-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

arta de a spune minciuni adevarate INTRODUCERE in ARTA DINAMICA


de fiXpiX la: 24/03/2005 09:21:00
modificat la: 06/04/2005 18:34:57
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
arta de a spune minciuni adevarate sau INTRODUCERE in ARTA DINAMICA
Nimeni nu a devenit inca celebru pentru ca a scris o carte despre saracie, nevoile si neamul, cu toate ca au fost unii, care au aparat aceste valori romanesti autentice, a reusit insa sa moara de foame, eu o sa incerc ratarea in arte, asta inseamna ca o sa incerc sa ma dau cu capul de toate figurile de stil posibile si imposibile.

Scriu aceste randuri intr-un moment cand am inteles ca nu am inteles, un subtitlu al acestei pagini de literatura fiziologica ar fi, am uitat ma gandeam la ceva indescifrabil si am uitat subtitlul paginii fiziologico-literar-artistice.

Va asigur ca literatura fiziologica transfera substanta, organica 100% si de multe ori masa ei fecala e mai mare decat masa artistica.

Cred ca la nivel subconstient exista ceva, sau „o”, gaura mintii, ca un anus psihologic, prin care trec toate fecalele psihologice, si care dupa ce au fost reciclate si utilizate in alta parte continua sa ne imputa…

Ideea care ma framanta este urmatoarea: putem avea o vina, este posibil ca umanul sa fie vinovat cu ceva, scriu asta pentru ca am intrat in conflict cu divinul si mi se pare ciudat asta pentru ca nu am furat, nu am furat niciodata prea mult, atat cat se poate si e permis de lege, nu am dat in cap la nimeni si am facut sa spun gainarii de prost gust si de mica intesitate (tip seX oral nimic eXagerat).

Pedeapsa este o forma de comunicare, de ce tip vreti voi…nu de asta e vorba acum, de ce tip e, ci pentru cat timp e?… si cred ca timpul este motivat de perioada pedepsei, nimeni nu o sa pedepseasca un bolnav terminal la o pedeapsa mai mare decat poate el trai, ar fi irosita prea mult legea si ar fi o treaba de nebuni, sugerez ca la noi in rroamia, ar merge de minune sa condamnam de exemplu la 200 de ani, si sa iasa pentru buna purtare dupa 150 cool, ies cu 50 de ani mai devreme daca si numai daca meriti.

Halucinant, nu prea mai am chef sa folosesc cuvintele astea care au trecut de partea, adica au schimbat sensul si fac parte dintr-o lume pe care imi este frica sa o cunosc. Noi toti dorim sa ne comportam si sa fim considerati cu capul pe umeri, sa fim normali, si sa fim in rand cu societatea…eu pentru ceva ani, am ales sa imi arat dezaprobarea fata de lume, modificand aspectul meu fizic.

Nu asta doream sa scriu, insa de teama ma tot plimb pe langa subiect si nu prea am suficient curaj sa incep, declar ca in legatura cu ceea ce scriu aici sunt complet profan, si poate multi dintre voi sunteti mai pregatiti si mai instruiti decat mine, care nu sunt decat hazard si arta, arta de a spune minciuni adevarate.

Ma gandeam sa scriu ceva despre magie neagra, oameni si locuri cumplite, si frica ca pot exista certitudini, si lipsa de curaj, sa incerci sa deschizi usa spre necunoscut, …vreau sa spun ca ceva in interiorul meu ma impiedica sa pot povestii, si cuvintele astea de plumb, o sa fie topite si probabil intr-o alta realitate o sa trebuiasca sa le inghit, ca sa imi purific nemernicia cuvantului, si sa imi sting pofta de arta…

Arta nu se face cu eXcremente, nu ar fi o idee rea, insa sunt atatia facuti eXculsiv din eXcremente ca ar fi pur si simplu „arta de reprezentare a inutilului”… ce de cacat e fraza asta inocenta si imbecila. Nu a scris nimeni despre imbecilitate si arta, pentru ca toti artistii sunt aproape imbecili, si arta… ce vina are arta. Insa oamenii oameni sunt vinovati, poate ca ne face bine sa fim vinovati cu ceva, cand esti vinovat incerci sa nu mai fi vinovat, cauti ceva care tu nu esti.

Acesta ar fi trebuit sa fie un text despre taina spoveditului la crestinii ortodocsi, si tare imi e teama, nu de Dumnezeu ci de oameni ca o sa ma considere eretic pentru ce scriu aici, dar asta sunt eU autentic. Sigur nu am asa mult curaj sa va spun tot, sa fiu sincer nu am curaj pentru nimic, si cand imi este foarte teama, ma gandesc sa fac lucruri marete, noroc ca nu sunt suficient de schizofrenic si ele raman ganduri, un soi de fantome ale unui spirit invigator, si umbra spiritului meu invins.

Poate putin cate putin daca vrei poti intelege, ce as fi dorit sa spun, si nu pot, asta pentru ca un mecanism de auto cenzura, ma impiedica sa comunic, si teama, si parca nu am echilibru, ma simt in pericol si incerc sa ma ascud in pesterile firii, si de acolo sa privesc pe gaura cheii lumea asta, imposibila agresiva si atat de poetica, idiotenii…numai un tampit poate spune ca lumea asta e poetica, ideea e ca o privesc pe gaura cheii, sau nu o privesc deloc, daca ar fi posibil sa iti faci o gaura in cap si sa vezi totul direct, fara toate tampeniile alea pe care le explica psihologii, da am auzit de moda asta cu gaura in cap…da o fac sa se aeriseasca creierul…

Ma gandeam la pedeapsa pe care am primit-o, nimic anormal o pedeapsa, paradoxal insa ca am creat mediul, si cu toata ca am stiut, am perseverat si am continuat sa gresesc, pot spune…nu stiu, poate unii dintre voi au fost singuri la parinti si ma inteleg, si parintii erau singuri cand erau impreuna, si atunci incepi sa vorbesti singur, sa pui intrebari ca sa obtii raspunsuri, sa joci jocuri care in mod normal…sa joci singur sah si sa cauti inversunat mutarea fatala de MAT.

Poate si mecanismul pedepsei este la fel, ai nevoie de pedeapsa ca sa poti juca, este vital pentru noi sa confirmam zi de zi eXistenta noastra, banala si plata.

Nu eXista pentru nimic certitudini, totul este aleatoriu, si cand un sistem se clatina, atuci intervin eXplicatii, ale imposibilului si apare din nu conteaza de unde apare ecuatia mistica care poate fi rezolvata, hai ca ma rup in figuri de stil si nu stiu de ce aveam in minte piramide si desert, poate am fost pe o lungime de unda egipteana, insa nu prea inteleg ce rost are si unde e legatura cu subiectul despre care incercam sa vorbesc.

Am plecat sa beau apa, a da imi amintesc, in arta pana acum era un imbecil care vorbea si alti imbecili care ascultau, acum insa in arta tu poti sa intrebi, se poate realiza o coneXiune intre tine si artist, si intre artist si tine, arta o sa aiba o dimensiune multi-spatiala si o sa fie un proces dinamic, nu asa ca pana acum statica. Fenomenul o sa schimbe total, perceptia despre arta, si arta o sa fie o expresie umana, sociala, nu ca pana acum doar ecoul surd al constiintelor.

Revolutia in arta o sa fie pe tema comunicarii artist-public, si procesul creatiei o sa fie o interactiune sociala, si o sa fie la fel ca si cand a rasarit in… vreau sa fiu armonic, insa in pizda ma-si nu imi iese, adica o sa ne intoarcem la arta primordiala, cand acest proces al mintii trupului si al sufletului, era expresia intregului trib, si la el participau toti intr-o sincronizare mistica.

Epoca de mii de ani a artei cu sens unic, a luat sfarsit, arta o sa devina un proces de comunicare, intre artist si public, si in timpul procesului artistic publicul o sa devina deseori artist, si artistul public…s-a nascut ARTA DINAMICA.

Pacat ca am scris toate astea, initial am vrut sa scriu despre pacatele mele, in stilul antic literar, insa poate ARTA DINAMICA, este secretul spovedaniei, si poata ca toate pacatele pentru ea le-am facut, pentru ca sint barbat si doresc sa nasc lucruri complicate atat de complicate ca nimeni nu le poate denumi, eXperimente abstracte ale firii in cautarea…orice, poate fii de eX. sau poate fii de eX. si pot continua cu sute si sute de eX.

fiXpiX
http://www.evalcea.3x.ro

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


"Nimeni nu a devenit inca cel - de Daniel Racovitan la: 24/03/2005 13:03:31
"Nimeni nu a devenit inca celebru pentru ca a scris o carte despre saracie, nevoile si neamul".

Scuze ca intreb, cate clase ai?

___________________________________________________________________
Viitorul poate incepe.
#40630 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Scrii aceste randuri ca sa de - de iuleana la: 25/03/2005 19:31:23
Scrii aceste randuri ca sa devii cumva celebru? Stai cam prost cu gramatica limbii romane, nu se pune virgula intre subiect si predicat si nici dupa semnul intrebarii. Te balbai prea mult si esti doar penibil de scarbos si incult si nu stiu cum de ti-a aparut textul acesta incadrat la "Arta si cultura".
#40773 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...