Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Despre fotografie


de Puiu Constantin la: 24/08/2003 08:38:00
modificat la: 24/08/2003 11:37:12
taguri: Ganduri_in_0_si_1 
voteaza:
S-a discutat candva aprins daca fotografia este o arta si daca aceasta va detrona pictura.Intrebarea si-a gasit raspuns in timp,fotografia definindu-se in timp atat ca arta cat si ca unealta stiintifica, destinul ei desavarsindu-se insa prin media.
Intrebarea care mi-o pun astazi este daca in contextul dezvoltarii fantastice a tehnicii video si a prelucrarii imaginilor pe calculator,ce mai ramane din acel aleatoriu care desavarseste pana la urma orice opera de arta si daca o camera video superperformanta nu inlocuieste total orice aparat de fotografiat.In viitorul apropiat vom putea filma orice si oricat cu celularul si vom putea prelucra filmul respectiv pe computer,cadru cu cadru,selectandu-ne fotografiile cele mai reusite. Va disparea oare aparatul de fotografiat?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (27):


nu in competitie - de Daniel Racovitan la: 25/08/2003 03:01:26
Fotografie si pictura nu sunt in competitie, sunt complementare. Fotografia arata ceea ce derularea timpului ascunde: dilata clipa si o expune ochiului intrebator al privitorului.
#51 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre fotografie - de (anonim) la: 27/08/2003 13:50:08
Atita timp cit calitatea fotografiei digitale lasa de dorit, aparatul de fotografiat conventional si care intrebuinteaza filme conventionale va mai sta putin in viata.
Cind calitatea fotografiei digitale o va depasi pe aceea obtinuta cu filme si aparte conventionale atunci vom putea spune la revedere aparatului de fotografiat asa cum l-am stiut si invatat noi.
Simplu si se pare ca prezicerea mea va deveni o chestie mondena in citiva ani daca nu si mai repede.
#65 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Fotografia, digitala sau clas - de Daniel Racovitan la: 28/08/2003 03:05:15
Fotografia, digitala sau clasica ramane tot o fotografie. In definitiv o fotografie clasica poate fi scanata si prelucrata digital.

Intrearea mesajului initial punea fata in fata pictura si fotografia.
#69 (raspuns la: #65) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fotografie-cinematografie - de Puiu Constantin la: 28/08/2003 12:42:52
Finalul subiectului despre fotografie se oprea asupra ideii de fotografie ca imagine statica,ca secventa unica care poate fi surprinsa de catre artistul fotograf cu un aparat digital sau clasic-nu conteaza-tocmai in aceasta surprindere a clipei ramanand arta sau mestesugul.Aparatul de filmat - fie el cu pelicula sau digital surpinde tot sirul de fotografii care alcatuiesc un moment mai lung sau mai scurt de viata.Si atunci-in ideea in care camerele digitale mici ca volum si tot mai performante vor fi la indemana oricui si vor putea surprinde intr-un minut zeci sau sute de fotograme din care ni le vom selecta pe cele dorite si le vom prelucra ulterior pe computer, va mai avea sens sa manipulam aparatul foto cu care sa surprindem si sa alergam dupa "secunda inspirata"?
#76 (raspuns la: #69) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
reformuleaza - de (anonim) la: 01/09/2003 09:27:37
Poate ai vrut sa spui calitatea fotografiei digitale accesibila ca pret, sau pe care ti-o poti permite tu, este inferioara calitativ unei fotografii argentice. Sa nu imi spui mie ca un DSLR de cateva mii de coco si cu 15 Mpixeli este inferior unui aparat clasic, oricare ar fi ala. Hai sa fim seriosi, asta este o legenda care a fost adevarata poate pana anul trecut. Gata, ceea ce "profetesti" tu s-a implinit de mult. Ca si cum as profetii eu astazi ca Dinamo a batut ieri pe National cu 4-1. (N-am gasit un exemplu mai la indemana).
#102 (raspuns la: #65) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
tehnic-da artistic-nu - de (anonim) la: 06/10/2003 16:53:00
tehnica nu se va opri niciodată şi mereu va progresa obligindu-ne la o rutinată mirare ce nu va mai stirni mari valuri la un moment dat.
Noi oamenii nu ne vom transforma niciodată in masini perfecte de realizat imagini si chiar daca vom reusi vreodată să facem totul perfect (dupa oricare criteriu al perfectiunii fizice) nu vom fii niciodata capabili să putem incărca in acea imagine acel cimp enegetic ce te face să simţi că te afli in faţa unei creaţii,în care artistul şi-a pus o parte din sufletul său,fie ea banală pt.foarte mulţi dintre semenii lui.
Nu dau alt exemplu decit cel al olarului ce stă in tîrg şi munceste la roata lui si adună mai multi privitori decit taraba cu porţelanuri facute pe bandă de alături.Orice creaţie are ceva magic in ea ce nu poate fi imitat sau copiat. Vom reuşi să clonăm oameni nu şi suflete.
#812 (raspuns la: #102) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
re la blog - de papadie67 la: 06/10/2003 17:21:20
Precum frumos ai aratat in preambulul la-ntrebare, pe artizanul ce picta la-nlocuit treptat un tehnician cu o cutie neagra si-un buton.
Nu pana la extinctie, dar aproape.

Acuma, dintre tehnicienii nou-veniti, pe unii faptul ca aceasta tehnica nu era chiar de tot simpla, i-a ajutat in aspiratia de a deveni artisti, la randul lor. Caci nu-i asa, cu-atata sansa de-a gresi-i mai mare, cu-atat mai mult precizia tinde sa devina Arta.

Ceea ce ne arata cat de multa Arta-i in selectarea unei poze reusite, dintre cateva zeci ce pot fi programate sa se traga-ntr-o secunda...
Arta are un pret, iar pretu-i dat si de Timpul investit in crearea ei, printre multe altele.

"Va disparea oare aparatul foto clasic?" Nu, asa cum Ford nu l-a ucis
pe Lamborghini (n-am gasit ceva mai cronologic potrivit-iertare!) cu-a sa banda rulanta.
Va deveni rarisima Camera cu argint? E zic ca Da. Si va fi scump si fancy s-o folosesti, peste vreo douash-cinci de ani.

Caci "time is money", iar eu si gloata vrem finete maxima la preturi minime si cat mai repede si cat mai mult! paine si circ acuma vrem, c'atat ne duce sfera aproximativa ce ne-am aflat cu ea pe umeri.

musical background: aria lui Randy McDonald, playing loud, cu un superb cor de-avocati. La pupitru, un PR (public relations), nici alb nici negru, nici "om" nici muiere, nici de dreapta nici de stanga, cu-n discret tatuaj abia vizibil prin tuxedo, de culoarea unui galbior verde.
#813 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tehnologie avansata - de (anonim) la: 07/10/2003 10:05:29
Simplu si concis:
Avansul tehnologic nu poate fi oprit.
P.S. Totusi ochiul fotografului nu poate fi inlocuit de nimeni.
#863 (raspuns la: #813) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Despre fotografie - de Dinu Lazar la: 23/11/2003 01:43:54
Tehnologia realizarii imaginii nu are nimic comun cu arta fotografica in sine, adica salturile tehnologice nu au schimbat nici perceptia imaginii nici modalitatea de comunicare a imaginii.
Cel putin nu brusc.
La inceput se faceau scrijelituri pe peretii pesterilor; apoi se sculpta in piatra; aparitia papirusului si a tocului nu au modificat nici ce se scria si nici cum se recepta ce era scris.
Aparitia tocului cu rezervor sau a pixului au permis ca o poezie sa poata sa fie scrisa foarte bine si la closet sau in transee; asta nu schimba poezia in sine.
La inceput fotografia se facea cu placi de cupru care trebuiau sensibilizate la locul fotografierii; fotograful avea un cort negru in care prepara placa si o developa apoi; aparitia placilor pe sticla cu emulsie depusa la fabrica si a filmului pe suport de celuloid au strinit scandaluri, asta e adevarata fotografie? unde e cortul si albusul de ou?
Fotografia a colectat in decursul timpului importante evolutii tehnologice, salturi si scandaluri care au facut sa curga riuri de cerneala; aparitia fotografiei pe 35 mm si a aparatului Leica a fost la fel de cutremuratoare ca aparitia aparatelor digitale azi; autofocusul, aparitia aparatelor cu exponometru (mai e fotograf ala care nu stie tabela de expunere?) - spuneau atunci cei ce discutau pe tema.
Fotografia e o comunicare. Poarta un mesaj. E o imagine, cu compozitie, culoare, sens, echilibru, perspectiva, indiferent cu ce e facuta, cu un aparat foto cu burduf verde si lemn de cires de trandafir sau cu un aparat foto digital sau cu inelul de la mina.
Problema reala e ca in poezie ; democratizarea si ieftinirea pixului nu au dus la cresterea exponentiala a numarului de poeti cu adevarat buni.
Si in fotografie, in Ro cel putin, usurinta de a face poze si cu telefonul nu a dus la aparitia unor fotografi buni sau a tone de fotografii senzationale. Poate ca numarul pixurilor si al aparatelor nu modifica numarul creatorilor care pot sa se exprime.
Aparatul de fotografiat evolueaza, se inglobeaza in alte obiecte, poate sa si dispara si sa se transforme in alte scule; comunicarea cu imagini, va evolua si se va dezvolta, dar mai greu - ca in Internet, usurinta de a te exprima si de a transmite si de a crea pare mai favorabila celor ce nimic nu au a spune.
Marirea exponentiala a usurintei de comunicare si a modalitatilor de exprimare vor duce la cresterea in aceeasi masura a zgomotului de fond si a rateurilor de tot felul, nu la aparitia a mii de rembranzi si matishi pe centimetru patrat - dar in nici un caz nu vor duce la disparitia fotografiei, care mai are ani buni inainte. Momentan se schimba dalta, ciocanul si peretele pesterii cu pana si papirusul. Si?
Oricine va putea mizgali mult mai simplu. Asta e.

Dinu Lazar
#4993 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
foto - de angi la: 03/12/2003 12:08:59
nu este adevarat. fotografia trebuie sa transmita un sentiment, o stare, de fapt concentreaza tot ceea ce simti in acel moment. dintr-o simpla fotografie poti intelege foarte mult.nu sint de acord cu refacerea imaginii. din intamplare posed un aparat sony digital pe care-l iau cu mine oriunde ma duc. fotografiile sint superbe si niciodata nu mi-as permite sa le modific.
#5929 (raspuns la: #69) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
foto - de Dinu Lazar la: 11/12/2003 15:11:09
Sunt feluri si feluri de a vedea, de a percepe, de a procesa.
Fotografiile facute cu un aparat digital sunt de la sine atit de procesate, ca e o copilarie sa spuna cineva ca nu le modifica. Asemanarea dintre imagine si obiect poate sa fie de unu la mie... asa ca...
#6438 (raspuns la: #5929) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Unicatul - de relu la: 11/12/2003 23:22:49
Mai e un aspect care nu s-a abordat inca. Faptul ca odata ce s-a facut o poza pe hirtie, este unica, si are o calitate fizica, reala, ceea ce noua, oamenilor ne place. De exemplu multi fotografi celebri au cerut ca negativele lor sa fie distruse dupa ce ei mor. Cu aparatele digitale raspindirea (copierea) unei fotografii e mult mai usoara, care parca o face de mai putina valoare. Si aspectul fizic, tangibil a disparut. Vezi, cind te uiti la un film pe care e imprimata bunica sa zicem, sau mama, sau copilul, atunci stii ca acel film a fost acolo, martor, fizic, in aparat, in fata subiectului. Acel film a fost prezent in acel an, cind s-a imprimat fotografia, iti amintesti unde l-ai cumparat, cit a costat poate, cu cine ai fost... ne leaga cumva intr-un mod mai real de acea memorie care e fotografia. Asta mi-a adus aminte de o poezie ce-am citit-o ieri pe metrou in Toronto (din cind in cind pun poezii in loc de reclame): poezia este despre facutul gemului, ceva de genul: de ne chinuim sa facem gem? ca e mai ieftin sa-l cumparam. De ne chinuim, si ne taiem la degete, si cadem din copac, samd. Pentru ca o sa tinem minte cum l-am facut, si cum am cules fructele, si cu cine am fost, si dulcele gust de pe degete... e o experienta de viata complexa. Pe cind cumparatul de la magazin, desfacerea borcanului, si mincatul, e o experienta triviala. Dintr-o data, fotografia digitala o sa fie ca gemul la borcan din magazin. Dar e inevitabil.

Din pacate, filmul o sa devina un lux al unor amatori si profesionisti care inteleg unicatul acestui mediu. Mie cel putin, o sa-mi faca intotdeauna placare sa-mi iau aparatul meu mecanic, fara baterii, sa invirt obiectivul, sa aud acel 'click' metalic cind apas pe buton. Dar fiecare cu musca lui pe palarie. Deja Kodak a anuntat ca nu o sa mai puna bani in cercetari de imbunatatirea filmului. Publicul dicteaza ce se fabrica in mod major, prin puterea sa de a cumpara. Si publicul vrea comfort in primul rind. Fotografia digitala are locul ei, si tot asa cea pe film. Nu e gresit sa folosesti nici una pentru arte sau amintiri -- depinde ce vrei sa obtii.
Numai bine,
-Relu
#6442 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Unicatul - de Dinu Lazar la: 12/12/2003 02:14:52
As face o comparatie intre fotografie si muzica. Este clar ca sunetul inregistrat pe suport de vinil si ascultat pe un pickup Thorens cu doza Shure cu diamant eliptic si trecuta printr-un preampli cu lampi si ascultata cu un amplificator cu tranzistoare cu germaniu si efect de cimp si niste boxe de 50Kg bass reflex Infinity din mahon nu exista altfel si nu poate fi imitat de un sidilica sau de un empetrei.

Imaginea, ca si sunetul, e chestie de kultura. Cine are noroc, bani si stare si stie ce e aia marea calitate, va face fotografie pe planfilm cu un aparat Tachihara de lemn de cires japonez, cu burduf verde si balamale de bronz.
Cine nu, va face poze cu telefonul sau cu idiotenkamera si asta e.
Exista mai multe lumi paralele, asa cum exista sau ar trebui sa existe mai multe religii. Damblaua vine cind apare unul si zice "aia e o prostie" sau "nu asa se face asa ceva" sau chestii d`astea.
Comparatia cu gemu` mi se pare grozava, dar din pacate suntem imresurati din toate partile de chestii facile, lipsite de gust si amatoricesti, si in mare parte, mai ales in Ro, chiar daca ai vrea, nu poti sa faci ce ti-ar place, pentru ca nu ai bani sau timp... sau stare, ca vine cite unu` sau cite o zi si iti ia starea si asta e o tragedie...
#6446 (raspuns la: #6442) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Raspuns ultimului paragraph - de relu la: 12/12/2003 10:03:46
Raspuns ultimului paragraph

Da, ai pus punctul pe i. Toleranta pentru cei din jurul nostru si tot ceea ce-i taie capul pe ei este ceva ce as vrea sa vad ca se dezvolta in Ro. Toleranta asta abundenta e una din cele mai convingatoare motive pentru mine sa ramin in Canada. Fiecare cu pasarica lui, si de ce nu? Ca numai o viata ai. Daca ti-o petreci incercind sa-i convingi pe altii ca nu au dreptate, sau fiind convins de altii ca tu nu ai dreptate, intr-un fel traiesti viata altuia.

Despre comparatia cu muzica

Sint doua aspecte diferite. Sint de acord ca fotografia ca exprimare aestetica nu depinde necesar de mediu. Dar fotografia ca si experienta personala, eu sugerez ca depinde.
-Relu
#6474 (raspuns la: #6446) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
muzica/fotografia digitala - de (anonim) la: 20/12/2003 07:49:22
In primul rind nu e clar ca sunetul inregistrat pe suport de vinil si ascultat etc. etc. nu poate exista altfel.Poate.A se citi suplimentul rev. Chip special-Muzica si PC-ul.Merita chiar si pentru profanii absoluti in ale sunetului.
Fotografia digitala...E, din punctul meu de vedere ,pasul inainte care va elimina fotografia clasica.Chiar si pentru profesionisti.In primul rind elibereaza (din nou!)libertatea de creatie,pierduta la trecerea de la fotografia alb-negru la cea color,controlata de procese chimice draconic de precise si neinfluentabile .Apoi permite experimentarea,repetarea si asta cu costuri 0.Desigur ca fotografia se naste intii in mintea privitorului,asa ca se pot face si un milion de poze proaste si numai una si buna.Chiar si cu o idiotenkamera,desi sansele sint chiar mici .Apropo,exista deja aparate foto digitale cu rezolutie comparabila cu filmul foto.Si asa se mai darima o baricada.
#6995 (raspuns la: #6446) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Titlu: muzica/fotografia digitala - de Dinu Lazar la: 21/12/2003 10:38:56
E chestie de minima cultura generala. Nu,sunetul de pe vinil nu poate exista si altfel. E vorba de diferentza fundamentala dintre tonul continuu si tonul impartit in citiva zeci de mii de "pixeli" auditivi, Hz. Una este o vioara ascultata pe un disc de vinil si alta e pe CD, dar multi vede si putzini pricepe...
Una este sunetul nepixelizat, alta sunetul pus cu samplingul care este pe un CD. Daca baiatu` care a scris Cipul ar fi mers si pe la Ateneu, ar fi vazut diferentza.
Chestia cu libertatea de creatie eliberata e adevarata; orice bou poate azi sa faca poze, deseori dreptunghiulare, din pacate fara zimtzi; libertatea de creatie nu are insa nimic cu creatia insasi si ieftinirea pixului si a hirtiei, chiar igienica, nu a dus la marirea numarului de poeti geniali. Asa e si in fotografie...
Cine crede ca la fotografia digitala sunt costuri 0 nu stie despre ce vorbeste. Costurile sunt chia mai mari decit la fotografia clasica.
Un computer, programe, monitor, printer, consumabile, aparat, inseamna minim 3000$ pentru cine vrea sa faca ceva. Si asta la fiecare 2 ani. Exista aparate foto cu rezolutie comparabila cu filmul? Pe bune? Baricada se darima? E bine de stiut, cite lucruri noi apar pe lumea asta si nu le cunoastem.
#7037 (raspuns la: #6995) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre fotografie - de (anonim) la: 22/12/2003 14:14:00
nu modifca numarul celor care pot, ci a celor care vor sa se exprime.
#7133 (raspuns la: #4993) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Titlu: despre fotografie - de Dinu Lazar la: 23/12/2003 07:08:53
Absolut adevarat, care este.
#7172 (raspuns la: #7133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre fotografie - de vasili la: 21/02/2004 09:17:32
Cum sa dispara aparatul de fotografiat???!!!Chiar tu ai spus ca va fi incorporat in....si in.... si in....Strutzocamile tehnice facute pentru teenage-ri(sau ma rog tiineigyari)-sa se poata da rotunzi prin peisaj....
o FOTOGRAFIE se face si se va face totdeauna cu un aparat performant,fabricat special pentru asa ceva,tinut de o mina sigura in fata unui ochi meserias!!!!In rest vorbim de poze...doar de poze....diferite poze....
#10210 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre fotografie - de Dinu Lazar la: 23/02/2004 04:02:41
De mers la google si de intrebat cum e cu lomografia... una la mina.
Apoi, eu cred pe bune ca aparatul e un nenecesar obiect.
Fotografie se poate face cu orice cutie de pantofi.
Ma refer la fotografie buna, exceptionala.
Cine nu crede sa dea o goneta la http://www.papercams.com/
dar si la http://www.pinholevisions.org/
La noi fotografia nu e o chestie de cultura, din pacate ... e un flaps.
#10340 (raspuns la: #10210) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fotografia - de grati la: 13/03/2004 08:42:25
Fara a lasa la o parte importanta dezvoltarii noilor tehnologii vechiul aparat de fotografiat nu se va face uitat. Sunt momente pe care un simplu celular nu le poate surprinde si cu atat mai putin autentifica. Toata frumusetea fotografiei este ca poti sa o vezi oricand, ba chiar mai mult poti sa o atingi, sa o simti. As vrea sa cred ca macar pentru aceasta aparatele noastre de fotografiat poate demodate nu vor disparea incetul cu incetul. Fotografia e arta! A imortaliza o clipa frumoasa e arta! A surprinde cu camera momente groaznice e arta de asemenea!
#11950 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fotografia - de Dinu Lazar la: 15/03/2004 17:07:45
Orice imagine poate fi printata si de obicei o imagine digitala arata mai bine, daca e bine facuta, printata, decit una clasica...
#12119 (raspuns la: #11950) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
fotografia - de (anonim) la: 25/08/2004 12:35:22
personal sunt adepta fotografiilor facute cu aparatul de fotografiat, desigur unul bun. Ma incanta fotografiile ori de cate ori le privesc mereu redescopar ceva nou. Una e sa stai in fotoliu si sa privesti o fotografie in mana, alta e sa stai cu mouse-ul. Are cu totul alt farmec si imaginea e alta, parca una reala si nu una "fabricata". Si fata mea a invatat sa faca fotografii si are numai 3 ani. As vrea sa ii transmit aceasta pasiune. Monica
#20323 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
fotografie digitala vs analogica - de (anonim) la: 30/03/2005 09:49:49
sunt de acord cu Monica, este mare diferenta intre cele 2 tipuri de fotografie. Totusi, nu putem sa nu "bagam in seama" fotografia digitala care totusi, ne face viata mai usoara si mai .. ieftina, de ce sa nu recunoastem. Nu mai trebuie sa asteptam developatul filmului, cateodata operatorul mai face si el cate o greseala pe timpul acestui proces de prelucrare... Important, zic eu, este imaginatia fotografului, unde se gandeste el atunci cand prelucreaza o fotografie, si momentul cand se opreste din prelucrare, atunci cand zice, "gata, asta e, asta am vrut, la asta m-am gandit". Desigur, facem distinctie intre "ajutat" fotografia originala si falsurile, nici nu vreau sa ma gandesc la varianta a 2-a. Personal, apreciez f tare fotografia clasica, pe film. In realitate insa, folosesc, abuzez de fotografia digitala. Liviu S/Bgd
#41193 (raspuns la: #20323) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
fotografia - de miorific la: 26/08/2005 12:28:10
chiar daca ti se pare destul de mecanic sa tii soricelul de coada si sa privesti o fotografie existaposibilitatea sa o pui pe foaie, si ai aceiasi senzatie..de hartie nu ?..in plus daca ai fotografiat cativa prieteni si au iesit cu ochii rosii, ai posibilitatea sa ma i schimbiu cate ceva... asta fiind doar o infima parte a prelucrarilor de imagine)>:
#68137 (raspuns la: #20323) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
despre fotografie - de kirghiza la: 02/11/2006 00:01:11
Sunt sigura ca in viitor, fotografia ca forma de arta ,se va face tot cu un aparat de fotografiat.E instrumentul specific pentru imortalizarea secventei de imagine, mai bine zis a clipei,cu tot ce are mai interesant, artistic sau surprinzator. Fotografia ,consider ca apartine in esenta, fenomenelor de expresivitate culturala,fiind creatie artistica.
#154854 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Plagiat - de kirghiza la: 02/11/2006 00:01:11
As vrea sa intreb si sa fiu lamurita in legatura cu o practica obisnuita in mediul artistilor plastici de azi si de ieri:se realizeaza picturi, dupa fotografii ale unor artisti fotografici,( consacrati sau nu),sub semnatura autorului, fara specificatia ,,reproducere".Este plagiat ,sau nu?
Exista o lege privind acest tip special de furt intelectual?
#154860 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...