-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Scopul umanitatii


de aurasdim la: 02/06/2005 10:56:00
modificat la: 03/06/2005 11:35:32
voteaza:
Ma chinuie o intrebare si desi stiu ca aceasta intrebare nu poate sa aiva un raspuns absolut o sa incerc sa aflu de la voi un raspuns care sa-mi fie pe plac.

Si iata intrebarea :

Care este scopul existentei oamenilor in Univers???
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (68):


raspuns - de cattallin2002 la: 09/06/2005 13:59:24
Poate fi si o intrebare retorica. Nu fii asa sigur ca intrebarea nu are un raspuns absolut. Si eu am cautat mult raspunsul la intrebarea asta si iata ce am gasit.
Mai intii l-am cautat in stiinta, am fost ateu si nu ma gasit ce ma interesa, mai ales ca am citit intr-o carte de filozofie ca fericirea e numai un concept, nu prea exista.
M-a atras apoi paranoramul, desi inainte nu aveam nici o legatura. Am vazut ca exista si ceva dincolo de ceea ce se vede. Am si facut un curs de bioenergie. Am studiat si diferite religii.
Acum stiam destul de multe si mi-am zis ca mai trebuie sa aflu ceva de Dumnezeu, acolo mai trebuie sa studiez, dar am lasat pe mai tirziu.
Din intimplare am inceput sa citesc Biblia si ce am citit acolo am gasit ca este adevarat, era totul logic si adevarat. Am zis ca toate religiile crestine sint bune.
Mai ramasese sa ma informez despre ortodoxie. Am inceput sa merg si la biserica si din ce am auzit si citit mi-am dat seama ca ortodoxia este ca si denumirea: orto-dreapta, doxo-credinta, dreapta credinta.
Aici am gasit eu ce cautam si ma bucur ca ceea ce am gasit este chiar adevarul. Ca puteam sa ma opresc pe parcurs (de exemplu la paranormal), sau puteam sa gasesc ceva care numai credeam ca este adevarul.
Am facut asa o introducere mai mare ca daca iti dadeam un raspuns simplu nu avea greutate.
Eu zic cam care cred ca este scopul oamenilor, dar cel mai bine este sa-l cauti tu. Ca asa scrie si in Biblie sa cercetam sa aflam adevarul.
Si atunci o sa gasesti ca scopul vietii noaste este sa ne apropiem de Dumnezeu pentru a putea ajunge dupa moarte unde e cald si bine, in Rai.
Daca o sa cauti si gasesti altceva sa stii ca mai trebuie sa cauti.

iti doresc cautare spornica.
Cata
#54048 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aurasdim - de athos la: 09/06/2005 14:07:54
cineva a zis ca exista un scop prestabilit?
totul e pura intamplare(benefica sau ba...)

ps:interesant nick ti-ai pus...)
#54050 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sa Il cunoasca - de giocondel la: 09/06/2005 20:04:39
si proslaveasca pe Dumnezeu.

"To merit the madness of love, man must abound in sanity"
-The Seven Valleys-

#54099 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
giocondel - de athos la: 09/06/2005 22:39:50
atunci cand omul se va cunoaste pe sine insusi,va ajunge
sa-L cunoasca pe Dumnezeu

nu uita:EL este in noi
#54122 (raspuns la: #54099) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
athos - de cattallin2002 la: 12/06/2005 12:26:03
Parte din ce scrii tu este influenta din religiile orientale, unde Dumnezeu este in fiecare lucru. In religia crestina Dumnezeu a creat lumea si nu poate fi parte din lucrurile create.
Tu daca iti faci de mincare esti si tu in mincarea aia? Tu esti tu si mincarea este mincare. Ca dupa aia o maninci si ajunge in tine e alta mincare de peste.
Daca lucrurile s-ar intimpla la nimerala inseamna ori ca Dumnezeu nu exista, ori exista dar nu are putere sa faca ceva ori ca poate face dar nu vrea si asta inseamna ca e rau intentionat. Ultimele doua supozitii nu se incadreaza definitiei de Dumnezeu.
Iti zic toate astea pt ca si eu am avut inainte exact ideile tale si nu numai ale tale.
Cu bine Catalin
#54456 (raspuns la: #54122) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de athos la: 12/06/2005 19:22:25
ai dreptate in ceea ce zici;dar totusi eu sunt
de parere ca tot ceea ce facem noi e cu vointa lui
si de asemenea,cu totii suntem copiii lui
asta am vrut sa zic
acum sunt mai clar?
#54536 (raspuns la: #54456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de cico la: 12/06/2005 20:34:21
Parte din ce scrii tu este influenta din religiile orientale, unde Dumnezeu este in fiecare lucru. In religia crestina Dumnezeu a creat lumea si nu poate fi parte din lucrurile create.

Pina la urma va jucati cu cuvintele si totul e chestie de interpretare. Poti vedea creatorul ca "parte" din orice faurit de el. Un "lucru" nu-i musai perceput ca ceva material, ci contine "spiritualitate". Ce ne-nconjoara e spiritualitate, si existenta noastra percepe si e bazata pe spiritualitate. Acuma, ca unii vor sa vada un "Dumnezeu" in toate (sau la baza creatiei tuturor) sau percep spiritualitatea independent, e chestie simpla de interpretare.
#54546 (raspuns la: #54456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
athos - de cattallin2002 la: 14/06/2005 12:24:48
Multumesc de raspuns. Ai ceva dreptate, eu am intrebat si un preot pe tema pe care o scrii. Eu cred ca ceea ce fcem noi este in parte vointa noastra, ca asta e liberul arbitru. Daca eu fac o prostie nu este vointa lui Dumnezeu, este a mea influentat de cel rau.
Ceea ce ni se intimpla noua este voia Lui. Poate asa ai vrut si tu sa scrii. Aici cu copii lui eu am o interpretare, sintem creatia Lui, dar copii ai Lui trebuie sa devenim. Si ma bazez pe inceputul evangheliei lui Ioan, "le-a dat dreptul sa fie copii ai Lui" (citat aproximativ). Avem dreptul, dar avem si obligatii. Nu sintem automat copii. Eu asa vad.
Tu ce zici?

Cata
#54782 (raspuns la: #54536) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Catalin - de TeodoraPA la: 14/06/2005 12:36:39
Nici eu nu te prea inteleg.
Cum sa nu fie Dumnezeu parte din noi, daca crezi in adevarul sustinut de Biblie... Omul este trup, suflet si spirit... Si inainte de a se inalta la cer isus le-a spus ucenicilor ca le da un mangaietor, si anume Duhul Sfant, si de aia se sarbatoresc rusaliile, coborarea Duhului Sfant peste urmasii lui Isus la x zile de la inaltarea Lui. Duhul Sfant e partea noastra spirituala, nu?
Si mai am o problema - inainte de ce aveai aceleasi idei ca si Athos? Si nu le spune te rog idei, ca sunt mult mai mult de atat.
_________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#54788 (raspuns la: #54456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Aurasdim - de TeodoraPA la: 14/06/2005 12:42:01
Crde ca in titlu ai folosit gresit cuvantul "umanitate".
Deci scopul existentei oamenilor in Univers... Numai si numai in raport cu Dumnezeu poate exista un scop. Altfel, daca n-as crede in Dumenzeu, as zice ca iaca au aparut si ei, isi traieste fiecare generatie viata si se duce apoi, oamenii au evoluat, si intr-o buna zi o sa dispara de pe fata pamantului si cu asta basta. Dar cred in Dumnezeu. Si-atunci zic ca scopul este sa fim copiii Lui asa cum el ne-a creat pur si simplu, adica nu sa fim si gata, ci sa ne purtam ca atare, sa ne asumam acest rol...
_________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#54789 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cico - de cattallin2002 la: 14/06/2005 12:49:59
"totul e chestie de interpretare"

Draga Cico, asa ma gindeam si eu inainte sa devin credincios. dar dupa mi-am dat seama ca astea sint idei din religia orientala, care acum au devenit parte a gindirii noastre. Acum putem avea ce religie vrem, ca sintem liberi sa alegem. Tocmai pe chestia asta de interpretare se diferentiaza religiile si nu numai.
Sa facem o diferentiere intre parere si adevar; eu sint de parere ca tu esti in Romania si zic ca asta e adevarul. Poate "athos" e de parere ca tu esti in SUA, altul e de parere ca te aflii in Germania, etc.
Adevarul este unul singur, ce tu poti sa te aflii simultan in toate locurile astea in momentul de fata?
Cele dinainte au fost doar pareri, poate unul din noi a ghicit adevarul, dar adevarul oricum e unul singur, tu te aflii in SUA.
Asa e si cu religia: crestinii zic ca e ca ei, nu cum zic hindusii si budistii, hindusii zic ca Dumnezeu este in toate lucrurile.
Si aici adevarul nu poate sa fie decit unul singur, este independent de parerile unora sau altora.
Daca vrei sa spui ca religia crestina nu stie adevarul si il stiu hindusii si budistii (care au doar simple supozitii gindite de ei), eu depun marturie ca nu este asa. Am citi si despre yoga si despre marii yoghini tibetani, deci stiu si din partea cealalta.
Cu dragoste, Catalin
#54790 (raspuns la: #54546) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
TeodoraPA - de cattallin2002 la: 14/06/2005 13:04:11
Da, ai dreptate. Dar ma refeream la faptul ca fiecare lucru ar avea o parte din Dumnezeu. Da, omul este trup si suflet. De Rusalii apostolii au primit Duhul Sfint, dar asta inseamna ca nu Il aveau inainte.
Din cite stiu eu noi dobindim Duhul Sfint la botez, dar Il mai pierdem pe parcurs. Ca nu poate fi Duhul Sfint la cineva chiar botezat care omoara, violeaza, etc. Eu asa cred, dar acum nu m-am nascut invatat si poate gresesc. Sau nu?
Cata
#54796 (raspuns la: #54788) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Aurasdim - de Marry la: 15/06/2005 09:29:48
"...un raspuns care sa-mi fie pe plac"...hm...depinde de ce intelegi prin aceasta afirmatie.

Mi-a placut ce a scris Catalin si apropos de asta iti sugerez o carte foarte buna "Jurnalul convertirii" de Danion Vasile... si el a cautat scopul existentei oamenilor si l-a cautat prin multe locuri, yoga si alte culte...ca pana la urma sa inteleaga scopul vietii. Are un stil captivant de a scrie, cred ca nu te vei plictisi.
...iar cel mai important este ca, acela care a gasit adevaratul sens al vietii are si puterea de a trai, frumos, curat, chiar cu bucurie si pace...este ceea ce-ti da puterea sa mergi mai departe intr-o viata plina de valuri...bucurii si suferinta si sa-i intelegi rostul.
#54947 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Catalin - de cico la: 15/06/2005 21:38:39
Pina la urma imi pare ca amindoi sintem cam de-aceeasi parere :) E posibil sa ne fi inselat?

Asta sustineam si eu : ca adevarul e de fapt unul (pe care nu-l stim nici noi intotdeauna), ca gasesti lucruri cu sens in orice religie (si eu am citit din toate), si destule fara sens. Spui c-ai devenit credincios, dar inteleg acum ca nu in sensul dogmatic, acela de-a accepta orice se sustine intr-o religie anume. Daca-i asa, sintem intr-adevar gind la gind. Ca oameni, avem putere de discernamint si nu-i un pacat sa ne folosim de ea.
#55063 (raspuns la: #54790) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cico - de cattallin2002 la: 17/06/2005 14:02:19
E adevarat ca sintem de aceeasi parere, nici eu nu accept decit ceea ce vad sau cercetez eu. Poate sa vina cineva sa-mi spuna ca e asa sau asa, da, stai ca ma documentez, cercetez si apoi sint de acord.
Ne deosebim doar in partile mici si esentiale. :)
Nu sint de acord ca toate religiile au ceva bun. In sensul ideilor morale propovaduite: sa nu omori, sa faci bine, etc, e adevarat ca unele religii se aseamana cu cea crestina dar religia e numai o lista de concepte morale? Eu stiu ca asta e o parte a filosofiei.
Hai sa luam religia hindusa si, implicit budista (care e un fel de protestantism al crestinilor). Unii din ei zic acum (cu 200 de ani in urma nu stiu cum era) ca si ei cred in acelasi Dumnezeu ca si noi. Parerea lor!
1) Ei au o multime de zeitati- vishnu, shiva, kali (care daca vedem cum e reprezentata ne trece pentru totdeauana cheful de experiente spirituale exotice) si se inchina la ele si le roaga sa-i ajute. E valabil si in yoga, guru Bivolaru e tot aratat la tv cu un ritual de inchinare nu stiu carei zeitati (Shiva parca).
Nu, noi dacem numai gimnastica yoga. Chiar si marii invatati yoga zic ca a face numai pozitiile de yoga, fara partea spirituala e foarte periculos.
Sa nu mai vorbesc de voodoo, care are si parte alba si magie neagra, ti se pare ca religia asta se aseamana cu a noastra?
2) Ei zic ca Dumnezeu (Brahma al lor) ar fi ca un fel de energie pozitiva
care e in toate lucrurile. Citeodata nu are nici personalitate si inteligenta
(ma refer la yoga). Pai noi doi avem inteligenta, sintem mai mari decit Dumnezeul lor?
Hai sa cercetam sa vedem cum e si sa nu credem ce zice orice guru din orice religie.
Am gasit un articol despre o femeie catolica ce a practicat 20 de ani hinduiamul si apoi a trecut la ortodoxie la http://saraca.1plan.net/biblioteca/Religia%20Viitorului/2-puterea%20zeilor%20pagani.htm
Sau marturii ale celor ce au practicat yoga in Romania pe www.sfaturiortodoxe.ro
Citez din primul site: "să-i punem în gardă pe tinerii creştini că prin apropierea lor de religiile orientale ei riscă o sinucidere spirituală." "Seducţia hinduismului este totală. El încântă toate facultăţile sufletului, ca şi toate patimile lui, dar mai ales mândria."
Un ultim comentariu: noi stim care este adevarul!!
DACA AM AVUT O MICA RECTIFICARE LA MESAJUL TAU NU INSEAMNA CA SCADE RESPECTUL MEU PENTRU TINE. DIMPOTRIVA, TE APRECIEZ CA VREI SA AFLII ADEVARUL.
#55286 (raspuns la: #55063) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Marry - de cattallin2002 la: 17/06/2005 14:08:33
Bravo Marry, imi place ce ai scris. Chiar am citit si eu cartea la care faci referinta, mai are autorul si alte carti interesante. Eu am corespondat o mica perioada de timp anul asta cu el, este in Grecia la masterat.
Am vazut ca esti din Buzau, ce concidenta, miine trebuie sa ma duc la o nunta in Buzau.
#55288 (raspuns la: #54947) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Catalin - de cico la: 17/06/2005 23:40:12
Ne deosebim doar in partile mici si esentiale.

Descopar (threadul cu evolutionismul) ca ne deosebim totusi in parti majore si importante. Apreciez sincer cit de erudit esti, doar ca am vaga impresie ca ti-ai aprofundat studiile cu precadere spre partea ezoterica. Aprofundarile unor teorii stiintifice importante (nu doar din optica celor care le combat) ti-ar fi de asemenea folositoare. Parerea mea.

Cu acelasi respect si anticiparea unor polemici (sper) interesante.
#55413 (raspuns la: #55286) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cico - de cattallin2002 la: 20/06/2005 16:26:08
Era o gluma cu ne asemanam dar ne deosebim in partile mici si esentiale. Asta era o referiere la asemanarile intre diferitele specii dar, tocmai deosebirea face diferenta.
Ma bucur ca, desi ne deosebim in pareri, asta nu inseamna ca avem ceva unul cu altul si putem polemiza linistiti. Despre teorii ezoterice am argumentat la discutia cu maimuta care cred eu ca e ezoterica. Sper ca stii ca ezoterismul este contrar crestinismului si nu ar trebui sa aiba nimic in comun!
Am uitat sa-ti spun la discutia cu evolutionismul ca primul site la care am facut trimitere comabte evolutionismul tocmai din perspectiva oamenilor de stiinta evolutionisti care se indoiesc tot mai mult de valabilitatea teorie si se gidesc cu ce s-o inlocuiasca. Ca doar n-o s-o inlocuiasca cu un Creator. Gasesc ei ceva!
Numai bine
#55656 (raspuns la: #55413) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de cico la: 22/06/2005 07:50:14
Stiu ca ezoterism nu e termenul exact, puteam sa ma refer la spiritualitate, dar tot nu convenea perfect... Ai inteles insa la ce ma refeream si asta e important ;)

Si pe mine ma bucura ca esti deschis la discutii, chiar de pe pozitii antagonice.

La "gasesc ei ceva" cred c-ai fost insa putin ...rautacios, nu? ;) Chiar nu-i evidenta pentru tine diferenta deschiderii dintre stiinta si dogma? Mie tocmai acel aspect de "open minded" imi place. Sa vad demonstrarea fortata a unei teoreme, la care apare la un moment dat 1+1.00001=2, as trece si eu la dogma. Asa insa, iubesc ca stiinta recunoaste clar ce e speculativ, statistic sau aproximativ. In dogma gasesti interpretarile si adaptarile cele mai fortate.

numai bine si tie :)
#55983 (raspuns la: #55656) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cico - de cattallin2002 la: 24/06/2005 16:05:32
Am observat ca la unele subiecte exista unele mici apropieri inte noi.
Numai noi mai vorbim pe subiectul asta? (sau mai bine pe linga subiect)
Referitor la dogma si stiinta am detaliat la evolutionism (dogma evolutionism). E evidenta pentru mine diferenta asta, dar din alt unghi, care din intimplare e cel corect.
Stiinta nu mai recunoste nimic, daca ai vazut la Discovery Science sint numai fenomene paranormale. In numele stiintei datatorii cu parerea capata statut de persone autorizate.
Eu am fost ateu, dar am vrut sa aflu adevarul, asa ca am cercetat mai multe ramuri ale stiintei pt a afla "adevarul". Ia citeste Biblia de la capat si o sa vezi daca regreti. Ca doar esti cu capul pe umeri si daca nu e adevarat n-o sa te prosteasca sa crezi ce scrie si daca nu e adevarat.
#56528 (raspuns la: #55983) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
catalin - de cico la: 24/06/2005 23:47:24
mda, parca am ramas singuri pe subiect, deci eu m-as opri dupa asta... Am vazut c-ai scris pe evolutie, dar n-am apucat sa citesc inca...

Bun, eu zic sa nu confundam stiinta cu ce e comercial. Esti de-acord ca la ora asta totul e exploatat si expus (politic si ..."politic", din propaganda), sa iasa cit mai multi bani :( Din orice, chiar si-n religie ai mentionat "flexibilitatea" catolicilor, dar stii ca-s impostori teologi in orice ramura, si numai serviciu nu fac teoriilor pe care cica le-ar apara. Si-n stiinta (pe linga evolutionism sau altceva) or s-apara teoriile cele mai bizare (ai citit de ..."maimuta acvatica"? :)), ca asta e ...democratia ;)

Biblia am citit-o cu mult timp in urma, foarte detasat, si-o mai rasfoiesc frecvent. Nu, nu privesc nicidecum lucrurile cu ochi rai sau preconceput. Doar ca (poate continuam discutia pe evolutionism) am citit si-atitea interpretari teologice ale Genezei, una mai diferita de alta, ca mi-am dat seama (ca tine, dar din alt unghi) de numarul mare al ... datatorilor doar cu parerea :(

numai bine si cred ca ma opresc aici (scuze autorului textului c-am deviat de la subiect)
#56652 (raspuns la: #56528) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cico - de cattallin2002 la: 26/06/2005 18:02:28
Cum e cu cine argumenteaza pe date stiintifice si cu cei ce cred ce spun altii?
Sa stam strimb si sa judecam drept.
Toate cele bune.
#56843 (raspuns la: #56652) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Eu cred ca scopul oamenilor p - de mya la: 10/06/2006 01:30:23
Eu cred ca scopul oamenilor pe lume este sa-l gaseasca pe Dumnezeu.
#127090 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de jeniffer la: 11/06/2006 16:07:18
unde este?
#127360 (raspuns la: #127090) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
In noi! - de mya la: 12/06/2006 00:08:16
In noi!
#127454 (raspuns la: #127360) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de jeniffer la: 17/06/2006 22:39:15
ce din tine este dumnezeu?
#128487 (raspuns la: #127454) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu te mai obosi sa intelegi c - de mya la: 17/06/2006 23:00:26
Nu te mai obosi sa intelegi ca nu are sens. Renunta, nu vezi ca e inutil?!
#128492 (raspuns la: #128487) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de jeniffer la: 17/06/2006 23:13:19
inutil sa vrei sa intelegi ceva care nu exista. scopul oamenilor ar fi indeplinirea dorintelor in pace.
#128493 (raspuns la: #128492) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Jeniffer, asta e parerea ta s - de mya la: 18/06/2006 07:07:48
Jeniffer, asta e parerea ta si eu ti-o respect. Iti cer numai sa ai intelegere si pentru altii, ai o minte mai deschisa si imagineaza-ti ca alti oameni pot avea si alte pareri decat a ta. Simplu, nu? E loc pentru toti pe lumea asta, slava Domnului sau cum sa-i zic, slava ce vrei tu :).
#128530 (raspuns la: #128493) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de jeniffer la: 18/06/2006 15:39:13
parerea ta nu o pot respecta la fel pentru ca este infricosatoare si da oamenilor idei gresite despre posibilitatile lor.
#128576 (raspuns la: #128530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Asta este, nu am ce sa-ti mai - de mya la: 18/06/2006 19:30:20
Asta este, nu am ce sa-ti mai raspund. E trist ca exista oameni pe lume care pur si simplu nu pot sa accepte opinii diferite de ale lor.
#128615 (raspuns la: #128576) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de jeniffer la: 18/06/2006 19:48:26
poate intelegi ca o persoana care iti spune ca sufletul ei este nemuritor si ca se duce la dumnezeu nu stiu unde si ce, este de neinteles.
#128619 (raspuns la: #128615) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hai sa facem un experiment Je - de mya la: 18/06/2006 23:37:00
Hai sa facem un experiment Jeniffer, vrei? Uite...eu mi-am comandat de pe Amazon chiar acuma cartea recomandata de tine pe subiectul "Cea mai tare carte". O sa o citesc cu mare atentie mai ales ca pare interesanta. Daca si tu iti comanzi cartea recomandata de mine (pe aceeasi conferinta) si o citesti cu mare atentie si mai ales cu mintea deschisa, e in regula. Pe urma ne conversam. Ce zici? Vrei?
#128665 (raspuns la: #128619) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de jeniffer la: 19/06/2006 01:45:01
sint prea multe carti pe care as vrea sa le citesc.
#128685 (raspuns la: #128665) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Citeste-o pe astea de care am - de mya la: 19/06/2006 06:13:22
Citeste-o pe astea de care am scris eu si nu o sa regreti ba o sa ti se deschida un univers cu totul aparte. Mie mi-a schimbat cu totul optica asupra vietii, sincer.

E doar o carte in fond si nu e foarte groasa. Merita banii si timpul, fara discutie. Asculta-ma si fa o incercare, ce pierzi?!
#128696 (raspuns la: #128685) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
carte - de cattallin2002 la: 21/06/2006 11:53:20
Despre ce carti e vorba, sint curios.

cattallin2002@yahoo.com
#129133 (raspuns la: #128696) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre "Autobiografia unui yo - de mya la: 21/06/2006 18:16:03
Despre "Autobiografia unui yoghin" de Paramahansa Yogananda. Eu pe asta o recomand. Jeniffer recomanda altceva, o sa-ti scrie ea (probabil).
#129177 (raspuns la: #129133) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de cattallin2002 la: 21/06/2006 18:57:28
Mersi pt precizare. Probabil ai pica pe ea ca sa i-o recomanzi :) Are si Jeniffer o data dreptate sa nu o citeasca.

cattallin2002@yahoo.com
#129184 (raspuns la: #129177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu am pica pe Jeniffer, de ce - de mya la: 22/06/2006 00:59:47
Nu am pica pe Jeniffer, de ce as avea?! Cartea recomandata e foarte interesanta, speciala chiar. Mie mi-a schimbat viata cu adevarat.

De ce o avea dreptate sa nu o citeasca, nu stiu dar ma rog...fiecare cu gusturile lui. Poate nu-ti place cum suna titlul, cine stie. Mi se pare nefiresc sa-ti dai cu parerea despre o carte cand nici nu ai citit-o macar si deci habar nu ai ce e in ea.
#129207 (raspuns la: #129184) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya - de cattallin2002 la: 22/06/2006 07:42:30
Vezi si tu ca dupa pica pe Jeniffer era un semn de gluma.
E adevarat ca dupa titlu m-am ghidat. Daca e ce presupun eu, viata unui yogin ce a ramas yogin si povesteste ce bine e sa fii yogin cartea nu e deloc potrivita pentru Jeniffer sau pentru oricine. In schimb daca e despre un yogin ce povesteste cum a ajuns sa nu mai fie yogin e excelenta. Nu iti spun ce am auzit, ci din experienta personala. Acum 5 ani de exemplu eram si eu cu paranormal, cu filosofia orientala, citisem si de yoga ceva. De exemplu am citit despre marii yogini tibetani.
Yoga pentru cine o practica e un fel de magie alba, cum spunea si Milarepa. E mult mai bine sa fii ateu decit sa te apuci sa practici ceva paranormal. Yoga e o componenta esentiala a religiei hinduse ( ce crede in mai multi zei ), preluata si de budisti.
Uite o carte disponibila gratis a unui grec ce a fost si la ashramurile din India si face o comparatie. Cred ca aici e relatarea si unui demnitar german din timpul lui Hitler despre Tibet. Stii ca nazistii s-au inspirat in unele parti ale teoriei lor si din religia indiana. Chiar svastica e un simbol indian. Dar asta nu are legatura cu yoga.
cartea la: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/
Sa auzim de bine

cattallin2002@yahoo.com
#129222 (raspuns la: #129207) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cataline, vorbesti prostii. - de dacia1300 la: 23/06/2006 01:43:09
Cataline, vorbesti prostii.

Yoga are la fel de mult (sau de putin) de-a face cu paranormalul ca si crestinismul. Yoga este un termen foarte complex; din cauza asta practic oricine poate sa stea in virful degetului si sa afirme ca face yoga. (Asa a fost posibila si aparitia fenomenului bivolaru. Si el pretinde ca sistemul lui duce la... divinitate).

Yoga este practicata de mii de ani, cu mult inainte de aparitia crestinismului. Yoga nu exclude crestinismul, nu este un sistem (sau religie) care neaga importanata celorlaltor religii. Yoga nu este un sistem rigid, nu e nimic misterios, nu e magie, nu e divina, nu e diabolica. Cei din biserica ortodoxa care afirma ca yoga este diabolica dau dovada de primitivism, si, mai ales, de adinca necunoastere. Orice sistem poate da nastere la deformatii, bivolaru in cazul yoga sau Tarnacu in cazul ortodoxiei.

Daca Popescu si Ionescu afirma ca X e rau, asta reflecta parerea lor si nu neaparat realitatea. Cel mai mare rau pe care o persoana si-l poate face ei insasi este sa isi inchida mintea complet la ceea ce e "altfel", "diferit". Dupa cum am mai spus, yoga e un termen atit de larg incit absolut oricine poate gasi o ramura de yoga care sa il intereseze.

A spune, la termenul general, ca "yoga e proasta" e la ca si cum ai spune ca "automobilul e prost". Poti spune ca Daciile sint proaste, Trabanturile, Lada, etc, dar nu "automobilele" in general. La fel si cu yoga; exista lucruri bune si lucruri proaste. Depinde de fiecare sa aleaga ceea ce e bun.
#129327 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dacia1300 - de cattallin2002 la: 23/06/2006 10:15:41
Pai am scris despre subiectul asta de mi s-a urit si mie. Daca vrei sa faci un efort sa citesti ce am mai scris. Daca spui ca vorbesc prostii inseamna ca tu stii sigur ca asta e adevarul. Nu trebuie sa afirme cei din biserica, eu afirm. Milarepa zicea ca yoga e magie alba. Punct.
Yoga vinduta ca idee prin occident e o abureala. Yoga e strins legata de hinduism si spiritualitate. Chiar guru zic ca daca vrea cineva exercitii fizice sa faca inot ca e mult mai folositor.
Am dat un link, daca vrei sa-l citesti putem vorbi, dar nu pot discuta doar pe pareri sau impresii afectiva.
Numai bine

cattallin2002@yahoo.com
#129484 (raspuns la: #129327) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cataline Pe mine nu ma int - de dacia1300 la: 23/06/2006 19:37:43
Cataline

Pe mine nu ma intereseaza ce zic Milarepa, Popescu sau Ionescu despre yoga. Eu spun ceea ce spun din experienta proprie. A inceput sa ma preocupe yoga acum 25 de ani si practic regulat de 15 ani. Bineinteles ca nu ma astept ca tu sa respecti experienta mea proprie; am amintit experienta mea doar pentru a te face sa intelegi ca eu nu ma bazez pe ceea ce spun altii, ci pe trecutul meu.

Dupa cum am mai spus, yoga, ca si religiile crestine, poate fi orice vrei sa faci din ea. Yoga poate fi bivolaru la fel cum biserica poate fi Tarnacu. In orice sistem exista deformatii. Nu deformatiile stabilesc regulile, ele sint doar niste exceptii care distorsioneaza regulile.

In final... stiu care-i parerea ta - "yoga e magie" (printre altele). Am impresia ce est tinar, asa ca tot ce pot sa spun e sa nu iti inchizi mintea asa de repede.
#129553 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de jeniffer la: 24/06/2006 03:57:17 Modificat la: 30/06/2009 20:47:07
anulat
#129677 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dacia 1300 - de cattallin2002 la: 24/06/2006 14:28:41
Vad ca esti o persoana cu care se poate discuta. Nu stiu cit de tinar sint, am 34 de ani.
Daca vrei sa discutam eu o sa incerc. Daca nu te intereseaza sa imi zici, ca sa nu pierd foarte mult timp.
Asadar eu nu am facut yoga, tot ceva legat de paranormal, Reiki.
Am fost ateu si apoi din cartile de autodezvoltare am inceput sa ma preocup si de paranormal. Asa gindeam si eu acum 5 ani sa zicem, ca si tine. Milarepa e cel mai mare yogin tibetan, a trait acum cam 500 de ani (daca stiu bine). Nu stiu ce are Bivolaru fata de yoga, stii ca a fost recunoscut ca guru de organizatia mondiala de yoga (sau asa ceva)?
Ce practica el e o ramura a yoga-i. In alte ashramuri nu e o mare diferenta.
Yoga e o parte de baza a hinduismului. Stii ca e o religie cu mai multi zei, posedari, etc. Asa cum la noi e rugaciunea. De ce nu te rogi in loc sa faci yoga? Oamenii de stiinta rusi au evidentiat de curind efectele rugaciunii asupre bolnavilor. De asemenea, a crucii asupra mincarii, apei, etc.
Yoga a fost preluata si de budisti. Dar au eliminat castele, unii zei, etc. Pastreaza doar tehnica de dobindire a capacitatilor paranormale.
In vest si SUA yoga a fost prezentata rupta de contextul spiritual oriental. Ti-am dat un link, e o carte interesanta. Tu de ce faci yoga, ca exercitiu fizic, dezvoltare spirituala, etc.
Yoga functioneaza pe principiul drogurilor. Creaza o stare de autodependenta. Stiu asta de la cei ce au practicat yoga si apoi s-au lasat, unii dupa multi ani. Nu stiu cit stii tu despre yoga, stii ca se obtin la un moment dat si capacitati paranormale? sau faci numai exercitii?
Numai bine


cattallin2002@yahoo.com
#129775 (raspuns la: #129553) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cataline Stiu cine este Mi - de dacia1300 la: 26/06/2006 19:35:22
Cataline

Stiu cine este Milarepa. Dupa cum ti-am spus, ma pasioneaza yoga de vreo 25 de ani, perioada in care am citit probabil sute de carti si carticele, am intilnit (nu si practicat) multe feluri de yoga in occident, si am vizitat India si ashramuri din India. Nu spun asta ca se te impresionez, ci ca sa intelegi ca, in general, stiu despre ce vorbesc.

Ceea ce spui tu despre yoga e in principiu corect si nu te contrazic. Chestia e ca nu este si complet. Tu ai spus ca In vest si SUA yoga a fost prezentata rupta de contextul spiritual oriental.. E adevarat ca yoga se trage din hinduism. Exista insa o diferenta fundamentala pe care daca cineva nu o intelege sau nu o crede, orice discutie e de prisos: yoga nu a fost rupta de contextul spiritual oriental, nu, yoga, desi a fost "inventata" in Orient, poate exista independent de contextul spiritual oriental din care se trage. Yoga este un sistem de sine statator, yoga nu presupune convertirea la alta religie.

Cei care practica yoga nu trebuie sa urmeze in mod obligatoriu religia hindusa. De-a lungul anilor am vazut in ashramuri yogine calugari budisti, calugari catolici, care veneau pentru a invata anumite tehnici de meditatie. Ei nu isi schimbau religia, ci foloseau aceste tehnici in religia lor, budista sau catolica, pentru a se adinci in viata spirituala specifica religiei lor. Nu stiu daca realizezi, dar exista o multime de crestini care folosesc yoga in viata lor spirituala. Poate unii nu i-ar considera "adevarati" crestini, dar ei in realitate sint crestini, se duc la biserica si nu la temple hinduse, se inchina lui Iisus si nu lui Krishna. Yoga nu le interzice practicarea propriei religii.

Tu m-ai intrebat De ce nu te rogi in loc sa faci yoga? Nu te supara, dar din intrebarea asta deduc ca cunostintele tale despre yoga nu sint chiar complete; rugaciunea este o tehnica foarte folosita in anumite stiluri de yoga. La fel de folosita ca si in crestinism. Exista ashramuri yogine in care daca te-ai duce ai crede ca esti intr-o manastire crestina. Sigur, nu se roaga la Iisus, dar il respecta si il considera Fiul lui Dumnezeu. Pe de alta parte, bineinteles ca exista si yogini care considera ca drumul hinduismului este singurul drum adevarat. Cu toate astea, pot spune ca yoginii in general sint mult mai toleranti decit crestinii si accepta fara probleme ideea divinitatii lui Iisus. Crestini care accepta ideea divinitatii lui Krishna sint mult mai putini.

Tot ce vreau sa spun cu astea e ca yoga e un termen care poate include practic orice. De-aia am spus ca nu se poate spune, la modul general, ca yoga nu e buna. Anumite stiluri de yoga sint intr-adevar mai "ciudate" decit altele, dar ele nu definesc in mod definitiv yoga. Yoga include si bun si rau, depinde de fiecare sa aleaga ceea ce e bun.
#130194 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dacia 1300 - de cattallin2002 la: 27/06/2006 11:10:53
Mai inainte de a-ti raspunde, as mai avea o intrebare, daca te intereseaza in general fenomenul paranormal, sau numai yoga.
De exemplu eu in perioada in care ma interesa paranormalul, interesul pentru yoga era inclus in interesul meu general pentru paranormal.
De exemplu iti ziceam ca am facut reiki (pe care il percep acum ca fiind total negativ). Un maestru chi-qong spunea ca nivelul pe care l-a atins el in disciplina lui dupa citiva ani se obtine in reiki in citeva minute prin initiere.
E adevarat ca nu am citit sute de carti in domeniul yoga. Dar dupa ce am devenit credincios am citit si carti ce privesc relatia crestinism-yoga, multe din ele scrise de cei ce au facut yoga, unii multi ani (deci cu mai multa experienta in domeniu decit noi doi).
Cu ceea ce afirmi tu sint perfect de acord si eu, yoga nu presupune aderarea la o alta religie, am si rude care au facut yoga. De altfel si sa te rogi la Dumnezeu o poate face cineva fara sa treaca la crestinism.
Ceea ce unii catolici ce fac yoga poate nu stiu, in crestinism nu exista meditatie asemanatoare cu cea din yoga. Eu as zice ca meditatia este sistemul opus rugaciunii. Asta in cazul ca se face yoga total separata de zeii hindusi. Daca sint si acestia, e clar ca e ceva opus crestinismului, ideilor acestuia.
De asemenea, zicind ca ai vizitat ashramuri, am vazut ca unii ajung la unele stari de transa, cu manifestari specifice (prezente si in voodoo de exemplu caind se invoca un spirit pentru a-i poseda). La crestini acestea se numesc posedari si se fac slujbe speciale de dezlegare.
Credinta crestina are toleranta zero fata de alte religii, necoexistind cu ele. De altfel martirii mureau pentru ca nu voiau sa aduca tamiie macar o data la templul uni zeu. Ceea ce daca mergi in India faci si din joaca. E toleranta la maxim in schimb fata de oameni. Cum zicea cineva pe site, toleranta de azi e de fapt lipsa de cunoastere (ignoranta).
Se considera, chiar de cei ce au facut yoga, ca yoga e de fapt un nivel superior drogurilor.
Chiar daca nu e legata de hinduism. de altfel nici o alta forma de paranormal de azi nu e legata neaparat de o religie. La reiki ni s-a spus ca poate s-o practice oricine, indiferent de religie.
Asadar, mie mi se pare ca yoga e de fapt (daca nu e legata de hiduism) o ramura ce tine de paranormal.
daca ai citit atitea carti, poate vrei sa citesti si link-ul ce l-am dat. Si persoana aceea din Grecia a vizitat ashramuri din India, etc., si prezinta si dintr-o alta perspectiva yoga.
Numai bine

cattallin2002@yahoo.com
#130333 (raspuns la: #130194) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Catalin In primul rind, ce - de dacia1300 la: 27/06/2006 19:36:32
Catalin

In primul rind, ce este paranormalul ? Se poate spune ca cuvintul "paranormal" descrie in general ceea ce nu poate fi analizat in laborator cu ajutorul cunostiintelor actuale. Reiki, sau qi-chong, care lucreaza cu energiile din jurul corpului, este considerat paranormal pentru ca nimeni nu a reusit sa afle exact pe ce legi ale naturii se bazeaza.

Parerea mea e ca "paranormal" este o actiune bazata pe legi ale naturii care nu au fost inca descoperite. Nimic altceva. In timpul inchizitiei curentul electric ar fi fost aprope sigur considerat paranormal, lucrarea diavolului. De asemenea, doar ingerii puteau sa zboare, asa ca orice muritor care zboara trebuia sa fie sub influenta diavolului. Automobilul - doar un om posedat se poate deplasa asa repede. Arme de foc - unelte care scuipa foc si omoara; diavolesc fara indoiala.

Repet, mie nu mi se pare nimic deosebit "paranormalul" asta. Sint convins ca peste o mie de ani lucruri pentru care azi nu exista explicatii vor putea fi demonstrate in laborator in mod curent. Daca biserica ortodoxa considera ca tot ceea ce nu se poate explica astazi inseamna ca e automat diabolic si trebuie evitat... eu nu mai am ce sa spun...

Pe de alta parte, exista o multime de "tehnici" care promit sa ofere puteri paranormale. In occident exista magazine New Age, in care poti cumpara absolut tot ce iti trece prin cap, pentru a practica absolut orice fel de tehnici paranormale. New Age e o industrie enorma. Parerea mea, ba nu, convingerea mea e ca e 95%, poate mai mult chiar, sint absolut bullshit. Nimic mai mult, nimic mai putin. Nu ma deranjeaza insa, oamenii pot practica ce vor. Nu cred ca e nimic diabolic in asta, cel mult o pierdere de timp masiva.

Am citit cite ceva de la linkul tau, nu prea mult pentru ca nu am avut rabdare. In primul rind, pe un site ortodox nu o sa gasesti lucruri pozitive despre yoga :-) In al doilea rind, tipul respectiv mi s-a parut usor dezechilibrat. Nu o spun batjocoritor sau cu rautate, dar pur si simplu mi s-a parut ca e un megaloman, care e insa convins de ceea ce spune. Printre altele a spus ca s-a intilnit cu Babaji in Himalaya. Babaji este un yogin legendar, cum este un sfint in crestinism. Daca as avea un dolar (sau leu greu) pentru fiecare individ care pretinde ca l-a intilnit pe Babaji as fi bogat :-) Am intilnit o multime de oameni care erau absolut convinsi ca au atins anumite... stari divine... La Kumbha Mela, cea mai mare sarbatoare a hindusilor, intilnesti zeci de mii de "sfinti" care se ofera sa te binecuvinteze.

Pe de alta parte, am intilnit citiva yogini, foarte, foarte putini despre care pot sa spun cu mina pe inima ca sint cu totul si cu totul deosebiti, care cred ca intr-adevar sint niste fiinte avansate spiritual. Absolut nici unul nu vorbea despre el, despre spiritualitatea lui. Spiritualitatea lor o puteai simti, asa cum simtim caldura si frigul, nu trebuia explicata in cuvinte. Acestia sint foarte rari.

Pe mine personal ma intereseaza yoga, mai exact tehnici de meditatie yogine, din motive pur spirituale, nu ca sa obtin "puteri" paranormale. Paranormalul nu ma intereseaza, desi, dupa cum am mai spus, eu cred ca paranormalul nu este decit ceea ce nu poate fi explicat astazi, cu intelegerea din ziua de azi. Pe de alta parte, toti cei despre care citim ca au atins stari avansate de spiritualitate, sfinti crestini sau hindusi, aveau anumite puteri "paranormale" de la Dumnezeu - vindecau, citeau gindurile, apareau fizic in fata altora in locuri indepartate etc.

P.S. La catolici exista meditatie; Sfinta Tereza din Avila practica in mod curent meditatia, si nu e(ra) singura
#130379 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dacia1300 - de cattallin2002 la: 27/06/2006 21:28:05
In primul rind e doar o discutie, nu am in intentie sa te conving de nimic. Din ce am inteles, s-ar putea sa fii ateu? Ma refer la faptul ca legi intr-un fel paranormalul de normal, material.
Bine, si faptul ca traim noua ni se pare normal dar e totusi o minune, etc. Cum iti ziceam, inainte eram mai mult preocupat de paranormal decit de yoga in special. In forma actuala din ce stiu eu paranormalul a aparut pe la sfirsitul secolului 19. In general se considera ca exista spirite cu care se poate intra in contact. De aici au aparut celelalte ramuri. Exemple ar fi numeroase. Ceea ce am auzit eu: un fost discipol american sau european al unui guru a vazut cum respectivul putea materializa un lucru oarecare (dadea exemplu de materializare a unei bomboane indiene). Yoginii dupa mai multa practica pot levita, ghici din trecut, etc. Chiar la tv exista un magician David Blaine care leviteaza pe strada. Toate acestea se pot realiza de oricine e interesat de o ramura paranormala sau o religie mai practica, samanica (gen vodoo, etc.)
Omul nu e inzestrat cu aceste daruri, le primeste de undeva. Multi din cei ce practica yoga sau alte ramuri paranormale cred si in spirite, bune si rele.
In Biblie de exemplu se face referire clara la faptul ca exista puteri de la Dumnezeu, ce tin de paranormal, dar exista si puteri primite de la altcineva. De exemplu, Sf Petru parca, atunci cind era la Roma a avut conflicte cu un mare magician pe vremea aceea, apropiat si al imparatului. Arata el cum levita persoana respectiva. Pina la urma a sfirsit tragic.
Meditatie exista si la ortodocsi, dar e o meditatie cu mintea, adica te gindesti la Dumnezeu, la lucrarile lui, e mai mult un act filosofic, nu ca si in yoga.
In ortodoxie de exemplu am aflat ca exista xam 7 trepte ale rugaciunii: a limbii, a mintii, a inimii, vazatoare (aici deja incepi sa vezi din trecut, dar si ingeri si diavoli), miscatoare (cind apar viziuni dumnezeiesti), in extaz (cind poti poruncii mintii sa mearga la cer) si contemplativa (cind esti cu mintea tot timpul in cer).
Nu mai pot continua acum, data viitoare


cattallin2002@yahoo.com
#130415 (raspuns la: #130379) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bineinteles ca e doar o discu - de dacia1300 la: 28/06/2006 20:26:40
Bineinteles ca e doar o discutie, nu ai de ce sa ma convingi. Ceea ce am spus pina acum despre yoga nu sint insa pareri subiective, ci chestii reale.

Ai inteles gresit, nu sint ateu, dimpotriva :-) Ai dreptate, leg paranormalul de normal. Un normal care nu a fost inca descoperit, care nu poate fi reprodus la ora actuala prin legile care guverneaza natura, asa cum le cunoastem noi astazi.

Tu spui despre paranormal ca Omul nu e inzestrat cu aceste daruri, le primeste de undeva. Biserica ortodoxa merge mai departe si spune ca acesti oameni nu le pot primi decit de la diavol. Eu sint de parere ca adevarul e mult mai putin spectaculos; acesti oameni reusesc pur si simplu, prin diferite tehnici, sa se foloseasca de legi ale naturii care au existat de la facerea lumii dar care nu au fost inca "dovedite" de comunitatea stiintifica. Dupa cum am mai spus, sint convins ca peste o mie de ani multe lucruri care azi se incadreaza in fenomenul "paranormal" vor putea fi reproduse in laborator.

Gindeste-te la radio si TV; undele prin care se fac transmisiile au existat de la facerea lumii, dar nu au putut fi folosite pina relativ recent. De-abia cind stiinta a avansat suficient de departe au putut fi descoperite si folosite aceste unde. Daca doua persoane ar fi comunicat prin radio in evul mediu, ar fi fost arse pe rug urgent. La fel si astazi, cind cineva reuseste sa foloseasca niste legi ale naturii inca nedescoperite, este considerat "paranormal". Biserica ortodoxa il considera diabolic; singura diferenta fata de inchizitie e ca biserica nu arde pe rug (desi ameninta cu iadul vesnic).

Anumite persoane care au reusit sa aibe acces la aceste legi ale naturii, "paranormale", le vor folosi in scopuri egoiste, poate chiar malefice. Asta e insa alegera lor, nu inseamna ca diavolul le-a dat lor aceste puteri. Ei au atins aceste puteri prin eforturi proprii si s-au hotarit din pacate sa le abuzeze. Si-au ales singuri calea. Nu yoga e vinovata de asta, la fel cum undele radio nu sint vinovate daca cineva declanseaza o bomba prin telecomanda, omorind oameni nevinovati. La fel si cu banii; banii in sine nu sint ochiul diavolului, ci ceea ce face omul cu ei poate fi diabolic.

Inca, ceva: dupa cum cred ca stii, in yoga exista credinta in reincarnare. Toti marii yogini pe care i-am citit spun clar ca cei care abuzeaza de aceste legi ale naturii, cu alte cuvinte cei care abuzeaza de "paranormal", vor avea de suferit in vieti viitoare. Desi ei au acumulat anumite puteri "supranaturale", ele se vor intoarce impotriva lor, daca sint folosite in scopuri negative. Dupa cum spun americanii, "there is no free lunch", sau, mai pe romaneste, nimic nu-i pe de-a moaca. Tot ceea ce abuzezi te va abuza pe tine in viitor.

Vreua sa revin la ideea de la care a pornit totul. Yoga nu este nimic rau! Depinde de fiecare sa faca alegerea corecta.
#130535 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de jeniffer la: 28/06/2006 17:46:50 Modificat la: 03/07/2009 17:31:15
anulat
#130541 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dacia 1300 - de cattallin2002 la: 30/06/2006 10:15:37
Bun, ceea ce imi scrii tu de fapt sustin si eu. Tu presupui ca e normal, eu ca nu e ceva ce poate omul obisnuit. Ceea ce scrii tu si despre yoga se numeste magie alba in alti termeni, iar folosirea in sens negativ se numeste magie neagra. Tu presupui ca e normal folosit negativ sau pozitiv. Exact aceeasi pozitie si conceptie o aveam si eu inainte sa devin credincios. Chiar am avut o discutie cu cineva de o anumita religie crestina pe tema binelui si raului, eu sustinind ca si electricitatea poate avea efecte negative sau pozitive, etc. De asemena, credeam in reincarnare, etc. Dupa aceea mi-am dat seama ca toate ideile mele erau orientale, total opuse ideilor crestine.
Chiar ma gindeam inainte ca stiu eu destul de multe, dar cum o multime de oameni (sfinti, preoti, intelectuali, etc. ) sustin aceasta religie crestina, n-or fi toti prosti sau dusi cu mintea. Si m-am apucat sa vad ce concepte au ei, in ce cred.
Leg manifestarile paranormale de ceva ce nu apartine capacitatilor obisnuite ale omului. De exemplu in reiki, dupa 10 minute puteam sa dezvolt o energie foarte mare in miini, dupa initiere, inainte neavind nimic de acest gen. Si in vodoo exista voodoo alb si negru, etc.
In Biblie e mentionata negativ toata magia. De altfel se face referire la cea alba mai mult, ca fiind negativa. Se face deosebire intre minuni de la Dumnezeu si magie. De exemplu in Egipt, vrajitorii de acolo au putut sa faca si ei primele minuni. Dar dupa n-au mai putut. In Noul Testament la un moment dat Sf. Pavel si un ucenic merg intr-o localitate si o femeie care putea sa ghiceasca striga dupa ei ca sint trimisii lui Dumnezeu, etc. Deci adevarul. Scrie ca i-a zis sa taca si duhul ce o stapinea a parasit-o. Stapinii au fost nervosi pentru ca nu mai putea ghici.
In viata Sf. Petru vedem ca el a intrat in conflict cu un mag de la Roma, cunoscut si de imparat. Acela avea puteri mari, putea si levita. Sf, Petru descrie cum putea face acest lucru, cu ajutorul cui il facea si cum a si murit din cauza asta.
Asadar, ori crestinii (si sfintii) nu stiu prea multe, iar yoginii si religia indiana este mult superioara in cunoastere, ori e invers. Compara sfintii crestini cu marii yogini, sa vezi cine ce poate face.
Sfatul meu daca vrei e sa studiezi problema si din acest punct de vedere.


cattallin2002@yahoo.com
#130846 (raspuns la: #130535) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cataline Nu te supara, dar - de dacia1300 la: 30/06/2006 19:40:52
Cataline

Nu te supara, dar am impresia ca ai o atitudine naiva. Aici nu e vorba de competitie: yoginul leviteaza si crestinul merge pe apa; care-i mai tare? Vad ca tu te concentrezi aproape in exclusivitate pe chestii de magie (alba sau neagra). In rest, nu prea inteleg ce vrei sa zici.

Pe mine nu ma intereseaza cine ce poate face. Nici o religie nu e este mult superioara in cunoastere. Eu am un respect la fel de mare pentru crestinism si pentru yoga. Pentru mine sint doua drumuri diferite, dar la fel de valoroase, care au acelasi scop: purificare spiritului, atingerea Divinitatii. Pe mine nu ma intereseaza, nu ma fascineaza fenomenele "paranormale". Stiu ca exista, stiu ca unii isi consuma toata energia ca sa atinga tot felul de "puteri". Treaba lor. Pentru mine e o pierdere de timp.

Un yogin avansat poate citi ginduri, la fel putea si parintele Cleopa. Cu toate astea, nici yoga, nici crestinismul nu se reduc la fenomene "paranormale". Fenomenele "paranormale" sint niste "efecte secundare" lipsite de importanta in drumul spre divinitate.

O multime de razboaie s-au purtat si inca se mai poarta din ideea ca "religia mea e mai tare decit a ta". Nu exista o religie "mai buna". Tu crezi ca in ceruri Dumnezeul hindusilor si cu Dumenzeul crestinilor se razboiesc? Exista un singur Dumnezeu, iar hindusii sau crestinii care sustin ca ajungi la El doar urmind religia hindusa sau crestina sint niste ignoranti, lipsiti de intelegere adevarata.
#130892 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dacia1300 - de cattallin2002 la: 01/07/2006 08:30:39
Bineinteles ca nu ma supar, dar eu sint foarte ferm pe pozitii. Pentru ca am studiat problema si din perspectiva hinduso-yogino-budista (cind nu eram credincios) si din perspectiva crestino-ortodoxa mai apoi.
Ceea ce scrii tu e doar din perspectiva indiana (ca sa includ toate). La ei se considera ca cele doua cai sint asemanatoare. Unii crestini (mai ales din vest) au inceput sa amestece lucrurile.
Poate doar intr-un crestinism personal pot fi ambele cai. La noi de exemplu in nici un caz nu se considera ca poti fi si crestin si o alta religie in acelasi timp. Aceasta era doar in religiile politeiste. De exemplu romanii acceptau alte religii in acelasi timp. In Biblie scrie, toti Dumnezeii neamurilor sint idoli. E adevarat ca exista un singur Dumnezeu in cer, dar nu toti se inchina la el. Dumnezeul hindus care este, ca ei au mai multi zei? E total opusa credinta crestina cu cea hindusa, budista, etc.
La crestini Domnul Iisus zice "eu sint Calea, Adevarul si Viata". Mai zice ca una singura e calea. Mai zice ca cine nu crede in Mine nu crede in Cel ce M-a trimis.
Asadar nu condamn ca de ce nu sint toti crestini, zic doar ca nu are cum sa fie acelasi lucru. Ori esti crestin, ori alta religie. Poate sa fie cineva de exemplu o religie care sa inglobeze toate religiile. Ok, dar nu e crestin, e acea religie. Razboaie nu prea s-au purta de ortodocsi, daca stam sa ne gindim.
Chiar un hindus a zis, (guru parca) : Dumnezeul hindusilor este diavolul crestinilor.
Daca toate religiile ar fi la fel, inseamna ca Biblia nu e adevarata. Ce rost au idolii din Biblie?
Acum sa vad daca te superi tu.

cattallin2002@yahoo.com
#130963 (raspuns la: #130892) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu exista magie cind nu crezi - de jeniffer la: 02/07/2006 01:47:12
Nu exista magie cind nu crezi in existenta eternela a omului linga domnul creator. Toti cei care cred in spirit altul decit in corp practica religii. Darul celor care insanatosesc vine din experienta spirituala si cunostintele sanatatii, nu are nimic de magic. Daca scopul umanitatii pina acum a fost instaurarea religiilor, nu cred ca mai poate fi inca, caci se dovedeste lipsit de sens.

Ce ne ramine, fara zeu? Nici semnul crucii, nici al miinii, nici nu mai stiu care ritual. Vor reusii oamenii sa se desprinda de ele pentru a se daruii naturii si practicilor omenesti. Ce se va citi? Ca de obicei, scrierile oamenilor. Ce vor deveni credintele in zei? Vor face parte din trecut.

Care este scopul umanitatii? Sa credem in zeu si sa-l servim, fiecare in felul lui si cu ideile lui pina la disparitia omului?
#131127 (raspuns la: #130846) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cataline Nu am de ce sa ma - de dacia1300 la: 07/07/2006 14:45:00
Cataline

Nu am de ce sa ma supar. Daca religia ortodoxa, sau orice alta religie, se considera "mai buna", este doar ridicol, dar nu ma supar.

In primul rind, nu am spus niciodata ca cele doua cai sint asemanatoare sau ca toate religiile ar fi la fel. Din contra, am spus ca sint doua drumuri diferite. Ceea ce au in comun este scopul final.

La crestini Domnul Iisus zice "eu sint Calea, Adevarul si Viata". Mai zice ca una singura e calea. Mai zice ca cine nu crede in Mine nu crede in Cel ce M-a trimis.

Tu realizezi ca la fel zice si Krishna, in Bhagavad-Gita ("biblia" hindusa) si la fel zice si Mohamed in Koran ? Ce ne facem ? Crestinii ii considera pe ceilalti pagini, hindusii (extremisti) ii considerea pe ceilalti pagini (exista temple in India unde nu intri daca nu esti hindus) iar mahomedanii (extremisti), mai nou, vor sa ii omoare pe cei care sint pagini.

Eu sint de parere ca Iisus este intr-adevar "Calea, Adevarul si Viata". De asemenea cred ca si Krishna reprezinta Calea spre Dumnezeu. Iisus spune "cine nu crede in Mine nu crede in Cel ce M-a trimis". Eu cred in Iisus si in cuvintele lui, la fel ca si multi hindusi. Dupa cum am mai spus, hindusii, in general, cred in ideea ca Iisus e fiul lui Dumnezeu. Diferenta e ca ei il considera si pe Krishna fiul lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Iisus si Krishna sint frati in Dumnezeu. Pentru crestini, asta e o blasfemie. Pentru multi hindusi, e ceva logic. Hindusii ii respecta pe Iisus si Krishna la fel de mult, dar asta nu inseamna ca se convertesc la crestinism.

Majoritate neintelegerilor pornesc de la faptul ca oamenii citeaza scripturile religiilor lor in mod literal, fara discriminare. In loc sa urmeze spiritul scripturilor, ei urmeaza litera scripturilor. Intrebarea mea e ce face un ortodosc habotnic, care traieste dupa litera Bibliei si care a pacatuit uitindu-se pe strada la femeia altuia, atunci cind citeste Marcu 47 sau 48 Si daca ochiul tau te supara, scoate-l ; este mai bine ptr. tine ca sa intri in Imparatia lui Dumnezeu cu-n singur ochi, decat sa fi aruncat avand doi ochi in focul iadului. Mai urmeaza el litera Bibliei? Banuiesc ca nu, partea asta a Bibliei o sa o interpreteze ca fiind o metafora. O sa citeze insa in continuare, cuvint cu cuvint, partile din Biblie care crede el ca confirma superioritatea religiei lui.

Oamenii, in dorinta lor de putere de-a lungul secolelor, au ajuns la concluzia ca religiile nu sint egale, ca religia lor e superioara celorlaltor. Nu Dumnezeu a creat religiile, ci oamenii, dupa care tot oamenii au inceput sa denigreze alte religii. Pe mine nu ma pasioneaza sportul asta.
#131953 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dacia 1300 - de cattallin2002 la: 07/07/2006 21:09:28
Incep cu sfirsitul:

" Nu Dumnezeu a creat religiile, ci oamenii "
Aici sint foarte de acord. Religia hindusa si celelate religii a fost create de oameni. Numai Biblia este o carte ce contine adevarul revelat, restul sint incercari de ajungere a la Dumnezeu, create de oameni. Exista religii si exista adevarul.
Tu cunosti foarte putin din crestinism (ortodoxie). Asadar intre hinduism si hinduism e normal sa alegi hinduismul. Daca ai cunoaste cite ceva si din crestinism, in mod sigur ai alege crestinismul. Eu am cunoscut inainte si religia orientala si cind am aflat despre crestinism nu a ami fost nevoie de alegere.
" Din contra, am spus ca sint doua drumuri diferite. Ceea ce au in comun este scopul final."
Si eu zic ca sint doua drumuri diferite, dar si diametral opuse. Unul duce la Lumina (Dumnezeu), iar celalalt la opusul luminii, intuneric.
Nu sint de acord nici ca Mintuitorul e frate cu Krishna. Cum sa fie frate Dumnezeu cu un idol creat de mintea omeneasca, cu dracul?
Tu stii doar partea romantata a hinduismului. Exista, ca si in alte religii samanice (voodoo), ceremonii de invocare a unui zeu. Acesta ii poseda pe unii participanti care intra in transa.
Am vazut un reportaj la Discovery facut in India. S-a facut o ceremonie de invocare a unui zeu hindus. Erau un barbat si 3-4 femei. Cind a venit zeul au intrat in transa, s-a speriat si cameramanul. Au inceput sa scoata sunete animalice, barbatul a sfirtecat cu dintii gitul unui ied si umbla cu el in gura. Apoi au declansat o orgie. Abia apoi s-au trezit din transa.
Ai facut o alegere neavind prea multe informatii. Nu-i problema ca aceste informatii se pot afla foarte usor. dar tu nu o sa vrei sa le cauti.
Sa am refer si la alte religii monoteiste. Prima a fost cea mozaica, evreiasca. Ideea centrala a Vechiului Testament este venirea lui Mesia (pe care evreii il asteapta si azi). In Facerea cap 18. scrie cum la Avraam, stramosul evreilor si al arabilor a venit Dumnezeu si erau trei persoane. De asemenea, in Vechiul testament, pe care il au si musulmanii si evreii si crestinii, cind se refera la Dumnezeu se face referirea la plural. Dar este o contradictie, toate trei fiind religii monoteiste. Doar in acceptiunea de Sfinta Treime poate fi logica aceasta. In plus, Domnul iisus a implinit profetiile profetilor din VT, in amanunt (cu camasa trasa la sorti, etc. ). Conditiile si cadrul istoric descris acolo s-a schimbat, deci e imposibil ca un alt mesia sa indeplineasca aceste conditii.
Islamiamul a aprut la 600 de ani dupa crestinsim, multe elemente sint luate din crestinism. Nu mai scriu de viziunea avuta de Mahomed ca ma lungesc.
In final, Domnul Iisus a zis "Eu sint Calea..." deci asta exclude alte Cai. Poate fi cineva numai hindus, nu poate fi si hindus si crestin, pentru ca sfirmatia Mintuitorului o exclude pe cealalta.
Aveam si un link cu o catolica ce a devenit hinusa citiva zeci de ani si apoi povesteste maril edeosebiri intre cele doua.
Numai bine
cattallin2002@yahoo.com
#132122 (raspuns la: #131953) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zeul mai poate fi un scop? - de jeniffer la: 07/07/2006 21:35:07
Toate religiile sint dedicate zeului si facute pentru el, deci cine separa religia de zeu, incearca numai sa nu dea vina pe aceasta inchipuire cind nu sint de acord cu ce a creat. Nimeni nu poate spune cum zeul ar trebui fi vazut, pentru ca s-a spus indeajuns si se ajunge la concluzia ca legea si religia sint diferite.

Scopul umanitatii nu este sa revina in timpurile unde credinta in zeu era obligatorie, acest zeu care nu a ajutat si nu va ajuta niciodata cu nimic, fiind inchipuire si inteles de fiecare cum vrea.
#132127 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Catalin Nu inteleg de ce f - de dacia1300 la: 07/07/2006 23:29:18
Catalin

Nu inteleg de ce faci afirmatii de genul Tu cunosti foarte putin din crestinism (ortodoxie)? De ce crezi tu lucrul asta? Ma cunosti cumva? Scuza-ma, dar argumentele de genul "taci din gura ca tu nu stii" sint puerile. Nu ai nici cea mai mica idee cit de mult cunosc eu despre ortodoxie, nu ai nici o idee cit de mult am fost eu expus ortodoxismului.

Religia hindusa si celelate religii a fost create de oameni. Numai Biblia este o carte ce contine adevarul revelat, restul sint incercari de ajungere a la Dumnezeu, create de oameni. Exista religii si exista adevarul

Te-am mai intrebat si data trecuta: tu realizezi ca si unii hindusi, si musulmanii, sint de parere ca religia lor e singura religie adevarata? Ce te face pe tine sa crezi ca Biblia e singura "carte ce contine adevarul revelat". Ceilalti cred la fel despre cartile lor sfinte.

Dupa cum am mai spus, acest extremism religios este cel care a dat si inca mai da nastere la nenumarate razboaie; ideea ca religia mea e singura religie "adevarata" continua sa ucida oameni in intreaga lume.

Nu sint de acord nici ca Mintuitorul e frate cu Krishna. Cum sa fie frate Dumnezeu cu un idol creat de mintea omeneasca, cu dracul?

E bine ca esti deschis la minte ;-)) Cei cu care nu sint eu de acord sint "dracul" :-) E si asta o modalitate de a privi lumea...

Apropos, stii ca musulmanii considera ca religia lor, fiind cea mai noua, incorporeaza esenta tuturor celorlaltor religii si din acest motiv este singura religie adevarata. Ei ii considera pe toti ceilalti "infideli", iar tu consideri ca ei il urmeaza pe "dracul". Asa da fratie si intelegere intre copiii lui Dumnezeu...
#132139 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- de jeniffer la: 08/07/2006 00:16:09 Modificat la: 03/07/2009 17:32:40
anulat
#132156 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...