-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ticăitul tăcerii rupte în două


de iachy la: 26/04/2005 12:35:00
modificat la: 30/04/2005 20:04:29
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Ticăitul tăcerii rupte în două
„ Rup tăcerea mea în două. Jumătate ţi-o dăruiesc ţie, cealaltă jumătate rămîne la mine. De vei vrea să-mi vorbeşti, rupe la rîndul tău, a ta jumătate de tăcere. Aşa, voi şti că mă cauţi şi că mă vrei...
Atunci voi înceta şi eu să tac.
Îmi ajunge doar o şoaptă...şi te voi asculta pînă la capăt.”
După ce citi acest mail, respiră uşurat! Nu ştiuse la ce să se aştepte după despărţirea lor de acum două zile. Plecaseră amîndoi supărati, răniţi mai mult în orgoliu, s-ar putea spune. Se certaseră din nimic, o ceartă copilărească, dar căreia îi acordaseră o prea mare importanţă.
Se grăbi deci să-i răspundă, părîndu-i rău că nu făcuse el primul pas spre împăcare.
„Aşteptarea îmi amplifică dorul de tine şi mă face să conştientizez cît de mult îmi lipseşti! Eram însă prea mîndru ca să recunosc acest lucru. Te sun cît de curînd am să pot.
Dacă mă mai vrei, al tău , Alex.”
După o jumătate de oră , cînd spera să-i audă vocea la telefon, norocul îl cam părăsi. Nu-i răspunse...
Inspiră adînc în faţa casei ei înainte de a apăsa pe butonul soneriei.
După o aşteptare destul de lungă, o bătrînică apăru în cadrul uşii, întrebîndu-l mirată pe cine caută. Încurcat, privi cînd spre bătrînă, cînd spre uşă citind încă o dată numărul...7 ...aşa cum ea îi spusese în seara cînd o condusese pînă în faţa casei. Bătrîna îl privi în continuare încercînd parcă să-şi amintească dacă îl cunoaşte...Dar cum memoria tot mai slabă în ultima vreme nu o ajută nici de astă dată, se hotărî să întrebe:
-Pe cine căutaţi?
-Bună ziua. Locuieşte pe această stradă, o tînără pe nume Cătălina?
Bătrîna zîmbi uşor şi începu să fredoneze mai mult ca pentru ea.....”La mulţi ani cu sănătate.....” după care, cu un gest larg, îl pofti în casă.
Alex o privea nedumerit, cum dintr-o dată femeia aceasta care spunea că nu îl cunoaşte , se purta cu el ca şi cu o cunoştinţă mai veche...Se gîndi că fiind bătrînă, poate îşi pierduse minţile. Dar nu i se păru deloc că ar reprezenta un pericol, aşa ca se hotărî să intre, mai mult din curiozitate. „De unde ştia bătrîna că azi este ziua lui de naştere?”
Nu îi spusese nici Cătălinei. Poate că bărîna aştepta pe altcineva care îşi serba ziua de naştere în aceeaşi zi şi poate că bătrîneţea îi mai ştirbise din memorie si chiar din vedere.
Poate vreun nepot de-al ei urma să apară cît de curînd şi se gîndi că ar fi mai bine să plece înainte ca bătrîna să înceapă să-i cînte şi acestuia la mulţi ani.
Nu putu totuşi să nu observe salonul frumos decorat în care se afla. Elemente decorative contemporane, straniu de bine combinate cu cîteva obiecte arhaice dar evident îngrijite, îi atraseră în mod deosebit atenţia. Nu oricine ar risca alegînd o astfel de combinaţie, care dacă nu este bine gîndită poate da impresia de nepricepere sau de prost gust.
Într-o vază, un buchet mare de narcise, împrăştiau în casă o dulce mireasmă....
Deodată în spatele lui se deschise o uşă şio mulţime de voci, îi cîntară „la mulţi ani!.....
Din nou...
Dar şi mai uimit fu atunci cînd văzu că aceia care îi cîntă, sînt în mare parte buni prieteni de-ai lui.
Aaa......da ...acum ştia. Trebuie să fie un vis . Altfel, cum s-ar explica faptul că el se afla în casa unei bătrîne pe care nu o cunoaşte, ba mai mult, prietenii lui se află şi ei acolo, cîntîndu-i „la multi ani?”
Pe uşă, intră Cătălina...
O zări printre invitaţi pe bunica ei şi nerăbdătoare , o întrebă:
-Bunico, a venit?
-Dacă la tînarul acesta te referi, atunci da, a venit!.E săracul speriat că nu ştie unde a nimerit.
-Bună , Alex. Iartă-mă pentru încurcătură. Vroiam să-ţi ofer o petrecere surpriză la care tu urma să ajungi ultimul, dar din cîte văd, eu sînt cea care a ajuns ultima.
Acum nici nu mai ştiu dacă să-ţi spun „la mulţi ani” sau să îmi cer scuze pentru
întîrziere.
-Nu e nevoie să-ţi ceri scuze. Am totuşi o întrebare pentru tine. De unde ai ştiut de ziua mea de naştere? Eu unul ştiu că nu ţi-am spus.
-Aaa, vrei să şti...atunci află că m-am uitat peste datele tale personale, atunci cînd m-ai rugat să-ţi fac o copie xerox după cartea ta de identitate. Mulţumit? Şi acum, hai salută-ţi prietenii. Au venit aici pentru tine, Aşa că nu-i dezamăgi, făcînd mutra asta . Acum stiu şi am să reţin că nu-ţi plac surprizele.
-Nu e vorba despre asta dar...
Muzica începu să cînte şi renunţă să-şi mai continue ideea.
Bătrîna care acum îi devenise simpatică, poate şi pentru că era bunica acelei pe care el o iubea, făcu cîţiva paşi , în ritm de vals. Ceilalţi o urmară rînd pe rînd.
Trecu pe la toţi prietenii prezenţi în această seară aici şi le mulţumi pentru surpriza placută pe care i-o pregătiseră. Le mărturisi că nu-şi mai serbase niciodată ziua de naştere şi că la aşa ceva chiar nu se aşteptase. Apoi brusc se făcu linişte, în timp ce Cătălina se apropie de el şi sărutîndu-l dulce pe obraz, îi şopti mai apoi că ea nu mai poate aştepta şi că doreşte să-i ofere cadoul ei ceva mai devreme. Şi fără a mai sta pe gînduri, îi dărui un pachet ce era legat cu o fundă roşie.
-Desfă-l, îi mai spuse.
Vrînd să-i îndeplinească dorinţa, desfăcu pe loc cadoul. Înăuntru găsi un bileţel pe care scria „te aştept”, lucru pe care nu-l întelese atunci, şi un ceas deşteptător al cărui ticăit nu-l auzea ,dar care brusc, începu să sune. Tresări speriat . Se uită la ceas: Cinci fără un sfert.
Peste un sfert de oră trebuia să ajungă la Cătălina. Nici măcar nu-i cunoştea adresa...Noroc că îşi notase pe o bucată de hîrtie...Aleea Narciselor nr 7. Nu-şi explica de ce, dar i se părea cunoscută această adresă.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

subiecte similare:
FEMFI
"Nastase Scatiu"
Insule
Poveste

comentarii (1):


am tresarit :) - de Cristall la: 09/05/2005 21:11:33
citeam asa prinsa de poveste
curioasa sa vad unde duce
initial crezusem ca va merge pe linia "la tiganci"
apoi a virat rapid spre realitate
si la urma mi-a jucat festa
cand am ajuns la taraitul ceasului, am tresarit si eu o data cu alex
:))
intuisem bine totusi,
era in vis
#47759 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...