-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Poveşti pentru inervat părinţii, şi pentru trezit copii.


de fiXpiX la: 07/04/2005 22:51:00
modificat la: 12/04/2005 11:39:38
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Poveşti pentru inervat părinţii, şi pentru trezit copii.

Prima poveste.

În mod normal poveştile încep clasic cu A fost odată…aceasta poveste pe care o să o spun acum, nu a fost odată este şi acum, se întâmplă în zile noastre, aşa că este o poveste adevărată cu personaje şi întâmplări extraordinare.

Într-un loc, undeva locuieşte un bătrân înţelept care însă nu îşi mai amintea de unde ştie el aşa multe lucruri, şi dacă noi toţi trebuie să învăţăm şi să tot învăţăm, el a ştiut tot de la început, aşa că toată viaţa nu a făcut altceva decât să povestească. Fiecare om a încercat să găsească o explicaţie, însă nimeni nu putea să afle de unde ştia înţeleptul toate astea.

În satul unde locuieşte înţeleptul locuieşte şi un prost, şi cu toate că săracul prost trudea de dimineaţa până seara si se chinuia să înveţe, tot prostul satului e.

Eu am trecut prin acest sat şi i-am cunoscut pe amândoi, şi pe multă foarte multă lume din acest sat virtual de la capătul lumii. Aici locuia şi unul care avea o capră şi o varza şi munca lui era sa treacă podul cu acestea, locuia o fetiţa cu bunica ei, şi fetiţa avea o scufiţă roşie şi îi este teamă de lupul cel rău, căruia îi este şi lui teamă de vânătorul ce crud şi nemilos, şi capra are trei iezi năzdrăvani care şi ei au treabă tot cu lupul, şi lupul nu avea decât aceste probleme…ce mai este un sat global, cu supermarket, poştă, Internet desigur, bar şi spital, şi în general cu tot ce îi este necesar omului si animaleleo care îl însoţesc să trăiască.

Dar punctul central al poveştii sunt cei doi, înţeleptul, şi prostul, că despre ei este vorba, şi cu toate că locuiau în acelaşi sat, ei nu se cunoşteau şi nu au avut ocazia să se întâlnească, tot satul ştia de ei însă nimeni nu se gândea să le facă cunoştinţa. Şi o sa vă povestesc câteva din păţaniile lor, cu sătenii: într-o zi când se întorcea înţeleptul de la market unde a fost să îşi cumpere de ale gurii, când să treacă podul să ajungă în sat, s-a întâlnit cu un om, care stătea la capătul podului cu o varza în braţe şi cu o capră care cum v-am mai spus avea şi trei iezi care însă au rămas acasă, şi ea le-a spus să nu deschidă decât atunci când aud cântecul mami: trei iezi cucuieţi, uşa mami descuieţi… de cum l-a zărit înţeleptul a ştiut ce se întâmplă, şi si-a dat repede seama cât de greu îi este omului, să împace şi capra şi varza, aşa că l-a pus pe om să şadă la umbra unui corcoduş împreună cu varza şi cu lupul, care este prezent peste tot, şi despre care înţeleptul ştie desigur totul, şi a trecut puntea cu capra în braţe, şi a lăsat capra, apoi s-a întors şi a luat varza, a trecut puntea şi la întoarcere a venit cu capra în braţe înapoi, a lăsat capra cu omul sub corcoduş, şi a trecut cu lupul, apoi s-a întors după capră, dar între timp lupul a zbughit-o spre casa caprei unde erau cei trei iezi.

Povestea spune că în acel moment pe acolo trecea prostul, şi când l-a auzit pe lup care cânta aşa frumos, a fost înduioşat până la lacrimi, şi l-a ajutat pe acesta să intre pe fereastră în casa iezilor…numai un miracol i-a salvat pe cei trei iezi să nu ajungă în burta lupului, un lucru însă e sigur, în această poveste nu se întâmplă nimic rău, aşa că toata lumea e fericită, insă stresul e foarte mare, şi inima persoanelor bate repede si puternic, asta e viaţa mai sunt şi probleme, şi dacă omul era fericit că se întorcea cu varza şi cu capra acasă, capra nu era la fel de fericită, pentru că nu a putut roade varza, lupul care a scăpat capra, la început a fost trist, însă după ce prostul l-a ajutat s-ă intre pe fereastră la iezi, îi alerga fericit pe aceştia, şi a uitat definitiv de capră.

Morala e următoarea niciodată nu poţi fi atât de prost să nu ajuţi pe nimeni, şi nimeni nu poate fi aşa înţelept să îi ajute pe toţi.

Şi am încălecat pe un calculator, şi v-am spus o poveste din satul virtual din reţeaua globala.

Menestrel,
fiXpiX
http://www.evalcea.3x.ro

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Unde este a doua poveste?! - de Gabi M la: 14/04/2005 13:42:31
E buná prima poveste...Mi-a plácut, cu toate cá sínt pe post de párinte :-).
#43510 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
~ - de Cri Cri la: 02/12/2006 19:13:37
Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Simpatica.:))
Cea mai interesanta parte mi s-a parut totusi asta: "Poveşti pentru inervat părinţii, şi pentru trezit copii." Ca nu stiu cum ne poate "inerva" o poveste, daca nu suntem deja, si nici cum se trezesc copiile.
--------------------------------------------
"Cine nu se teme de nimic e mai puternic decat acela de care se tem toti."
#161072 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...