-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Biblia musamalizata de papalitate sau nu?


de fallen_angel la: 18/04/2005 23:09:00
modificat la: 25/04/2005 11:50:12
voteaza:
Biblia asa cum o cunoatem noi azi oare e in varianta care a vrut Iisus sa fie?sau a fost "ajutata" sa ajunga in stadiul pe care il stim azi cu totii?
Papalitatea se stie ca a vrut intotdeuna sa puna man pe puterea absoluta si pentru aceasta nu ma indoiesc ca a ajuns si la masuri foarte radicale.....iar aceste masuri sunt de altfel mentionate in istorie : asasinarea cavalerilor templieri, arderea multor dintre evanghelii de catre papa Pius al IV-lea , etc ...
Chiar si sinodul de la Niceea a fost organizt cu scopul de modifica bibili in asa fel incat popoarele pagane care urmau a fi crestinate sa poata asimila usor informatia primita ...de aceea au introdus in poveste si unele elemente pagane, familiare celor ce urmau a fi crestinati....
si din moment ce biblia nu a cazut din cer ci a fost facuta e om...eu cred ca a fost "ameliorata" e fiecare incat a ajuns in forma actuala
insa biserica catolica este atat de ceea ce scrie in biblie incat nici nu poate concepe ceea ce spune istoria...dar faptele ecestea au existat si vor exista etern atat timp cat va exista si lupat pentru puterea suprema pe pamant...life sux and i know it....but who are we to change the order of things?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (161):


care-s - de Simeon Dascalul la: 25/04/2005 13:46:35
adăugirile şi pasajele scoase
#45415 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ma intreb cat s-a modificat n - de Cassandra la: 25/04/2005 18:46:37
Ma intreb cat s-a modificat numai prin traducerea Bibliei? Ma refer la schimbarea semnificatiei cuvintelor.
#45491 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Ma intreb cat s-a modificat" - de RSI la: 25/04/2005 19:22:05
Cred ca nu putin. Biblia a fost tradusa din greaca in latina (vorbim de catolici). Daca memoria nu ma inseala, aunci cand mai multi eruditi au vrut prin sec. XV-XVI sa justifice rolul Papalitatii in credinta crestina s-au apucat sa studieze textele religioase originale care erau in...greaca. Si atunci au remarcat cu stupoare ca in textele grecesti rolul Papei era mult mai redus decat in cele latine !!! Era cu putin mai mult decat episcopul Romei. Si-au pus si ei intrebarea:"qui prodest?" si n-a fost greu sa ghiceasca. Si din aparatori ai Papei , acesti eruditi s-au tranformat in cei mai cranceni adversari ai sai. Si uite asa a aparut Reforma si protestantismul...

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45505 (raspuns la: #45491) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru RSI - de yrch la: 25/04/2005 19:42:05
Stai o tzira, ca nu e chiar asa. Discutia era despre Biblie, nu? In Biblie nu o sa gasesti referinte la locul Papei, nici in textele grecesti, nici in cele latine! Cred ca te refereai la alte texte, nu la Biblie, poate la operele Sfintilor Parinti.
Eu nu cred ca Biblia a fost modificata. Oricum, nu atat de mult incat sa se schimbe mesajul pe care Iisus a vrut sa-l trimita. Fiind crestin, nu pot sa gandesc altfel, pentru ca altfel ce rost ar mai avea credinta intr-un Dumnezeu atat de neputincios? Sa nu fie! Dar nu ma bazez doar pe asta. De regula, cei care sustin ca Biblia a fost modificata nu au argumente solide, vin doar cu chestii de genul : "se pare ca...", "am auzit ca..." s.a.m.d.
Biblia a ramas aceeasi de-a lungul vremii, pentru ca a fost pastrata din om in om, exista continuitate. Si cum ar putea crestinii sa nu aiba grija de Cartea lor Sfanta, pe care o considera Cuvantul lui Dumnezeu? Ce crestin si-ar permite sa o modifice, fie el si Papa?
#45509 (raspuns la: #45505) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rog a se lua in calcul faptul - de Daniel Racovitan la: 25/04/2005 20:18:08
Rog a se lua in calcul faptul ca "Biblia" nu este exclusiv apanajul bisericii catolice. A spune de ex. ca biblia ortodoxa a fost modificata pentru a sustine papalitatea mi se pare contradictoriu.

___________________________________________________________________
Fereste-ma Doamne de mainstream.
#45518 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ipoteza "bibliei modificate" - de Daniel Racovitan la: 25/04/2005 20:29:58
Ipoteza "bibliei modificate" isi are justificare in faptul ca un text copiat manual poate fi modificat in mod intentionat. Am subliniat cuvantul "poate", fiindca daca se poate nu e totuna cu "chiar asa se va intampla". eu pot ucide pe cineva dar nu inseamna ca o voi face in realitate.

Daca chiar sunteti interesati de aflarea adevarului, exista mai multe argumente in favoarea ipotezei ca Biblia s-a pastrat practic neschimbata.

De exemplu: cu ceva timp in urma s-a descoperit o copie a cartii lui Isaia, mai veche cu 1000 de ani decat cea mai veche copie cunoscuta la momentul respectiv. Mentionez ca aceasta copie a fost scrisa cu circa 100 de ani inainte de nasterea lui Isus. Comparandu-se cele doua versiuni s-a constatat ca in decurs de un mileniu, textul s-a alterat doar cu cateva caractere, erorile neaducand nici un fel de schimbare de ordin semantic, ci mai degraba de ortogarfie. Dovada deci ca un text se poate pastra practic inalterat, timp de un mileniu, in ciuda copierii repetate.

mai multe detalii puteti gasi de ex. la:
- http://www.leaderu.com/orgs/probe/docs/bib-docu.html ()

___________________________________________________________________
Fereste-ma Doamne de mainstream.
#45522 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Rog a se lua in calcul faptul" - de RSI la: 25/04/2005 21:06:36
Evident. Vechiul Testament a fost tradus in greaca -"Septuaginta". Noul Testament a fost scris tot in greaca. Biserica Catolica foloseste limba latina si textele sfinte au fost traduse in latina din greaca. Aici s-au facut unele erori de traducere care au intarit rolul papalitatii, care erori o data descoperite, au dus in final la Reformatie.

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45547 (raspuns la: #45518) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Multe s-au schimbat ! - de samadhi la: 25/04/2005 23:36:32
Desigur ca multe s-au schimbat in timp, asta e parerea mea, altfel nu imi explic cum mormantul lui Isus este in India, si ca de fapt el nu a murit pe cruce ci a trait 112 ani !!! Apoi nasterea lui adevarata a fost in vara anului 2 inaintea erei noastre, (si nicidecum intr-o zi de 25 in decembrie!). La nasterea lui a fost o conjunctie Venus-Jupiter dupa apusul soarelui care daca ar fi avut loc inainte de apusul soarelui nu s-ar fi vazut.Falsa ipoteza ca ar fi fost o cometa.O cometa nu se poate calcula cu un anumit timp inainte, insa un aspect dintre doua sau mai multe planete se poate calcula si vedea in efemeride.Cei trei Crai au putut vedea acest minunat si unic aspect.
Multe ipoteze bibice sunt false, adevarul amestecat sau scos afara...
Daca oamenii s-ar cunoaste pe ei insisi ca esenta spirituala ar lasa multe iluzii la o parte...
#45595 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samadhi - de zaraza la: 26/04/2005 01:05:21
spui niste chestii tare noi pentru mine! nu ne spui si de unde le stii, cine le-a demonstrat, ceva surse de informatie?

zaraza
#45604 (raspuns la: #45595) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza! - de RSI la: 26/04/2005 01:41:08
Ce mai intrebi, nici in Codul da Vinci nu gasesti asa ceva ca teoriile lui samadhi!! Oh yea, oh mamma!

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45612 (raspuns la: #45604) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
numaratoarea anilor - de donquijote la: 26/04/2005 01:41:56
eu cunosc alta varianta: anul nasterii lui Isus a fost -4, evaluat (evaluare acceptata de cercurile bisericesti) comparand referintele despre regele Herodus (Irod?) cu documente istorice independente. din pacate cand s-a stabilit numaratoarea 'noua' (sinodul din Nicea?), s-a facut o greseala, descoperita ulterior (dupa o suta si ceva de ani) dar era prea tarziu de schimbat.
dealtfel numaratoarea incepe cu anul 1 si nu 0, deci la revelionul 1999-2000 s-a sarbatorit bug 2k si nu noul mileniu. inceputul secolului XX a fost sarbatorit corect 1900-1901...:)

de la influentele provenite din India si Persia in consolidarea mitului crestin si pana la afirnmatia ca Isus e inmormantat in India e cale lunga...
#45613 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
teoria catatofelor cosmice - de donquijote la: 26/04/2005 02:02:46
chestia cu conjunctia apare probabil in una din cartile lui Immanuel Velikovsky (am citit numai 'Worlds in Collision', dar mai sunt si altele - vezi Google) unde incearca sa explice diverse evenimente din trecut pe baza unor catastrofe/evenimente cosmice. printre altele autorul explica trecerea de la calendarul lunar la cel solar in diverse culturi antice.
#45616 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Don - de RSI la: 26/04/2005 02:06:59
treaba cu Herodes e cam asa. Regele Herodes a murit in anul 5 inaintea lui Hristos, deci nu era in viata la nasterea lui Iisus. In afara de asta "masacrul copiilor" nu-i mentionat in nici o alta sursa istorica-nici de romani nici de evrei. ori asa un eveniment traumatic cu siguranta ca ar fi fost pomenit daca ar fi avut loc in realitate si nu avea numai un rol simbolic in NT.

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45617 (raspuns la: #45613) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
don si zaraza ! - de samadhi la: 26/04/2005 13:51:22
Stiam de anul 0 ca nu se ia in calcul.Nu m-am uitat pe la google sa vad ce minuni scrie, eu si cu cineva pasionat de astronomie, ne-am pus dupa planete sa cautam conjunctiile si asa am dat de conjunctia Venus-Jupiter in semnul Leului care sunt la o distanta foarte mica una de alta, imposibil de vazut cu ochiul liber, si care se petrece in vara anului 2 inaintea erei noastre.Planetele nu se schimba cum vrem noi, raman fixe si le poti calcula daca te pricepi si in urma... O astfel de conjunctie nu a mai existat pana atunci si nu cred ca in aceste calculari ne-am insela.
Numaratoarea anilor a fost gresita desigur de cei care au facut-o.Parerea mea este ca a fost anul 2. Dar cum ziceam planetele le poti calcula in viitor sau trecut si vezi ce se petrece s-au ce s-a intamplat candva e ca o calatorie in timp. Dar pentru asta trebuie sa stii ce si cum sa calculezi.
Apoi, de ce la nasterea lui Isus (17.iunie. anul 2 i.e.n.) sunt 3 planete in aceleasi semn care le avea si Buddha (Gautama Siddharta) la nastere. 4 planete (Marte, Jupiter, Saturn,Mercur) stau conjuncte si in "linie" la nasterea lui Buddha. Toate astea au importanta si nu sunt scoase de eu stiu pe unde. Este necesar sa ai habar de astrologie si astronomie astfel stii ca multe lucruri care credeai ca sunt reale au fost doar iluzii .... Si faptul de a cauta si gasi ceva in efemeride e mai fascinant decat sa dai o raita pe la google sau prin internet ca sa iti pice totul in gura ! De parerea asta sunt eu... sunt tipul cercetas...
Cat despre mormantul lui Isus exista, si acolo este si mormantul lui Moise, este mult de povestit cum ei ajuns acolo, dar e adevarat pentru ca exista oameni care au vazut aceste morminte. Daca vrea cineva sa mearga acolo poate sa o faca... se afla intr-un mic sat numit Pahalgam in Kaschmir-Himalaya.(India).
Desigur ca aceste informatii zguduie putin crestinismul, dar nu ai ce face ori accepti adevarul ori traiesti in minciuna. Religia a conditionat omenirea, si sa nu uitam pe vremea Inchizitiei cate victime au fost, chiar daca stiai sa inoti erai proclamat de a fi necurat... si bla.bla.bla. cate si mai cate...
Multe informatii au ars in Egipt in cea mai mare biblioteca din Alexandria, acolo se aflau intacte secretele trecutului.Acest incendiu a durat 6 luni de zile si provocat de un fanatic mohamedan.In aceasta bibilioteca a studiat cu siguranta Pytagora, era mereu in cautarea filosofiei de viata. Si nu degeaba a calatorit din Grecia pana in Egipt apoi in Asia, cautand Adevarul. Scoala care el a intocmit-o a avut un sens, in plus el a incercat imposibilul si a reusit sa uneasca Estul cu Vestul, Yin si Yang, ceea ce nu poate orice sa faca. In ziua in care Pytagora a murit, au fost mii de elevi (ucenici) ai lui arsi, doar unul singur a scapat, se numea Lysis. Scoala a fost arsa si multi omorati acesta insa a fugit nu doar sa-si scape viata ci sa salveze "Versurile de aur a lui Pytagora".Pentru ca tot ce Pytagora a adunat de-a lungul aniilor, toate scrierile din China,India,Tibet, Egipt, totul a fost ars.
Aceste lucruri sunt tragice si ma gandesc de multe ori cata rautate si egoism exista in oameni ca sa distruga atata stiinta si descoperiri care altii au lucrat ani de zile... De aceea, parerea mea este ca si la Vatican se ascund destule informatii care ar da crestinismul peste cap, si practic toata filosofia de viata a majoritatea oameniilor...
Stiu ca e greu sa accepti ca nu exista Rai si Iad, ca nu exista Paste si Craciun, ca nu exista Dumnezeu cum tu ti l-ai inchipuit... sau eu stiu mai ce... dar de ce sa afli aceste lucruri dupa moarte ??? De ce nu acum, cand poti constient sa vezi realitatea in fatza.
De aceea ii spuneam lui Athos, ca ne invaluim in iluzii... viata care am creat-o datorita conditionarii e foarte greu sa o stergi cu buretele...
Dar cand reusesti, devi cel mai fericit !
#45672 (raspuns la: #45613) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Samahdi - de RSI la: 26/04/2005 14:15:02
Intai, astrologia nu-i o stiinta. Eu unul nu cred in ea. Legende sunt multe, unele cu un sambure de adevar, altele fara. De exemplu, ai scris:
"Multe informatii au ars in Egipt in cea mai mare biblioteca din Alexandria, acolo se aflau intacte secretele trecutului.Acest incendiu a durat 6 luni de zile si provocat de un fanatic mohamedan."
Este foarte populara legenda asta dar eu stiu ca biblioteca din Alexandria a fost arsa de...imparatul Theodosius la sugestia patriarhului Teophilus al Alexandriei, in sec. IV e.n. deci inaintea aparitiei musulmanilor . Muhammad s-a nascut de-abia in 570 dupa Hr.! http://en.wikipedia.org/wiki/Library_of_Alexandria . Asa ca pe langa legende mai trebe si ceva dovezi, sau macar argumente mai solide.

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45675 (raspuns la: #45672) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de samadhi la: 26/04/2005 16:17:26
Nu vorbeam de Muhammad, ci de un musulman fanatic, unul oarecare...
Daca Astrologia e mai veche de 5000 de ani, si o foloseau atatia in trecut atunci ce poate fi ? Daca nu crezi nu e nimic. Inseamna ca nu te atrage.Dar nu confunda Astrologia cu Astronomia ! Si eu vorbeam de ele ca stiinte si nu ce se gaseste pretutindeni prin ziare...
M-am referit cu incendiul de la Alexandria tocmai ca sa se vada egoismul stupid al unora care fac praf ce e de pret... tot asa din egoism se ascund multe ... si la Vatican !
Legendele din trecut au fost cu siguranta intamplari de atunci. Ca altfel nu le-ar fi auzit nimeni pana acum...
Vrei dovezi mai clare si nu legende de adormit copii, atunci fa o calatorie in trecut pe vremea aceea si vezi cu ochii tai ce s-a intamplat.
#45686 (raspuns la: #45675) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Logica, bat-o vina! - de RSI la: 26/04/2005 16:45:06
Samadhi, zici:"Nu vorbeam de Muhammad, ci de un musulman fanatic, unul oarecare..." Pai daca biblioteca din Alexandria a fost arsa in 391 e.n. iar Muhammad s-a nascut la 570 e.n. atunci de unde iei musulmanul fanatic in 391 e.n.? Ah, pardon, poate era intr-o viata anterioara...la asta nu m-am gandit. Vezi eu cand ma refer la dovezi clare si nu legende la asta ma refer nu la calatorii in timp. Nitel logica, documentele vremii, etc.
Nu confund astrologia cu astronomia cum nu confund alchimia cu chimia.
Incendiul din Alexandria nu-i dovada de egoism ci de bigotism. Iar Vaticanul ascunde multe in arhivele sale, dar nu neaparat despre Iisus ci despre Inchizitie, Papi, politica si spionaj facut sub masca spovedaniei. Acum e clar?

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45690 (raspuns la: #45686) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samadhi - de zaraza la: 26/04/2005 17:25:26
toate bune si frumoase, mai putin faza cu fanaticul musulman :).

tu iei de buna relatarea cu steaua din biblie, si pe baza ei, cauti steaua/conjunctia, si dai de data de nastere a lui isus. ok

tot in biblie se zice ca isus a fost rastignit pe cruce, si a murit la 33 de ani, a fost ingropat la ierusalim, etc....

am o intrebare:
daca nu iei de buna biblia, de ce iei ca ipoteza de lucru faza cu steaua? de ce crezi ca relatarea asta ar fi adevarata, in vreme ce restul despre isus este fals?

zaraza
#45698 (raspuns la: #45672) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de samadhi la: 26/04/2005 18:02:08
Lasa-l pe Muhammad in pace ca nu vorbeam de el.Era vorba de un om oarecare, nu are importanta acum.
Esti tipul de om analist, rational,care nu vede dincolo... doar ce e scris, batut in cuie.Cunosc personalitati ca tine.Nu am insa timp acum ca sa iti dau cu dovezi in fatza ca sa te fac sa crezi.Fiecare are dreptul sa creada sau nu in ce vrea, si unii mai ajung de la a crede la stii prin a experimenta, si acest lucru e mai mult decat a crede doar.
Cat despre Vatican, ca de asta e vorba in tema, se ascund mult mai mute decat tu amintesti aici... foarte multe... as zice ca nu poti sa-ti imaginezi ce se afla in spatele acelor cladiri... daca ar avea peretii gura sa vorbeasca ai prefera sa fi surd sa nu-i auzi !...
Iar ca sa cunosti un om nu e nevoie decat sa-l privesti in ochi, nu ai nevoie de dovezi clare cu ce a facut el, pentru ca prin ochii lui vezi ce el a facut. Priveste in ochii unuia de la Vatican, asa zis episcop sau de o alta functie... si te vei convinge. Ochii nu mint niciodata dar o hartie scrisa poate fi mereu un act fals, copiat... un mijloc de jonglare a mintii rationale.
Mi s-a intamplat sa fiu cu cativa ani la Roma, si am privit in ochii mai multor asa zisi mentor spirituali, si sufletele lor sunt mai inegrite decat o pestera rece si intunecoasa.
#45710 (raspuns la: #45690) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de samadhi la: 26/04/2005 18:19:30
Nu am spus ca e totul fals,am precizat mai jos ca adevarul e amestecat si s-a redat doar parti din el... Lipsesc ani din viata lui Isus, de la 12 la 30, ce s-a intamplat???
Steaua aceea nu a fost stea a fost o conjunctie planetara la o diferenta de 20 secunde de aceea s-a vazut ca o lumina / stea. Daca conjunctia nu era asa de apropiata sau nu era in semnul Leului nu s-ar fi vazut.
Si cautarea lui Moise e reala, de aceea a ajuns in India, si a murit acolo.
Iar rastignirea incepuse vineri dar trebuia sa aiba loc dupa sabat, ceea ce nu s-a mai intamplat pentru ca Isus a fost dus in India, si nu era mort in nici un caz. Un om nu moare asa usor. Cu invierea este o inventare, nu e real.
Nu e vorba ca nu iau Biblia de buna, e chestie de adevar si minciuna.

#45713 (raspuns la: #45698) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Samanto - de fefe la: 26/04/2005 18:51:15
Eu cred ca aia de la Star Trek ar trebuii sa te ia pe tine ca consultant
ca tare multe mai stii draga. Zici ca Moise si Isus au fost teleportati in
India, sau poate aveau ceva sistem de rachete care-i purtau pe oameni
intr-o fractiune de secunda. Hai las-o mai usor cu imaginatiile astea. Mai
bine ne-ai spune ce-ti mai face iubitul.
#45720 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Fefe - de samadhi la: 26/04/2005 19:23:11
Nu Samanto, ci Samadhi !!! ;)
Eu nu am amintit nimic de teleportare !Crezi ca oamenii pe vremea aia nu au calatorit ? Moise a luat-o de nebun si a tot umblat 40 de ani, asa ca de unde scoti tu teleportatul ? Sau te deranjeaza ca altii stiu mai mult ?
Iubitul meu nu e tema de sus, daca vrei intocmeste un subiect cu el, si poate am sa-ti raspund.
#45727 (raspuns la: #45720) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
#45710, de samadhi - de RSI la: 26/04/2005 19:25:10
Intai tu ai bagat pe musulman in ciorba, nu eu. Ti-am dat doar un exemplu cum o "legenda" pe care chiar tu o ajuti sa se raspandeasca este o minciuna. Asa ca de unde stii ca alte "legende" pe care le raspandesti au un sambure de adevar daca n-ai deloc dovezi.
Mai zici:"Esti tipul de om analist, rational,care nu vede dincolo... doar ce e scris, batut in cuie." Imi recunosc "vinovatia"..;P .
In rest, tot ceea ce sustii n-are cap si coada sau legatura cu subiectul care era de fapt corectitudinea traducerilor textelor sfinte.
Si acum o stire buna: nu-ti mai replic pentru ca n-are rost. Eu nu pot sa vad in ochii Internetului ce ai in cap sau suflet. So I give up.

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45728 (raspuns la: #45710) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hehe Samanta - de fefe la: 26/04/2005 19:45:55
S-a shucarit Samanta lu Ozzy. Ooops Samadhi! Femeia care le stie pe
toate cite-n stele si pamint. Dom'le ce chestie! Eu propun sa-ti deschizi biserica sau cum naiba ai vrea tu sa-i spui, ca ai stofa de leader de
secta. Poate s-or gasi ceva idioti care sa-ti creada legendele si iluziile
tale si pe-acolo pe unde stai tu.

Da, n-ai pomenit de nici o teleportare, dar felul in care ai propus ca
Isus si Moise au fost dusi in India, pe vremurile cind nici drum nu exista,
nici mod de transportare eficient nu se pomenea, iar Indienii nu aveau
nici in clin nici in mineca cu nici unul din cei doi, numai la teleportare
m-as fi putut gindii. Daca tu cunosti "adevarul" si sustii ca noi toti
astialalti de milioane si milioane de Crestini si Iudei sintem gresiti, cum se
face ca din tot ce spui tu nimic nu se poate dovedi concret? Ehei, multi
au incercat sa dovedeasca ca Biblia nu-i adevarata, dar toti, de la cel
mai mic pina la cel mai mare n-au reusit decit sa-i intareasca scrierile.
Pacat insa ca mai sint oameni ca tine care au darul de a selecta numai
lucrurile care le suna bine la urechi. Te crezi fericita in "adevarul" care
l-ai gasit? Sa-ti fie de bine atunci. Dar nu venii sa ne scuipi in ochi
pentru ca sintem Crestini sau Iudei. Si cu asta am terminat ca si asa
vorbesc unui egou uimitor de betonat.
#45734 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fefe - de samadhi la: 26/04/2005 20:38:40
Un "ego uimitor de betonat" il porti desigur tu in spinare, si se vede ca te-ai ofensat singura pentru ca esti conditionata de religia care ti-a pus granite si nu te lasa sa traiesti libera.
Daca te-au deranjat randurile mele poti sa mi ignori nick-ul e asa de simplu... nu?
Eu nu ma cred fericita in ADEVARUL care l-am gasit, ci traiesc acest Adevar care ma face fericita !
Nu fac diferente de oameni, nu-i pun pe clase : albi,negri,iudei,catolici,romani,americani,chinezi... nu fac asta!Tu insa da-i frau liber si ataci cu un EGO supradimensional, obtinut cu toate titlurile "summa cum laude". Societatea sau biserica ti-a creat o falsa imagine a ceea ce esti tu de fapt, cand te-ai nascut nu ai avut nici o autenticitate, ai primit apoi un nume si cu el, ti-a crescut orgoliul si toate caracteristicile posibile de conditionare, acum ai acumulat in acest Ego toate dorintele, toate ambitiile si se vrea mereu in centrul atentiei, acum ca este ranit, vii la mine cu vorbele tale... nu ma afectezi, pentru ca nu ai ce !
Egoul este o falsa masca ce se arata spre lume, si multi in aceasta cafenea il poarta... nu mentionez care... dar se stie !
Egoul aduce cu sine probleme, aduce conflicte si razboaie, frica si suferinta, invidie, gelozie, depresii... eu am renuntat la el demult.
Daca nu accepti adevarul datorita ego-ului tau, e problema ta.
Am stiut ca vor veni multi cu scenete de genul acesta.Lumea nu e pregatita ca sa stie adevarul, de aceea cel care il stiu il ascund.
Si daca ar fi inca o data sa se nasca un Isus,un Moise, un Buddha l-ati omora pe loc... este asa sau nu??? Pentru ca nu acceptati adevarul !
Ego-ul e prea intens, si majoritatea judeca inconstient...
Daca te aprinzi aici dintr-o fraza, atunci ce te faci la locul de munca, daca-ti urla copilul, daca ai probleme care nu le poti rezolva... ce tactici aplici ? Cum iti pastrezi calmul? ....
Cat despre drumuri pe vremea aceea, iti spun ceva la care ai putea medita... pasul face drumul !
Nu e nevoie sa deschid nimic, sunt destule si asa ... religii la tot coltul, dar un singur Adevar, si daca nu-l gasesti inainte de a muri ai pierdut sansa, si o iei de la capat... ca pana acum...
#45745 (raspuns la: #45734) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Samndhi - de Horia D la: 26/04/2005 21:04:08
si care este adevarul?
#45748 (raspuns la: #45745) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
It's Okay - de fefe la: 26/04/2005 21:05:41
Smaranditzo nu-mi purta tu grija ca eu nu ma ofensez asa usor.
Tocmai, I'm having the best time in the world. Tri li li li li cint ca o
ciocirlie de libera ce sint, asa ca nu-ti cer mila si nici invatatura.
#45749 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de samadhi la: 26/04/2005 21:12:23
Cauta-l ! Nu apoi sa sariti la mine ca va dau lectii... nu am facut asta si nici nu fac, chiar daca ma rogi.
Cauta si vei gasi !...

P.S. Stii aveam asa o presimtire ca imi vei scrie ! Ti s-a facut dor de mine?
#45752 (raspuns la: #45748) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samandhi - de Horia D la: 26/04/2005 21:25:36
mi-ai lipsit tare mult!!
nu, acum serios, o tot dai cu adevarul in sus, adevarul in jos, adevarul la stanga, adevarul la dreapta. Ce este adevarul? Tu-mi spui sa caut, si-l voi gasai, dar ce sa caut? Cum stiu sa-l recunosc, daca nu stiu ce sa caut?
Si spui ca lumea ar omora un Jesus, Moise, sau Buddha, pentru ca nu i-ar recunoaste. Cum poti sa identifici unul din personajele mai sus citate?
Daca eu spun ca sunt Moise, trebuie sa fiu crezut? Au fost cazuri cand idioti au sustinut ca ei sunt reincarnarea lui Jesus (vezi Waco Texas), si consecintele au fost ca atare (multi prosti care l-au crezut au comis crime in numele lui, si au murit degeaba.
Deci, ce este adevarul, cum putem sa-l recunoastem, si cum deosebim un Mesia autentic de unul fals.
Si nu fac misto, doar vreau sa fiu si eu lamurit de ce se petrece intre urechiushile tale...
#45754 (raspuns la: #45752) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de samadhi la: 26/04/2005 22:07:44
Ha, ha !!! :) Stiam eu !
Adevarul, e unul singur si doar in interiorul tau il gasesti, deci nici la stanga, nici la dreapta, nici sus, nici jos... nici in afara, ci in interior !!!
Nu trebuie sa cauti ceva anume, trebuie sa sa vezi din tine, tot ce e din interior spre exterior si nu invers cum se obisnuieste.
Trebuie sa-ti regasesti identitatea ta care ai avut-o dintotdeauna, nu cea care ai primit-o la nastere. Cand te-ai regasit pe tine insuti, stii Adevarul, si esti lipsit de Ego. Nu mai esti niciodata cum esti acum.
Nu mai poti fi asa, pentru ca stii exact ce esti, te vezi pe tine insuti.
Deci cand cauti, mergi spre interior, si vei vedea ca dupa un pas vei stii cum sa-l faci pe al doilea, nimeni nu poate sa iti spuna mai mult de atat, pentru ca pe acel drum tu trebuie sa mergi singur... nimeni nu poate sa ti-l arate, fiecare are drumul lui, care trebuie sa si-l gaseasca mai devreme sau mai tarziu...
Unul care traieste inconstient nu va recunoaste niciodata un Avatar.
Si Pilat a intrebat ca tine, ce este Adevarul... Isus nu a zis nimic, s-a uitat doar in ochii lui, si Pilat a inteles ca exact in fatza lui se afla adevarul. Ochii sunt ce duc la suflet, cand privesti in ochii unui Iluminat vezi Iubirea si Adevarul, si mai simti energia ce el o degaja... acestea sunt puncte de reper dupa care te poti lua.
Nu uita ca Isus, a fost proclamat pe nedrept de cei inconstienti, un Avatar adevarat nu poate decat sa iubeasca si nu e capabil de crime si ura. Cei iluminati se recunosc intre ei imediat, nu trebuie sa-si spuna ceva, pentru ca nu e nevoie... in acele momente pastrezi acea minunata tacere, care te umple de fericire.
Deci, cand te-ai regasit pe tine insuti atunci putem discuta mai departe... nu ma intreba cat dureaza asta !? Poate dura o vesnicie, poate dura un an, o luna, o saptamana... depinde de tine si de nivelul tau de evolutie actual.
Am incercat sa iti raspund cat se poate de clar la intrebari, nu depinde de mine daca vei intelege sau nu, eu nu am vrut sa iti spun nimic, dar daca ai insistat, ti-am aratat doar directia... nu te oblig sa faci nimic.
Erau intrebari si raspunsuri, atata tot.
#45757 (raspuns la: #45754) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samadhi - de popix la: 26/04/2005 22:16:38
scuze ca intervin,ma faci curios si vreau sa ma dumiresc un pic caci sincer sunt cam in ceata.

tu cum ai reusit sa gasesti ADEVARUL?esti -poate doar pentru mintea mea- abstracta.suspans teribil, eu nu am inteles mare lucru.care sunt metodele aplicate, ce studiezi ca sa gasesti acest ADEVAR deja gasit de tine?ca o modalitate tre' sa existe.spunemi-o si mie. caci daca ramai asa abstracta in explicatii risti sa devii incomprehensibila si lumea pe buna dreptate te poate privi indoielnic.
LUMINEAZA-MA si pe mine, te rog.
#45758 (raspuns la: #45757) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Popix - de fefe la: 26/04/2005 22:23:16
Nu-ti bate capul cu Smaranditza noastra ca Osho i-o luat mintile cu scrierile lui abstracte. Cica ea a gasit adevarul, hehe, i l-o aratat Osho si-acum ni le regurciteaza aici.

Ni la mine ce sfatoasa sint! Ptiu sa nu ma deochi! :)))
#45760 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tovarasi - de popix la: 26/04/2005 22:43:09
eu nu cunosc persoana ce sta in spatele nickului samadhi.si nici nu o judec.mi se pare un pic abstracta.sigur este culta pentru ca notiuni de religie are.poate deformate fata de realitatea pe care noi o cunoastem.

chestia cu lipsa de notitii despre viata lui Isus (de la 12 la 30 ani) de care ea pomenea se pare ca este mai mult decat probabila.poate va zic ceva Manuscrisele de la Marea Moarta.
#45767 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Popixcel - de fefe la: 26/04/2005 22:48:28
Da tu de cind vii pe la Cafenea?
#45769 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tov. Popix - de RSI la: 26/04/2005 22:52:39
Ai zis::chestia cu lipsa de notitii despre viata lui Isus (de la 12 la 30 ani) de care ea pomenea se pare ca este mai mult decat probabila.poate va zic ceva Manuscrisele de la Marea Moarta. "
Cum se leaga Manuscrisele de la marea Moarta cu perioada asta din viata lui Isus?
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45770 (raspuns la: #45767) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fefe - de popix la: 26/04/2005 22:55:21
am inteles unde bati,voiam doar sa pun in evidenta o singura chestie ce mi se pare si mie cat de cat probabila din tot acest amalgam sf.

chiar, stiti ceva de acele manuscrise de la Marea Moarta????
#45772 (raspuns la: #45769) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de popix la: 26/04/2005 22:57:03
te intreb serios daca stii ceva ca sa nu-mi bat gura.
#45773 (raspuns la: #45770) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Popixcel - de fefe la: 26/04/2005 23:03:51
Okay daca stii e bine. Numa nu ma mai face tovarasa ca-mi aduci aminte de Fiul Patriei.
#45775 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu-ti bati gura de pomana - de RSI la: 26/04/2005 23:06:35
Mai am auzit si eu cate ceva de manuscrisele de la Qumran, dar ma intereseaza in ce context vezi tu legatura cu Isus intre 12 si 30 de ani .
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45776 (raspuns la: #45773) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lu' fefe - de popix la: 26/04/2005 23:07:06
am intales, s'traiti!frumushico!
#45777 (raspuns la: #45775) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rsi - de popix la: 26/04/2005 23:10:39
nu am intentia de a ma propovadui ca un atotcunoscator, deci ce voi zice e o simpla sinteza pe care am facut-o citind si auzind de la altii mai dotati ca mine.lipsesc 15 minute.ai rabdare?
#45778 (raspuns la: #45776) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
draga popix - de samadhi la: 26/04/2005 23:13:16
Ca un facut am stiut ca-mi vei scrie...
Am trecut de Horia D acum vii tu... desigur.
Nu vin aici sa vand pepeni la piata, nu fac asta. Chiar daca sunt multi in piata asta ca pepenii...
Deci, ce scriu, scriu de la mine si nu imi sta Osho la spate si imi dicteaza ce sa scriu.El mi-a aratat directia, atata tot.Adevarul l-am gasit cautandu-l.Si nu e o cale usoara, depinde daca te mentii pe ea.
Este egal ca il iei ca mentor spiritual pe Isus, pe Budhha, pe Osho, pe Bodhidharma, pe Lao-Tse, pe Krishnamurti, sau altii... exista un singur Adevar. Am explicat mai jos cum. Ca sa mergi spre interior trebuie sa meditezi la tine insuti, altfel nu merge.
Prin meditatie ajungi sa-ti intelegi entitatea interioara, vei stii ce pas urmeaza... nu trebuie sa-ti spun eu asta, vei intelege de la sine... ai interes destul ca sa iti dai seama.
Nu ma cunoaste decat o singura persoana de pe acest site, se dau doar mari si rotunzi ca stiu ceva insa habar nu au... este grav cand vezi cum li se umfla Ego-ul aproape ca plezneste !
Cat despre studiat, ce am studiat eu a fost tot ce imi pica in mana, sa nu crezi ca nu am intrat in viata mea in biserici si nu m-am rugat, am facut-o dar cand am vazut ca asta nu e calea, m-am lasat de ea, si Buddha desigur ca stii, a folosit o cale gresita la inceput, dar si-a dat seama si a cautat alta... ei uite aceasta perseverenta am avut-o si eu ca el, de a cauta oricat ar fi de cautat... Pytagora a facut la fel... altfel nu merge, toti cauta... altfel nu poti gasi.
Ghideaza-te dupa intuitia ta, asculta vocea ta interioara, ea nu minte niciodata.
Atat pentru azi.
#45780 (raspuns la: #45758) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ok Popix - de RSI la: 26/04/2005 23:14:35
Nici eu nu-s un mare cunoscator, te astept. Intre timp: shpritz-pauza
;-)). Milan conduce cu 1-0 vs.Eindhoven

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45782 (raspuns la: #45778) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fefelel - de Belle la: 26/04/2005 23:18:24
ce facusi scumpi si cum ai ajuns sa te-amesteci cu de-alde smaranditze :) nu vezi ca s-a adunat cu cine s-a asemanat, bine ca macar nu foloseste atatea injuraturi (ce s-a mai dat in petec simion tamplarul cand a cazut ca musca-n plasa) desi efectul e acelasi........

ma mir ca n-a aparut (inca) domnul gura spurcata ("domnul" vorba vine) sa ne mai invete el ce si cum sa gandim sau sa vorbim

oricum, "treaba" cu adevarul din exterior spre interior e complicata rau ;)

hai pe trancaneala ca ti-ai facut de cap destul, o sa zica angelus ca-i trollez sujetul desi nu-i vina mea ;)
#45783 (raspuns la: #45778) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io-s juventist bagami-ash. - de popix la: 26/04/2005 23:57:58
da' ma bucur si pentru milan.mai putin pentru Berlusca!

deci, sa revenim la oile noastre.
fara cronologie ca vad ca deja ai citit cate ceva.

in primul rand doresc sa subliniez ca ce scriu mai jos sunt informatii receptionate prin intermediul mass-mediei, carti si documentare TV.

manuscrisele se afla in ziua de azi in faza de restaurare si completa interpretare in trei locuri diferite ale lumii(Israel, Vatican si USA).e probabil deci ca va trebui sa asteptam poate multi ani pentru a cunoaste adevaratul si definitivul continut.sau poate niciodata nu vom sti nimic...

din ceea ce stim, in aceste manuscrise se vorbeste de alte personaje precedente lui Isus ce predicau aceeasi ideologie si ca si EL,ele fura pesecutate si condamnate la moarte prin crucificare(era o condamnare la moarte f. raspandita in acele vremuri).
intalnirea lui Isus cu Ioan botezatorul lasa loc supozitiei ca aceste doua persoane se cunosteau deja si ca frecventasera aceeasi "universitate", unde Isus atinsese un grad mai inalt de pregatire.deci faptul ca Isus frecventase aceasta"universitate"(la Qunram) ar explica plauzibil "absenta" sau mai bine zis golul informatic in ceea ce priveste viata lui Isus in toti acesti ani, pana la neasteptata reaparitie ca persoana foarte culta.


#45798 (raspuns la: #45782) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sa te completez - de RSI la: 27/04/2005 00:13:19
Inca nu se stie cu precizie cui apartineau aceste manuscrise dar se banuieste ca ele au fost scrise de Esenieni, o mica fractiune evreiasca foarte fanatica, ce obisnuia sa se izoleze in pustiu, cred ca ei foloseau si ritualul botezului (adica imersiunii in apa penru spalarea pacatelor). Se zice ca Ioan Botezatorul ar fi fost din secta lor. Nu cred ca au fost crucificati pentru ca asta era o pedeapsa romana care nu se folosea de catre evrei. dar este clar ca au fost alungati din Ierusalim de farisei si/sau saduchei (adica in original prushim si tzdukkim) care erau partidele sau fractiunile dominante. Atunci s-au stabilit in mici comunitati traind in pesteri in jurul Marii Moarte.

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#45804 (raspuns la: #45798) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
crucificarea - de popix la: 27/04/2005 00:20:38
intr-adevar era pedeapsa romana; am omis sa zic ca de romani era vb si nu de evrei.adica calaii erau romani.
#45807 (raspuns la: #45804) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Popix - de fefe la: 27/04/2005 00:24:30
In Manuscrise nu scrie nimic despre Isus. Comunitatea de la Qumran se pare ca a fost o secta provenita din Iudei, nu erau Crestini, dar practicau lucruri similare cu cele mai tirziu adoptate de Crestini. Nici eu nu stiu prea multe despre Manuscrise dar sa stii ca sint destule carti scrise de cei care studiaza istorie, archeologie si religie in paralel si in comun bazate pe aceste Manuscrise.

Cit priveste relatia intre Isus si Ioan Botezatorul ei au fost verisori. Maria mama lui Isus si Elisabeta au ramas insarcinate cam in aceeasi perioda. De fapt in Biblie scrie clar ca Maria s-a dus la Elisabeta si a stat cu ea citava vreme. Cind Elisabeta a vazut-o pe Maria, pruncul din ea a saltat in sus de bucurie iar ea a izbucnit in laude si cintec care este documentat in Biblie. Deci Elisabeta era matusa Mariei. Cind Isus s-a dus la Ioan Botezatorul sa fie botezat in apa Iordanului, Ioan a zis ca ar trebuii ca Isus sa-l boteze pe el nu el pe Isus, lucru care dovedeste faptul ca Ioan il cunostea pe Isus si menirea Lui. Dar ma indoiesc ca au fost colegi de banca la universitate.
#45810 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
care biblie? - de popix la: 27/04/2005 00:30:06
fefe, respect parerea ta.
eu nu sunt cunoascator in ale manuscriselor.am facut si eu dupa capul meu o sinteza din documentatie cat de cat stiintifica.
tu iei ca adevar absolut biblia.care dintre ele???
#45813 (raspuns la: #45810) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samadhi - de zaraza la: 27/04/2005 00:33:19
Si cautarea lui Moise e reala, de aceea a ajuns in India, si a murit acolo.
Iar rastignirea incepuse vineri dar trebuia sa aiba loc dupa sabat, ceea ce nu s-a mai intamplat pentru ca Isus a fost dus in India, si nu era mort in nici un caz. Un om nu moare asa usor. Cu invierea este o inventare, nu e real.
Nu e vorba ca nu iau Biblia de buna, e chestie de adevar si minciuna.


samadhi, de unde stii? da-mi argumente, bibliografie. chestia cu "uita-te in interior si o sa vezi adevarul" e vaga si generala, si nu se aplica in probleme de istorie.

curioasa,

zaraza
#45816 (raspuns la: #45713) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Biblie - de fefe la: 27/04/2005 00:33:20
Pai care Biblie vorbeste de Isus si Ioan Botezatorul? Io am numai o
singura Biblie pe care scrie in engleza "Bible" NLT Translation.
#45817 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"bible" - de popix la: 27/04/2005 00:42:12
nu-mi rezulta ca biblia in engleza este cea autentica.
de la eumenici si pana la engleza...cale lunga, zau.
in propriul interes, mai mult sau mai putin voit, aceasta minunata carte a suferit multe transformari, de asta trebuie tinut cont.
#45818 (raspuns la: #45817) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bible - de fefe la: 27/04/2005 00:52:59
Pai asta nu putem sa discutam ca oricum originalul nu exista, ceea ce conteaza este puterea cuvintului scris in Biblie si esenta lui. Este adevarat ca multe se pierd in traduceri dar asta nu diminueaza cu nimic credinta. Oricum eu ma limitez aici ca nu sint experta in chestii din astea si chiar daca as fii, timpul si spatiul ne este limitat sa dezbatem o problema care sute si mii de oameni ce si-au dedicat viata pentru a studia Biblia nu au reusit sa-i puna capat. Vezi, chiar aici este secretul Bibliei, cu cit o studiezi mai mult cu atit iti dai seama ca ai atins numai un fir de nisip dintr-un univers atit de mare si-ti trebuie o viata intreaga sa o poti intelege in intregime. Pacat ca multi din toti cei care ar avea access la ea nu o citesc.
#45822 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samandhi - de Horia D la: 27/04/2005 02:23:37
nu te plange, nu ai scapat de mine:))))
Buddha desigur ca stii, a folosit o cale gresita la inceput, dar si-a dat seama si a cautat alta... ei uite aceasta perseverenta am avut-o si eu ca el, de a cauta oricat ar fi de cautat... Pytagora a facut la fel...

Buddha a gresit la inceput, pentru a mancat foarte mult, si a ajuns cu un stomac de invidiat.. Cat despre Pytagora? ce are sula cu prefectura? de unde pana unde Pytagora e in aceiasi categorie cu Isus, Moise, Mohammed, Buddha? De cand a patrat egal b patrat plus c patrat e o religie? sau nu inteleg eu mesajul tau.
Concluzie: spune-mi si mie ce droguri faci, pentru ca trebuie sa fie tare bune:))
#45839 (raspuns la: #45780) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de samadhi la: 27/04/2005 10:09:10
Daca vrei argumente nu ai decat sa mergi la un birou de calatori ca sa iti cumperi un bilet spre India am spus mai jos exact si locul deci il poti cauta pe harta ca exista, si vezi cu ochii tai ceea ce spun.
Altfel, nu merge.Disectati prea mult cuvintele. Este exact ca si cum un orb intreaba: cum arata lumina? Cum poti intreba ce este lumina, cand tu esti orb ? O asemenea intrebare nu se poate raspunde. Lumina o poti vizualiza, de aceea ai nevoie de ochi. Dar cum arata lumina ? Inseamna :
Spune ceva in limba orbilor !!!
Dar vezi ca si Jung a facut la fel, de cate ori a vrut sa mearga la Roma sa viziteze biblioteca Vaticana, a renuntat.De cate ori a incercat mereu esua de teama, si spunea : "Nu, nu pot sa merg acolo!" De unde teama sa mergi la Roma??? De ce avea un psihiatru teama sa mearga spre religie? Deoarece Roma este nu numai un simbol, sta pentru religie. Ce s-ar fi intamplat cu el daca ar fi trebuit sa mearga la Moksha ???
La fel cu Freud, de cate ori auzea ca se vorbeste de moarte, incepea sa tremure.De cateva ori, si-a pierdut constiinta, si asta pentru ca cineva incepuse sa vorbeasca despre mumiile din Egipt.
Voi aveti teama sa priviti in interiorul vostru.Asta e.Nimic mai mult.
Vrei argumente clare, cauta. Pe drumul tau poti sa-ti faci ce directie doresti... depinde de tine. Nu pot sa insir aici tot ce stiu.Nimeni nu ar face asta. Iti dau directii, tu daca vrei cauti... dar numai daca vrei.
Mai mult nu pot sa-ti spun.
#45863 (raspuns la: #45816) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de samadhi la: 27/04/2005 10:24:18
Nu ma plang! Nu am de ce, stiu ca ai depozitat in tine destule intrebari pentru mine asa ca ma astept la orice...
Buddha nu a gresit, s-a luat dupa altii atata tot.Atunci cand a facut asta nu a considerat ca e o gresala, apoi a constientizat ca nu e calea ce o cauta. Nu-mi spune ca tu crezi ca Buddha era gras !? Imi vine sa rad.Cum poti sa crezi ca un om care mediteaza si nu se hraneste cu carne poate fi gras...?! Teoria e absurda.
Ce are Pytagora ? Pytagora era un iluminat daca nu stiai. Nu a calatorit el degeaba prin lume toata viata... cauta Adevarul. In Tibet a batut la multe temple ca sa fie luat ca ucenic. De ce crezi ca toate scrierile lui au fost arse??? Pentru ca tot ce stia era interzis. Crezi ca el si-a pus doar amprenta in matematica ? De acolo il cunosti tu... dar el nu s-a restrans doar in ecuatii...
Concluzie : mai citeste, ti-ar prinde bine !
Nu cunosc decat un drog, si acesta l-am gustat mereu : IUBIREA.
Daca tu stii unul mai tare ca el, atunci spune-mi si mie. Pana atunci il gasesc pe acesta cel mai sanatos pentru trup si suflet.
#45869 (raspuns la: #45839) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samadhi - de zaraza la: 27/04/2005 10:50:44
Daca vrei argumente nu ai decat sa mergi la un birou de calatori ca sa iti cumperi un bilet spre India am spus mai jos exact si locul deci il poti cauta pe harta ca exista, si vezi cu ochii tai ceea ce spun.

well, cam mari pretentiile nu crezi? dupa duda cu mahomedanul si faza cu budha care nu era gras (!!!!! , ciudat, oare de toate statuetele il reprezinta cu o burta imensa?), tare ma indoiesc ca stii despre ce vorbesti, generally speaking. bati campii draga mea, la modul voios.

zaraza
#45873 (raspuns la: #45863) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru cei rationali - de samadhi la: 27/04/2005 10:55:01
Daca se tot vorbeste de "Manuscrisele de la Marea Moarta", pe acest site se dezbate tema mai pe larg : http://www.esoterism.ro/manuscrise-marea-moarta.php Pagina nu imi apartine mie asa ca nu incepeti sa speculati... !!!
#45874 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de samadhi la: 27/04/2005 11:01:54
Daca tu te iei dupa statuete atunci nu ai decat... Eu ma indoiesc ca tu stii cum arata Budhha acum 2500 de ani !
Stii ce inseamna sa fii vegetarian ??? Si daca vrei, nu puni nimic pe tine.
Sa nu-mi spui ca Buddha se hranea cu carne !... :)
Nu tot ce vezi e si real. Te insala ochii !
#45876 (raspuns la: #45873) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ma bag si eu un pic in cesca - de tyler durden la: 27/04/2005 11:08:05
ma bag si eu un pic in cesca voastra de cafea, ca rautacioasa de mine nu imi da pace.
Cum sint noua pe aici dureaza mai mult pina apare si comentariul meu, dar nu conteaza, nu ma mai pot abtine.
Cineva pomenise mai inainte de Star Trek, cred ca doamna anisia? nu mai stiu, insa mi-a venit o idee: eu cred ca samadhi a fost asimilata de Borg( cine a vazut Star Trek stie de cine e vorba) cum afirma ca a renuntat la EGO!!! Acum traieste in colectivul lor:))! Sau s-a uitat prea mult la Matrix? Hm si poate are prea mult Dan Brown prin biblioteca?
OK, gata cu rautatile, am si eu o intrebare intrebatoare pentru samadhi:
Daca domnul Horia D incepe sa caute in sine adevarul asa cum i-ai spus tu si cauta el si cauta, si intr-o zi gaseste un adevar si vine fuga-fuga si iti povesteste ce adevar a gasit, iar tu constati ca nu e acelasi cu adevarul pe care l-ai gasit tu, ii spui sa o ia pe alta cale ca a gresit in cautarea lui precum Buddha? Cum sa ajungem fiecare dintre noi la acelasi adevar daca il cautam in noi, cind suntem asa de diferiti? Fiecare om e unic. Din ce secta faci parte sau organizatie sau ce stiu eu ce? spune-le sa iti dea bani ca le faci reclama pe cafenea!!
Si nu ii mai lasa sa iti spele creierul!
Am fost cam rea, dar nu ma mai puteam abtine!Ceea ce povesteste ea, samadhi, suna pentru mine ca acei oameni care fac cu orice pret reclama la secta din care fac parte, nu e ceva rau, dar sa mearga in centrul München-ului si sa imparta hartii, biletele, etc. Aici subiectul e un pic altul!!
Va pup!! Sunteti simpatici:))
#45878 (raspuns la: #45873) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...