-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

intrebari !?!


de anca g la: 13/04/2005 15:04:00
modificat la: 14/04/2005 14:58:25
voteaza:
voi cum va purtati in societate? va pasa de cel / cei de langa voi?

conteaza si altcineva pe lume? (in afara de persoana iubita...in primele saptamani ?... daca nu cumva ati avut cu adevarat un noroc imens....in afara de copiii vostri?....in afara de frati, parinti?......)

e normal sa imi pese de ce se intampla in jurul meu? e normal sa imi pese de .... matusa / unchiul / vecina pe care ii ajut din cand in cand?..... mai trebuie sa imi pese de "fosti" care ma cauta inca? ar trebui sa ii ascult pe 'ai mei' cand isi dau cu parerea?

si "cafeneaua" ... cum o definiti? este un mijloc pentru cei care au plecat din tara - mai cauta un punct de legatura.... sau este un 'loc' unde unii altii isi dau cu parerea despre situatia de aici si posibilele cai de urmat?

multe intrebari? se poate....

sunt curioasa cate raspunsuri voi primi....

cu bine
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


anca - de anisia la: 14/04/2005 15:23:21
sa-ti pese...e uman! si e bine, inseamna ca esti vie, ca traiesti. in ziua in care nu o sa-ti mai pese...atunci sa incepi sa-ti pui intrebari.si prima ar fi "ce e in neregula cu mine?"

cat despre cafeneaua asta virtuala...s-au spuse atat de multe ca-i deajuns, daca-ti pasa, sa-i cutreieri camarutele ca sa-i intelegi menirea.
#43526 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anca, posibile raspunsuri - de Cristall la: 14/04/2005 18:52:27
Lumea e plina de oameni buni, carora le pasa. Si nici nu e de mirare, oamenii sunt in postura nealterata, buni. Factorii exteriori le mai presara pe ici pe colo platose de otel, farame de egoism, felii de frustrari.
Dar celor mai multi, dincolo de egoismul bazal necesar autoconservarii, le pasa de semeni. Si pe cat pot incearca sa ajute...sau macar sa nu faca mai mult rau.
E normal sa iti pese de cei din jur, de lumea in care traiesti. Nu esti singura pe lume printre papusi fara suflet. Asa precum tu te uiti la ceilalti si uneori clipesti nedumerita sub astfel de intrebari, la fel si ei se uita spre tine si ceilalti. Nu suntem foarte diferiti in esenta si ce gandesti si simti tu a fost gandit si simtit si de altii, multi altii. Doar ca rezonanta acelor ganduri si simtiri e cel mai probabil sa fi fost pe o usoara alta frecventa de unda, particulara, unica tie.
Daca am avea vremea sau mai bine zis rabdarea, sa ne aplecam cu atentie asupra oricarui om vietuind in proximitatea noastra indiferenta, am avea surpriza (oare e surprinzator?) sa descoperim in oricare ceva demn de iubit, de admirat, de ocrotit.
De aceea sa iti pese. Altfel te usuci. Si va fi nevoie apoi de multa ploaie sa iti reinverzeasca campiile tale.
Cafeneaua? Ce e cafeneaua? Doar un loc in care o mana de oameni vrednici nu uita sa fie oameni. Doar un loc in care o alta de mana oameni, mai nevrednici, incearca sa uite ca dincolo de randuri sunt alti oameni. Ca un mic ciob din viata. Doar ca livresc.

#43578 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dragá Anca! - de Gabi M la: 15/04/2005 12:36:01
Chiar dacá lumea din jur pare nepásátoare la durerile, nevoile, grijile celorlalti, asta nu ínseamná cá e general, sau cá e bine. Cei ce ajutá pe unde pot, cumpárá o píine pentru vecina de vis-a-vis, sau udá florile mátusii, nu striga ín gura mare, eu sínt bun fiindcá am fácut asta sau aia...O fac si merg mai departe, maximum sperá cá Cel de sus vede...:-).
Dacá ajungi sá faci bine fárá sá astepti ceva la fel ín schimb, vei vedea cá pur si simplu íti face plácere sá stii tu despre tine cá ce doamná esti.
Dacá timpul íti permite, e normal sá-i asculti, sá-ti pese de cei din jur, nu peste o limitá bine definitá de tine.
Lucrez la un serviz de masini. Se íntímplá, rar, sá mai pice cíte o masiná cu probleme aflatá ín tranzit, din Románia. Fac tot ce pot sá-i ajut, translatie, sfaturi la ce bancá sá schimbe banii, intervin la colegi sá nu tragá de timp, etc. Nu má costá bani, doar un pic de timp si zímbet.
Iar Cafeneaua... Íntrebarea ta parcá mie personal mi-a fost adresatá. Cei vechi pe site au ráspuns la ea ín alte conferinte, eu íti ráspund tie si mie...
Eu sínt chiar nouá aici, íncerc sá leg cunostinte, sá "aud" románeste, sá recunosc íntrebárile, durerile mele ín altii, sá nu fiu singurá. De cínd am descoperit acest club, má doare mai putin tare cínd má gíndesc... acasá, chiar dacá este doar nostalgia tineretii care a trecut. Oricum mie Cafeneaua ími face bine, chiar ca o cafea buná de tot, cu friscá multá :-).
#43751 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspunsurile voastre - de anca g la: 29/04/2005 09:47:45
sunt incurajatoare, pe de o parte, dar si un pic... cum sa zic....moi (feminine, sensibile)!
nu am scris mesajul din dorinta de a primi sfaturi ci pur si simplu vrand sa stiu ce simt altii...mi-a prins bine si va multumesc pentru cuvinte....
iar relatiile interumane...hm...ma surprind cateodata pe strada, in urma unui eveniment cu implicatii mitocanesti... si ma doare rau... DE CE? de ce se poarta unii exact asa cum bine s-a scris aici uitand ca si cel de langa este tot om? de ce simt nevoia sa dovedeasca in fata publicului (reunit ad-hoc si fara voie) toata mandria lor de a fi nesimtiti?

cat castiga un om de doi lei?

cu cat este el / ea mai bine vazut in societate dupa o replica sau dupa un gest plin de magarie? DE CE? de ce nu sunt mai multi dintre noi preocupati de cei de alaturi?
eu cred in ideea conform careia "roata se invarteste" ... si ma simt un pic responsabila pentru cei de langa mine..as vrea sa ii influentez...sa ii conving sa nu mai fie ...hm...lipsiti de bun simt si buna crestere si bunatate ...pentru ca toate astea ii vor rani tot pe ei, la un moment dat... (asta pe langa "bonus"ul de a fi facut rau chiar la momentul actual)

mai devreme sau mai tarziu rotita pe care o invarti azi te va afecta ... sper!

putem sa influentam marele mecanism? incepand de la gesturile mici ale celor din jur... (mai) putem oare sa facem bine?

numai bine

Anca
#46297 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gesturi mici... - de Gabi M la: 29/04/2005 19:11:12
Tot plecind de la propria experienta, treaba asta cu roata care se invirteste, am constatat de multe ori ca se adevereste. La noi se zice ca Dumnezeu nu bate cu bíta...Mai devreme sau mai tirziu, de multe ori mai tirziu, fiecare "raspunde" pentru faptele sale.
In ceea ce priveste gesturile mici... Oricit de mici ar fi ele, sint ca semintele: in pamint bun dau roade!

...Am sters un rínd, incepusem iar sa dau sfaturi! :-).

Orisicít, ar fi multe de spus, sint multe intrebarile puse. Tema e foarte complexa, insa eu cred ca societatea, asa in general, nu este mindra de scursorile ei...
#46385 (raspuns la: #46297) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
multumesc - de anca g la: 04/05/2005 12:16:51
multumesc pentru mesaj.....
si multumesc pentru zambetul de dupa randul sters.....
o parte din textul initial este plasata pe site sub titlul Cat castiga un om de doi lei..... mai sunt si acolo doua comentarii... haha...
....
sper sa ne mai scriem....

si totusi.... oare este atat de greu sa ii luam in considerare pe cei de alaturi?
stiti pe cati i-am auzit in ultimii ani: dar de ce sa ma intereseze pe mine de altul? eu intai!
bun, zic eu....eu intai.... dar APOI nu as putea sa ii ajut cumva si pe altii?

Anca
#46902 (raspuns la: #46385) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...