-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

SCRISOARE DESCHISA MAI PUTIN CATRE PRESEDINTELE BASESCU


de teompa la: 24/03/2005 11:26:00
modificat la: 24/03/2005 13:02:16
voteaza:
Mă intitulez Teompa Ioan-Daniel şi am fost născut la data de 15 ianuarie 1981, sat. Geogel, com. Ponor, jud. Alba. Sunt absolvent al Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu, promoţia 2004, cu lucrarea de licenţă pe tema “Presa şi fenomenul migraţionist”, autor al volumului “Un om periculos” (Editura Mira Design, Sibiu, 2003) şi al “Scrisorii I deschise către preşedintele Băsescu”.
Cu acest prilej lansez un apel către acei români care mai simt româneşte, în speranţa de crea un viitor în ţara noastră. Nu ajung vorbele cu iz de politichie aşa cum am fost învăţaţi timp de 15 ani, e vremea să se treacă la fapte şi anume la bunăstarea României. Sincer, ne-am săturat cu toţii de statutul de codaş al statelor ce se vor europene. Aşa nu se mai poate! Stop cu economia subterană, gata cu evaziunea fiscală şi scoaterea în afara legii a pilelor, cunoştinţelor şi relaţiilor.
E absolut nevoie să se formeze clasa de mijloc care să confere stabilitate. Marile jafuri naţionale au avut loc, s-a format un top al celor mai hoţi bogaţi care trag pielea de pe mine, de pe tine şi de pe alţii. Pensionarii nu-şi permit să-şi îngrijească sănătatea care le-a mai rămas, tinerii nu-şi pot întemeia o familie pentru că n-au un serviciu bine plătit, intelectualii au cam dispărut, datorită coşului zilnic din care lipsesc alimentele de bază. O Românie în care nu-şi permit să construiască decât cei care au muncit sau au furat pe afară sau cei care au furat în ţară, din bugetul obştesc.
E dramatic că prin simpla muncă nu-ţi permiţi un trai nici măcar decent. Să luăm atitudine împotriva acestui fenomen pentru că aşa ceva nu se mai poate! Minivedetele sau vedetele în mini de la televizor, VIP-urile înfumurate, directorii de ceva, oamenii politici, deloc politicoşi, sunt în contrast flagrant cu omul de rând. Luxul acestei pături super puse ia amploare în defavoarea sărăciei celorlalţi. Bravo celor care s-au descurcat, Justiţia trebuia să-şi facă datoria! Nu ştiu câţi mai simt româneşte, dar eu simt că nu asta este România pe care mi-am dorit-o. Licenţiat în Jurnalism preferam o viaţă la negru în Occident pentru că ţara natală m-a des amăgit.
Acum, îmi acord ultima şansă: vreau să îmi fac un viitor în ţara mea, să ne facem un viitor în ţara noastră. Se poate?! Vreau să ni se alăture toţi românii nemulţumiţi, cei care au ceva de spus, cei care văd realitate. Să ne unim în jurul ideii de români din ţară şi de pretutindeni care vor să se realizeze la ei acasă şi să nu mai fie o forţă de muncă ieftină pentru străini. E timpul să muncim pentru noi şi tocmai am început prin acest proiect. Dacă e cineva e timpul să ni se alăture: României şi tuturor victimelor tranziţiei. Clasa care se cupă cu politica ar trebui să-şi caute altceva de lucru pentru că au trădat interesele omului de rând.
Adresa teompa@yahoo.com va fi gazda dezbaterii pe tema “Un motiv pentru a trăi în România”. Dacă există măcar unul să-l valorificăm, în numele demnităţii ce ne-a mai rămas.
idteomp@
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


teompa - de Horia D la: 24/03/2005 16:40:36
să nu mai fie o forţă de muncă ieftină pentru străini. E timpul să muncim pentru noi

Lamurire: Lucrez pentru mine, si crede-ma nu sunt deloc ieftin
#40646 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
un motiv sa traiesc in Romania - de anca g la: 25/03/2005 13:43:33
un motiv foarte bun pentru mine este urmatorul: am ales intotdeauna sa refuz calea cea mai usoara... acum refuz sa intorc spatele Romaniei... ideal ar fi sa reusim...cat mai multi dintre noi ...sa refuzam mizeriile, mitocaniile, vulgaritatea, lasitatea.... un motiv sa traiesc in Romania? speranta ca vor incepe sa atraga atentia cat mai multor romani si persoane care arata respect fata de cei din jur...politicieni care nu-si pomenesc in public ouale sau dispretul fata de justitie, presa sau popor; bogatani care nu-si permit sa loveasca sau sa ameninte persoane incomode .... oficiali care ies la pensie (la cerere - hahahaha - deci cu drepturi depline) in loc sa fie demisi si trasi la raspundere
nu, nu vreau sa plec! vreau sa ramin aici....vreau sa ajut .... vreau sa stiu ca incerc ceva... si decit sa ma gandesc la cersetorii din Vest care poarta Adidas prefer sa admir persoanele care au grija de ele insele si de altii... aici sau in alta parte...
si sper ca voi mai avea ocazia sa aud persoane care vorbesc si cu drag despre Romania si romani (da....m-am saturat de cei care zic :asa suntem noi romanii...hoti si corupti si lasi..etc... NU!!!! noi romanii nu suntem asa! Faptul ca 'avem' nenumarate - din pacate - asemenea specimene ma intristeaza....ma infurie....dar cred ca ar trebui sa constientizam ceva mai mult faptul ca fiecare dintre noi conteaza...zi de zi....
cu bine
#40742 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
munca pentru sine - de (anonim) la: 27/03/2005 18:20:48
Bravo tie! Din pacate nu sunt destui cei care cred ca pot face si singuri ceva si asteapta sa le spuna altii ce sa faca si cu cat sa fie platiti pentru asta.
#40935 (raspuns la: #40646) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
draga teompa, - de zaraza la: 28/03/2005 02:41:29
discursul e animat, dar ma tem ca te crezi la 1848. sincer nu cred in mobilizarea romaneasca, in scopuri generale si vagi. concret, ce-ai vrea sa faca Basescu in urma scrisorii tale? (vorbind la modul ideal, in care chiar ti-ar citi-o si ar lua-o in serios, si si-ar dedica mandatul realizarii dezideratelor tale).

pentru informarea ta, nu toti romanii sunt o forta de munca ieftina ptr straini. ba din cati romani plecati cunosc eu, nici unul. dar nu zic, or fi. totusi, capitalismul nu e chiar ala care ia pielea de pe roman, totul e mult mai simplu: muncesti, ai, nu, nu (ba uneori ai si fara sa muncesti!). cum si unde iti gasesti de munca, depinde de abilitatea fiecaruia, roman sau capitalist. diferenta fata de romania e ca aici cam trebuie sa prezinti un rezultat al muncii tale, caci nu-ti sponsorizeaza nimeni frecatul mentei.

mai vreau sa zic ca romanii au tara pe care si-au construit-o singuri. cand dai spaga, n-o dai tot unui roman, care se face ca nu te vede pana nu-i impingi ceva? cu cine vrei tu sa construiesti noua romanie? cu aia care au plecat fiindca nu mai suportau? si ce te faci cu bastinasii?
#40989 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frumos! dar ce rost?! - de (anonim) la: 29/03/2005 16:35:56
Intr-adevar, ceea ce spuneti suna frumos, patriotic, dar nu cred ca schimba nimic. Nu cred ca-s multi in Romania, sau plecati din Romania care nu vor sa fie bine (din nou) in tara accea frumoasa. Mai greue sa gasesti caile. Sunt sigur ca Romania nu duce lipsa de intentii bune, ci de mijloace si metode de a ajunge la scopul mult dorit.
Cand am plecat acum 6 ani, mi-am pus si eu intrebarea: nu dau bir cu fugitii plecand? Si am plecat cu frustrarea intrebarii ramase fara raspuns. Dupa cativa ani mi-am dat seama ca lucrand in strainatate, fiind platit bine, facandu-mi treaba bine, si nu in ultimul rand trimitand din cand in cand bani in Romania, fac mai mult bine patriei mama, dacat stand acolo si suferind cu ceilalti.
Cred ca intentiile bune sunt multe, dar problema e sa gasim solutii. Eu unul nu stiu ce se poate face mai mult decat ce fac. Daca aveti vreo idee constructiva, cum putem ajuta sa fie mai bine in Romania, sunt, si probabil multi altii sunt gata sa ajute.
Mai este si o alta problema, romanul s-a saturat de promisiuni. Acum chiar daca vine ideea salvatoare, cineva gaseste calea de aur spre dezvoltare economica si prosperare, tare greu va fi sa-l convinga pe cetatean si sa-i obtina srijinul.
Deci eu sfatuiesc pe toti sa incerce sa se tina departe de lozinci patriotarde, sau orice ce poate suna a fi lozinca patriotarda, pentru ca efectul poate fi invers celui dorit.
Cu toata stima,

Alexandru
#41104 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
draga Teompa si Zaraza!!! - de Dr Evil la: 01/04/2005 21:55:05
Draga Ioan - Daniel Teompa,

Zaraza are dreptate. Am comentat si la prima ta scrisoare deschisa catre Basescu. (Vorba este ca mai bine o lasai inchisa!)
Nu stiu daca comentariile noastre te ajuta sa intelegi ceva. Tu esti total confuz despre situatia vestului si a motivului pentru care cei mai multi au emigrat. Crede-ma ca daca eu as fi fost indrumatorul tau la lucrarea de diploma, cu asemenea idei, nu fi trecut clasa.

Spui ca un jurnalist in Romania nu-si poate asigura existenta si nu-si poate permite sa poarte "adidas original"... In vest nu toti jurnalistii ajung la CNN sau la BBC. Nu toti ajung sa scrie la New York Times sau la Le Figaro. Sint milioane care nu ajung sa scrie nici macar la un ziar de cartier si atunci trebuie sa se apuce de altceva.
Soarta Romaniei este in mina voastra! Pina ce fiecare individ nu devine stapin pe situatia si soarta lui, pina ce nu invatati sa va descurcati singuri, nu sa asteptati totul de la guvern, nu se va schimba nimic in tara.
Guvernul nu are puterea sa creeze o "clasa de mijloc". Clasa de mijloc se creeaza singura din oamenii capabili. Unde sint oamenii capabili? Chiar daca sint nu fac nimic. Se scalda in mocirla si se vaicaresc.
Citi au devenit intreprinzatori?
Vrei ca guvernul sa dea legi in care sa spuna: "Domnule Tritza Fanitza sau Domnule Irinel Columbeabu, nu-ti mai cheltui profiturile pe masini scumpe, femei ieftine, case mari de prost gust si excursii in strainate. Reinvestiti profitul si creati mai multe locuri de munca! Daca creste puterea economica a tarii si a populatie si afacerile voastre vor fi mai profitabile!"
Da, s-ar putea legifera ca un anumit procent din profit sa fie folosit pentru reinvestitie...dar daca s-ar da asa o lege, ei tot nu ar respecta-o.
Pina cind cei care s-au imbogatit (fie si din furat) nu vor invata legile economice si principiile de afaceri tara nu poate progresa.

In ce fel sa ne alaturam voua? Ce putem face? Eu am familie in Romania si de cite ori le trimit bani ii folosesc sa-si cumpere haine scumpe. Nici unul din rudele sau prietenii apropiati nu au venit cu o propunere de afacere. Toti intreaba numai de celulare Nokia si Motorola, ultimele modele de care eu nici nu am auzit... aparate fotografice digitale, adidas, nike... etc.
Ideea pe care o aud de la toti este:" Ehe, daca as avea 100 000 de Euro/Dollari?!..."
Si daca ii intreb: "OK, ce -ai face cu ei?" Nimeni nu-mi poate da un raspuns...

Daca actualii politicieni s-ar retrage de la putere? Cine ar fi capabil sa le ia locul? Ai o alternativa? In ultimii 15 ani s-au perindat pe la putere citeva partide. Care a fost mai bun? Ai simtit vreo diferenta? Sau poate crezi ca se poate importa un guvern din afara?

Mai gindeste-te!

Pina atunci mult noroc,

Dr Evil
#41621 (raspuns la: #40989) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
refuz calea cea mai usoara - de ADAM la: 07/05/2005 13:38:47
Te sarut Anca .Traiesc acei ce vor sa lupte, restul sunt cadavre vii.
#47419 (raspuns la: #40742) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunteti superelitist! si asta imi place... - de teompa la: 10/05/2005 10:33:09
de acord, m/ati fi picat la examen cu lucrarea de licenta pe tema asta! din contra, in Rromania am luat 10 pe ea! apoi... am cautat sa ma angajez, dar de minimul pe economie nu am scapat nici unde, credeti ca se poate trai cu acesti bani? nu am bani de investit, nu in telefoane sau altceva, ci intr/o firmultita ca sa nu lucrezi la negru... aflti ca eu stau tot intr/un camin ca in studentie si imi gatesc pe resou, stiti ce e ala? un BCA cu rezistente... studiile n/au insemnat nimic pt mine, nu sunt nici macar sofer si la 24 de ani... ma multumesc sa stau intr/un internat cu alti 4 baieti intr/o singura camera, asta e Rromania, e si vina mea, dar n/am putut face mai mult, recunosc!!! si de ce n/as fi revoltat? nu/s vedeta desi am facut scoala... pt asta, dar scoala nu ajuta la nimic, nici macar diploma nu mi/am scos/o pt. ca oricum nu mi/a cerut/o nimeni! ma bucur ca suntei printre cei realizati, eu nu sunt si am... rebuntat la presa pt. ca nu e profitalbila, nici pt. mine si nici ca afacere, presa e pentru imaginea celor cu bani si nu pt. a face bani propriu/zis, am muncit 2 saptamani pt. un milion de lei usori, chiar si program de 12 ore pe zi, credeti ca merita?! eu nu prea cred, sper sa ne mai auzim! p.s. nu inteleg de ce mi/ati urat noroc, unul ca dvs. care se bazeaza pe reusita, pe cea a sistemului politic, economic, social etc. si nu pe benevolitatea lui Dumnezeu! sa auzim numai de bine...
#47861 (raspuns la: #41621) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
CEI CARE NU LUPTA SUNT CADAVRE VII!!! SUNA FRUMOS - de teompa la: 12/05/2005 19:32:32
SI PARCA IMI SUNA MIE!!!
#48351 (raspuns la: #47419) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...