-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Decizie


de who me la: 17/04/2005 23:43:00
modificat la: 18/04/2005 14:59:20
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
Decizie....Acest ceva pentru care lumea a fost suspicioasa vreme indelungata.Cate sunt lucrurile pe care suntem incapabili sa le facem din lipsa de hotarare,si pentru ca sunt ricante?Un exemplu de lucru gresit interpretat ca "lipsa de hotarare":a vorbii cu necunoscutii.Fie o conversatie,un simplu contact sau salut;foarte rar vorbim cu necunoscutii.Si spunem intotdeauna ca e mai bine asa.In acest fel sfarsim prin a nu fi de ajutor si a nu fi ajutati de viata.
Distanta ne face sa parem importanti si siguri de noi insine.Dar de fapt nu permitem vocilor noastre sa se manifeste prin cuvantul celorlalti.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


suspiciuni pentru decizii? - de Cristall la: 19/04/2005 13:32:19
Nu prea am inteles mesajul tau.
Nu ai suspiciuni cand iei o decizie...doar pui in balanta, cantaresti si alegi.

SI nu numesc "incapabilitate" faptul ca am luat o decizie sa NU fac ceva.

Apoi dai un exemplu al "lipsei de hotarare" de a vorbi cu necunoscutii. Hm..as avea multe de comentat aici. Insa voi puncta doar minima idee ca poate nu e lipsa de hotarare ci chiar nu poftesc sa ma pun la taclale cu oricine imi iese in cale. Si as denumi asta doar simplu discernamant:)

Una peste alta, esti foarte neclar(a) in formulare.
#44298 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
decizie comentariu - de DINUTA ELENA la: 20/04/2005 23:06:48
ELLADONA
Ne este teamă să comunicăm cu necunoscuţii pentru că nu avem încredere în noi înşine ,în abilitatea noastră de a nu ne lăsa influenţaţi în sens negativ de ei,pentru a nu ne complica existenţa şi pentru a nu coborâ din turnul de fildeş al rutinei.La toate acestea se mai adaugă şi lipsa altruismului şi al spiritului comunitar.
Cred că experienţa comunistă ne-a marcat în acest sens.
De aceea internetul este medicamentul magic în a reda românilor încrederea în semenii lor şi de a-i ajuta să comunice între ei.
Arta comunicării ne ajută să ne lărgim orizontul existenţei şi ne dă puterea să trecem peste obstacolele vieţii.
A trăi înseamnă a comunica ! Cred ca această afirmaţie caracterizează pe deplin inceputul de mileniu.
#44679 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Who me? - de TeodoraPA la: 21/04/2005 09:55:21
Problema ridicata de tine e cam... neclara. Adica eu nu am probleme cu luatul deciziilor, e o chestie ce tine de acracterul fiecaruia. Si nu e o problema. Trebuie sa fie oameni de toate felurile. Apoi"lipsa de hotarare" de care vorbesti tu, hmmm, ce sa vorbesc eu cu necunoscutii? Dac nu vorbesc cu persoane necunoascute e pt ca nu vreau, ca n-am ce sa le spun, ca am altceva de facut,..., nu din lipsa de hotarare. E ceva diferit de la un om la altul. Eu inteleg ca tu iti faci o analiza proprie si de acolo vin intrebarile astea. Daca tu simti ca nu comunici cu altii din lipsa de hotarere, ca asta te face sa eziti, atunci, ce sa zic, da-ti drumul.
Si ultimul alineat. Eu sunt sigura intr-o oarecare masura de mine, sa zicem asa cum e sanatos, dar nu are a face cu distanta dintre mine si ceilalti. Dar fiecare cu ale lui.
Curaj si ... mergi inainte!
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#44738 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mi-e extrem de usor sa iau - de sa fim seriosi la: 21/04/2005 19:51:14
mi-e extrem de usor sa iau decizii... mai greu sa le pun in practica :-))
nu, de fapt e foarte usor sa le pun in practica... - imi dau un cadou daca reusesc. e cel mai simplu. "daca reusesc sa schimb/sa fac lucrul x, o sa imi cumpar o cana noua" :-)) decizia luata, decizia implinita. sau imi mai zic : "ai grija, daca faci/nu faci lucrul y o sa te lovesti rau de tot cu capul de sus... Ai grija. sa nu zici ca nu ti-am spus!"
simplu ca buna ziua... De ce sa ma incurc in detalii atata timp cat pot sa ma duc singur cu vorba? avand in vedere ca uneori mai si merge... inseamna ca am gasit solutia perfecta. Acuma... depinde de fiecare in parte... Unii n-au nici cea mai mica reactie atunci cand se auto-cearta. Eu sunt cel mai mare dusman... al meu.

P.S. - eu vorbesc cu necunoscutii mereu :-) Ador sa fac asta. Uneori ma amuza figurile oamenilor... - ba sunt mirati, ba sunt super lejeri, ba sunt raniti ("ah! cum indraznesti, necunoscutule, sa intrii in vorba cu mine?!"). Oricum... nu se poate intampla nimic prea rau daca vorbesti cu strainii care ti se par suficient de decenti incat sa merite sa fie luati in seama...-------------------
la seule façon de se débarrasser d'une tentation... c'est d'y céder
#44830 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
liceul mihai viteazul - de iuliana2 la: 04/07/2006 20:23:59
Incerc sa intram in legatura cu Dna Dinuta Elena care a absolvit liceul Mihai Viteazul din Bucuresti in 1977, in legatura cu reuniunea de 30 de ani. Daca sinteti Dumneavoastra, sau daca aveti informatii care ne-ar putea folosi pentru a o gasi, va rog sa trimiteti mail
#131565 (raspuns la: #44679) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...