-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

PATAPIEVICI SI SECURITATEA


de DANG la: 07/05/2005 23:36:00
modificat la: 08/05/2005 16:12:09
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
Incredibila asemanarea care exista intre un simplu individ, e adevarat cam complexat , si o fosta institutie, la fel de adevarat complexata, dar si complexa. De ce asemanare ? Pentru ca au principii, ierarhizari,clasamente, informari si enorma lipsa de scrupule. Oamenii acestia ne ucid, dar ne si intristeaza.Cu eseuri, individualism rasat, cultura inimaginabila si vointa suprema de putere. Sa traiti bine domnule Patapievici, dar pe mine nu ma pacaliti. Nu semanati cu vreun personaj de Dostoievski si nici cu Dostoievski.Sunteti efectiv un indragostit de propria persoana si nu cred ca puteti sa oferiti ceva cu adevarat din generozitate.Pur si simplu, va place sa fiti centrul universului si desigur filozof. Cel mai mult ma intristeaza gandul ca nu ati fost niciodata umilit si obidit, fie si de sistemul acela colectivist, pe care il puneti la zid cu acelasi zel de activist de partid, nici naiv, nici credul, dar ticalos. Comunismul este un sistem la fel de diabolic ca si capitalismul despre care nu aveti habar cate crime a comis. Oricum, va spun cu o oarecare sinceritate ca trebuie sa faceti fizica si nu filosofie. Pa !
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (80):


Patapievici si securitatea - de ADAM la: 08/05/2005 19:06:50
Nicolae Steinhardt spune in "Jurnalul fericirii":adversarii seamana intre ei.Asa dar, va confirma domnule Dang:Patapievici=securitatea.
.L-am fi inteles pe luptatorul anticomunist, antisecurist, Patapievici, daca ar fi fost inchis, torturat etc. dar n-a fost. A imbratisat aceasta profesie, de luptator anticomunist, aparuta dupa 1990, pentru-ca e bine platita si-i satisface si placerea egocentrica invatata de la Ceausescu.
Cat despre pretentiile de filozof,domnul Patapievici,nu a manifestat niciodata in aparitiile sale publice,vreun dram de intelepciune.Ura, da. Dar ura si intelepciunea se exclud.
#47579 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si parerea mea - de anuk31 la: 08/05/2005 19:52:19
Il cunoasteti cumva personal pe DL.Patapievici tovarasule DANG?
Pentru ca altfel mi se pare total lipsit de sens comentariul dv.!? Sa nu-i spun calomnios! Si am folosit apelativul "tovarase" deoarece mi sed pare ca prea condamnati un om inainte de a aduce dovezi in sprijinul a ceea ce sustineti!
Din cate stiu eu despre dl. Patapievici, dumnealui si familia din care provine kiar au avut de suferit de pe urma fostului regim! Nu am avut oare cu totii de suferit? Mai are cineva nevoie de dovezi cum ca am fost "umiliti si obiditi"?
Si tot sub influenta mentalitatii comuniste va aflati afirmand ca un fizician ar trebui sa faca fizica si nu filosofie! Demonstrati ca aveti dreptate cand faceti asemenea afirmatii!!
Daca ar trebui ca cineva sa fie in centrul universului romanesc , cu siguranta ca acia ar fi oameni ca dl. Paller, dl. Paleologu si kiar ca Patapievici.
Ca este putin cam vanitos dumnealui as indrasni sa cuget si eu dar , uitandu-ma in jur, eu zic ca are tot dreptul, iar noi, muritorii de rand, ar trebui sa ii recunoastem meritele .
Sa fim buni crestini si sa nu aruncam cu pietre daca nu ne socotim indreptatiti!
Sa ne consumam energiile in scopuri constructive!

Sa traim fiecare dupa cum ne-om asterne!!
anuk
#47582 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da' despre ce - de Simeon Dascalul la: 09/05/2005 15:54:33
text, articol, în fine, apariţie televizată e vorba?
#47690 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Anuka - de ADAM la: 10/05/2005 03:03:58
Imi esti draga si cand esti furioasa.
.Fac parte din acei oameni care mi-am pus mari sperante in cei cativa carturari pe care societatea civila i-a scos in fata; Paleologu,Plesu,Liiceanu ,Paler.Nicolae Manolescu.etc.,sperante care treptat s-au naruit transformandu-se in unele situatii in adversitate.Am toata stima pentru domnii Paler si Manolescu,care recunoscandu-si limitele,s-au retras din politica,contribuind prin presa sa jaloneze moral, societatea romaneasca de maine.Dar domnul Paleologu s-a transformat intr-un sinecusist,purtandu-si neputinta ani in sir prin senat, fara sa-si manifeste in public opozitia fata de multe legi dezastruoase care au trecut prin parlament.(vezi Dex. sinecura)Pentru prestatia sa parlamentara in favoarea lotrilor,a fost si premiat cu 50.000$ de Sorin OvidiuVantu.
Domnul Plesu desi a vazut ca nu se pricepe ca manager al culturii,a acceptat de dragul banilor functia de ministru de externe,in guvernul taranist, cu rezultate dezastruoase, ca apoi sa gaseasca posturi de sinecuristi pentru sine si pentru prietenul sau Patapievici la aceasta institutie inutila statului roman, care se ocupa de securisti si turnatorii la securitate.Aici pentru o munca necalificata sunt platiti cu salariu de secretar de stat.Daca ai sti cat de tare ma doare ca acest om cu har divin, pe care-l ascult cu o placere nebuna rostind idei sublime, cu cele mai simple cuvinte,e format din doua entitati ;marele om de cultura Andrei Plesu si plebeul fara principii,dar cu interese, Andrei Plescaru.
Vinovat sunt eu, ca le-am atribuit calitatile morale ale unor oameni superiori,iar ei sunt niste oameni obisnuiti, cu calitati si pacate.
#47819 (raspuns la: #47582) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Patapievici - de stancosty1 la: 10/05/2005 09:18:36
Am observat un lucru: din când în când, pe cafenea apar anumite comentarii asupra unor subiecte (în cazul acesta comentariul lui DANG), iar comentariile sunt însotite imediat de altele, ale unui "rezonator" (aici, ADAM). Este ciudat şi nu am încă o explicaţie clară asupra acestui fenomen.
Cred că domnul Patapievici, de care într-adevăr nimeni nu auzise până prin 1990, nu merită criticile acestor comentarii atât de acide. De vină este, poate, pozitia oficială pe care o ocupă în prezent!?
După părerea mea, chiar dacă ar fi adevărat ce se spune în acest comentariu, domnul Patapievici este un personaj simpatic şi benign, aş putea spune chiar inofensiv, iar faptul că a ales calea mai simplă (stiut fiind faptul că un fizician nu mai are ce face acum în România) mi se pare o actiune inteligentă. Ce să fi făcut, să fi murit de foame în încercarea de a face cercetare în conditiile în care salariul unui cercetător român este sub nivelul mediu pe economie? România nu mai are acum nevoie de astfel de oameni, este timpul "gargarei" şi vorbelor goale, este timpul inculturii, al lui "gigi". Iar cei isteti se descurcă cum pot.
Pe de altă parte, nici anuk31 nu prea are dreptate. Să-l ridici pe Patapievici pe un piedestal, iar noi, "oamenii de rând" să-i ridicăm osanale mi se pare ridicol. E dreptul lui anuk31 să-si "cioplească" idoli falsi si să creadă naiv în ei, dar asta nu înseamnă că si celalti trebuie să facă la fel. Iar a mi-i da drept exemple pe domnii Paler şi Paleologu, asta chiar e dovadă de naivitate.
Oare nu stii, anuk31, că tovarăsul Paler a fost membru al CC al PCR?
Oare nu stii, anuk31, că domnul Paleologu a recunoscut public că a colaborat cu Securitatea?
În orice caz, dincolo de continutul comentariilor, DANG este mult mai bine informat decât anuk31, care îmi aduce aminte de cei care nu cred decât ce scrie într-un anumit ziar (nu contează care), iar tot ceea ce apare în altă parte sunt minciuni şi ele trebuie combătute cu ardoare.
Anuk31, mai au si altii opinii si ele pot să fie diferite de ale tale, dar nu te obligă nimeni si nimic să sari ca ars(ă) pentru al le combate.
Încrâncenarea de care dai dovadă nu este constructivă, fă ceva mai util!
S-auzim numai de bine!

#47848 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ioi! - de anuk31 la: 11/05/2005 18:20:51
Va mujltumesc!
Vreau circumstante atenuante pentru ca eu cred intr-un om dupa ce il ascult si citesc ce a ascris. Ziarele le citesc ca sa imi confrunt opinia cu a celorlalti si nu cred decat ceea ce e insotit de probe.
Si putea sa fi fost dl.Paler orice, ca tot ramane preferatul meu! Imi place si il inteleg foarte bine ca om si nu il vad capabil de gesturi necugetate. Daca el e vinovat , atunci pe Iliescu cum mai suportati sa il vedeti?
Ia imaginativa o Romanie cu Patapievici presedinte!
Ca au fost sau nu securisti,comunisti ...pai...crede-ti ca i-a intrebat cineva daca vor? Si eu am fost secretar UTC, inainte de a deveni membru UTC! Crede-ti ca a contat parerea mea?
Si daca am o parere a mea mi se pare normal sa o exprim ca doar nu am ridicat-o la rang de adevar absolut? MI se pare normal si ca parerile sa fie diferite la inceputul unei discutii ...pe urma- mai vedem.
Cat despre incrancenare: nu sunt de acord si basta! Ca sunt mai agitata recunosc! Da sa stii ca incerc sa devin un om mai bun pe zi ce trece!
Hai ca tac!M-am cam bagat ca musca in lapte!
sa ne vedem in UE!

#48072 (raspuns la: #47848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru stancosti1 - de ADAM la: 11/05/2005 19:42:37
Mi-ati castigat simpatia,prin comentariul corect,echilibrat facut subiectului si comentariilor.Recunosc ca am fost prea aspru in comentariu din punctul de vedere al celor care indentifica securitatea cu maleficul.Sper, cum sper de 15 ani,ca domnul Patapievici sa-si puna in valoare mai bine instruirea si renumele in noua functie, decat a facut-o prestand o munca necalificata, platita cu salar de ministru.Cat despre rezonatori, eu care abia de-o luna am intrat pe cafenea...nu stiu ce sa spun...e parerea dumneavoastra de moment care sper sa se schimbe in ceea ce ma priveste.
Cu stima Adam

#48086 (raspuns la: #47848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Patapievici si CNSAS - de ampop la: 16/05/2005 07:40:14
Iti dau intru totul dreptate frate Stancosty cand il denumesti pe Patapievici "un personaj simpatic şi benign, aş putea spune chiar inofensiv". La fel de benign pentru aparatul securitatii a fost si este si CNSAS, care de fatada i-a utilizat pe Patapievici, Dinescu & co. de dragul occidentului si a "imaginii" Romaniei in lume. Din pacate cunosc persoane care au lucrat/lucreaza in CNSAS fiind odrasle si/sau rude ale unor "personalitati" nu tocmai benigne pentru o sociatate democratica...cu legaturi mai mari sau mai mici cu institutia pe care tocmai o "controleaza". Dupa cum si legea lui Ticu Dumitrescu a fost ciopartita si distorsionata, asa si CNSAS a devenit un fasss imens. Fassss ca si intreaga societate romaneasca. Noroc ca luptele interne pentru putere in sanul acelor institutii mai epureaza "cadrele" care prin anii 80 "serveau patria" prin tortura. In rest, Patapievici ramane un personaj benign....
Mario
#49268 (raspuns la: #47848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Patapievici... - de stancosty1 la: 18/05/2005 11:25:07
Perfect de acord. CNSAS este un organism născut mort, pentru că nu s-a vrut altfel.
Asa va fi si cu mult discutata lege a lustratiei. Acum, este deja mult prea tarziu, cine trebuia sa stea pe bară deja s-a retras din politică si legea nu va mai avea obiect.
#49659 (raspuns la: #49268) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Patapievici "românul" - de Berkana la: 05/06/2005 13:28:38
http://ro.altermedia.info/

“Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cat o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu”, “fetze patibulare”, “maxilare incrancenate”, “guri vulgare”, “trasaturi rudimentare”, “o vorbire agramata si bolovanoasa“. (H. R. Patapievici - presedintele Institutului Cultural Roman, din volumul sau “Politice” publicat la Humanitas in 1996)

Acest individ mi-a fost profund antipatic totdeauna. Poate intuitia, nu stiu. Dar iata ca nu m-am inselat. Un om de cultura, care poate vorbi asa la adresa României si românilor este demn de dispret, ca sa ma exprim elegant. Si face to face i-as spune si doua vorbe, asa intr-o româneasca neaosha.
#53314 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunt perfect de scord cu dvs. - de ayoka la: 15/06/2005 21:50:51
Sunt perfect de scord cu dvs., dle Dang. Ma uimeste extraordinara dvs. capacitate de a intui oamenii. Patapievici i-a pacalit, intr-adevar, pe multi cu aerul lui nevinovat. Si cu mintea lui diabolica (aici e un paradox). Si cu cele 7 limbi straine pe care le stapaneste. Si cu fizica lui (pe care noi oricum n-o intelegem, ne poate spune orice...), si cu doctoratul lui in filosofie (mai bine se axa numai pe fizica, e mai la-ndemana ca filosofia). Si cu articolele, cartile, conferintele, discutiile in care poate zdrobi pe oricine. Dar nu o face. Cu toate ca se crede buricul pamantului si e atat de indragostit de sine. De ce n-o fi facand-o? Se simte, oare, ca sa va citez, complexat? Sau e doar de o covarsitoare modestie, pe care nu numai ca noi, astia de rand, nu avem cum s-o-ntelegem, dar mai si dam cate-o copita magareasca in astfel de specimene? Apropo, tovarase Ding Dang, in afara de 35 de pagini din Politice, ati mai rasfoit vreo alta carte de-ale lui Patapievici? Sau sunteti prea ocupat cu pamfletele dvs. de ros-de-invidie?
#55067 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Draga Berkana ROMANUL, ce e p - de ayoka la: 15/06/2005 21:55:38
Draga Berkana ROMANUL, ce e pentru dumneata un om de cultura? Unul care inveleste frumos continutul si fardeaza subtil adevarul, in culori pastelate? Unul care se exprima elegant, amenintand totusi ca, la o adica, n-ar ezita sa zica el vreo doua pe romaneste, mai-mai! Stiti ce? Cred ca v-ati simtit vizat de descrierea lui Patapievici privind romanii. Fiti pe pace! Omul nu va cunoaste...
#55069 (raspuns la: #53314) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si inca ceva, Dang! Daca cite - de ayoka la: 15/06/2005 22:02:41
Si inca ceva, Dang! Daca citeai Discernamantul modernizarii aflai si tu cum sta treaba cu umiliti si obiditi de comunism...Si mai aflai (din Politice, mai departe de pagina citita de tine) ca Patapievici a facut inchisoare din cauza comunistilor si ca putea chiar sa fie executat, a scapat in ultimul moment; ca nu s-a putut angaja dupa absolvire unde ar fi meritat din cauza ,,dosarului rau" pe care-l avusesera bunicul si tatal lui. Si multe altele...Eu zic sa te mai documentezi inainte sa vezi paie in ochii altora.
#55076 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Afla si dumneata, stimate dom - de ayoka la: 15/06/2005 22:05:48
Afla si dumneata, stimate domn, ca Patapievici a fost inchis si chiar si batut. Cu intelepciunea, da, ai dreptate, de unde intelepciune la el, daca s-a strans toata in capul tau?! Ura si invidia la el, intelepciunea la tine si la alde Dang.
#55078 (raspuns la: #47579) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AYOCA - de DANG la: 13/08/2005 21:14:23
Domnule ai dreptate ! Iti inteleg ironia si imi cer scuze.
#65245 (raspuns la: #55078) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asadar, birna din ochiul tau - de doru001 la: 03/11/2005 08:57:02
Asadar, birna din ochiul tau si paiul din ochiul celuilalt, nu? Eu macar am facut unele observatii "pertinente", in sfirsit, am argumentat ceva impotriva D-lui Patapievici, dar Dv.? Ati descoperit ca nu e curat ca Iisus?
Pt. comentariile mele "pertinente", vedeti: http://www.seo-blog.org/4726_economie_romaneasca/archive/15742_noi_cu_cine_votam.html
#84167 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
decit roman, mai bine om. - de doru001 la: 03/11/2005 08:57:02
decit roman, mai bine om.
#84169 (raspuns la: #53314) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pai nu suport sa-l vad pe Ili - de doru001 la: 03/11/2005 08:57:02
pai nu suport sa-l vad pe Iliescu.

O republica cu Patapievici presedinte ar fi catastrofala, pt. ca una inseamna sa faci filozofie, alta sa ocupi o functie importanta in stat. De fapt, sint chiar opuse: filozoful contempla, presedintele actioneaza. Daca presedintele nu actioneaza, se gasesc cu siguranta altii care s-o faca. Aveti intr-adevar o gindire simpla. Ati invatat politica la biserica, economie intr-o firma de stat, si sociologie intr-o societate ca cea dinainte de '89.
#84173 (raspuns la: #48072) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
doru001 - de DANG la: 11/03/2006 23:38:52
Ma simt onorat !
#110947 (raspuns la: #84173) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
patapievici si securitatea - de nicolae 55 la: 29/06/2008 19:11:24
Intodeauna exista un scenariu, Patapievici ca si Liiceanu fac parte din acest scenariu al securitatii, trebuiau sa contoleze intelectualitatea, si si-au creat o opozitie controlata de ei(securitate), „Apel catre lic(h)ele” a fost scaiul de care s-au agatat atat de multi inocenti. Rezultatul il vedem in jurul nostru. Mie nu imi place! Tie?
#321366 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Paler - de nicolae 55 la: 29/06/2008 19:19:53
Ma voi referi doar la acuzatia adusa rapostalui Domn Octavian Paler si al carnetul lui de partid, stancosty1 va trimit la volumul „Aparare lui Galilei”
Oare vom fi maniheisti, comunist =rau , si agentii acoperiti ai securitatii de dupa 89 = bun.
#321371 (raspuns la: #47848) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
CV-ul de fizician - de nstn la: 21/08/2008 08:46:38
In comentariile anterioare,
d-lui Patapievici, i se recomanda sa fi ramas fizician (?!)
Dar si aici este o mare problema,
aata timp cat nu avem CV-ul cu etapa celor cca. 10 ani de "fizician".

In domeniul stiintelor EXACTE, lucrurile posibil sa fie mai bine puse la punct!
Pretentiile in materie de valoare, trebuie clar materializate prin lista de lucrari publicate in reviste din domeniu, reviste care sunt cotate cu coeficienti de impact, citari, s.a.m.d.

Iata o posibila cauza a migrarii in META-FIZICA !

Normal, era de asteptat ca macar anumite deprinderi legate de metoda, logica, rigoarea argumentatiei, sa se reflecte in continuare in stilul dansului. Nu de altceva, dar cum pot avea afirmatiile dansului, un caracter obiectiv ?

DACA raman simple productii "lirice" cu puternic caracter subiectiv,
ATUNCI nu ramane decat sa le cuprinda in "OPERE ALESE" care se vand sau nu, pe tarabe!


#335250 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
etapa de fizician din CV - de nstn la: 21/08/2008 13:01:48
Etapa de fizician, din CV-ul
d-lui Patapievici, trebuie sa fie eventual mentionata ca "etapa de limpeziri, de cautari",
adica... si-a dat seama ca nu are ce cauta in domeniul FIZICII
si in general in domeniul stiintelor pzitive !
Metoda de lucru a dansului, nu are nimic in comun cu argumentarea riguroasa.

Domnule "fizician",
Eminescu ( pe care l-ati mutat in debara )
are o infinita intelegere asupra fizicii universului in poeziile sale,
comparativ cu epsilon-ul intelegerii dvs. !
Cateva cursuri audiate la Viena, au fost suficiente pt. Eminescu sa exprime clar, ecuatii din fizica,
prin cuvinte cu care a definitivat o limba.

Am intalnit cercetatori straini care recitau cu admiratie acele versuri !

Iata de ce a fost necesara migrarea
d-lui Patapievici spre META FIZICA,
zona speculativ-artistico-filozofica !

Autopropulsarea in zona celor asa-zisi prigoniti de vre-un regim politic,
plasarea in tabara luptatorilor ANTI-comunisti,
in conditiile in care cu o generatie mai inainte, lupta era PENTRU comunism,
arata multa instabilitate de principii
SAU/SI
plasarea totdeauna, PE VALUL, aducator de profit material.

Atat de limpede este opera dansului,
( de altfel, dens condimentata de produse “biodegradabile”, deci ecologica )
ca se opintesc atatia sa explice ce a vrut sa exprime in cutare sau cutare parte a acesteia.

Ca "manager" al ICR, se dovedeste cat de transparent si cat de justificat dispune de banii colectati de la "populatia" pe care nu mai pridideste sa o denigreze.

Politica resurselor umane este foarte bine exemplificata prin acel coordonator de comunicare,
care si-a citit "productiile literare" la o ora de maxima audienta,
in scopul "corectarii imaginii deformate"!

Traditional se ridicau osanale lui BACHUS,
dar odata cu “efectul de sera” s-a trecut la alt tip de “degustatori”,
agreati si integrati in auto_pretinsa ELITA.#335295 (raspuns la: #335250) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nstn - de RSI la: 21/08/2008 14:21:08
Asa, si? La obiect ai ce spune sau ne gargarisim p-aici?
#335303 (raspuns la: #335295) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"la obiect" - de nstn la: 22/08/2008 07:58:15
... textul citit face trimitere foarte "la obiect", la cateva idei:

1) o personalitate care enumera in CV etape din viata, cu diferite preocupari, trebuie sa argumenteze eficienta si seriozitatea, prin realizarile SI/SAU publicatiile in reviste de specialitate;

2) ocuparea unor functii de conducere in institutii ale statului, trebuie sa aiba la baza un profil moral si profesional indiscutabil;

3) noua literatura promovata de unii "elitisti" cu CV-uri formale si platiti de la buget,
porneste de la calcarea in picioare a ceea ce s-a cristalizat in a fi valoare traditionala, aducand in schimb "productii literare" care glorifica mai degraba, decaderea umana !


"mai la obiect",
se rezuma adesea la o injuratura, ceea ce recunosc, nu obisnuiesc !
#335407 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 22/08/2008 08:15:12 Modificat la: 22/08/2008 08:27:18
iar gargara... concret poti sa spui ceva?
E mai vulgara exprimarea lui Patapievici decat cea a "treditionalul" roman Groapa a securistului Eugen Barbu?
Sau modernismul lui e mai "ceva" decat al lui Urmuz ?
Daca aveti ceva de reprosat spune-ti clar si nu o dati cotita. Nu confundati opiniile politice cu critica de arta. Si mancatoria de rahat pe criterii politice cu inalte norme morale.
#335410 (raspuns la: #335407) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de alex andra la: 22/08/2008 08:37:39 Modificat la: 22/08/2008 08:53:26
Gargara ? Io as zice ca e binecunoscuta vocatie a romanului de a da in cap celui care-i mai bun decat el, de a-l târî în noroi, dacă nu se poate ridica la înalţimea lui. "Cine-i dom'le şi Patapievici ăsta de vine să ne dea lecţii? Să-şi vadă de fizica lui !" Asta îmi aminteşte de gospodinele cu mâinile în şolduri care ţipau în 90, în interviuri luate pe stradă, împotriva lui Liiceanu, tobă fiind ele de filozofie si de morala !:D
#335414 (raspuns la: #335410) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex - de RSI la: 22/08/2008 09:21:49
am zis gargara ca sa nu zic altfel, ceva la stilul:" bai patibularilor, nu va mai dati destepti ca nu tine" ;))
#335433 (raspuns la: #335414) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de alex andra la: 22/08/2008 09:54:36
Si stai sa vezi, ca dupa asta vin si tipa ca le ingradesti dreptul sacrosant la opinie, ca esti intolerant si plin de prejudecati:D
De aici si pana la "comunistule !" sau "securistule !" nu e decat un pas:(
#335453 (raspuns la: #335433) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex - de RSI la: 22/08/2008 10:03:19
Dreptul sacrosant la opinie...mda.
Grigore Moisil avea intr-un articol de-al sau un dialog ceva la stilul:
"- Dom'le, nu fi prost!
- Da' de ce? Este dreptul meu democratic sa fiu prost!
- Asa-i, dar nu este cazul sa abuzezi de acest drept! "
#335461 (raspuns la: #335453) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de alex andra la: 22/08/2008 10:18:18
"- Cine ? Moisil ?Alt "intelept" !:D:D:D Sa-si fi vazut de artimetica lui !"

Acuma, dand jos mainile din solduri, cat adevar amar contin vorbele astea !
#335468 (raspuns la: #335461) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adevaratul sens - de nstn la: 22/08/2008 10:19:31
Da! Cer scuze, pt. faptul ca nu am inteles pana acum, adevaratul sens al unei bune parti din opera maestrului Patapievici !

Mai ales, ma refer la acea parte care se rezuma prin "plai mioritic fecaloid".

...o mica "paranteza explicativa"...

In toamna anului 2002, am participat la o Conferinta Jan-Teller, la Leuven in Belgia.In oras, in mod obisnuit se simte mirosul placut de fermentatie, care vine de la "Stella Artois".
Au fost organizate si iesiri din oras, in "plaiul belgian". La un moment dat, odata coborati din autocar, s-a simtit un miros patrunzator, nu tocmai placut. Vazandu-mi expresia mirata, un coleg mi-a explicat faptul ca agricultura ecologica belgiana foloseste mult ingrasemintele naturale.

...Acum inteleg adevaratul sens, maestrul, adept al ecologismului_UE, militeaza pentru o agricultura ecologica, este total impotriva poluarii naturii cu ingraseminte chimice, despre care studiile au aratat ca nu fac bine naturii !

Mutumesc "primului agronom" al ICR
si mai afirm inca o data, nu-l mai trimiteti inapoi la fizica, deoarece tocmai a scapat de stresul capatat acolo !
#335469 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nstn - de RSI la: 22/08/2008 10:32:43
1)- vaz ca esti balbait! Prima oara am moderat numai unul din mesajele duble, acum vad ca cineva ti le-a lasat pe amandoua. ;)
2)- Si zici ca nu-ti place "Stella Artois" ? Este produsul nobil final al folosirii acelor produse/ingrasaminte naturale ! Deci te duci la conferinte Jan-Teller (a propos, cu ce se ocupa aceasta conferinta, cultura romana, Patapievici?). Vezi, la belgieni fecalele au un rol constructiv. La a ltii sunt numai niste "turte" in mijlocul drumului rustic ...
#335477 (raspuns la: #335470) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
QED - de nstn la: 22/08/2008 10:46:23
...este ca ai luat BAC-ul de curand?

mai mult de ..1,2, nu poti numara !

...texte prea lungi, nu reusesti nici sa citesti, nici sa elaborezi !

N-ai inteles NIMIC!

...ramai mai departe...cu partenerul de discutii, precum Chip & Dale, intr-un arbust, de pe o movila ingrasata natural de maestrul tau !
#335486 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nstn - de RSI la: 22/08/2008 10:53:11
Daca mi te adresezi mie atunci afla ca:
1)- am terminat BAC-ul de curand - 1972 si prima facultate tot de curand - 1977;
2)- cand numar celulele matale cenusii nu tre sa stiu mai mult de numaratoarea pan-la 2;
3)- nu reusesc sa citesc textele lungi, cand sunt plicticoase si de "ingrasamant natural" mancatoare;
4)-Conferinta este Jahn - Teller si nu Jan ( Jan era frizer si Jana il iubea...). Ce faceai acolo, serveai invitatii cu ... Stella Artois?
#335497 (raspuns la: #335486) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI-ule ! - de alex andra la: 22/08/2008 10:55:51
Te-a prins ! N-ai ce-i face :))))))))))
#335501 (raspuns la: #335486) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alex - de RSI la: 22/08/2008 11:53:35
m-a prins, asta-i! Partea buna e ca a zis si sa ramanem impreuna, precum Chip si Dale. Care oricum erau niste personaje simpatice si destepte. Deci, tot vorba lui Margineanu ... "eu cred ca e de bine."
#335543 (raspuns la: #335501) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
restantele la toamna... - de nstn la: 22/08/2008 12:35:21
BRAVO, Chip !
multumesc pt. corectie, scuze pt. repetare, ai divagat frumos de la tema discutiei
si...
Felicitari ,
ai reusit sa numeri pana la 4 !

Dale din creanga alaturata, ...
se uda de fericie, admirandu-te!

..la varsta intrebarilor se iarta !

....ne intalnim la toamna,
cand ne vom prezenta CV-urile,
ca dovada numarului de celule cenusii!

Sper ca ai ceva demn de aratat,
nu ca maestrul care face slalom printre
stiinta si meta - stiinta !


Revino, la MAESTRU !
este dator platitorului de impozite roman :
bugetul ICR
2005 - 3 mil. euro
2006 - 6 mil. euro
2007 - 12 mil. euro

Cand va reveni la turnul de fildes personal, va fi liber sa scrie ce doreste!

Dupa cum vezi, in parte, am reusit sa-i inteleg preocuparile agraro_ecologist_moderniste!

Mai nou, face incursiuni in canalele si gangurile urbane, cu STREET ART !

Ajuta-ma sa-mi maresc numarul celulelor cenusii, de tip "STREET ART"!
#335559 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nstn - de thebrightside la: 22/08/2008 12:41:22 Modificat la: 22/08/2008 13:25:29
am lasat comentariul tau spre moderare adminului.
aici se combat idei nu persoane (zice regulamentul) - chiar si in situatia in care esti provocat.
#335562 (raspuns la: #335543) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nstn - de RSI la: 22/08/2008 13:07:15
ei, lasa, ca si tu divaghezi de nu se mai poate... ;P
"..la varsta intrebarilor se iarta !"
eu-s permanent la varsta intrebarilor, spre deosebire de tine, care pari in permanenta la varsta certitudinilor.
La subiect:
nici eu nu ma omor dupa Street Art, asta nu inseamna ca nu este o forma de arta recunoscuta peste tot in lume. Numai acum o luna am vazut la Paris, langa Sorbona o astfel de mnifestatie.
Iar bugetul ... lasand la o parte faptul ca nu stiu de unde ai luat cifrele, cred ca este dreptul conducerii ICR sa decida ce face cu acesti bani, in limitele legii si sub controlul administratorilor institutiei. Si nu o sa-mi spui ca o (una) expozitie la NY, reusita sau nu a costat toti acesti bani. ICR a mai facut si alte lucruri, foarte bune dar pe care denigratorii lui Patapievici nu le mentioneaza. Tot scandalul este de natura politica, fara legatura cu activitatile literare, filozofice si/sau manageriale ale lui Patapievici.

Si, de vreme ce tot ne tragem de bracinari: tu cand ai dat BAC-ul? Dar licenta?

#335572 (raspuns la: #335559) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nstn - de nstn la: 02/10/2008 06:17:52
A propos de articolele din presa, favorabile unor potentati ai zilei:
"Un prost gaseste intotdeauna unul mai prost care sa-l admire". (Boileau)
#347053 (raspuns la: #335572) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre "tovarase" - de nstn la: 22/10/2008 07:07:32
si parerea mea - de anuk31 la: 08/05/2005 19:52:19
citarea unor texte vechi....

"Il cunoasteti cumva personal pe DL.Patapievici tovarasule DANG?
Pentru ca altfel mi se pare total lipsit de sens comentariul dv.!? Sa nu-i spun calomnios! Si am folosit apelativul "tovarase" deoarece mi sed pare ca prea condamnati un om inainte de a aduce dovezi in sprijinul a ceea ce sustineti! "

reactii la textele vechi.....

Intr-adevar TOVARASE "anuk31"
dvs. cunosteti argumentarea afirmatiilor TOVARASULUI PATAPIEVICI,
atunci cand scrie despre "plaiul fecaloid" si emite atatea pareri despre populatia de la care primeste finantarea in momentul de fata la ICR?

A-l cunoaste personal pe tov. P, poate conduce si la SUBIECTIVISM si partizanat, cum se intampla in cazul dvs.
Discutia se face pe OPERA de "trei parale" a domnului scapat de obligatia de a argumenta; obligatie cu care FIZICA trebuia sa-l obisnuiasca, dar abandonul fizicii l-a trimis la META-FIZICA unde se simte mai bine pt. ca lipseste obligatia argumentarii riguroase!
#354347 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 22/10/2008 08:04:21
Cuiva ii trebuie 3 ani si fo' juma' ca sa reactioneze ! ;P
#354349 (raspuns la: #354347) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hi, Chip ! - de alex andra la: 22/10/2008 08:17:55
This seems to be an endless story !:)))
#354350 (raspuns la: #354349) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de Protagoras la: 22/10/2008 08:18:53
Jos intelectualii! Parca am mai auzit asta pe undeva...
Domnul de mai sus se pare ca e suparat pentru ca Patapievici scrie filosofie. Mirific! :))
#354351 (raspuns la: #354349) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gandirea in grup, sau la gramada - de nstn la: 22/10/2008 11:04:05
Dragi Chips&Dales,

Vine toamna, cad frunzele si ramaneti pe crengile goale, "agatzatzi" de OPERA maestrului!
Daca mai zboara si maestrul din locul in care l-a "cocotzat" MECENA
( nici el nu mai are mult),
atunci va fi trist, nu?

Citand din
"cel dat la debara" de elitistul vostru,
..."totusi este trist in lume",
sa vezi ca periodic acumularile in planul cunoasterii filozofice, se reduc prin aportul unor astfel de promotori de "progres" ( sau regres...)!
#354383 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
la cafenea - de nstn la: 22/10/2008 11:14:41
Mai serveste cineva la cafenea sau s-a inchis pentru inventar ?
#354390 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 22/10/2008 11:31:02
Domnule', cu tot respectu'...
#354402 (raspuns la: #354383) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cazuri si cazuri... - de nstn la: 22/10/2008 12:08:13
cititi despre bombele lui,
Theodore Kaczynski,
the 55-year old, math professor
at the University of California, Berkeley
#354421 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tanti nely... - de proletaru la: 22/10/2008 12:11:59
da, io serveste azi!
duduia ce bea?

mi se pare obscen modul in care il ataci pe Patapievici.
prea mult venin in caninii tai!
cat despre RSI, te rog sa te abtii. nu-i nici locul si nici cazul sa faci asemenea aprecieri.
iotete la ea!
btw, cine te-a chemat la masa noastra?
#354422 (raspuns la: #354390) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nstn - de RSI la: 22/10/2008 12:16:43
sau cum se pronunta: nea stan ?
Tot nu mi-ai raspuns la intrebarile din comentariul #335572 . Da' fiinca ai un backlog de vreo 3 ani dupa cum se observa, o sa astept pana in 2011.
Si de vreme ce te-ai luat de o "semnatura" veche d-a mea, o sa mentionez vorba populara "prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul". Chiar si cand zice ca se duce la seminarii in Belgia.
#354425 (raspuns la: #354421) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 22/10/2008 12:17:07
Probabil o fo' curent, ş-o adus-o. Explicabil, plăpândă fiind...
#354426 (raspuns la: #354422) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 22/10/2008 12:18:56
În Belgia sau... cu Belgica? Numa-ntreb.
#354427 (raspuns la: #354425) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de proletaru la: 22/10/2008 12:25:18
pai daca-i plapanda nu-i dam sa bea ca pica sub masa si ne acuza astia ca suntem ai lu' Patapievici. mare conspiratie mai e pe lumea asta!
#354428 (raspuns la: #354426) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 22/10/2008 12:30:36
Nu-i o rezolvare. Nu vezi că stoarce drojdia rămasă prin pahare?
#354429 (raspuns la: #354428) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
picky - de RSI la: 22/10/2008 12:33:13
cu bel gică.
#354430 (raspuns la: #354427) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 22/10/2008 12:41:02
Aha! Aşa, da. Se potriveşte.
#354434 (raspuns la: #354430) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bloguri vechi, bloguri noi - de nstn la: 22/10/2008 12:41:42
exista o vorba, cand se juca miutza pe maidan: "hai sa schimbam portzile,
ca s-a facut noroi"
...
inteleg faptul ca numele s-a schimbat, avand in vedere nevoia de idei mai aerisite!
de cele vechi fiindu-va jena.

Ideile odata emise atat la dvs. cat si a maestrul dvs., nu mai pot fi "reconfigurate", decat daca exista o
"mea culpa"!
Privitor la Simpozionul "Jahn Teler", din Belgia, acesta nu a fost "seminar"(!)...si altceva era de inteles din acel text.
Anunt pe aceasta cale pe "barmanii cafenelei", faptul ca permit jigniri, facute de indivizi inapti sa poarte un dialog, fara capacitatea de a intelege texte ceva mai lungi.

#354435 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 22/10/2008 12:49:36
Oare de ce prostia e aşa de înduioşătoare?
#354436 (raspuns la: #354435) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bloguri vechi, bloguri noi - de nstn la: 22/10/2008 12:51:41
exista o vorba, cand se juca miutza pe maidan: "hai sa schimbam portzile,
ca s-a facut noroi"
...
inteleg faptul ca numele s-a schimbat, avand in vedere nevoia de idei mai aerisite!
de cele vechi fiindu-va jena.

Ideile odata emise atat la dvs. cat si a maestrul dvs., nu mai pot fi "reconfigurate", decat daca exista o
"mea culpa"!
Privitor la Simpozionul "Jahn Teler", din Belgia, acesta nu a fost "seminar"(!)...si altceva era de inteles din acel text.

#354438 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...