-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

scenariu


de plum la: 06/04/2005 19:20:00
modificat la: 12/04/2005 11:15:50
taguri: Creatie 
voteaza:
LUCKY NO.5

Scena 1, interior club, noapte
[Perspectivă subiectivă] Se aude muzică foarte tare. J stă la bar şi bea whisky. Are privirea aţintită în tejghea. În dreapta lui, pe un alt scaun, se aşează cineva. J întoarce capul şi vede o tânără d cca. 26 de ani [Chloe]. Chloe e machiată strident şi zâmbeşte tot timpul. Îi face semn barmanului să îi aducă 1 băutură. Scoate dintr-o gentuţă un pachet de ţigări. Scoate o ţigară şi o pune în colţul gurii. se uită în stânga ei, la J. închide poşeta şi se apleacă zâmbitoare spre J:
Chloe: Un foc?
J ia de pe tejghea o brichetă şi îi aprinde ţigara. Barmanul îi pune în faţă un pahar. Chloe ia o gură, apoi trage cu nesaţ din ţigară. Se uită fix la J şi-i suflă fumul drept în faţă [în cameră]. Apoi îşi sprijină capul în mâna dreaptă, în care ţine şi ţigara.
Chloe: N-ai să crezi ce mi-a zis idiotul aseară. Ne-am certat îngrozitor…
Mai ia o gură din pahar şi uitându-se în gol, înspre bar, continuă:
Chloe: M-a luat cu apropouri, după două zile. Da’ unde mă-sa a crescut mă acesta, ce el crede că toate suntem fufe moarte după bani…Să mă facă pe mine „curvă împuţită” auzi, că… cică sunt ipocrită, auzi, al dreacu’ de amărât nespălat!
J se uită lung la ea, privind-o cum fumează afectată. [se face trecerea]

Scena 2, exterior stradă, noapte
[perspectivă subiectivă Chloe] Străduţa e pustie şi întunecată. E luminată artificial de câţiva stâlpi de lumină. Chloe merge oarecum grăbită, jucându-se cu cheile de la maşină. Trage din când în când dintr-o ţigară. Ajunge la maşină, aruncă ţigara, o stinge cu tocul şi se pregăteşte să bage cheia în portieră. Se aud însă paşii cuiva care fuge. Chloe se uită în stânga şi vede un tip înalt, brunet (Jorj) care vine râzând în hohote. O apucă de mână, încercând să-şi potolească râsul. [Nu mai auzim ce vorbesc]. Jorj e batjocoritor, zâmbeşte sarcastic. Chloe se repede la el şi-i înfige cheia în gât. Jorj cade, în timp ce Chloe şterge cheia pe fustă. [se revine la plan subiectiv J, în bar]

scena 3, interior bar, noapte
J face semn barmanului că mai vrea 2 pahare. În dreapta se aşază o tipă micuţă (Gigi). Are pe faţă un machiaj ciudat – ca o mască (fluture/pasăre/aripi). Tipa îi cere ceva barmanului şi se uită tot timpul numai la tejghea; stă aplecată. J se apropie de ea şi-i şopteşte ceva la ureche. Gigi se îndreaptă şi începe să râdă molipsitor, foarte tare, acoperindu-şi din când în când mâna cu gura. [trecere p. subiectiva Gigi]

Scena 4, exterior, zi
Pe o stradă zgomotoasă. Gigi merge agale, înspre liceu. La poarta liceului, îşi lasă ghiozdanul jos, se aşează pe marginea gardului şi îşi aprinde o ţigară. Din dreapta vine un grup. Un băiat îi dă câteva şuturi ghiozdanului, în timp ce restul râd. Gigi se ridică şi se îndreaptă calm spre ghiozdan. Ajunge, se lasă pe vine şi îl deschide. Scoate din el un căţeluş bâţâitor de pus în maşină. Îi pune mâna pe cap, dar acesta se rupe. Enervată, Gigi, stinge ţigara în creştetul căţelului de jucărie, şi-l aruncă în ghiozdan. [revenire, p. sub. J].


Scena 5, interior bar, noapte
J se freacă la ochi şi aprinde o ţigară. În locul lui Gigi se aşează un tip scund, cu ochelari de miop, corpolent, îmbrăcat în costum [Alex]. Tipul îi zâmbeşte larg lui J, aproape râzând. Are un tic nervos, îşi muşcă buza de jos tot timpul, lăsând să i se întrevadă dinţii.
Alex: Băiete! O apă tonică!
Se uită apoi spre J şi-i zâmbeşte din nou. Barmanul îi dă apa tonică.
Alex: Îţi ziceam de proiectul acela. Azi-dimineaţă mi-a zis şefu’ că pot să-mi iau vreo două zile libere, că prea am muncit mititelul de mine.(şi, sorbind din pahar cu zgomot) Păi nu!?
J se uită la Alex din cap până-n picioare, cercetându-i gulerul perfect călcat al cămăşii. Alex scoate din buzunarul de la piept o verighetă, pe care o pune pe deget. Râde nervos. [trecere p. sub. Alex].

Scena 6, exterior-interior, seară
Alex merge ritmat pe lângă un bloc. Îşi aranjează cravata. Intră într-o scară de bloc. Urcă, bâţâindu-şi servieta, în ritmul paşilor. Fredonează ceva (fără cuvinte). Îşi drege glasul de câteva ori. Ajunge în faţa unei uşi. Sună la uşă. Apoi bat puternic de câteva ori, nerăbdător. Îi deschide o curvă, machiată strident, cu rimelul întins, plină de semne pe faţă, îmbrăcată într-un halat de casă. Îi zâmbeşte obosită. Ţine în mână un pahar cu băutură. Deschide larg uşa şi face o reverenţă împleticită. Pufneşte într-un râs de beţivă. Alex lasă servieta pe podea şi îşi dă jos sacoul. Se îndreaptă apoi către baie. În baie îşi dă jos cămaşa. O pune pe spălător, frumos aşezată. Se spală pe mâini, continuând să fredoneze. Se şterge meticulos pe prosop. Iese apoi din baie. Pe pat stă curva, cu un zâmbet lasciv pe faţă. E îmbrăcată în desuuri şi are picioarele desfăcute pervers. Alex se repede dintr-o dată la ea şi începe să dea cu pumnii în ea. Curva ţipă îngrozită. Se zbate, însă leşină din cauza loviturilor. Alex se uită la mâinile sale însângerate, continuând să fredoneze. [revenire p. sub. J, bar].

Scena 7, interior bar, noapte
J se uită în gol. Pe scaunul de lângă el nu e nimeni. Se lasă încet pe tejghea şi bea din paharul de whisky. În faţa lui, dincolo de bar e barmanul [Mo], un tip înalt, slab, brunet, cu ochii pierduţi în gol, privire defocalizată. J se uită la ochii lui pe jumătate închişi. Mo şterge obosit tejgheaua cu o cârpă . J urmăreşte mişcările cârpei [trecere p. sub. Mo].

Scena 8, interior cameră, seară.
Camera e doar puţin luminată. Mo stă jos, pe o canapea. În faţa lui e o măsuţă, pe care se află un pahar cu tărie, o oglinjoară, un cuţit, un pai scurt şi un pliculeţ cu praf alb. Mo se apropie de masă, toarnă o parte din pliculeţ pe oglinjoară şi fac câteva straturi cu cuţitul. Trage pe nas 1 strat, cu ajutorul paiului. Apare din stânga un câine cu aripi de fluture. Mo îl urmăreşte cu privirea. În cadru intră pe rând: un om cu o foaie albă în loc de cap, un personaj cu mască, un altul pictat ciudat, cu părul vâlvoi, câţiva pui galbeni de găină, un preot, etc. Totul începe să se învârtă din ce în ce mai repede.[revenire p. sub. J, bar].Scena 9, interior bar, noapte
J se uită la barman. Acesta continuă să şteargă pasiv tejgheaua. J îi cere un pahar. Aude apoi cum în stânga lui cineva îşi drege glasul. Se întoarce şi vede un tip [No.5], care îi zâmbeşte. Tipul cere şi el un pahar barmanului. Scoate apoi o ţigară şi se apleacă spre J, aşteptând un foc. J nu se mişcă, continuând să se uite la el. No.5 îşi sprijină coatele de genunchi, împreunându-şi palmele. Are ţigara neaprinsă în mâna dreaptă. Are mereu un zâmbet sarcastic pe faţă. [trecere p. sub. No.5]

Scena 10
Îl vedem pe No.5 din spate (ceafa) cum înfige cheia în gâtul lui Jorj şi-o şterge apoi pe pantaloni [trecere].Ridică ghiozdanul de jos, scoate căţelul de jucărie rupt, stinge ţigara în capul lui. [trecere] Dă cu ură în curva întinsă pe pat până când aceasta leşină. Îşi priveşte apoi mâinile însângerate. [trecere] Stă pe canapea, lăsat pe spate, cu capul în sus. În jurul lui se învârt aceleaşi personaje bizare de mai devreme. [trecere] Apoi doar mâna de bărbat cu cheia în gâtul lui Jorj – stingând ţigara în capul căţelului – dând cu pumnii în curvă – făcând liniuţele de cocaină.

Scena 11, blank
Perspectivă subiectivă: mâna lui No.5 ţinând un pistol pe care îl apropie de gură [respectiv de cameră]. [black screen –împuşcătură].comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...