-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Jurnalul de stiri, munte de prostie


de catalin andrei la: 15/04/2005 11:06:00
modificat la: 15/04/2005 19:14:05
voteaza:
Fapt: Jurnalistii romani au fost rapiti in Irak, de… Dumnezeu si de serviciile secrete, stiu cine.
Teorie: Televiziunile din Romania au pus botul si trateaza subiectul intr-un mod care ma face sa ma gandesc la prostie si la lipsa de profesionalism. In jurnalele de stiri sunt inviati pseudo-analisti politici sau militari si mai nou experti in situatii de criza si experti negociatori. La cum isi sustin ideile, distinsii domni, teroristii aia ar trebui sa se sinucida sau sa se apuce de plantat panselute.
Ultima gaselnita, scoasa pe sticla, ieri, 14 aprilie, intr-o profunda legatura cu rapirea, dupa mintea lor, este primirea de catre jurnalistul de Romania libera a unui premiu din partea Clubului Roman de Presa, cred, si scurtul schimb de replici cu presedintele Basescu.
Prostie: Ce vreti mai baieti sa spuneti cu faza asta? Cine dracu’ v-a pus promteru’ ala in fata sa va balbaiti si va strambati voi in fata noastra fara scop? Stirea nu scoate in evidenta nimic, nu aduce nici o informatie noua, nu are nici macar bum de presa. Mintea voastra de jurnalisti gaunosi isi doreste sa arunce pe tapet faptul ca Basescu l-a rapit pe jurnalist, sau ce, ca l-a pus Basescu la conservat, in beci, printre borcanele cu muraturi? Marea voastra problema e ca ati plecat de undeva (de la rapirea colegilor vostri) si ati ajuns acolo unde tampenia e vecina cu nepriceperea (la speculatii si analize de prost gust). Derizorii sunt discutiile CTP-ului cu freza lui Mandruta, despre uite carpeta nu e carpeta, de ce tine ala Kalasnikovul ca un adormit sau de ce i-a aratat ziaristul rapit lui Basescu semnul gradelor de la secu’. Unde vreti sa ajuneti distinsi domni nepriceputi din presa? Voi aveti habar ce inseamna o stire, ce scop urmareste? Sa va spun eu. Are un singur scop: informarea publicului cu justete si profesionalism. Restul e praf.
A, nu stiti sa redactati o stire? Va recomand Manualul jurnalistului, scris de David Randall, o carte de baza pentru arta realizari unei stiri. Este si tradusa.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...