-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Scopul vietii ?


de JNairda la: 17/03/2005 18:55:00
modificat la: 21/03/2005 16:19:59
taguri: Eseuri 
voteaza:
Exista o dorinta vie , innascuta de absolut a umanitatii. Oamenii care profita de ceilati sub pretextul explicarii mai bune a spiritualitatii folosesc de fapt aceasta dorinta innascuta. Ei nu vin cu ceva nou, ei nu creeaza ceva nou. Ei doar folosesc pentru a-si atinge sopurile lor dorinta aceasta vie, de absolut, a oricarei fiinte umane. Si in orbire lor distrug acest diamant pretios caci ghideaza cautatorul pe cai gresite, catre alte dorinte de alta natura. Falsii invatatori distorsioneaza realitatea pentru a-si satisface orgoliul lor marunt, dorinta lor de marire, si se interpun astfel intre OM si Dumnezeu, ca un obstacol in calea unui rau. Este la fel ca a-i lua unei mame copilul mic din brate pretextand ca intr-o institutie specializata acesta ar avea mai multe sanse de reusita in viata. Viata este educatorul, viata este instrumentul prin catre Divinul isi educa copii. Viata este institutia creata de Divinitate pentru ca sa aibe loc evolutia fiintei umane. Biserica este institutia care doar se interpune intre, ca un obstacol. Viata este deasemenea plina de iluzie caci cei care nu stiu ca ea este data pentru desavarsirea spirituala se pierd in fantasme si scopuri inutile.


S-a inventat stiinta numita filosofie. Dar oare filosofia a fost o descoperire noua sau de fapt intrebarile sale fundamentale sunt tocmai acele intrebari care preocupa in mod natural orice fiinta umana. "Cine sunt eu?", "Care este scopul pe Pamant? sunt intrebari cu care ne nastem deoarece orice fiinta umana incearca sa se defineasca, sa-si atribuie\gaseasca rolul.


Convergenta raspunsurilor la aceste intrebari este de natura spirituala. Omul se defineste si isi gaseste rolul in societate prin negatie.El zambeste cand isi aduce aminte de dorintele si ideile mai vechi si pune sub pecetea maturitatii renuntarea la unele sau atasamentul la altele. Omul constientizeaza procesul de autocunoastere ca un proces de maturizare. In Upanishade descrierea fiintei spirituale se poate face doar prin negatie:"Vine apoi descrierea sa prin":Nu, nu"(neti, neti). Caci nu exista altceva mai presus decat acesta, despre care se spune "Nu". Iar denumirea este "Realul Realului"(satya). Intr-adevar, suflurile sunt Realul, iar el este Realul lor."(6/50)Deci insasi procesul firesc de maturizare este un proces de natura spirituala. Caci omul evolueaza prin negatie. Omul se autodefineste spunand "Nu" la ceea ce nu este esential, "Nu" la ceea ce stie ca nu este esenta sa, "Nu" la orice minciuna cu privire la natura\persoana sa.


H.-R Patapievici, in ''Zbor in bataia sagetii'' recunoaste aceasta realitate:''''Nu stiu cine sunt.Dar cel care sunt acum nu este adevaratul eu insumi: acela daca s-ar releva, mi-ar darui cu siguranta plinatatea vietii, credinta, nadejdea si dragostea.''. Kabir spune ca “ va trece oceanul numai cel ce-alunga egoul din mintea sa''. Omul renunta la falsele identificari pentru a-si atinge esenta spirituala.

Spiritul este descoperit in tacerea negatiei, in spatiul dintre doua ganduri\doua false identificari, in constiinta fara ganduri\idei false despre Sine.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


Scopul vietii - de Tofan Ana Isabella la: 04/10/2005 13:44:53
De multe ori mi-am pus acesta intrebare...o fi acela de a ne cunoaste pe noi insine ,de a ne inalta din punct de vedere spiritual la treapta superioara celei de animalitate.Stiu ca corpul fizic si corpul spiritual trebuie sa fie in armonie,insa primul nu trebuie sa primeze asupra celui de al doilea.. ideea pe care o respinge omul modern este sa te apropii cat mai mult de perfectiune de puritate?Desigur,pentru majoritatea oamenilor un om curat sufleteste este de neluat in seama si chiar luat in deradere,dar ce ste mai derizoriu decat trupul....scopul vietii ar fi desavarsirea spirtuala,cel putin scopul suprem....ahmisa ,legea non violentei ne interzice sa folosim violenta impotriva oricarui om,animal sau plante...pana la urma omul trebuie sa fie om si atat...Poate sunt cam aeriana dar ,de exemplu liderul spiritual al tibetanilor dalai lama al XIv lea spunea ca :si eu ca si dvs suntem fiinte umane,refuzam suferinta si tindem spre fericire,acest lucru ne face si pe mine si pe dvs asemenea...
#76605 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu cred ca scopul vietii este EVOLUTIA !!! - de oq xtr la: 16/12/2005 00:06:08
nu ca nu as fi credincios dar unele lucruri se contrazic in biblie cum ar fi ca adam si eva aveau 2 baieti!!!unul la omorat pe celalalt si au ramas 2 barbati si o femeie cum sau imultit in familie???...inca ceva : turnul babilon parca se numea : oamenii au vrut sa construiasca un turn pana la ceruri la dumnezeu....asta i exact gandirea unui om primitiv...cum sa construiesti un turn prin ceruri prin nori...si inca multe contraziceri....oamenii nu au stiut care e scopul lor in lume si unul care a fost mai destept la inventat[parerea mea]cu mult timp in urma bineinteles creierul uman nu era destul de dezvoltat...in privinta bibliei oamenii au transmiso si fiecare a mai pus ceva la ea deacea sant atatea religi....sincer nici nu stiu ce sa mai cred..dea lungul timpului miam pus atatea intrebari si nici la jumatate nu leam gasit raspuns...am povestit cu prietenii despre aceste chestii de multe ori si de fiecare data ajungeam la concluzia ca scopul nu este altul decat evolutia...se zice ca evoluam din maimute deoarece avem adnu asemanator cu al lor deci tot niste animale santem...inca nu neam dezvoltat creierul destul pt a intelege unele chestii...dar nu stiu ce sa cred..astept raspunsurile voastre................
#95325 (raspuns la: #76605) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Scopul vietii este sa-ti gase - de mya la: 17/12/2005 01:27:08
Scopul vietii este sa-ti gasesti sinele suprem sau cum sa-i zic...pe Dumnezeu din tine. Atunci ai terminat cu intrebarile si dilemele.
#95612 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ce ar mai fi de spus ... - de hgrancea la: 17/12/2005 09:40:33
ce ar mai fi de spus ...
se pare ca cei intersati de domeniu au aflat deja raspunsul ...
ceilalti insa ...

--------------------
Horia Grancea
hgrancea@yahoo.com
#95624 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mistici - de strgates la: 18/11/2009 13:35:10
Bine zis in Upanishade ... ,,Intr-adevar, suflurile sunt Realul, iar el este Realul lor."(6/50)
Chiar si Iisus ar fi spus ,,Vântul suflã ... si tu ii auzi glasul sãu ... tot asa e cu cel nascut din Spirit", undeva in Ev. dupa Ioan. Adevãr mistic! Greu de digerat.
Si cel ce ne impiedicã sã ne cunoastem, si sã-L cunoastem pe Dumnezeu este ego-ul.
Kabir spunea foarte bine cã “ va trece Oceanul existentei numai cel ce-alungã ego-ul din mintea sa''. Da, tot un mistic!
#500602 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...