Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Nemurire(2)


de Irina Grigorescu la: 05/04/2005 22:49:00
modificat la: 06/04/2005 18:32:17
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
(partea a2-a)
Chiar asa s-a si intamplat: desi am incercat din rasputeri sa trec neobservat, intr-o zi cand studiam un soi de trandafir-carnivor un trib de atlantideni m-a zarit si a reusit sa ma urmareasca pana la nava. Cu inteligenta artificiala a acesteia la care am lucrat doua luni, ea a surprins cateva fotografii extraordinare. Astfel, la lasarea serii, dupa ce am trecut pe modul invizibil, am inceput sa analizez pozele: erau niste gigantici de 2,5m; cu parul grizonat si acoperiti cu frunze si ierburi – un aspect primitiv, insa aura lor era impresionanta. Senzorii indicau valori nemaintalnite. Atunci mi-am spus: “Aceste fiinte sunt mai dezvoltate psihic decat toti oamenii sau popoarele din Univers!”
Nu am mai stat pe ganduri, a doua zi mi-am luat echipamentul cel mai strasnic si m-am dus sa le fac o vizita. Bineinteles, eram invizibil, dar mi-au simtit prezenta. Incredibil! Ramasesem mut de uimire; veneam de la mii de ani lumina departare sa cercetez o planeta primitiva, dar pradatorul s-a transformat in vanat. Apoi m-au inconjurat si cel mai invarsta dintre ei mi-a rostit: “Pasnici! Vrem doar sa te vedem.” M-am aratat, m-am prezentat in limba mea si le-am spus ca vreau doar sa aflu cat mai multe despre ei. Acelasi individ m-a invitat sa ma asez in genunchi si a inceput sa-mi raspunda la toate intrebarile de ca si cum m-ar fi auzit. Dilema aceasta am rezolvat-o mai tarziu cand mi-am dat seama ca ei puteau citi gandurile.
Dar sa revenim la istoria lor: “Cel mai batran este si cel mai intelept”, mi-a spus el, “iar noi din apa, foc, pamant sau aer crestem, ne inaltam si ne dezvoltam. Cunoasterea ne tine in viata, bunatatea, calmitatea si natura ne hranesc; suntem absolutul si frumosul, suntem pretutindeni.” De o explicatie mai detaliata nu aveam nevoie, intelesesem. I-am intrebat: “Si atunci, de ce ati ales o viata atat de primitiva?” A zambit, si-a apropiat mainile, si le-a unit, iar plecand capul a spus: “Priveste copilul meu!” Sufletul imi inghetase. Eram primul om care avea sa cunoasca TOT.
O lumina puternica m-a invaluit si deodata m-am trezit intr-o alta lume. El mi-a aratat ingerii si orasele lor; erau atat de albi, de frumosi, de puri; mi L-a aratat pe Dumnezeu intreit asa cum spune si in Biblie: Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Apoi, punandu-si mainile pe umerii mei, mi-a sarutat fruntea: in acea clipa am vazut, ca un film ce se derula inaintea ochilor mei, trecutul Lor: O rasa cu mult superioara oricarei alta s-a decis sa creeze o civilizatie. In prima zi a facut cerul si pamantul (Lumea Vazuta si Nevazuta) si a poruncit sa fie lumina, in a doua a creat apa si norii, a treia uscatul, a patra Soarele, Luna si stelele, a cincea vietuitoarele marii si a sasea vietuitoarele pamantului. Apoi, Ei l-au creat pe Adam si din coasta acestuia pe Eva. Cei doi ar fi putut sa aiba tot ce si-ar fi dorit in Eden, dar au muscat din marul cunoasterii si au ales aceasta cale. Din acel moment Ei nu au mai intervenit direct asupra destinului oamenilor ci doar au vegheat ascultandu-le rugaciunile si ajutandu-i pe cat posibil, dar imperfectionalitatea acestora a distrus planeta, cele doua rase fiind nevoite sa plece.
Cu vocea tremuranda eu am rostit doar atat: “De unde venim?” “Aha… Marea voastra intrebare pentru care v-ati macinat mintile vreme indelungata! Ei bine, asta trebuie sa afli singur.” “Si…” am reusit sa rostesc eu, dar imediat m-a completat: “Si nu intreba de ce traiesti; eu nu-ti pot raspunde. Stii, inima ta si a tuturor oamenilor este destinata pentru a bate ca sa va tina in viata, dar in nucleul ei dainuie sursa existentei voastre: dragostea.”
Cu ochii umezi am privit spre oras, era un inger ce se uita la mine si am strigat disperat: “Mama! Mama! Traiesti!” Am vrut sa fug, dar o mana calda m-a oprit si am auzit: “Vezi? N-a fost chiar atat de greu. Ai gasit raspunsul: Voi sunteti noi, iar noi suntem voi.”
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...