Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

bucurestean


de Daniel Racovitan la: 22/08/2003 09:28:00
modificat la: 22/08/2003 09:34:34
taguri:
voteaza:
... "care apartine [Bucuresti|Bucurestiului]"

Bucuresteanul e locuitorul Bucurestiului, asta e clar.
Intr-o vreme a fi bucurestean devenise aproape o imposibilitate, subiectului fiindu-i dedicat chiar si o comedie: "Buletin de Bucuresti"

Bucuresteanul e perceput de multe ori de catre provincial ca fiind ingamfat. De fapt perceptia vine fie din cauza complexelor provinciale, fi din cauza comportamentului bucuresteanului propriu oraselor foarte mari, si anume o oarecare doza de durere in spate de ce zice lumea si o oarecare dezinvoltura.

Pe de alta parte, Bucurestiul adunand fel de fel de lume, nivelul de [bun-simt] al bucuresteanului a ajuns la cote minime iar mitocania la cote maxime.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


bucurestenii - de (anonim) la: 01/09/2003 08:36:56
Lasand la o parte complexele celor din provincie as vrea sa atrag atentia celor care nu au observat deja, ca bucurestenii sunt printre putinii soferi care dau prioritate pietonilor in localitati.
Sunt de acord ca Bucurestiul a ajuns locul de colectare a tuturor neintegratilor din provincie si care nu pot fi numiti in nici un caz bucuresteni. Adevaratii bucuresteni sunt cei nascuti in bucuresti macar la a doua generatie. Eu sunt numai la prima generatie si vad diferenta de perceptie si filozofie dintre mine si bucurestenii la a doua sau a treia generatie. In concluzie (desi nu prea rezulta) sa nu judecam omul dupa orasul de origine ci dupa cum se poarta.
#100 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Complexele celor din "provinc - de gabi la: 11/10/2003 09:24:19
Complexele celor din "provincie" sunt de fapt in mare parte de vina pentru cristalizarea falsului sentiment de superioritate in psihologia si comportamentul unora dintre locuitorii de Metropola.
Si e valabil peste tot in lume.
Desigur, susceptibili de-a dezvolta acest tip de personalitate sunt in general metropolitanii mai proaspeti, mai ales la a doua generatie, si in general cei cu un nivel scazut de "self-esteem".

#1056 (raspuns la: #100) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunt bucurestean - de Adrian Marchidann la: 25/11/2004 08:37:39
In provincie, oamenii ii acuza pe bucuresteni de suferinta lor. Ei uita ca bucurestenii sunt doar 10% din votanti si ca politica guvernantilor reflecta optiunea provincialilor nu pe cea a bucurestenilor.

Carierele vechi ale Bucurestiului releva ceva despre bucuresteanul nascut iar nu facut: relaxare, bun gust, o oarecare bunastare.

Noile cartiere de muncitori veniti din provincie pentru constructiile scorniceanului arata cam cum arata curtea acestora inainte de a veni aici: caini vagabonzi, deseuri aruncate pe fereastra blocului, buruieni, balti cu tantari si noroaie scurmate de rotile Daciilor ruginite.

Altfel, bucurestenii sunt ca orice locuitor al unui oras mare in care se munceste peste masura si unde agresivitatea este o conditie a supravietuirii.
#29778 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...