-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Nicolae Steinhardt turnat la securitate de seful scriitorilor


de Daniel Racovitan la: 11/05/2005 10:58:00
modificat la: 11/05/2005 11:01:24
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
Evenimentul Zilei scrie:
"Eugen Uricaru - presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, catalogat de CNSAS drept informator al fostei Securitati, cu numele conspirativ “Udrea” - l-a urmarit si pe [scriitor|scriitorul] Nicolae [Steinhardt]. Cel putin asa reiese din dosarul de urmarire informativa al lui Steinhardt, care insumeaza nu mai putin de 11 volume.
Eugen Uricaru neaga tot ce se spune despre trecutul sau de [informator] si arunca pisica in ograda raposatului Laurentiu Ulici.

“Evenimentul zilei” a intrat in posesia unei parti a dosarului care arata ca “Udrea” informa Securitatea cu privire la materialele pe care Steinhardt urma sa le publice si, mai mult, punea la dispozitia acesteia xerocopii dupa lucrarile omului de cultura.
Nu demult, si Doina Cornea l-a acuzat pe Eugen Uricaru, alias “Udrea”, ca s-ar fi lasat folosit de Securitate pentru a o denigra.
Reamintim ca, de curind, informatorul “Udrea” a fost identificat de CNSAS “in persoana numitului Uricaru Eugen, fiul lui Eugen si Maria, nascut la data de 01.11.1946 in Buhusi, jud. Bacau”. Documentele care au intrat in posesia “Evenimentului Zilei” arata ca “Udrea” este sursa [Securitate|Securitatii] in nota informativa nr. 00137, care se regaseste la fila 27 a volumului 7, din dosarul nr. 207 aflat in Arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.(...) "

Articol complet:
http://www.expres.ro/topstory/?news_id=185957
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


O socoteala cu cantec... - de Danila Prepeleac Jr la: 13/05/2005 04:56:55
11 volume de urmarire informativa incluzind xerocopii dupa lucrarile omului de cultura Steinhardt. Oare a citit cineva aceste volume? Citi bani au primit cei ce au scris notele informative, apoi cit a platit “Evenimentul zilei” sa intre in posesia unei parti a dosarului? Cata energie cheltuita ca sa dovedesti cine este autorul! Si asta numai pentru o persoana.
Incet, incet, CNSAS incepe sa semene cu biroul de cadre al Romaniei. Cred ca va avea ce rontai in acest secol!
AP citeaza “Evenimentul zilei”, ... ca Uricaru va renunta la conducerea Uniunii si nu va mai candida pentru alegerile interne din USR, programate pentru 17 mai. Dar cine va veni? Va fi o noua investigatie tip CNSAS? Daca in final se doveseste ca si noul sef USR a fost tot un informator, sau o sursa, ori un membru PCR conectat la primele categorii? Care este probabilitatea ca aceasta presupunere naivo-pesimista sa fie adevarata?

Pe vremuri circula un banc despre cum se distreaza diferite natii in weekend. Francezii band sampanie si stiind ca una din cupe este otravita, americanii in curse auto catre o prapastie, stiind ca una din masini are franele defecte, iar romanii se intalnesc in grupuri de cate trei si incep sa spuna bancuri politice stiind ca cel putin unul dintre ei este turnator!
Regula a “cel putin unul din 3” am gasit-o exprimata si prin cafenea: “In Romania este greu sa aduni trei indivizi intr-o structura de "societate secreta" fara ca cel putin unul din ei sa nu fie informator, sursa, rezident, ofiter acoperit a unor servicii "secrete"...(#18586, de ampop la Fri, 30/07/2004 - 11:38)
Pai, sa numaram. In Romania, bancurile/glumele politice erau spuse/ascultate de majoritatea celor cu varsta intre adolescenta si adanci batraneti. Conform celor de mai sus, o treime dintre acestia erau turnatori, deci cu aproximatie vreo ... 5 milioane de alegatori care, din instinct de conservare, au votat cu “noi muncim nu gandim”.
Circulau tot felul de zvonuri cum ca securitatea ar fi avut vreo 800.000 de oameni la vedere, care au votat cu “nu ne vindem tara”( mai bine o impartim intre noi!).
Existau cam 4.500.000 membri de partid, la vedere, pe care i-a speriat PNT-CD cu “procesul comunistilor”.

Punindu-i pe toti la un loc depasim 10.000.000 de alegatori care au facut jocurile in ultimii 15 ani. Ho!Ho!Ho! Imposibil, socoteala e hazlie... dar daca e adevarata? Daca da, atunci ce sa ne mai facem probleme cu un proces al comunismului sau cu adevarul despre revolutie?! Pierdem timpul, cheltuim banii contribuabilului roman, iar o concluzie in acest sens va fi data de CNSAS peste zeci de ani cand protagonistii nu vor mai fi si “despre morti numai de bine”.
#48469 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bani pentru CNSAS - de ampop la: 16/05/2005 12:53:21
nu prea isi mai au rostul institutia fiind impanzita de "ai nostri ca brazii cu mucii pe chept". Corect, o institutie sterila pentru o populatie de colaborationisti si delatori. Doar ca se "dea bine" in occident...chetuiala fara rost. Asa-i Danila, cand sa-i arate lumii pe bibicii lui secu'...prinde orbu' scoate-i ochiii! Apropo, 800.000 erau prin '80. Pana in '89 au mai facut pui...vre-un milion...? :)))))
Mario
#49291 (raspuns la: #48469) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...