Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

E tare greu sa fii roman azi,in UE


de Lizuca la: 17/03/2005 15:11:00
modificat la: 21/03/2005 15:58:02
voteaza:
Se intampla ceva bizar cu imaginea romanilor in Occident, ca si cum s-ar interpune un perete lichid intre noi si ei, deformand totul; stie cineva despre ce vorbesc?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


cred ca stiiu despre ce vorbe - de lucia1 la: 22/03/2005 22:41:56
cred ca stiiu despre ce vorbesti deoarece aici an londra daca spui ca esti roman nu gasesti de munca .Am vazut cate rele fac romani an strainatate asa ca te anteleg
#40397 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu, despre ce vorbesti? - de zaraza la: 23/03/2005 10:18:31
nu, despre ce vorbesti?
#40431 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
o experienta neplacuta - de maximus la: 26/03/2005 02:08:15
Trecand prin Londra am avut neplacuta experienta de nu fi lasat afara din aeroport cu pasaportul romanesc.Asta cu toate ca veneam din Chicago si faceam doar un stop de o noapte.S-a rezolvat pana la urma datorita faptului ca aveam camera la hotel,iar doamna de la vama cumva stanjenita mi-a spus ca romanii nu pot intra in Anglia fara viza.Eu traiesc in Statele Unite iar pasaportul celalt face minuni,ma rog nu generalizez dar face parte din topicul prezent in comentariu.Ai dreptate de altfel , sa speram ca in viitor imaginea se va mai ameliora.
#40816 (raspuns la: #40397) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vreau sa spun ca si mie si co - de soarecegri65 la: 29/03/2005 20:16:33
vreau sa spun ca si mie si copilului ni s-a intimplat ceva asemanator. Nu stiu daca esti informat insa pasapoartele romanesti trebuie refacute (la domiciliul unde te-ai nascut), tate actele refacute, de divort, de nastere, de casatorie, si asta dureaza ani......Intre timp , normal, ti se expira pasaportul vechi, si nu se mai stie ? ce fel de cetatean esti ? si ca atare platesti binisor viza la Unguri, la romani de trecere, de revenire, etc, ( cam in jur de 800€ ne-ar fi costat pe noi o plimbare in tara)
ei ce zici?
#41134 (raspuns la: #40816) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Draga Maximus - de RSI la: 29/03/2005 20:51:40
Nu discut politica Marii Britanii privind vizele dar pentru anumite state ei nu accepta intrarea fara viza, fie ea de turism, de lucru sau de tranzit. De obicei astfel de lucruri s-ar rezolva impunand aceleasi conditii la intrarea supusilor Majestatii sale in Romania :P .Dar m-ar mira ca guvernul roman sa aibe taria asta.
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#41141 (raspuns la: #40816) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
o experienta neplacuta - si o mare greseala! - de Dr Evil la: 01/04/2005 19:54:50
Draga maximus,

Dupa parerea mea este o mare greseala sa calatoresti cu pasaport romanesc daca mai ai si altul. Eu le am pe amindoua si romanesc si australian. Pe cel romanesc l-am folosit numai pentru a intra in unele tari din Asia, unde Australia si-a compromis relatiile in ultimii ani. Dar in rest, chiar si cind merg in Romania, folosec numai pasaportul Australian.
Si asta din mai multe motive:
- nu am probleme de intrare in nici o tara si de cele mai multe ori nu-mi trebuie viza.
- chiar daca merg in Romania, merita sa platesc si sa iau viza romanesca pe pasaportul australian pentru ca in caz de evenimente nedorite sint protejat de Ambasada Australiana.
- daca folosesti pasaportul romanesc ca sa intri in Romania toate asigurarile pe care le ai in tara unde traiesti nu functioneaza pe perioada cit esti pe teritoriul romaniei.
- daca calatoresc in alta tara sint privit si primit ca australian si nu ca roman.
E dureros, as prefera sa pot calatori oriunde si faptul ca sint roman sa nu fie un inconvenient... DAr pina se schimba situatia nu vad nici un motiv sa ma leg la cap fara sa am migrena...

Deci, de ce sa folosesti un pasaport inutil cind il ai si pe cel care face minuni?!...

Good luck,

Dr Evil
#41601 (raspuns la: #40816) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
daca trebuie sa recunosti ca esti roman - de Lizuca la: 06/05/2005 18:26:14
Experiente :
Italia- Roma- gara Termini. Destinatia- Franta, Nice. Cu biletul intr-o mana si valiza in cealalta, imi cautam disperata vagonul. Am intrebat un domn daca e nr. cautat de mine si mi-a spus ca da, dar e pentru nefumatori si cum eu eram fumatoare a trebuit sa cobor si sa parcurg drumul inapoi; domnul respectiv mergea alaturi de mine si cand i-am spus ca sunt romanca a avut o ezitare, voia sa se urce in alt vagon, dar a continuat; aveam acelasi vagon; era uluit, da, nu exagerez, uluit ca sunt romanca! Cand l-am intrebat de unde i se trage aceasta mirare mi-a raspuns ca 1) aveam bilet;2)nu puteam fuma decat unde era permis;3) mi-a cazut o tigara pe jos, am luat-o si, automat, am pus-o in cosul de gunoi;4) vorbeam italiana si franceza corect gramatical;5) avea curaj (Doamne Sfinte!) sa lase valiza si tot ce avea asupra lui in grija mea si sa mearga la restaurant!!! Fiecare din aceste observatii, departe de a fi magulitoare, erau cutite in inima mea.
Sotul meu a inteles pana la urma ca nu e cazul sa spuna ca sotia lui e romanca daca nu adauga "dar stiti, ea nu fura, nu cerceste, nu se prostitueaza"; exagerez, fireste, dar a vazut si el ca , in momentul in care spunem cinstit ca sunt romanca pierdem , adica eu pierd simpatia sau bruma de admiratie acumulata in timpul celei mai banale conversatii.
#47312 (raspuns la: #40431) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si mie mi s-a intamplat - de maria de las maravillas la: 02/08/2008 23:10:47
la Valencia, cand a venit Papa, l-am asteptat 3 ore si am intrat in discutie cu o fetita si cu mama ei. Mai la sfarsit am spus ca sunt din Romania. Si nu si-a mai lasat nici fetita sa vorbeasca cu mine.
Clar, nu m-am simtit bine. Dar nu este o stare generala ...
#331015 (raspuns la: #47312) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...