-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

De ce suntem asa inculti ?


de Omul de la garantii la: 07/04/2005 15:03:00
modificat la: 12/04/2005 11:17:58
voteaza:
Nu stiu daca e doar parerea mea dar in ultima vreme tot mai multa incultura este promovata in toate mediile. Nu pot sa-mi dau seama de ce? Poate ca toti suntem crezuti idioti sau poate ca statisticile au dreptate suntem un neam de oameni agricultori fortati sa venim la oras.De ce zic asa? Simplu,la intrebarea "Ce faci in weekend?"raspunsul in foarte multe cazuri este "Ma duc la tara...".
Voi ce raspuns aveti?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


Frate om de la "garantii"... - de ampop la: 12/04/2005 12:17:30
Pe langa nick name-ul ciudat, sincer e scris prea adanc pentru mine ca sa-l pot intelege (ce fel de garantii: imobiliare, mobiliare, morale?), vreau sa te contrazic in ceea ce priveste incultura izvorata din originea rurala a majoritatii romanilor. In primul rand doresc sa specific frate ca sunt orasean de patru generatii, poate chiar cinci, dar a vedea izvorul indobitocirii in sat mi se pare cel putin absurd. Nu putem generaliza in nici un caz, deoarece exista intelectuali de marca izvorati de la sat, oameni care au invatat tocmai pentru a se desprinde de lumea saraca si trista a satului romanesc, precum exista si fii de profesori universitari absoult imbecili, care isi urmeaza parintele in cariera didactica doar pe baza unei ereditati tipice societatii romanesti.
Mai trebuie sa tinem seama si de o categorie de indivizi, de aceasta data de la tara, cei "cu origine sanatoasa" care au fost promovati de catre organele de partid si securitate in functii de conducere, din vremea lui Ceasca pana azi. Statistic ar fi interesant de evaluat cati dintre asa zisii "oameni de succes" din societatea contemporana, respectiv cei din topul celor 300 de bogati ai Romaniei au origine rurala, "sanatoasa"...majoritatea. Cultura lor...ramane insa de discutat. Toate cele bune,
Mario
#43002 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:) - de zaraza la: 12/04/2005 13:14:41
Nu stiu daca e doar parerea mea dar in ultima vreme tot mai multa incultura este promovata in toate mediile. Nu pot sa-mi dau seama de ce? Poate ca toti suntem crezuti idioti

poate pentru ca in ultimii 60 de ani valorile societatii romanesti au fost bazate pe orice altceva in afara de cultura? ce rost avea sa fii om de cultura pe bune, cand vedeai zilnic la televizor geniile carpatine, oameni de stiinta, care abia stiau sa se iscaleasca? puteai ajunge cel mai sus fara sa fi citit un rand. atunci, la ce bun? iar acum, e oare foarte diferit? hehe, sa va amintesc celebra emisiune cu vanghelie si verbul a fi? sau grandioasele clipuri electorale ale lui becali? :))) daca nu le-ati vizionat, merita. dupa, va veti simti mult mai multumiti de cultura voastra!

ca sa raspund totusi la intrebare, nu cred ca incultura se trage de la tarani. mai bine zis, nu se propaga se jos in sus, ci de sus in jos. cultura trebuie promovata de oamenii de la varf. iar cand ei "nu stie nici sa vorbeste bine romaneste", ce pretentii mai aveti de la marea masa?

zaraza
#43006 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cultura - de cristelino la: 12/04/2005 18:28:10
Nu inseamna ca daca esti mai cult ai sufletul mai curat .... nu?
#43091 (raspuns la: #43006) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:D - de Belle la: 12/04/2005 18:48:33
eu nu pricep ce-are mersul la tara cu incultura....

in dictionar spune:
INCULTÚRĂ s. ignoranţă, nepricepere, neştiinţă, semidoctism, (livr.) agramatism, (înv.) prostă-ticie, prostie, prostime. (~ unei persoane.)
sau
INCULTÚRĂ f. Lipsă de instruire şi de cultură elementară; ignoranţă

ciudata asociere intre preocuparile de uichend si incultura
#43097 (raspuns la: #43006) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pai nu suntem - de TeodoraPA la: 13/04/2005 11:23:24
...inculti adica. Comaprativ cu alte neamuri, popoare, romanii sunt mai cititi. Ca anumite medii promoveaza chestii de duzina, de prost gust, sau cum or fi, e altceva - subiect discutat pe conferinta cu televiziunea...

Zaraza zicea "poate pentru ca in ultimii 60 de ani valorile societatii romanesti au fost bazate pe orice altceva in afara de cultura"... Ei bine, eu cred ca tocmai lipsa accesului la "cultura" a incurajat populatia sa isi doreasca, sa caute, sa citeasca, sa se informeze. De cele mai multe ori cand ti se interzice ceva iti doresti acel ceva mai tare. Deci nu sunt de acord cu Zaraza in ceea ce priveste ultimii 60 de ani, in schimb cred ca dupa Revolutie, romanii au inceput sa guste din ce se consuma in lumea moderna si au devenit mai ignoranti fata de cultura. Ca asta era imaginea receptata de romani despre strainatate. Asta e impresia mea.

Nu stiam ca in dictionar "incultura" = ignoranta. Placuta surpriza.Take heed when you think you stand, lest you fall.
#43279 (raspuns la: #43097) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De acord cu Teodora PA - de RSI la: 13/04/2005 17:31:18
Traind in strainatate am putut compara cultura generala a romanilor cu a altor natiuni. Eu zic ca romanii sunt in medie mai cultivati decat multi altii. Inca. Din pacate comercialismul a intrat si in Romania : tv de midinete, ziare de scandal, carti de duzina acum abunda. Pana la urma nivelele se vor egaliza. >:(
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#43344 (raspuns la: #43279) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cum vad eu - de popix la: 16/04/2005 00:38:09
in primul rand fenomenul "incultura" e mondial astazi, nu putem lua ca etalon doar Romania.ea (incultura) se remarca evident in toate colturile lumii.cauze ar fi multe, lipsa unei mass-media adecvate, lipsa intelectualitatii populiste si nu in ultimul rand consumismul.adica daca tragem linie si adunam...cred ca ajungem la BANI.setea de bani.

in Romania de azi verificam toate aceste date ale problemei care implicit duc la o anumita plafonare intelectuala.
si mai e o vorba care se potriveste cu situatia sociala de azi din Romania; cand stomacu-i gol...
#43877 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Inculti? - de joeblack la: 17/04/2005 09:44:40
Romani sunt primi pe glob cand vine vorba de IQ si tu zici Inculti...

Poate fraieri, ca opusul lui "istet"...cultura avem...dibacie nu poseda multi...plus ca mai exista fenomenul de "smechereala" si mai ales fenomenul de "daca pot sa profit...de ce nu?"
#44019 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asa e - de Tudor-Cristian la: 17/04/2005 13:27:58
Se vede ca traiesti in Romania, Omule de la garantii (ce garantii dom`le ???). Scuze. Din pacate, situatia cu mersul la tara e una fericita, ca ai unde. Dar daca nu ai aceasta destinatie si, in plus, o mai duci si rau cu banii ?

Pe bune, uneori iti vine sa te spanzuri.
#44042 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cultura nu se face singura - de jeniffer la: 21/03/2006 19:59:39
sintem inculti cind nu citim si nu ne interesam la ceilalti,'strainii'.viata culturala este mai dezvoltata in orasele mari si in tarile evoluate,dar sintem confrontati la polutie,deci alegi.
#112605 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...