Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Referitor la "vom scapa de vizele sua"


de Danila Prepeleac Jr la: 09/05/2005 05:47:00
modificat la: 10/05/2005 18:16:05
voteaza:
Romania a ajuns un fel de cuiul lui Pepelea batut in usa Europei dar in care SUA isi atirna buzduganul. Locatarilor mai vechi nu le place.
Urmari majore:
- primirea de trupe americane si creerea unor baze pe teritoriul Romaniei este o mana cereasca. Armata americana intra in categoria consumatorului perfect, superior oricarui tip de investitor (o sa ma explic cu alta ocazie);
- eliminarea vizelor poate ridica nivelul de trai pentru cei ce vor munci in SUA, cu consecinte bune la nivel national;
- Romania capata importanta regionala, ceea ce nu este pe placul multora;
- mutarea bazelor din Germania loveste napraznic in prosperitatea unor localitati din aceasta tara, iar Romania va simti raceala germana care deja se manifesta.

Dupa revolutie romanii s-au vazut cu libertatea de a calatori dar, din “neatentie”, unii au sarit gardul chiar daca poarta era deschisa. Raul a fost facut. Auzi tot mai des (citate de prin cafenea):

“Doua romance vorbeau intr-o engleza proasta. Una o roaga pe cealalta sa vorbeasca numai in engleza ca este venita de 6 luni din Romania si a uitat limba romana” sau
“ eu folosesc numai pasaportul celalalt. Pe cel romanesc il tin numai cand intru in Romania ca sa nu platesc viza” sau
“ nu spun niciodata ca sunt romin, mi-e rusine”.

Eliminarea vizelor reprezinta un test, ca un interviu, pe care multi nu il percep. Din regulamentul pentru conducatorii auto reiese clar ca dreptul de a conduce pe drumurile publice in Canada este un privilegiu care ti se acorda temporar. De tine depinde cit il ai. Acesta este unul din principiile de baza ale democratiilor traditionale. Adica, ai drepul sa faci orice dar nu asa cum te taie capul. Deci, ai dreptul sa calatoresti unde vrei dar intrarea pe teritoriul altei tari este un privilegiu care ti se acorda cu conditia: “cetatene daca vrei sa fi tovaras cu mine, poarta-te ca un domn”.

Exisa un ghid la calatorului cum exista un ghid al bunelor maniere. Statele cu traditie in ale calatoritului au tot felul de ghiduri pentru cei ce calatoresc. Ii informeaza despre cultura tarii vizitate, obiceiuri, ce nu se potriveste cu ce au ei acasa, etc.

In pagina despre Romania emisa de U.S. Department of State, Bureau of Consular Affairs exista o descriere clara pe capitole a tot ce trebuie sa stie un american care ne viziteaza tara, de la cum se obtine viza si pana la cum sa eviti cainii vagabonzi din Bucuresti (cu trimitere la alte adrese, pentru detalii). Sunt descrise toate tipurile de smecherii si furtisaguri. Legile de circulatie in Romania sunt foarte stricte zic ei, americanii (se dau penalitatile pentru diferite situatii) dar, se mentioneaza o caracteristica de baza a multor romani, de a incalca legea daca nu ii vede nimeni. Ca urmare se recomanda “cu tarie” conducerea preventiva.

Pentru a marca un punct minuscul dar pozitiv pe imaginea Romaniei trebuie avut in vedere ca aceasta (imaginea) este purtata de fiecare individ care calatoreste sau se stabileste in strainatate. Nu trebuie sa te lauzi cu tara ta de origine, tu esti oglinda ei. Asa cum barbatul este oglinda nevestii, Romania este oglinda emigrantului. Degeaba ne ascundem noi pasapoartele sau vorbim intr-o limba straina. Ce ti-e scris in frunte ti-e pus, dar nu toti simt.

Pentru cei carora le este rusine ca sunt romani cred ca se aplica urmatoarea solutie data de un banatean plecat in State prin anii ’30. "Domnule, voi toti astia, care ati dat de gustul Americii, veniti aici convinsi ca sunteti sortiti sa salvati Romania. Ca aveti obligatia morala s-o salvati. Dumneata ai familie? Ai copii? Ai neamuri necajite? Ai o casa? Ei, bine, salveaza-ti familia si lasa Romania, ca se salveaza singura. Voi, comunistii, vreti sa faceti totul pentru toti, iar de casa voastra sa se ocupe statul. Va pricepeti sa salvati lumea, iar blocul in care locuiti e murdar si sta sa cada" (preluat dintr-un cotidian romanesc).

Si-am incalecat pe-un mouse si plecai yahoodotcom (rima e sub mouse)
Danila Prepeleac Jr.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


Pt. Danila Prepeleac Jr - de Paianjenul la: 12/05/2005 09:20:19
"Asa cum barbatul este oglinda nevestii, Romania este oglinda emigrantului."


- Adica... invers ai vrut sa zici, nu?... Emigrantul este oglinda Romaniei...
#48229 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Romania este oglinda emigrantului/ Emigrantul este oglinda RO - de Danila Prepeleac Jr la: 13/05/2005 19:25:10
Simt ca cineva mi-a intins o plasa fina la modul discret. La un colt sta paianjenul care gindeste precum cocosul care alerga gaina: daca o prind o f..., daca nu fac sport.

In loc sa spun ca am fost neatent, era cat pe ce sa spun ca merge oricum. Ca pentru o imagine buna terebuie si oglinda si obiectul sa arate bine. Tot ce e posibil, dar Romania nu ar arata bine tot din cauza unor “oameni”. Nu am auzit sa se spuna despre Antarctica, aproape nelocuita, ca nu arata bine. Asa ca “merge oricum” ar suna ca in bancul: pe malul apei Maria mulgea vaca, in apa se vedea “invers”.

Deci, am presupus ca oglinda este emigrantul in care se vede Romania. Pentru a avea o imagine buna trebuie ca oglinda sa nu distorsioneze. Asa ca, precum gaina din bancul de mai sus, mai bine ma fac ca ma “impiedic”: recunosc spasit, AI DREPTATE!

Multumesc pentru comentariu.
#48627 (raspuns la: #48229) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Eliminarea vizelor reprezint - de popix la: 15/05/2005 10:51:10
"Eliminarea vizelor reprezinta un test, ca un interviu, pe care multi nu il percep. Din regulamentul pentru conducatorii auto reiese clar ca dreptul de a conduce pe drumurile publice in Canada este un privilegiu care ti se acorda temporar. De tine depinde cit il ai. Acesta este unul din principiile de baza ale democratiilor traditionale. Adica, ai drepul sa faci orice dar nu asa cum te taie capul. Deci, ai dreptul sa calatoresti unde vrei dar intrarea pe teritoriul altei tari este un privilegiu care ti se acorda cu conditia: “cetatene daca vrei sa fi tovaras cu mine, poarta-te ca un domn”."

sunt de acord cu tine.comentariu de profunda luciditate si logica.felicitari!
#49029 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...