Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Sf parinte Ioan Paul al II-lea


de Octavian Mihaescu la: 08/04/2005 04:38:00
modificat la: 11/04/2005 16:13:59
voteaza:
"Le mulţumesc cititorilor, abonaţilor şi celor care au transmis mesaje pe situl Catholica.ro pentru a-şi exprima apropierea lor spirituală în rugăciune"
(IPS Jean-Claude Perisset, Nunţiu Apostolic)Iată gândurile exprimate până în acest moment (cele mai recente sunt primele):


Octavian Mihăescu, o...@aol.com, Germania, ortodox
Fără doar ş poate figura Sf Părinte Ioan Paul al II-lea, va rămâne în amintirea noastră. Am avut întotdeuna un respect deosebit pentru personalitatea sa. Cred că într-o vreme dificilă pentru Biserică şi credinţă, acest om ales de Dumnezeu, a reuşit a menţine echilibru şi capta respectul, dar aşa cum observăm şi ataşamanetul a milioane de tineri, cea ce cred că vorbeşte de la sine. Discutam cu un amic mai tânar, zilele trecute şi, constatam faptul că Sf Părinte în realitate nu a fost cunoscut aşa cum se crede a fi fost super mediatizat. Nu! În adevăr presa a vorbit deseori despre activitatea papală, dar personalitatea Papei Ioan Paul al II-lea nu a fost cunsocută de tineret. Mă refer exact la profilul său, pe vremea când putea vorbi bine, nu fusese răpus de boală. Acest profil l-au cunoscut jurnaliştii care l-au însoţit pe Sf Părinte în avion, dar de mase, tineret mai puţin. Acest tânăr (care nu fusese interesat, dimpotriva critica Biserica), cu care discutam în urma unui film documentar privind profilul Sf Părinte îmi spune: - Nu ştiam pâna acum ce om a fost?! Ai avut dreptate Tavi, când spuneai ca este Ok!

Mulţi îl acuză de conservatorism, alţi de liberalism excesiv, iar alţi mai cu moţ, de erezie. Toţi aceştia nu l-au auzit vreodată vorbind pe Sf Părinte ci doar din zvonistica şi ce a mai scris presa. Sau şi mai grav au rămas cu imaginea ultimilor ani! Cu toate acestea Roma în zilele acestea este invadată de peste 4 milioane de pelerini, majoritatea tineri: să fie acesta Premiul lui Dumnezeu, pentru că Nobelul pe nedrept nu i-a fost acordat! Bună afacere, care creştin nu tânjeşte după un asemenea premiu al alergări pe care Bunul Dumnezeu îl oferă. Sf Părinte şi prin moartea sa îl provăduieşte şi proslăveşte pe Hristos, căruia se cuvine a-i aduce slavă şi mulţumi!

Ce va urma după... din păcate germanii, partea mai liberală care nu prea are nimic comun cu Biserica (inclusiv teologi catolici), cer un Papa după cum le place, să asculte urechile şi inimile lor pline de patimi şi păcat. Să nădăjduim în Dumnezeu că ne va dărui un om după inima Sa, care să slujească pe Domnul şi, apere turma, Biserica în aceste vremuri nu uşoare, dimpotrivă putem spune fără a greşi de-a dreptul demonice. Există aspecte în societate, care riscă să fie impuse teologic-social prin care Biserica ar fi obligată la compromisuri ce vor leza Legea lui Dumnezeu, atrăgând spre noi mânia Sa! Sf Părinte Ioan Paul al II-lea, pe acestea a ştiut apăra, impune şi, din acest unghi, este în adevăr un mare dar de la Dumnezeu pentru Biserică. Va fi extrem de greu viitorului Papa să poată impune aşa cum s-a întâmplat cu Sf Părinte Ioan Paul al II-lea, presiunile spre liberalizare sunt foarte mari cel puţin în U.E. Presa nu mai este aceeaşi din ani 80, dimpotrivă o schimbare de proporţii s-a produs şi în mass-media. Eu personal am văzut un jurnalist de la tabloidul Bildzeitung, care la însoţit pe Sf Părinte încă din anii 80 şi, când vorbeşte de Sf Părinte, îi dau lacrimile. Nici nu se poate altfel, înainte de-a fi Papă, a fost OM, normal, care în ciuda faptului că s-a bucurat de respect, de ovaţii peste tot în lume, nu şi-a pierdut minţile, umorul, rămânând până în ultima clipă acelaşi ca şi în prima zi de pontificat. Am să ofer un exemplu concludent!

În una din vizitele misionare ale Sf Părinte, la întoarcere spre casă în avion, unde întotdeuna era însoţit, înconjurat cu placere de presa acreditată, s-a pus problema ecumenismului. Jurnalistul dorea un răspuns de totală deschidere faţă de absolut toate sectele. După ce Sf Parinte raspunde cum dorea jurnalistul, specifică: - Dar atenţie! Nu avem cu mormoni şi alte mişcări de acest gen nimic comun, în această chestiune sunt fundamentalist! Cine cunoaşte şi a văzut schema, va observa cu uşurinţă în fapt întregul său Pontificat, liberal dar şi consecvent în chestiuni majore pentru Biserică, pe care a reuşit a impune într-o lume totalmente desacralizată şi chiar oponentă preceptelor Bisericii. În presă nu a apărut Papa este fundamentalist ci conservator, dar redată într-o nuanţă de simpatie şi respect. Menţionez faptul că întâmplarea se petrecea la începutul anilor 80, încă de atunci Sf Părinte a impus respect şi admiraţie. Bunul Dumnezeu să îl odihnească şi răsplatească!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...