa, sau pe Paisie Aghioritul... si poate n-ai sa mai fii atat de inversunat. Candva faceam si eu aceeasi greseala, sa spun ca biserica = inchizitie + persecutii. Nu-i asa. Cei mai cultivati si mai deschisi la minte oameni pe care i-am cunoscut erau oameni ai bisericii; de ex, unul a fost pr. Galeriu, care a murit acum 2 ani... stia mai multa psihologie decat orice psiholog; plus cunostinte vaste intr-o multime de domenii.
Cat despre procreatie... sexul pt. recreere sau pt. placere are un scop limitat. Finalitatea sexualitatii este perpetuarea speciei. Animalele nu fac sex de dragul sexului, ele nu cauta noi experimente sexuale, deci din acest punct de vedere ne sunt inferioare. La om, sexualitatea are si caracter recreativ, nu doar procreativ, si prin asta suntem superiori animalelor; dar garnitura genitala este construita pentru scopul final al reproducerii.
#49283 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tot pt. popix - de Am iesit de la Tine la: 16/05/2005 12:20:26
Si daca am vazut "Alexander", ce? Exemplele unor oameni celebri trebuiesc considerate pozitive (si eventual imitate?) doar pentru ca au apartinut unor oameni celebri? Stii ce se intreba Alexandru? Daca nu cumva numele marilor cuceritori, ca el, nu vor fi puse de catre posteritate pe aceeasi treapta cu hotii si cu incendiatorii... Si nu avea dreptate? Toti marii cuceritori au distrus si au jefuit.
#49286 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
D-le SDS ... ce fel de creştin eşti ? - de spinroz la: 16/05/2005 15:18:50
Oare poate fi scoasă din istorie inchiziţia? Şi mai cu seamă din istoria bisericii catolice? Oare Giordano Bruno şi-a organizat singur autodafe-ul? Sau alte genii care au fost nevoite să-şi retracteze public descoperirile ştiinţifice? Deci ce propui? Să ardem cărţile de istoriei, mai cu seamă pe cele care lezează papalitatea? Să nu mai avem memoria faptelor odioase ale bisericii catolice? Dar întreaga ei istorie este odioasă, de la Sf. Augustin încoace. Oare romanul lui Umberto Eco, Numele trandafirului sau mai recentul roman al lui Dan Brown, Codul lui da Vinci sunt simple ficţiuni? Cu ce au greşit miile de nevinovaţi şi în ce calitate s-a erijat biserica catolică în tribunal. Avea vreun drept să judece şi să condamne. Nu era tribunalele civile care judecau fărădelegile? Poziţia ta denotă fără îndoială un anumit fanatism care nu ma lasă loc cunoaşterii adevărului. Tu nu mai ai ochi de văzut şi nici urechi de auzit!
#49305 (raspuns la: #49207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de irma la: 16/05/2005 15:37:58
Nu stiu daca exista o cauza demonstrata stiintific a homosexualitatii.
Si nu am timp sa ma documentez acum. (si nici sa citesc tot ce ati scris voi aici) Stiu ca se manifesta si la alte animale.

In legatura cu asta sa va povestesc o intamplare. La un centru de cercetare si de protectia animalelor existau 3 exemplare dintr-o specie pe cale de disparitie. Toate 3 masculi. Dat fiind ca specia era pe cale de disparitie li s-a pus la dispozitie acestor masculi o femela. Cand femela a intrat in perioada de rut, ce credeti? S-a descoperit ca masculii erau homosexuali. Durere mare! Va dati seama...
Cercetatorii de acolo au decis atunci sa izoleze un mascul si o femela, pentru o perioada mai indelungata. Ca deh...poate va avea loc procreerea.
Acuma vine partea comica: cele intamplate au fost aflate de diferite organizatii pt protejarea drepturilor homosexualilor (umani). Aceste organizatii au initiat imediat o serie de proteste impotriva tratamentului la care erau supuse animalele. (saracutele, nu aveau libertatea de a alege!)
Va las pe voi sa trageti concluzia :))
#49310 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Omul este activ sexual 365 de - de Cassandra la: 16/05/2005 16:39:37
Omul este activ sexual 365 de zile pe an, si este la fel de gresit sa privim sexualitatea umana ca avind scopul unic cel al perpetuarii speciei, cum este gresit sa privim sexul ca un simplu act a carui finalitate este obtinerea de placere senzoriala imediata. Cine gindeste asa, nu vrea sa inteleaga natura umana dupa parerea mea. Sexul trebuie privit ca o parte importanta a vietii omului, o forma de exprimare a emotiilor si sentimentelor, a stimei de sine, de a ne bucura de viata si de propria existenta si de a fi fericiti. Si bineinteles este o forma de exprimare a iubirii. Din toate cele de mai sus, sexul este moral iar acceptarea propriei sexualitati in spiritul naturii fiecaruia, este o decizie morala.

Este evident faptul ca atractia pentru persoane de acelasi sex nu este o decizie proprie, nimeni nu alege sa fie homosexual de bunavoie. Ca urmare pentru un homosexual decizia de a accepta propria sexualitate in concordanta cu natura sa, este o decizie morala. Toti avem dreptul sa ne bucuram de viata si sa ne manifestam emotiile si sentimentele, in fond sa fim fericiti, atita timp cit nu facem rau nimanui in jurul nostru. Este mult mai imorala impunerea relatiilor heterosexuale acelor indivizi care sint atrasi de persoane de acelasi sex, ceea ce se practica si se practica inca cu consecinte nefaste.

V-ati gindit vreodata care este esenta normelor morale? Este aceea de a putea exista si convietui ca specie, in armonie sociala. Orice este considerat imoral – minciuna, crima, furtul etc. trebuie evitat pentru ca pune in pericol convietuirea si existenta societatii umane. Este insa moral sa fii fericit atita timp cit fericirea personala nu se obtine in detrimentul fericirii celor din jur. Cine intelege aceste principii si nu urmeaza doar normele morale pentru ca asa sint dictate de oricine le-ar putea dicta, intelege necesitatea flexibilitatii si relativitatea normelor morale sociale. Unii inteleg , altii au nevoie ca moralitatea sa le fie impusa prin frica pedepsei divine. Rien 2 Loin ascunde familiei sale realitatea cu privire la propria sexualitate (ceea ce poate fi privit ca imoral) dar o face cred cu buna intentie de a mentine si proteja relatiile cu familia sa, de a le proteja fericirea ceea ce schimba aspectul problemei.Fiecare ne cunoastem familia si luam deciziile pe care le consideram potrivite. Este o realitate ca multi homosexuali au fost respinsi si declarati "decedati" de propria familie din momentul in care au considerat moral sa le impartaseasca "secretul". Profit de ocazie sa salut interventia ta, Rien 2 Loin si sa-ti spun ca o consider binevenita. Eu cred ca cei care nu trecem prin ceea ce treci tu, nu putem intelege decit partial situatia. Si iti doresc sa fii fericit si impacat cu tine insuti.

Homosexualitatea poate fi imorala in aceleasi situatii in care heterosexualitatea poate fi imorala, dar homosexualitatea per se nu are nimic imoral, este doar o alta forma de convietuire.

#49339 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
popix - de SSDD la: 16/05/2005 18:00:25
da, imi amintesc de de Stefan, de un Vlad, de un Mircea, datorita lor musulmanii nu au ajuns prea departe, poporul nostru a aparat credinta crestina in Europa cu pretul sangelui...
- faptul ca Biserica Catolica nu a sanctionat sau , uneori, tacit a aprobat o politica de intoleranta este foarte adevarat, tot asha cum este adevata ca si celelalte biserici au auctionat in aceelasi fel, chiar si musulmanii au avut un minunat rol in acest razboi religios care a zdruncinat secolele.
- nu putem sa-i judecam prin prisma secolului 21, iar daca cineva isi cere scuze, asha cum a facut-o biserica Catolica, pentru greselile secolelor trecute...bunul simt ne cere sa acceptam scuzele. Numai pentru acel ce se hotaraste sa nu nu mai faca aceeleasi greseli, actul de a-si cere iertare incepe sa aiba sens....si cum atitudinea B.C. in ultimul secol a dovedit-o cu prisosinta, iar Papa Ioan Paul al II-a a fost cheia caderii comunismului ....nu inteleg de ce se repeta aceeasi fraza: "nu conteaza ce faci tu acum, bunicii tai au fost intoleranti"... hei...ce fel de logica este aceea?
#49378 (raspuns la: #49218) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de SSDD la: 16/05/2005 18:02:35
din pacate vorbim despre aceelas lucru....pacat ca nu ma auzi
#49380 (raspuns la: #49228) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cassandra - de SSDD la: 16/05/2005 18:15:57
exista reguli morale ale societatii....de alea vorbesti tu si acelea sunt destinate reglarii modului in care convietuiesc oamenii in societate.

morala bisericii este alta si urmand-o credinciosii apartinand acelei biserici isi dovedesc iubirea fatza de Dumnezeu.

este destul de simplu, nu?

te intreb de ce crezi tu ca ar trebuii ca biserica catolica, spre exemplu, sa-si schimbe optica cu privire la moralitatea relatiilor homosexual?
#49387 (raspuns la: #49339) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dezamagire... - de Am iesit de la Tine la: 16/05/2005 19:10:19
Am inserat in ultimele 2 zile inca 2 comentarii, in care raspundeam unor intrebari ce mi s-au pus, dar vad ca nu mi-au fost publicate. De ce ? Oare aici au acces numai opiniile care convin "cuiva"?
Regret ca am intervenit in aceste discutii; oricum, opiniile si viata omului nu le schimba oamenii, ci Dumnezeu. "Nick"-ul meu e un fragment dintr-o rugaciune: "Te-am parasit sa nu ma parasesti ! Am iesit de la Tine iesi in cautarea mea!" Asta e esenta vietii umane, aflata intre cadere si nadejde. Si , apropos de pacate, nu instantele omenesti hotarasc ce e pacat sau nu, ci Dumnezeu. Faptul ca noi acceptam sau nu revelatia divina e problema noastra personala; dar in fata instantei supreme, justificarile noastre nu au nici o valoare. Omul vede fericirea ca pe o realizare a unor dorinte carnale, spunand ca sunt deziderate ale sufletului... dar acesta e un orizont limitat.
#49391 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sergiu - de Cassandra la: 16/05/2005 19:12:24
Iti voi raspunde la intrebare, dar te rog dumireste-ma inainte in citeva privinte: Crezi ca morala sociala si morala bisericii sint diferite in privinta finalitatii sale? Prin ce se diferentiaza in afara de faptul ca normele morale religioase au fost emise cu secole in urma, multe sint anacronice si chiar daca unele sint universale este evident ca au amprenta contextului epocii istorice? Stiu ca exista inca conceptia populara ca religia si moralitatea sint sinonime. Dar de ce exista credinta asta ca capacitatea noastra de a deosebi intre bine si rau isi are originea si este controlata de o sursa supranaturala cind avem toate ingredientele aici pe pamint sa decidem ce este bine si ce este rau pentru noi toti, oamenii? Poti sa fii ateu si sa apreciezi povestea Bunului Samaritean.

#49393 (raspuns la: #49387) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cassandra - de SSDD la: 16/05/2005 21:04:20
Da, ca finalitate, cred ca morala sociala difera fundamental de morala religioasa. Prima este un factor al convietuirii pe cand a doua este un factor al salvarii.

parerea mea este ca morala sociala este adaptiva si este in mare masura legata de sistemul legislativ care guverneaza dar va fi influentata, intotdeauna de morala bisericii majoritare.

morala credintei in Dumnezeu a evoluat de la simplu la complex.
a inceput cu o singura lege, aceea de a nu manca din pomul oprit, apoi cu tablele legilor, la care s-a adaugat ultima lege, a lui Isus: "iubiti-va unul pe altul asha cum eu v-am iubit pe voi"

credinta implica moralitate fiindca a crede in Dumnezeu inseamna a te increde in El; si a te increde inseamna a te lasa condus de Dumnezeu spre fericirea vesnica. iar legile morale sunt cele prin care ni se arata calea spre aceasta fericire. stii, este o obtiune a fiecaruia nu este o obligatie....

capacitatea noastra de a deosebii binele de rau este inscrisa in constiinta; a alege binele si de a refuza raul este un act de vointa si asta defineste libertatea

cat priveste existenta ateilor...ei bine....eu cred ca ateu este un individ neinformat....si nu cred ca-i reavointa.....sunt convins ca inainte de a ne da ultima suflare vom stii, fiecare din noi, daca exista Dumnezeu si vom avea sansa sa-L primim in viata noastra....sau nu

m-am intrebat mereu: care-i finalitatea noastra intr-o lume care nu are nimic supranatural...adica ce facem aici, care-i scopul? ne nastem, invatam, ne facem o familie, o cariera, facem copii, murim....ce suntem? doar niste computere care iesite din uz sunt aruncate in containerul de reciclare? daca-i asha, ce conteaza cum iti conduci viatza? putem sa ne facem legile doar sa ne protejeze interesele....le aruncam in bratele catorva credinciosi ingusti ...cateva legi prin care sa-i controlam...sa nu ne dea bataie de cap iar noi, elita, ne ascundem in spatele legilor...facand tot ce vrem.....in final doar o viatza avem si vrem sa o traim pe deplin...vrem sa traim felul nostru de fericire....fericirea pe care noi o definim.... doar suntem zei.

#49406 (raspuns la: #49393) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cassandra ... cred că m-am îndrăgosit de tine! - de spinroz la: 16/05/2005 22:16:46
După acest eseu cred că m-am îndrăgostit de tine! Mai bine zis de spiritul tău cu care cred eu, am intrat în rezonanţă. Omul spre deposebire de oricare animal, inclusiv de primate şi mai cu seamă de cimpanzei pe care o serie de cercetători cantonaţi în dogma darwinistă caută cu orice preţ să ni-i facă asemănători, încât, cum se exprima un autor cu un pătrunzător simţ al umorului, nu mai ştim dacă omul se trage din maimuţă sa maimuţa din om, este activ sexual nu numai 365 de zile pe an, dar cei tineri şi de câte 2-3 ori pe zi. Sexul, şi când folosesc noţiunea de sex includ în ea tot ce ţine de erotism e dionisiacul care ne uneşte într-o sublimă beţie a cărnii. O, dar omul arhaic era cu mult mai fericit decât omul zileleor noastre: nu avea ca noi atâtea temeri; el trăia erotismul ca pe ceva firesc. Noi, însă, suntem prea prea nevrotici şi prea sofisticaţi pentru a mai gusta bucuriile erotice aşa cum le trăieşte natura în fiecare primăvară în explozia ei florală. Noi facm din sex morală şi din morală sex. Ne-am confecţionat un întreg cortegiu de legi, norme şi reguli morale menite să e inducă temeri şi angose ce ne face profund nefericiţi şi ne amăgim de fapt cu un surogat de fericire. Ca să ne iubim ne ascundem de ochii lumii; natură o face în văzul tuturor, fără teamă ca pe un lucru firesc, pe care Dumnezeu i l-a programat spre a se perpetua în eternitate. Totuşi n-am înţeles înţelesul rolul noţiunii scolastice ,,per se'' şi faptul că homosexualitatea per se nu ar avea nimic imoral? Dar cea ,,per accidens'' are ceva imoral?
#49418 (raspuns la: #49339) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cassandra* - de Am iesit de la Tine la: 16/05/2005 22:41:53
De ce normele morale crestine sunt anacronice?
Ai citit vreun tratat de morala crestina? De ce anacronice? Pentru ca sustin normalul, naturalul, firescul?
Unui cleste putem sa-i dam si alta intrebuintare decat scosul cuielor; nimic nefiresc. E doar un obiect inventat de om. Dar homosexualii dau alta intrebuintare, nefireasca, anumitor piese anatomice, care au un rost clar si bine definit. Deja laxismul moral contemporan a inlocuit termenul de perversiune cu expresii mai dulci, mai putin jenante... ca sa menajeze anuite sensibilitati. Acum nu se mai spune ca homosexualitatea e o perversitate, adica ceva contrar firescului, naturalului; se spune "minoritate sexuala", iar comportamentul respectiv a primit eticheta de "normal". E "normal" doar in sensul ca e specific acelei minoritati, nu pt. ca ar fi ceva normal in a practica perversiuni.
Sa fim intelesi: eu nu discut despre persoane, ci despre fenomen !
#49427 (raspuns la: #49393) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sergiu - de Cassandra la: 17/05/2005 01:45:03
Einstein spunea in “Lumea asa cum o vad eu”: “Ce soarta ciudata avem noi mortalii! Ne aflam aici pentru o scurta perioada, scopul nu-l cunoastem desi citeodata ni se pare ca-l percepem. Dar nu e nevoie sa ne gindim mult ca sa stim, in contact cu realitatea cotidiana ca existam pentru alte persoane: in primul rind pentru aceia de al caror zimbet si bunastare depinde fericirea noastra, apoi pentru acei multi necunoscuti de al caror destin sintem legati prin legaturi de afinitate... Mi s-a parut mereu absurda, cautarea semnificatiei sau a scopului propriei noastre existente sau a celorlalte fiinte. Cu toate astea toti avem anumite idealuri care ne indruma fortele si judecatile…Idealurile care mi-au luminat drumul si mi-au alimentat curajul necesar ca sa infrunt viata cu bucurie au fost Frumosul, Bunatatea si Adevarul.”

Acestea sint dupa parerea mea idei care merita sa fie tranmise si pe care ar fi bine sa se bazeze societatea umana. Nu conteaza scopul existentei noastre ci felul in care stim sa convietuim pentru scurtul timp cit existam printre ceilalti. Avem nevoie de o cultura etica pentru asta, pentru ca in lipsa ei nu exista salvare pentru umanitate. Daca finalitatea religiei este salvarea personala, atunci este de un egoism cras. Moralitatea este o necesitate sociala nu un pasaport pentru Rai.

Tot Einstein spunea: “Drumul care duce la adevarata religie nu trece prin frica mortii si a vietii si nici prin credinta oarba, ci prin lupta pentru cunoasterea rationala. In privinta asta cred ca preotul trebuie sa se transforme intr-un invatator si maestru daca vrea sa-si indeplineasca cu demnitate misiunea de educator... Invatatorii religiei trebuie sa aibe nivelul etic suficient ca sa renunte la doctrina unui Dzeu personal, cu alte cuvinte sa abandoneze acea sursa de frica si speranta care furniza in trecut putere nelimitata capilor bisericii. Ar trebui sa foloseasca forte care sa permita cultivarea Binelui, Adevarului, Frumosului ca emanatie a propriei umanitati”

In ceea ce priveste afirmatia ta “eu cred ca ateu este un individ neinformat”, mi se pare cel putin hilara; cum explici atunci ca multi atei sint fosti credinciosi unii chiar fosti servitori ai bisericii?

La intrebarea ta “te intreb de ce crezi tu ca ar trebuii ca biserica catolica, spre exemplu, sa-si schimbe optica cu privire la moralitatea relatiilor homosexual?” trebuie sa-ti clarific pozitia mea: departe de a avea vreo iluzie despre capacitatea reala de evolutie si rectificare a religiilor monoteiste organizate, eu cred ca moralitatea umana nu are nevoie de moralistii in sutana, si am sa-ti dau din nou un citat din Einstein: "Comportamentul etic uman ar trebui sa se bazeze pe simpatie, educatie si legaturi si necesitati sociale, nu este nevoie de nici o baza religioasa. Conditia umana este foarte trista daca omul trebuie sa-si controleze actiunile pe baza fricii pedepsei si speranta recompensei dupa moarte.” [Albert Einstein, Religion and Science, New York Times Magazine 1930]
Nu uita ca homosexualitatea a existat mult inainte ca vreunui locuitor al deltei nilului sa-i treaca prin cap vreo revelatie monoteista si foarte probabil va continua sa existe mult dupa ce nimeni nu-si va mai aminti de miturile religioase actuale.
#49444 (raspuns la: #49406) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frate Rien 2 Loin, - de bucresteanu la: 17/05/2005 01:50:01
Frate Rien 2 Loin,

incearca sa parcurgi cu atentie

www.svph.tk

si vei intelege mai bine (sper) cum stau lucrurile in privinta homosexualitatii.

Iti urez numai bine si Dumnezeu sa iti lumineze calea
#49445 (raspuns la: #48485) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Mi s-a parut mereu absurda, - de SSDD la: 17/05/2005 02:33:50
"Mi s-a parut mereu absurda, cautarea semnificatiei sau a scopului propriei noastre existente sau a celorlalte fiinte."... citandu-l pe Einstein inteleg ca gandesti in felul acesta.....
Cu toate ca am tot respectul pe omul de stiinta Einstein, sa stii ca nu sunt extrem de entuziasmat de ganditorul Einstein.

...asta crezi Cassandra? atunci, crede-ma, sunt foarte dezamagit de tine....si cred ca insasi discutia pe care am avut-o este doar o pierdere de timp pentru tine....si mi l-ai irosit si pe al meu...

crestinii, cel putin cei catolici, nu cred in Dumnezeu de frica unei pedepse...nu stiu de unde o scoate lumea pe asta....credinta este iubire de Dumnezeu nu teama....acea pedeapsa de care vorbesti, in esenta, este o viatza in apsenta lui Dumneze ....acea pedeapsa este o optiune a noastra....
daca Dumnezeu este speranta atunci apsenta ar fi disperarea....
deasemenea opusul iubire va fi ura, al linistii ...nelinistea....
#49448 (raspuns la: #49444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frica mortii si crestinismul... - de ampop la: 17/05/2005 07:37:01
Draga Cassandra, te rog sa-ti pui singura intrebarea...undeva ascunsa, cu propria ta constiinta in fata si fara a ne da noua raspunsul. Oare martirilor crestini le-a fost frica atunci cand erau aruncati in arena la fiare. Sau mai recent, lui Maximilian Maria Kolbe i-a fost oare frica atunci cand a acceptat moartea in locul aproapelui sau la Auschwitz? Daca asta ai inteles din crestinism si din iudaism "inainte ca vreunui locuitor al deltei nilului sa-i treaca prin cap vreo revelatie monoteista", respectiv ca doar frica pazeste bostanaria...imi pare sincer rau. Unde este iubirea pentru aproapele? Crestinismul nu este cum crezi o religie a egoismului, a mantuirii personale de frica...cauta, cerceteaza si vei afla. Shalom sis!
Mario
#49457 (raspuns la: #49444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Kansas Senate prayer - de ampop la: 17/05/2005 10:33:25
"Heavenly Father, we come before you today to ask Your forgiveness and to seek Your direction and guidance. We know Your Word says, "Woe on those who call evil good," but that's exactly what we have done. We have lost our spiritual equilibrium and reversed our values. We confess that:
We have ridiculed the absolute truth of Your Word and called it pluralism.
We have worshipped other gods and called it multiculturalism.
.......................................................................................
We have endorsed perversion and called it an alternative lifestyle.
.......................................................................................
We have exploited the poor and called it the lottery.
We have neglected the needy and called it self-preservation.
We have rewarded laziness and called it welfare.
We have killed our unborn children and called it a choice.
We have shot abortionists and called it justifiable.
We have neglected to discipline our children and called it building self-esteem.
We have abused power and called it political savvy.
We have coveted our neighbor's possessions and called it ambition.
We have polluted the air with profanity and pornography and called it freedom of expression.
We have ridiculed the time-honored values of our forefathers and called it enlightenment."
...........................................................................................
Mario
#49462 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. Cassandra - moralitate si homosexualitate - de Rien 2 Loin la: 17/05/2005 11:37:09
"Homosexualitatea poate fi imorala in aceleasi situatii in care heterosexualitatea poate fi imorala"

Ma rog... discutia a deviat puternic de la subiectul initial. Si era de asteptat, intrucat subiectul in sine (homo genetic sau devenit) e destul de vag si neesential in raport cu efectele faptului de a fi gay si cu morala.

Si daca venii vorba de morala ai dreptate, consider imoral sa minti, sa te minti si sa ceri cuiva sa (te) minta numai pentru a te proteja pe tine si confortul tau de a nu-ti pune probleme, de a nu privi in fata o realitate pentru a nu-ti zdruncina sinapsele.

Mai consider imoral sa te preocupi de aspecte private ale vietii celuilalt(de exemplu despre cum face el sex la el in pat si cu cine si de ce) si sa infierezi pe cineva pentru lucruri care nu-ti dauneaza tie in nici un fel. E imoral sa te intereseze ca Daniela Gyorfi face sex oral... de exemplu. Toti o faceti, sau multi, ma rog... E imoral sa-ti pui problema...

La fel, e imoral sa-ti expui ostentativ detaliile vietii tale private publicului larg, sa vrei sa sochezi, sa obligi pe cineva sa fie de accord cu tine, sa traiasca ca tine, sa faca sex ca tine, sa gateasca ca tine, sa fie TU. Asta e imoral... si inca multe altele.

In general imoral e sa nu respecti libertatea celuilalt si s-o impui pe a ta. (Ador principiul olandez "limita libertatii mele este libertatea ta")


NU e imoral sa fii tu insuti, acela care esti acasa si in public. Nu e imoral sa pretinzi sa fii acceptat asa cum esti atata timp cat tu ii accepti pe ceilalti asa cum sunt.

Si nu, nu e cu nimic imoral sa fii homosexual. Imoral e sa fii ostentativ.
#49463 (raspuns la: #49339) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cassandra te susţin şi te pup. - de spinroz la: 17/05/2005 16:16:08
Într-un anume fel toţi suntem implicaţi în homosexualitate, toţi care scriem aici, fie că o recunoaştem sau nu, fie că ne ascundem după pulpanele grele de păcate ale slujitorilor bisericii catolice. Inclusiv SDS şi mai cu seamă el, are porniri homosexuale. Chiar dacă se ascunde după deget... observatorii îl văd; totdeuna există o legătură între ceea ce gândim şi ceea ce facem. Ea izvorăşte din inconştientul nostru , dar ne cramponăm să credem că e doar gândirea noastră conştientă. Toate ideile noastre poartă girul psihicului nostru,a dorinţelor naostre mai mult sau mai puţin ascunse sau refulate. Cei mai vehemenţi acuzatori ai homosexualităţii sunt cei mai tentaţi de fructul oprit. Mulţi din cafeneaua asta recunoaştem, prin implicarea noastră o anumită înclinare, dacă nu spre homosexualitate cel puţin spre bisexualitate; alţii au recunoscut deschis orientarea lor pidosnică,( îmi scot pălăria pentru sinceritatea lor frustă). Ipocrizia şi duplicitatea au fost şi vor rămâne pietrele de căpătâi ale moralei catolice. Poate să ne spună Sergiu cum îşi reprimă preoţii catolici sexualitatea? Refuzul căsătorieii nu are oare drept consecinţă homosexualitatea? În absenţa femii, bărbaţii devin ,,automat'' homosexuali, adică fie se mulţumesc cu descărcarea tensiunilor sexuale prin autoerotism(ceea ce este o formă de homosexualitate), fie apelează la un ,,amic''. Cum ar putea oare preoţii catolici să rămână puri? Parcă îmi amintesc de nişte scandaluri şi acuzaţii grave de pedofilie îndreptate împotriva unora... asta oare nu spune nimic? D-le SDS, hormonii trebuie reciclaţi, altfel sfârşim...în nebunie.
#49500 (raspuns la: #49444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bucuresteanu si rien 2 loin - de om la: 17/05/2005 20:02:37
Toata lumea este convinsa ca fenomenul homosexualitatii este COMPLEX atat prin CAUZELE care il determina, cat si prin MANIFESTARE, prin urmare nu am ipoteze favorite!
Bucuresteanu a trimis un site (http://www.svph.tk/) lui Rien 2 loin...marturisesc ca am intrat pe site dar nu am citit totul pentru ca este prea speculativ si bla, bla, bla! De exemplu o fraza din text: "Presupunând că există o genă a homosexualitătii, ar fi logic să tragem concluzia că homosexualitatea este ireversibilă. " Acest "logic" vine si din lipsa de informatie ca genele se turn off and on din "n" cauze. Daca ar fi sa fie activate TOATE GENELE pe care le avem....ar insemna sa nu mai fi noi (poate am deveni MARTIENI ;-D)!
In concluzie nu neg posibilitatea benefica a terapiei, chiar sunt curios cum functioneaza, dar nu nu iau 100% de bun ce este in acest site!
#49522 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spinroz - de om la: 17/05/2005 20:19:06
te rog sa o pupi pe Cassandra si din partea mea pentru forma de exprimare eleganta, documentata si constructiva. Cat despre tine am inteles ca vrei sa-l zgandaresti pe SDS, dar de ce o faci cu armele lui si bagi TOTUL la gramada? Hai totusi sa vedem partea benefica si multipotenta a adevaratei credintei (ORICARE ar fi EA) si sa nu scotocim in noroi acolo unde nu este cazul!
In rest toate cele bune si sper sa-l reciclezi pe SDS in loc sa-l switch-off (ca pe hormoni ;-D)!
#49526 (raspuns la: #49500) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spinroz - de SSDD la: 17/05/2005 20:42:01
dragul meu prieten, daca tu nu te poti contola nu inseamna ca totzi suntem ca si tine...
fiecare om este tentat de 7 ori cate 7...in fiecare zi...unii se lasa dusi de val mai mult, altii mai putin....
ceea ce incerc sa subliniez este ca ne putem ridica deasupa impulsurilor, daca vrem....
nu stiu cum isi reprima preotii impulsurile sexuale dar pot sa-ti spun cum mi le reprim eu....ei bine prin rugaciune, prin sport, prin lectura, prin munca si mai ales prin iubire de Dumnezeu....dar fiecare este stapanul vietii lui....poate sa faca ce vrea

viata religioasa este optionala, de ce am blama biserica pentru ca unii nu pot fi consecventi cu optiunile lor?

Eu nu-i condamn pe homosexuali....si cu atat mai putin biserica....tot ce spun este ca din punctul de vedere al bisericii, practicile homosexuale sunt considerate pacate carnale.

pe de alta parte legile societatii nu o condama....nu vad de ce homosexualii vor aprobarea bisericii atata timp cat in sufletul lor nu simt ca ar face ceva gresit....poti sa-mi raspunzi la acest punct, te rog.....?
#49531 (raspuns la: #49500) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spinroz - de SSDD la: 17/05/2005 21:05:25
deci, daca cineva a gresit si-si cere scuze nu mai inseamna nimic?...ok
Sa-l iubesti pe cel de langa tine, in principu este, sa-l atentionezi cand greseste si sa-l ierti cand iti cere scuze;
Cer scuze, din nou, in numele bisericii pentru toate greselile ei, pentru toate atrocitatile ca le-a permis, pentru toate momentele cand a inchis ochii in loc sa actioneze....trecutul nu poate fi schimbat ..te intreb acum ce poti sa reprosezi, astazi, bisericii?...si ce imi reprosezi mie?
#49539 (raspuns la: #49305) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SDS - de Rien 2 Loin la: 17/05/2005 22:06:18
Sa-l iubesti pe cel de langa tine, in principu este, sa-l atentionezi cand greseste si sa-l ierti cand iti cere scuze
Parerea domniei-tale... nici macar a bisericii care nu cere musai scuze pentru a da iertare. Simpla parere de rau e suficienta. Iar sa-l iubesti pe cel de langa tine inseamna in principal sa-l iei asa cum este, sa-l iubesti pentru tot ce este el, bun si rau totodata. Sa iubesti in el si raul ( cateodata sa nu te poti lipsi nici macar de rautatea lui) si binele. Si sa-l iubesti intr-atat incat sa-i dai libertatea de a fii chiar si fara tine.
Ai sa-mi raspunzi ca iubim diferit... bine...

Cer scuze, din nou, in numele bisericii pentru toate greselile ei, pentru toate atrocitatile ca le-a permis, pentru toate momentele cand a inchis ochii in loc sa actioneze
Nu vad de ce... Prea patimas si prea teatral. Sa fim seriosi si sa revenim cu picioarele pe pamant. Domnia-ta si biserica nu sunteti una. Nici Biserica nu vorbeste prin gura Domniei-tale, si nici Domnia-ta nu poti fii atat de arogant incat sa crezi ca vorbesti in numele bisericii... Nici preot de-ai fii...

Acestea fiind spuse, admir sincer credinta Domniei-tale, care sper sa-ti aduca linistea si multumirea sufleteasca ce-o numim fericire... Si totodata intelepciunea de a accepta si de a ierta...

Cu respect.
#49573 (raspuns la: #49539) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frate "Bucuresteanu" - de Rien 2 Loin la: 17/05/2005 22:39:17
am "incercat" sa parcurg (cu sau fara atentie) www.svph.tk... dac-ar fi mers site-ul macar. nu se afiseaza nimic... mai bine imi zic...
Nu-i sigur ca sperantele tale de-a fi inteles eu ar fi fost si indeplinite...
Ce-am inteles (hack-uind prin site-ul de nu merge cum spuneam) este ca e vorba de "vindecarea homosexualilor".

Intentia e buna "frate", dar permite-mi asa, ca de la "frate" la "frate", sa-ti atrag atentia: vindecarea presupune sa fii bolnav !!!

Si zau, in afara de-o vaga durere la genunchi (am cazut acum cateva saptamani la Km 38 dintr-un marathon) care-o sa treaca, sunt sanatos tun, Slava Domnului.

Dumneata ?...

#49589 (raspuns la: #49445) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rien 2 loin - de zaraza la: 18/05/2005 02:17:33
e vorba de curajul tau de a-ti da jos masca. pricep partea cu menajamentele, dar cum iti ziceam, e viata ta, si de tine depinde sa ti-o traiesti in vazul lumii, sau ascuns in coltisor.

cat despre freddy mercury, eu nu stiu pe nimeni care sa-l desconsidere pe baza faptului ca a fost homosexual. probabil ca am bafta sa ma invart printre oameni inteligenti.

e inutil sa astepti sa se schimbe lumea, pentru ca apoi sa incepi sa te simti liber. procesul e invers. incepe sa te simti liber, si lumea se va schimba. evident ca va fi un moment de stupoare, din moment ce te-ai straduit atat de mult sa lasi impresia ca esti hetero. nu vezi, e un cerc vicios. tu incerci din rasputeri sa pari hetero, si apoi te ingrozesti la gandul cat de stupefiata va fi lumea, cand va afla adevarul. dar tu esti cel ce actioneaza, restul doar reactioneaza la ceea ce le prezinti tu.

am inteles ca traiesti in olanda. si eu traiesc in olanda, si senzatia mea e ca homosexualii sunt perfect acceptati de societate. sigur, e posibil ca din exterior lucrurile sa se vada mai roz, si aceasta acceptare sa nu fie atat de profunda cum pare. dar oamenii sunt in mod cert mult mai deschisi la minte decat in alte parti, si chiar daca unii nu agreeaza ideea homosexualitatii, o tin de obicei pentru ei, nu se simt obligati sa ti-o impartaseasca, si sa te convinga ca e mai bine ca ei.

daca unul din prietenii mei, despre care as fi convinsa ca e hetero, mi-ar marturisi intr-o zi ca e homo, as fi sigur socata, dar nu l-as considera mai putin prieten. m-ar impresiona insa lupta care s-a dat atata vreme in el, si in mod sigur l-as vedea intr-o lumina noua. dar nu mai buna sau mai rea, doar noua.

sper sa nu te deranjeze pledoaria mea pentru iesirea la rampa, intotdeauna am considerat ca e mai bine sa rupi pisica, decat sa traiesti cu frica in san. de care ori am fost in atare situatie, am rupt pisica, si de fiecare data lucrurile s-au aranjat nesperat de bine. oricum, iti doresc succes, orice ai alege sa faci.

zaraza
#49630 (raspuns la: #49118) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza* - de Rien 2 Loin la: 18/05/2005 09:23:01
Ca in orice lucru e o chestiune de ce castigi si ce pierzi facand acel lucru. In ceea ce ii priveste pe cei cativa prieteni apropiati, atunci cand am inteles ca nu se mai putea ascunde sau ca nu mai pot eu continua asa, le-am spus. Surorii mele i-am spus.

Cat despre anume prieteni dragi, sau despre o parte familie (stiu eu... taica-meu de ex.) despre care stiu ca sunt homofobi la extrem, sunt obligat sa pun in balanta, continui sa mint sau ii pierd?

M-am intrebat de ce mint? Cand am inceput sa mint de fapt si cum de-am facut-o prima oara?
Pai nu eu am mintit primul, ci cei care m-au lasat sa cred c-a fi homosexual este o boala, un lucru inacceptabil, o rusine, o alegere, o tara, o crima chiar. Si cum suntem obligati sa traim in societate si cum in prima parte a vietii nu noi alegem societatea in care traim, am fost obligat sa ma pliez pe regulile impuse de ea. Cand am considerat ca pot s-o fac, am luat decizia si-am parasit-o, tocmai ca sa nu mai fiu obligat sa mint.

(uite, nu mai departe decat aici, in acest forum, unde pretindem ca nivelul mediu de inteligenta ar fi mai sus de media societatii, s-a oferit cineva sa ma, tin-te bine... VINDECE !!! :c))) imi cer scuze persoanei... dar in fata unei asemenea opacitati si ignorante ma amuz sincer. nu vreau sa-l ranesc totusi apreciez buna intentie)

Dar acum ma intreb de ce trebuie sa le impartasesc celor din jur detalii despre viata mea privata care nu ii privesc de fel. Colega mea de birou nu ma anunta niciodata cand e constipata, nici seful meu cand a facut sex... ca nu ma priveste, as considera sordid...

nu in ultimul rand. mersi zaraza.

m vr gr.
r
#49649 (raspuns la: #49630) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rien 2 Loin - de SSDD la: 18/05/2005 16:21:45
Iubirea nu are forme diferite. Iubirea este una singura si este Dumnezeu.

Sa-l iubesti pe cel de langa tine inseamna sa-ti pese de sufletul lui, nu sa fi indiferent la ce face daca nu te afecteaza pe tine.

Fiecare este liber sa faca ce vrea, este un drept ce nu poate fi luat, dar este de datoria noastra sa ne ingrijim de sufletul aproapelui nostru. Daca aproapele tau greseste spunei in ce fel greseste, daca nu te asculta atunci cere sprijinul unui frate de-al tau si atentioneaza pe ce-l ce greseste. Daca aproapele tau nu asculta nici asha....intoarcete de la el.

Imagineaza-ti ca ti-ai suparat parintii, iti pare rau dar nu le ceri iertare iar ei imbatranesc si mor... Nu ai incepe si sfarsii ziua cu aceelasi gand...ca ai vrea sa fie in viatza, sa le mai poti vorbii o data, sa le ceri scuze? Cu ce ar fi mai diferit sa-ti ceri iertare de la cel mai bun prieten pe care l-ai suparat, sau de la sotie, sau de la necunoscutul la care te-ai rastit intr-o dimineata in care ai uitat sa-ti bei cafeaua?

Biserica este comuniunea tuturor credinciosilor, eu sunt credincios....trage tu concluzia. Biserica nu vorbeste prin gura mea, este adevarat, biserica si-a cerut scuze prin gura Sfantului parinte, Papa Ioan Paul al II-a.

Pentru tine nici un fel de a cere scuze nu-i acceptabil...pacat.
#49677 (raspuns la: #49573) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spinroz, om - de Cassandra la: 18/05/2005 19:13:33
M-ati facut sa ma inrosesc. Multumesc pentru vorbele frumoase, sinteti foarte draguti :)))
#49700 (raspuns la: #49500) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
SDS de unde si pana unde ? - de Rien 2 Loin la: 18/05/2005 19:27:44
"Pentru tine nici un fel de a cere scuze nu-i acceptabil..."

sunt de accord cu o buna parte din cele spuse de Domnia-ta... "Pacatul" (e un fel al meu de-a spune, n-o lua ad-literam) dumitale este ca "glisezi" intre analiize bune cate-o fraza/concluzie/afirmatie absolut pe alaturi.

Ce legatura ai Domnia-ta cu Papa? De ce-ti ceri Domnia ta scuze in locul bisericii? Ce legatura are cu subiectul?...

si, in fine... asta n-ar fi nimic... pe langa concluzia pe care o tragi :c)
De unde si pana unde pentru mine nici un fel de-a cere scuze nu-i acceptabil ? :c))) Iti marturisesc umil ca-mi scapa logica dumitale...

(nici nu mai intreb de ce mi-as cere, sper ca nu-i vorba de mine)
#49702 (raspuns la: #49677) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intrebari - de Rien 2 Loin la: 18/05/2005 19:36:18
Daca e sa cred ceea ce spun multi (printre care si biserica) homosexualitatea este un obicei capatat si nu genetic -> atunci de ce o intalnim frecvent si la animale ?

Daca e sa cred ca-i genetic, atunci cade toata teoria bisericii, a educatiei etc. Ca nu ne putem impotrivi patrimoniului nostru genetic. Nu prin forta mintii o sa incetam sa secretam hormoni, sau, mai concret, un trizomic nu prin concentrare sau educatie o sa devina normal...

si intre acesetea doua tot degradeul de nuante...

#49703 (raspuns la: #49700) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Padre Sergiu - de spinroz la: 18/05/2005 22:30:00
Din prima frază trebuie să constat că expresia ,,ca şi tine'' folosită în acest context, sună ca expresia ,,agramaticalităţi'' uzitată pe un post de televiziune de un cântăreţ manele. Întreabă orice profesor de limba română şi-ţi va spune că fraza sună corect astfel:,,... dacă nu te poţi controla nu înseamnă că toţi suntem ca tine.'' Expresia ,,ca şi tine'' sună ca o trompetă cazonă.

Dar cum eşti tu şi alţii pe care nu-i spui, deosebit de mine?!...
Prima dragoste a fiecărui adolescent şi a peste 70% dintre adolescente este sora stângii, ,,manuela'' sau nu mai ştiu ce alte denumiri de argou or fi folosite pentru a denumi fenomenul autoerotismului. Să nu spui că nu te-ai masturbat fiindcă atunci mă vei face să cred că eşti ipocrit. Peste 95% dintre băieţi trec prin faza autoerotism, diferenţa de 5% sunt din aceia care au diferite afecţiuni de impotenţă erectilă, hermafroditism, pubertate întârziată, testicule disgenice, etc. Îmi susţin în continuare punctul de vedere că autoerotismul este o formă de homosexualitate, (eu cu mine însumi ; în cercurile de homosexuali se foloseşte adesea masturbarea reciprocă), aşa că dacă te-ai masturbat ai comis păcatul homosexualităţii.

,,Ceea ce încerc eu să subliniez'', ca să mă folosesc de expresia ta, este că un om normal nu se poate ridica şi nici nu este indicat din punctul de vedere al sănătăţii mintale şi fizice să se ridice deasupra impulsurilor fiindcă am fost dotaţi de Dumnezeu cu aceste organe şi ar fi o absurditate să ne împotrivim dorinţelor fireşti generate de activitatea hipofizei

Da, sunt de acord cu tine, că avem liber arbitru şi capacitatea de a opta, dar te întreb de ce trebuie să interpui biserica între tine şi Dumnezeu? Ce este biserica? Interfaţa Lui Dumnezeu? Împotriva acestui lucru s-a ridicat Isus şi de aceea a fost răstignit, împotriva iubirii de Dumnezeu, fără iubire; împotriva fariseilor ipocriţi pioşi în fapte dar nu şi în inimă, împotriva saducheilor la care legea era deasupra oricărei iubiri. Ce este actualmente biserica decât o nouă faţetă fariseică şi saducheică!
Te întreb acum pe tine care te lauzi că îţi controlezi atât de bine impulsurile, ai păcătuit sau nu prin autoerotism? Dacă ai păcătuit prin autoerotism eşti unul de-al nostru, chiar dacă nu recunoşti, în sinea ta. Ce susţii tu că reuşeşti prin rugăciune, sport şi citit este un ideal, or idealul e imposibil de atins de om.
Homosexualii nu cer aprobarea bisericii decât în ,,ideea căsătoriei'' ş normalizării unei forme de sexualitate pe care eu susţin, cum am susţinut şi în refutaţiile mele anterioare, că este o formă extremistă de sexualitate, fiindcă iese din ,, calea de mijloc '', cea a raţiunii. Un om raţional nu trebuie să accepte homosexualitatea, dar din păcate iraţionalul generat de inconştient ne domină adesea comportamentul sexual. Asta îmi aduce aminte de atelajul sufletului îndrăgostitului din Phaidros, 253c-256b, cu vizitiul(sufletul) şi cei doi cai unul alb(raţionalul) şi celălalt negru ( iraţionalul). Cel negru este cu greu strunit de vizitiu. Iubirea fie de natură hetero- sau homo- este o dorinţă căreia nu ne putem opune; e o fatalitate programată de Dumnezeu în codul genetic pentru a transmite ,,gena egoistă'', numai că omul are liberul arbitru de a o folosi şi în alte forme de sexualitate.
#49740 (raspuns la: #49531) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rien 2 loin avec une tres bonne reponse! - de om la: 18/05/2005 22:37:04
Ai un super raspuns: "Intentia e buna "frate", dar permite-mi asa, ca de la "frate" la "frate", sa-ti atrag atentia: vindecarea presupune sa fii bolnav !!!" Felicitari !
Multumesc lui Dumnezeu ca suntem atat de diferiti, cat despre aruncat cu piatra...ii las pe altii ca am lombosciatica si nu pot sa ma aplec (;-D!

Iti cer scuze cu anticipatie, dar as vrea sa-ti pun niste intrebari mai delicate, le-as numi pseudo-stiintifice. Te-am "prins" pe tine pentru ca desi am colegi in anturajul meu homosexuali exista un fel de "don't push" intre noi. Eu inca sunt unul care crede homosexualii se impart in pasivi si activi fara inversare de "roluri". Daca este adevarat, din punct de vedere "feeling" la un pasiv este o diferenta intre sistemul nervos si comportament. Sa ma explic in ignoranta mea: daca este pasiv (feminin)...nu ar trebuia sa aiba erectie care este un atribut masculin; iar daca simte placerea (sa zicem ca nu mimeaza ca majoritatea celor din sexul frumos ;-) asta inseamna ca intra in erectie, ceea ce este "anormal" pentru un pasiv!??! Poti sa razi dar tare m-ar interesa sa scap de ignoranta pentru ca pana acum am bautut apa in piua cu acceptarea, religia, boala, bla, bla, bla fara a intelege prea bine BAZA de plecare!


#49744 (raspuns la: #49589) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: