Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

"Omoriti-i pe studenti!"


de Daniel Racovitan la: 22/04/2005 10:42:00
modificat la: 22/04/2005 10:52:03
voteaza:
Va amintiti vremurile cand taraturile pitecantrope invadasera Bucurestiul?

"Basculantele claxoneaza isteric, tragind brazda adinca in Piata Universitatii. De pe cocoasa lor, personaje abrutizate rotesc amenintator lanturi, bite si topoare. Priviri agere, de vulturi flaminzi, se intersecteaza complice cu altele incetosate de alcool. Uruitul basculantelor nu poate acoperi strigatele precupetelor de pe trotuar: “Moarte intelectualilor!”, “Asa, mama, faceti ordine!”, “Omoriti-i pe studenti!”, “Va iu-bim! Va iu-bim!”...
In semn de recunostinta, spre brutele in salopete cenusii zboara piini, parizer, brinza, stavrizi, salam. O femeie intre doua virste, bine smacuita, varsa siroaie de lacrimi, intr-un potop de vaicareli: “Vai de mine, n-am avut timp sa trec pe la Alimentara... Aveti cumva un salam in plus?”. Ar pleca sa cumpere de la Coltea, dar i-e teama ca se va intoarce prea tirziu. Cineva se indura sa-i vinda un calup de salam. Nu conteaza cit face, cucoana ii da un teanc de Balcesti, citeva sute de lei. Instantaneu, salamul zboara spre o basculanta care tocmai se indeparta huruind. Femeia e, in sfirsit, fericita: si-a facut “datoria”(...). "
(Evenimentul zilei)

Articolul complet: -- http://www.expres.ro/editorial/?news_id=184636 ()
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


Amintiri , amintiri... - de ampop la: 22/04/2005 11:25:56
La mineriada iliesciana din 13-15 iunie 1990 lucram intr-un institut al coanei Leana, academician doctor inginer si nimic altceva (ADINA)...unde mai mult de 75% din angajati colaborasera si colaborau pe atunci cu securitatea. Era de fapt pentru unii un "dolce far niente" patronat de atotputernicul stat comunist, loc unde doar un jacuzzi mai lipsea pentru odraslele tovarasilor. Minoritate tragea la contracte si inghitea noxele. Pe atunci intreaga suflare a acelui institut sau colectiv urmarea la televizor macelul din Bucuresti. Imi aduc aminte ochii injectati de placere, gurile huplave din care curgeau balele tovarasilor cand vedeau bataia minerilor. Cica si ei erau " 'telectuali" , "cercetatori"...O doamna, Dumnezeu s-o ierte, aplauda ca dementa scenele oripilante cand brutele securisto-mineresti croiau cu batele un biet bucurestean barbos sau cu ochelari. Asa le trebuie! racnea parca in orgasm...sange! sange! parca eram in coloseumul roman cand plebea cerea uciderea gladiatorilor.
Gunoiul aparatcik le multumea in 15. Isi aparase statu quo-ul de calau. "Clasa muncitoare" in frunte cu securitatea realizase inabusirea revoltei. Ilici putea sa doarma linistit o vreme.
Institutul respectiv mai supravietuia o vreme. Azi este dezmembrat aproape integral. Tovarasii s-au dus. Unii, mai abili si-au facut afacerile personale...si au un relativ succes. Altii au fost aruncati la gunoi de fostii parteneri securisti si acum plang in pauperitate si nostalgie. Iliescu...unde esti? Tovarase Iliescu? Bate, furtune de presiune, indivizi tunsi stas in "uniforme" minersti si procurori bestiali care anchetau "legionarii" si "drogatii" din Piata Universitatii...Oribile amintiri.
Mario
#44927 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu-mi vine sa cred ca am auzi - de Alin IVAN la: 22/04/2005 11:56:45
Nu-mi vine sa cred ca am auzit slogane gen "Moarte intelectualilor" sau "Noi muncim, nu gândim".
#44935 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mizerabilii de ortaci! - de popix la: 22/04/2005 17:17:45
din punct de vedere al muncii pe care o desfasoara nimic de reprosat!merita tot respectul.

insa ce au facut la Bucuresti in acei ani a fost O MARE RUSINE!principalii vinovati au fost cei ce i-au adus, Ilici plus shleahta lui.ovinele sarace cu duhul si-au urmat instinctele salbatice si conducatorul iubit si zambaretz.

am vazut dezastrul cu ochii mei, imediat dupa infaptuire.peste tot cioburi si gunoaie.bucurestiul era intors cu curu-n sus.chestia mai grava este ca adevaratii vinovati nu vor fi niciodata trasi la raspundere pe cai legale.va avea grija TRIBUNALUL VIETII!

#44987 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Oh, da! - de Honey in the Sunshine la: 22/04/2005 18:47:54
AlinIvan.. iti impartasesc perfect stupoarea.Chestiile astea fac Romania unica.
If Jesus paid for our misstakes, let's make his money worth!
#45008 (raspuns la: #44935) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
un detaliu revelator pentru n - de Daniel Racovitan la: 23/04/2005 00:24:42
un detaliu revelator pentru nivelul la care se aflau pitecantropii: de ce au devastat Muzeul Taranului Roman, ce naiba au avut cu el? Au crezut ca e sediul Partidului National-Taranesc...

___________________________________________________________________
Fereste-ma Doamne de mainstream.
#45055 (raspuns la: #44927) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mineriade - de stancosty1 la: 23/04/2005 12:13:17
Despre mineriade, eu personal mi-am spus părearea la vremea respectivă şi nu mai am nimic de comentat.
Despre articolul din Evenimentul zilei, pot să spun că este sublim, dar, din păcate, este scris cu 15 ani prea târziu. De ce nu a scris domnul Cartianu aces articol în iunie 90? Şi mulţi alţii care atunci au tăcut mâlc ...
Acum, după război, mulţi viteji se-arată, dar nimeni nu mai poate învia morţii de-atunci şi nimeni nu mai poate repara răul făcut ...
#45099 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel Racovitan - de Tudor-Cristian la: 23/04/2005 12:56:29
Ceea ce este mai grav e ca nici pana acum NIMENI nu a fost tras la raspundere pentru ce s-a intamplat acolo.
Nu vorbesc despre micimani, ci despre adevaratii responsabili.
#45109 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"De ce nu a scris domnul Cart - de Daniel Racovitan la: 23/04/2005 15:53:43
"De ce nu a scris domnul Cartianu aces articol în iunie 90? Şi mulţi alţii care atunci au tăcut mâlc ..."

Imi amintesc ca s-au scris si atunci. In orice caz, datoria presei este sa reaminteasca ce s-a intamlpat atunci. Au trecut 15 ani, iar multi dintre cei care au acum drept de vot aveau pe-atunci numai trei-patru ani. Ca sa citez un intelept, "cine isi uita istoria, ala merita s-o repete".
Avem asadar o datorie de memorie.

___________________________________________________________________
Fereste-ma Doamne de mainstream.
#45119 (raspuns la: #45099) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dinu LAzar are o fotografie a - de gabriel.serbescu la: 25/04/2005 21:17:57
Dinu LAzar are o fotografie absolut deliranta cu un pensionar bucurestean sarutand infrigurat si frenetic mana unui miner ce avea figura apoteotica a oricarui salvator de neamuri. Incredibil instant!

Imi amintesc din Cartea Alba a guvernarii Roman (nu vreau sa intru in nici o polemica politica) ca momentului i-au urmat o gramada de rezilieri contractuale si abandonurile unor multe proiecte de infrastructura. A fost practic momentul in care Romania si-a scos lumpenul la iveala, a fost prima eruptie...


#45554 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...