-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

CHIAR NIMIC NU MAI ESTE PE GRATIS???


de claudia enea la: 14/05/2005 14:10:00
modificat la: 22/05/2005 01:24:53
voteaza:
Am inceput sa obosesc de atitea sentimente contradictorii care ma pasc aici in fiecare zi. Intr-o zi vad "the bright side of the sun", a doua zi "the dark side of the moon". Oare cite mai incap in mintea, in sufletul meu???Azi am fost mindra ca sint romanca, ca pot gindi si prin alta prisma decit "nothing is for free", ca pot sa-mi vad friptura din farfurie ca pe o friptura si nu ca pe "10 dolari,50 "ca era "in sale". nimic nu mai este frumos sau bun prin el insusi, ci prin valoarea materiala sau prin cit ai economisit cumparind acel lucru. Am miinile reci si asta o sa ma coste cam 7,5 dolari sa-mi iau niste vitamina "c". Cam asa se pun toate problemele aici. Daca incerc sa zic ca nu e normal imi sare toata lumea "australianizata" deja, drept in cap. "Normal, draga, nimic nu e gratis pe lumea asta" "Nici zimbetul unui copil sau paharul de apa pe care il ceri unui strain cind ti-e sete?' incerc sa contracarez timid si aproape dezarmata.. "Astea nu se pun la socoteala:nu traiesti cu zimbete si apa"..mi se raspunde de undeva de sus, foarte sus ca aproape nu mai pot auzi sau intelege. Ce nu este bine???Devin trista si iremedibil "fara scapare" daca nu incerc repede saa ma adaptez...Cum sa fac sa ma prostesc subit???sa nu-mi mai pun intrebari, sa nu mai gindesc cu sufletul sa nu mai, sa nu mai..Cred ca trebuie sa imi fac propriul cerc de inca oameni, neaustralienizati, cum i-am defenit eu, oameni care inca mai simt ..europeneste. Ca de nu, acusi o sa va scriu de pe la iasi...Va iubesc pentru ca birfiti uneori pe la colturi, pentru ca nimic nu va este indiferent, pentru ca rideti si plingeti fara retineri, pentru ca iubiti si va casatoriti fara prenuptiale si fara sa verificati conturile si posesiunile iubitei sau iubitului. Va iubesc ca va sare mustarul uneori si, mai ales, va iubesc ca este pe GRATIS..
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


Fost jurnalist si fost avocat - de ozi la: 24/06/2005 02:42:07
Fost jurnalist si fost avocat? Nu-i de mirare ca n-ai gasit nimic de lucru pe masura pretentiilor si te superi pe Australia ca vacarul pe sat. Ma si intreb cum de-ai trecut testul de puncte ca sa emigrezi.
Nu te-a trimis nimeni cu forta aici. Daca nu-ti place, foarte bine; mergi inapoi la Iasi sa ne spui si noua ce e gratis acolo - unde, spre deosebire de Melbourne, toaleta publica costa.
De cand ai plecat a mai aparut un nou canal TV in Romania, "Taraf" care da manele 24 din 24, 'europeneste'. Enjoy!
#56389 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Va iubesc pentru ca birfiti u - de cico la: 24/06/2005 03:03:20
Va iubesc pentru ca birfiti uneori pe la colturi, pentru ca nimic nu va este indiferent, pentru ca rideti si plingeti fara retineri, pentru ca iubiti...

Asa e! :)) Circotasi, da' iubaretzi, hi-hi :)))

...si va casatoriti fara prenuptiale si fara sa verificati conturile si posesiunile iubitei sau iubitului.

eh ...aici nu mai stiu ...erori de tineretze :(
dar nu face omul aceeasi greseala de doua ori ;)
#56391 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
IACA AM REUSIT - de claudia enea la: 24/06/2005 14:20:08
CLAUDIA AUSTRALIA GREU SI TOTUSI....LUAI PUNCTAJUL MAXIM..CA SA VEZI!!!!!! AM TERMINAT UN CURS DE ASISTENTI DE FARMACIE SI PENTRU CA AM FOST BUNA(ZIC EI) AM PRIMIT POST DE ASISTENT DE FARMACIE IN BURICUL TIRGULUI: MELBOURNE CENTRAL...SI M-AM INTEGRAT IN TURMA... CE IMI PLACE??? CAFEAUA DE DIMINEATA LA O TERSA INCALZITA, DUREREA DE PICIOARE CIND TERMIN CELE 8 ORE SI DEOCAMDATA INCERC SA FIU CIT MAI....ADAPTABILA....HMMMM MANELE??? SINGURUL LUCRU ROMINESC DE CARE NU MI-E DOR...AR MAI FI VREO 87 DE ALTE LUCRURI DE CARE NU MI-E DOR DAR ITI SPUN CIND OI AVEA TIMP...OMUL MUNCII AUSTRALIAN TRE SA SE SPELE SI ..SA DEA MINCARE LA CIIINE SI O RATA...ANIMALUTELE MELE...AHA NU STAU LA TARA!!! PE CURIND
#56465 (raspuns la: #56389) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
va iubesc ca este.......... pe GRATIS? - de cosmacpan la: 01/11/2005 09:40:02
curios ca toate lumea fuge tot timpul dupa ceva "ieftin" ori "gratis" cand de fapt toata viata, vindem si ne vindem. Suna grotesc? poate. dar nu uita ca un suras inseamna sa vinzi, o lacrima e tot vanzare, un pas idem. ne vindem trupul, inteligenta, forta de munca, imaginatia, visele si uneori chiar sufletul. dar nu-i bai. fiecare are ce-si doreste. dupa gustul meu, iubire se ofera. o oferi si o primesti ca pe cel mai "....." cadou. si cred ca gresesti ca iubirea nu costa. te costa mult cand o oferi dar si mai mult cand o promesti. bucura-te de ceea ce ai, bucura-te de fiecare zi minunata care iti este oferita (de viata) si bucura-te ca ai numerit aici, unde toti cauta sa se simta aproape de..."........" (am sa te rog sa completezi ti spatiile goale. succes in noua pozitie (sociala) si bine ai venit (poate ca doar acum te-am descoperit eu).
#83472 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Maitre ozi, nu e chiar asa. E - de gonefar la: 16/11/2005 10:57:10
Maitre ozi, nu e chiar asa. Eu am venit in Australia cu diploma de la facultate de a lor si tot nu am gasit job in primul an. Cica am fost "over qualified". Le-am zis sa ma faca manager daca sunt asa calificat si au zis ca nu am experienta australiana. Interesant, caci experienta mea era in import-export ceea ce ar trebui sa se faca la fel pe orisice meridian. In final, dupa un an de stat pe bara si cheltuit en gros m-am apucat de computere, ca erau en vogue. Si eu sunt un caz fericit, dar am prieten inginer aero care conduce camion, altul tot aero care e programator, etc. Astea sunt cazuri in care pierde si individul si pierde si sistemul. Si dintre cei doi, te-ai astepta la sistem sa fie mai bine pregatit, nu?!:)
#87895 (raspuns la: #56389) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...