-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ganduri


de Irina Grigorescu la: 07/05/2005 21:12:00
modificat la: 12/05/2005 14:40:17
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Oamenii nu sunt constante; sunt variabile, ca si timpul. Ei se schimba si se muleaza in functie de circumstante, in functie de mediu. Fiecare persoana este diferita, ficare gandeste sau spera, iubeste sau daruie… nu suntem la fel. Dumnezeu a creat o schita, o macheta, iar Sfantul Duh a imbracat-o, i-a dat suflet si i-a oferit personalitate. Astfel, aceste fiinte superioare altora stiu sa comunice, sa munceasca… dar m-am departat de subiect… care ar fi si ala…
Ne-am intrebat tot timpul de ce traim, incotro ne indrepatm. Noi credem ca in viata trebuie sa izbutesti singur. Oare cine ne-a dat aceasta idee? Ne-am gandit oare ca noi suntem poate ca un musuroi. Ciclul vietii: te nasti, cresti, te dezvolti, devii adult, mori…si se nasc altii. Cand iti exprimi viata in cinci verbe parca degeaba ai trai-o. Dar nu facem doar atat. Avem sentimente, avem amintiri, avem scopuri. Ce usor ar fi sa stim fiecare pentru ce ne-am nascut… si de ce traim.
Evolutia inseamna omenire, generatii noi. Traim ca sa acumulam si sa dam mai departe… sa predam stafeta. Combinatiile de ADN sunt nenumarate, dar au o limita. Cand o vom atinge se va crea perfectiunea? Noi, oamenii, de astazi, de ieri si de maine reprezentam un tot. O mare familie ce creste si se dezvolta. In jurul nostru graviteaza tot ceea ce este bun, iar sub noi ce este rau; suntem la periferie… trebuie sa ne hotaram: una din doua. “Dumnezeu nu joaca zaruri cu oamenii” a spus Einstein… el ne-a oferit libertatea de a alege dintre bine si rau. Aleg sa fac un bine pentru ceilalti, pentru urmasii mei.
Sa credem in Dumnezeu? De ce nu? Are El barba alba, are straie din aur si alte pietre pretioase? Cum este El? … Eu cred ca noi l-am creat; dar nu intr-un sens rau… noi am creat un sprijin, o speranta. Da, Dumnezeu este speranta! Ma intreb… ce intelegeti voi prin “a crea”? Oare credeti ca L-am construit cu mainile sau poate mintile noastre? Nu… Sfantul Duh este cel ce ne-a daruit sufletul, adica acel element care apartine de noi… un “eu” al nostru, spiritual nostru… insasi existenta. Cum sa spun mai bine? Avem in noi puterea, darn u stim sa o folosim… avem in noi binele si raul - amestecul dintre cele doua - si asta ne face oameni.
Daca ma gandesc mai bine, nu exista rau, ci doar negarea binelui. Cum avem suflet ar trebui sa avem si o parte intunecata… sa fie aceasta mintea? Libertatea de a alege? Ne nastem impuri…de ce? (Pacatul Stramosesc consta in faptul ca Adam si Eva au hotarat sa urmeze calea cunoasterii). Daca intr-adevar “a sti” si, mai ales, a-ti dori sa stii este un pacat, inseamna ca nu am nici o sansa sa ajung in Rai. Pentru asta traiesc… ca sa evoluez cat se poate de mult si, desi simt ca o fac pentru mine, totul este daruit, ca cel mai ed pret cadou, urmatoarelor generatii.
In orice caz, am deviat de la subiect. Tocmai vroiam sa-ti spun ca “puterea” ce salasluieste in noi este mult mai complexa decat credem. Pe zi ce trece descoperim lucruri noi si interesante in diferite domenii de activitate si toate sunt legate de partea materiala a vietii. Spiritul va reusi oare sa evolueze? Eu cred ca daca sufetul invinge mintea (“mind over matter”) vom fi ingeri. Dumnezeu este trecutul, prezentul si viitorul; adica tot ceea ce a fost, este si va fi… El este perfect pentru ca nu-l reprezinta pe un singur om, ci pe toti la un loc… chiar si cei ce vor fi.

(Aceasta a fost doar prima parte… iti promit ca imi voi mai dedica si alte nopti ploioase –ca aceasta- pentru a scrie; dar acum este tarziu si, desi as mai scrie, mi se inched ochii)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...