-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

cat castiga un om de doi lei?


de anca g la: 29/04/2005 09:52:00
modificat la: 29/04/2005 11:15:55
voteaza:
ma surprind cateodata pe strada, in urma unui eveniment cu implicatii mitocanesti... si ma doare rau... DE CE? de ce se poarta unii uitand ca si cel de langa este tot om? de ce simt nevoia sa dovedeasca in fata publicului (reunit ad-hoc si fara voie) toata mandria lor de a fi nesimtiti?

cat castiga un om de doi lei?

cu cat este el / ea mai bine vazut(a) in societate dupa o replica sau dupa un gest plin de magarie?
eu cred in ideea conform careia "roata se invarteste" ... si ma simt un pic responsabila pentru cei de langa mine..(pe cai care sufera as vrea sa ii pot sprijini cumva) pe cei care sunt magari as vrea sa ii influentez...sa ii conving sa nu mai fie ...hm...lipsiti de bun simt si buna crestere si bunatate ...pentru ca toate astea ii vor rani tot pe ei, la un moment dat... (asta pe langa "bonus"ul de a fi facut rau chiar la momentul actual)

mai devreme sau mai tarziu rotita pe care o invarti azi te va afecta ... sper! da... pana la urma ajungi sa zici: va primi ce merita intr-o zi..si aici ajungi la un moment in care te simti un pic rau

putem sa influentam marele mecanism? incepand de la gesturile mici ale celor din jur... (mai) putem oare sa facem bine?

numai bine

Anca
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


ca! - de maan la: 30/04/2005 10:33:38
in viata mea nu m-am simit aiurea (vinovata??) din pricina porcovanilor din juru-mi!
...putem sa face bine!
ii important, cred, sa n-astepti recompense, statui si nici macar 'multumesc', caci vei trai intr-o perpetua dezamagire.
#46456 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Oare se invarte ? - de paulgreb la: 30/04/2005 12:43:46
Eu nu prea am vazut roata asta invartindu-se. Oamenii de genul asta exceleaza in fiecare zi in practicarea unor "gesturi" lipsite de bun simt. Iar cand e vorba sa le faca si lor cineva la fel ... ei bine , nu prea se sinchisesc.
In plus chiar , in ziua de azi poti face gesturi magaresti si sa fii admirat de foarta multa lume (vezi Jiji Becali care a ajuns un fel de omul televiziune in Romania).
Cu asemenea modele , nu-i de mirare ca avem tot mai multi practicanti.
#46468 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vinovata? - de anca g la: 04/05/2005 12:03:02
nu, nu vinovata...
dar as vrea sa pot face ceva impotriva magarilor......
#46899 (raspuns la: #46456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da, se invarte - de anca g la: 04/05/2005 12:09:41
cred cu tarie in asta...
si mai este ceva: la remarca ta privind modalitatea de a-l "atinge" pe unul din categoria magari / marlani / nesimtiti..... eu cred ca si ei sunt loviti foarte usor.... nu cu aceleasi arme (daca le pot zice asa)..

vorba aia din popor cu: fiecare isi gaseste nashul.... nu a aparut degeaba....

nu pot sa trec peste marlaniile celor din jur.. nu imi plac... si vreau sa imi dezvolt un pic acel simt special ... (hahaha sau poate forta fizica) astfel incat sa stiu a-i indruma pe o cale mai buna....

Anca
#46901 (raspuns la: #46468) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tu sau ei ? - de paulgreb la: 06/05/2005 13:21:44
Pana la urma ce e mai important ? Sa reusesti tu sa treci peste "actele de marlanie" (si cum) sau sa-i indrumi spre calea cea dreapta - sau civilizata - pe cei care le comit. Pt prima varianta trebuie sa luptam. Pt a doua insa ... nu stiu daca merita si nici nu cred ca ar da rezultate.
#47277 (raspuns la: #46901) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paul... - de anca g la: 09/05/2005 13:25:59
si in aeronavele comerciale se spune, la instructiunile privind siguranta in timpul zborului: "daca va fi nevoie sa folosim mastile cu oxigen, pasagerii care calatoresc impreuna cu copii trebuie sa isi fixeze in primul rand masca lor, apoi sa ii ajute pe copii" ..
hm... un pic, asa, le cam dai dreptate: DA in primul rand trebuie sa avem grija de noi astfel incat sa ne mentinem capabili a-i ajuta si pe altii

este important sa trecem peste mizerii ... este foarte important ... dar nu crezi ca actul de a-i "civiliza" (a se citi si interpreta cu multa flexibilitate, de ex: civiliza = pedepsi = dezvata...etc) pe unii ... ar face (tot) foarte mult bine?
si cum ramane cu multumirea sufleteasca ... e.. tot a orgoliu seamana problema asta.... stiu... dar: nu te simti bine cand stii ca ai facut ceva BINE (iar subiectivism... oricum... o parere subiectiva, insusita de mai multi poate dobandi un grad ridicat - chiar daca temporar - de obiectivism, nu crezi?)

DA, STIU... poate nu merita ACEIA atentia noastra... insa viitoarele lor posibile victime cred ca o merita

numai bine

Anca
#47672 (raspuns la: #47277) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hmmm... - de Ivy la: 09/05/2005 17:33:01
acum fara suparare pentru cei de sunt in Romania (si am si eu aproape 50% din familie acolo..), dar eu una de aia am ales sa plec...pentru ca nu mai suportam sa vad marlaniile "oamenilor de 2 lei"....

Nu spun eu ca astfel de oameni sunt numai in Ro...nuuuuuuuuuuuuuu, sunt peste tot, dar parca aici unde sunt acum numarul e mult, mult mai mic..

Da, am ales sa fug...(asta in cazul in care unii vor gasi de cuviinta sa-mi spuna ca am fugit)...epuizasem toate modalitatile prin care incercasem sa trec peste mojiciile si purtarile oamenilor de genul asta....
#47713 (raspuns la: #47277) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ivy, Paul.... - de anca g la: 10/05/2005 09:23:58
impresia de mai multa marlanie in Romania o am si eu.... este vorba despre mizeriile mici de pe strada... despre injuraturi, insulte si gesturi obscene.... despre modul in care sunt tratati batranii... despre frazele consacrate cand se striga / sopteste ceva unei femei....

este important sa trecem peste fazele astea.... dar mi se pare tot foarte important sa incercam (daca putem) sa ii "disciplinam" pe bolovani (hm... cand educatia cu vorba buna nu tine.....iezista si alte mijloace!!!?)

daca este prea tarziu sau nu...nu stiu... incerc sa sper ca nu...
si ma gandesc la faptul ca, de fiecare data cand un nesimtit este tratat ca atare si poate isi schimba cumva optica, se face un bine viitoarelor sale posibile victime....

si e trist ca aceasta realitate inca persista ... in memoria celor care au ales sa plece din tara... inseamna ca avem o problema....
#47850 (raspuns la: #47713) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
!!!!! - de doctors la: 30/12/2005 12:31:00
Un om "de doi lei" nu poate castiga decat dispretul celor din jur.
#97804 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...