-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

rasismul, xenofobia, intoleranta... cuvinte straine romanilor?


de Renegatul la: 02/06/2005 13:59:00
modificat la: 03/06/2005 11:38:46
voteaza:
Sunt romanii rasisti, xenofobi si intoleranti. De fapt, cine sunt romanii, ce inseamna "roman", cine este get beget roman? Eu nu prea stiu...poate stiti voi.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (30):


E o afirmatie? - de Mi7haela la: 03/06/2005 13:55:15
sau o intrebare? Topica e de intrebare, dar pare o afirmatie.
Mie nu-mi plac generalizarile. Probabil ca unii romani sint rasisti, altii sint xenofobi, altii sint intoleranti, altii poate chiar toate trei. Dar nu toti.
Cu cit sint mai educati, cu atit sint mai putin rasisti, xenofobi sau intoleranti (sper eu).
#53014 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
depinde - de Simeon Dascalul la: 03/06/2005 16:13:33
dacă te iei după istoria oficială ...
#53060 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
E exagerat sa generalizam - de TeodoraPA la: 03/06/2005 23:17:27
Sa nu generalizam. Fiecare neam, popor, are si din astia.
_________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#53191 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
renegatul - de anda la: 04/06/2005 00:46:31
uite un subiect fierbinte! totzi romanii care au folosit vreodata in viatza lor cuvantul "bozgor" au fost rasishti in momentul respectiv.
eu stau in toronto, cel mai multicultural orash din lume. nu discriminez impotriva nicicui, shi am vazut oameni de toate felurile shi culorile. mi s-a intamplat chiar o data sa vina cineva la mine shi sa ma abordeze in romaneshte (ma auzise vorbind) in felul urmator: "ah, eshti romanca? shi eu sunt! de fapt, sunt tzigan, dar vorbesc romaneshte". o chestie ca asta te face sa te gandeshti la cat de puternic e sentimentul natzional cand eshti departe de natziunea ta (nu zic tzara, pt ca nu toate natziunile au o tzara). mi s-a intamplat, insa, sa fiu abordata in engleza de catre un betziva in felul urmator "eshti o ignoranta! vi in canada shi vorbeshti in limba ta (vorbeam cu o prietena intr-un bar)" shi in continuare m-a acuzat ca el plateshte taxe pt mine shi ca totzi imigrantzii stau pe shomaj shi tot felul de chestii de gen. am apucat doar sa-i spun ca oamenii ca mine, imigrantzii, ii fac lui tzara sa mearga, inainte sa izbucnesc intr-un plans nervos shi sa plec pe usha!
sunt experientze shi experientze, care te fac sa te gandeshti profund inainte sa ai curajul sa fi unul dintre rasishti, sau intolerantzi.
#53211 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pt Mi7haela - de muma padurii la: 06/06/2005 00:23:19
sti cum se zice: speri mata, da' speri degeaba! Da o raita prin cafenea si o sa fii surprinsa de rezultate.. sau poate ca unii nu sunt suficient de educati?!?!:P
Evident ca exista din toate categoriile. Faptul ca recunoastem si ii acceptam la masa de alaturi (:P) e si asta la urma urmei un semn de toleranta :)..(sau poate ca ei sunt toleranti ca ne accepta pe noi in cafeneaua lor?!?) dar pe mine personal, unii m/au dezamagit rau de tot.
Eu nu suport nici intoleranta, dar nici indiferenta.
#53380 (raspuns la: #53014) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Psihologia de haita - de ampop la: 06/06/2005 07:53:51
In anii '90 sub obladuirea atotputernicei si atotcunoscatoarei securitati, romanii isi expuneu cu patos sentiemnte xenofobe, rasiste si sovine. Va mai amintiti Vatra Romaneasca, AUR (Alianta pentru Unitatea Romanilor), PUNR, PRM mai apoi, fara a neglija PDSR si PSM. "Cadrilaterul rosu" lupta pentru statutul unei Romanii autarhice. Un fel de continuare a national-comunismului legionar a lui Ceausescu. H.R.Ptatapievici era considerat un "tradator de tzara", Milosevici era adus la rang de erou, luptator pentru "libertate", conspiratia evreiasca lucra in Romania prin Soros. Soros ajunsese sa fie demonizat mai abitir decat Hitler.
Incetul cu incetul Europa unita s-a intremat, a prins muschi. Copilul Europa din 1990 devenise in 1999 flacau voinic. Milosevici fusese alungat. Bill si NATO au ajutat europenii sa-l alunge pe ultimul comunist nationalist degenerat, de fapt pur si simplu un criminal mafiot cu putere de stat, care delira slogane nationaliste. Clasa politica si de informatii romaneasca a ramas fara "dumnezei" si "idealuri". Si-au dat seama ca banul gros curge de la Bruxelles si dupa 2000 au inceput sa schimbe foaia. Fostii adulatori ai nationalismului, rasismului si sovinismului au devenit promotori ai integrarii europene. Nepotul lui Vaida Voievod, Mircea Vaida Voievod care in anii '90 in timpul razboiului din Yugoslavia transmitea prin VV Press "stiri" infierand cu "manie proletara" actiunile NATO, devine dupa 2000 un apologet al europenismului si un totum factum al NATO. Banul curge din vest.
Asa ca nationalistii de mucava, sovinii de trei lulele si rasistii de opereta nu se pot manifesta decat daca au "suport" extern si/sau nu li se poate intampla mare lucru. Sub presiune economica sau militara isi schimba repede "parul". Dar "lupu-si schimba parul dar naravul ba!" Este psihologia de gloata, pe care nu numai romanii o au. Va amintiti huiduielile "casnicelor si pensionarilor" de la mineriade? Ceuasescu si securitatea lor si-au facut intr-o oarecare masura bine treaba. Au spalat eficient creierul gloatei, pe care au putut s-o manipuleze. Cand esti cu plebea poti fi nationalist, sovin si rasist! Prosti da' multi!...

Mario
#53394 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
recitit enunţul - de Simeon Dascalul la: 06/06/2005 14:50:42
Să fii român cred că presupune să ai ca limbă maternă româna şi majoritatea strămoşilor definiţi ca români. În plus să mai ai chef să fii român. Nu cred că mai poţi intra în categoria asta dacă te efortezi să devii altceva, să te integrezi în alt stat, să încetezi să mai vorbeşti limba, etc. Fără intenţia de a judeca pe cineva – nu-i cine ştie ce afacere să fii român.

Gargara cu toleranţa, cumsecădenia, bunătatea noastră m-a enervat încă din generală când nu-mi dădeam seama că s-a născut ca o justificare pentru faptul că deseori am mâncat bătaie.

E de-a dreptul tonică tendinţa din ultimii ani de a prezenta o istorie nefardată.

De exemplu cartea ieşită recent la Polirom cu pogromul de la Iaşi.
#53456 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mario - de popix la: 07/06/2005 00:26:02
"Milosevici fusese alungat. Bill si NATO au ajutat europenii sa-l alunge pe ultimul comunist nationalist degenerat, de fapt pur si simplu un criminal mafiot cu putere de stat, care delira slogane nationaliste."

ai uitat de bielorus si de ucraineanul(de atunci).

milosevici a fost prezentat ca un nationalist, in realitate cred ca si-a aparat tara de invazia albaneza.faptul ca nici in ziua de azi nu s-a dat sentinta in procesul care-l are ca actor principal ar trebui sa ne dea de gandit.sau probabil ca inculpatia cam scartzaie...

referitor la "dictatorii" europeni-nationalisti.
citeste cate un pic de croatul ala tudjman ce si-a tinut tara intr-o bezna nationalist-religioasa cativa ani buni.
dar deh, Croatia este o tara puternic-catolicizata si NATO nu si-a putut permite s-o atace.
ca de altfel si republicile fost-sovietice (ex belarus) unde luchashenko ala face ce vrea muschiul lui de decenii...da' acolo clinton si "eliberatorul" NATO nu aveau ce sa caute...
#53623 (raspuns la: #53394) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
popix - de RSI la: 07/06/2005 09:16:04
la chestia asta parca ti-am mai raspuns eu. Milosevic s-a "luptat" cu "invaziile": slovena, croata, bosniaca si la urma albaneza. Fara sa am absolut nici o simpatie pentru nici una din partile implicate in conflictul iugoslav, totusi Milosevic este cel ce a pornit toate conflictele in zona. Lungimea procesului nu are legatura cu inocenta lui. Lucashenko e un individ execrabil dar inca nu a atacat statele vecine pentru a rezolva dispute teritoriale si cel putin oficial iregimul sau desi autoritar si represiv nca n-am auzit sa-si macelareasca populatia sau chiar oponentii.
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#53735 (raspuns la: #53623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de Simeon Dascalul la: 07/06/2005 14:22:52
şi probabil în Transnistria ruşii şi-au trimis trupele la cules porumb, de aia nu se autosesizează agera Americă
sau se gândeşte că românii sunt atâta de toleranţi că nu se supără că li se plimbă muscalii pe-acolo
#53762 (raspuns la: #53735) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeon - de RSI la: 07/06/2005 15:36:36
Nu vad paralela cu situatia din Iugoslavia. Ca sa nu spun ca statele vestice cu "agera America" in frunte au cerut in mod repetat prin OSCE si alte foruri retragerea trupelor rusesti. Care Rusie nu sustine oficial ca doreste alipirea Transnistriei ci din contra, pretextul este "pacificarea" regiunii. Mai mult, Rusia a acceptat oficial sa-si retraga trupele, dar a omis convenabil sa dea o data fixa.;)
Si tot teoretic, aceasta este oficial problema Rep. Moldova stat suveran (si aberatie stalinista) si nu a Romaniei. Cel putin in mod oficial.
==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#53778 (raspuns la: #53762) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Romanul -nationalist ,intolerant, xenofob - de Tofan Ana Isabella la: 07/06/2005 18:08:03
Este un mare adevar acest lucru> Priviti numai la spectacolele gen Romania Mare, vatra Romaneasca sau alte asemenea lucruri,priviti in urma la instigarile inerilor de catre Iliescu in 1990.Cat despre respectarea minoritatilor nu s-au facut progrese semnificative in ultimii ani
#53821 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tofan Ana Isabella - de giocondel la: 08/06/2005 00:56:31
"Cat despre respectarea minoritatilor nu s-au facut progrese semnificative in ultimii ani"...ba , va rog sa ma scuzati ca va contrazic dar s-au facut:):):):):):) ultima data cand am vizitat romania, acum 1.5 saptamani am observat in statia de autobuz din micul orasel in care locuiesc un afis mare in care poza un puiutz de rrom care avea o casca pe cap si sub care se afla urmatoarea fraza- cutarica viseaza sa fie cosmonaut...in ochii nostrii viitorul ei este deja hotarat..sau asa ceva, apropos de intoleranta anumitor romani fata de tigani...

si am mai vazut un afis acum cativa ani in care era un refugiat de origine asiatica si zicea ceva de genul: tu vezi un strain, el vede 23 de milioane...

serios acum, glumeam.aveti dreptate nu s-a facut nimic, probabil ca si afisele respective sunt actiuni ale vre unui ONG care se lupta cu morile de vant sau care a delapidat nu stiu de fonduri phare pe motiv ca lupta pentru drepturile minoritatilor.Insa ma gandesc ca este un inceput. azi asa, maine asa...incet incet generatiiile tinere vor deveni mai deschise la nou si la Diferit si vor intelege ca indiferent de rasa, etnie, culoare, religie sau clasa sociala, suntem cu totii oameni, locuitori ai aceleasi tari: planeta pamant.Mai e pana acolo.pana si in america unde vorba aiai e tot un amalgam de minoritati si unde se creeaza noi rase de oameni prin casatoriile mixte, exista inca prejudecati, la anumite nivele.
cat de spre clovnul d e w.c.T si romania lui mare, ce sa mai vorbim...alimenteaza destul de eficient isteria maselor , intoleranta, xenofobia, fascismul si rasismul romanului incuiat la bibilica.

Educatia....asta e cheia rezolvarii tutror problemelor socio-economice, de orice gen..ori la noi , in Romania, ca peste tot in lume de altfel, se acorda prea putina importanta acestui aspect esential ce ar putea contribui decisiz la dezvoltarea omenirii ca intreg.

numai bine!


"To merit the madness of love, man must abound in sanity"
-The Seven Valleys-

#53865 (raspuns la: #53821) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
> Nu vad paralela cu situatia - de Simeon Dascalul la: 08/06/2005 12:12:00
> Nu vad paralela cu situatia din Iugoslavia.
Cum nu, drepturi ale omului şi cafturi armate cu caracter zonal. Mie-mi par cam la fel.
Singura deosebire valabilă ce-o văd e aia ce ar fi remarcat-o şi Băsescu, că Rusia nu-i ca Serbia. Cât o fi ea de varză economic a rămas şi-o să rămână o ţară foarte puternică, ceea ce-o fereşte să se trezească pe cap cu trupe străine care s-o-nveţe să se poarte frumos. Nu văd pe nimeni, nici chiar pe ţapăna Americă riscând să calce Rusia pe coadă. Serbia în schimb, pe care mă îndoiesc că americanul mediu o ştie găsi pe hartă, putea servi numai bine ca să-şi întindă NATO muşchii, să nu se anchilozeze.
> teoretic, aceasta este oficial problema Rep. Moldova
Interesant cum variază limitele până la care se poate manifesta indignarea unui stat. Unele se pot supăra că la mii de kilometri sârbii îi persecută la grămadă pe albanezi, bosniaci, croaţi, sloveni şi să acţioneze în consecinţă. Altele n-au dreptul să se enerveze dincolo de graniţele trasate la Yalta.
Iar în ce priveşte cererile OSCE sunt de-a dreptul impresionat. Drăguţii de ei, cum se surmenează să bombardeze Rusia cu cereri, pe care ea probabil le şi ia în considerare. Revenind la un ton mai serios, într-un interviu recent Doris Pack, presedinte al Comisiei pentru Europa de Sud-Est a Parlamentul European, întrebată „Care sunt granitele pe care ar trebui sa le aiba UE?” a dat un răspuns neaşteptat de clar „Actualele state ale UE plus Romania si Bulgaria, plus Balcanii de Vest. Cu asta punct. Mai mult nu reusim”. În traducere liberă – până şi fosta Iugoslavie e digerabilă, însă pe ruşi nu-i supărăm.
#53893 (raspuns la: #53778) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
giocondel - de Simeon Dascalul la: 08/06/2005 12:15:01
Dai dovadă de multă corectitudine politică, ceea ce-ţi va fi foarte util dacă nimereşti vecini de bloc din pepiniera de cosmonauţi.
Şi educaţia singură nu va rezolva problemele economice ale ţării, dacă nu-i în stare şi să-şi folosească absolvenţii, nu numai să le asigure instruire pentru Canada.
#53894 (raspuns la: #53865) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Poate nu stiu eu - de RSI la: 08/06/2005 13:52:21
Dar n-am auzit ca in Transnistria s-au facut lagare de exterminare pentru prizonierii romani, barbatii romani nu au fost ucisi si femeile lor nu au fost violate de "muscali" cum le spui tu. Sau ma insel si tacerea de ambele parti ale Prutului este vinovata de necunoasterea situatiei reale?

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
#53905 (raspuns la: #53893) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeon Dascalul - de giocondel la: 08/06/2005 20:05:54
nu prea am inteles ironia cu cosmonautii dar nu conteaza pentru ca ironia tot ironie ramane si de obicei ma feresc sa raspund pe acelasi ton.

oricum, cand ma refeream la Educatie, bineinteles ca nu ma limitam la simpla actiune de a oferi acces la educatie tuturor si atat, fara ca sistemul de invatamant sa functioneze de la cap la coada si fara ca el sa fie sustinut si de alte sisteme.

dar mai ales nu ma refeream la invatamant numai, ci si la educatia spirituala care lipseste omenirii in momentul de fata si fara de care societatea nu va avansa niciodata armonios si nu va avea o baza sanatoasa.Pt ca, ceea ce cladesti bazat pe putreziciune si imoralitate si lipsa de interes fata de binele Intregului ci doar manat din interes fata de binele personal, este menit sa se prabuseasca la un moment dat.

Omenirea are nevoie sa gaseasca si sa aplice principii spirituale pentru problemele economice si sociale.La asta ma refeream eu.

numai bine,
"To merit the madness of love, man must abound in sanity"
-The Seven Valleys-

#53997 (raspuns la: #53894) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - muscalii simpatici - de Simeon Dascalul la: 10/06/2005 12:03:19
Lagăre şi tratamentul aplicat diferenţiat duşmanilor în funcţie de sex – seamănă a propaganda servită de NATO în vederea invaziei şi nici măcar a cea mai finisată formă de propagandă. O parte e integral neagră şi cealaltă albă ca zăpada. Poporul A, fără nici un motiv e cuprins de nebunie temporară şi începe să atace nişte blânzi etnici străini, să-i numim B, C, D, care stăteau cuminţi. Se impune ca NATO să se bage-n zonă cu nişte bombardamente chirurgicale care vor avea ca efecte secundare mai neplăcute spulberarea a câţiva civili A, dar pe ansamblu poporul cel rău A va fi făcut inofensiv.
Atrocităţile sunt un sine qua non al fiecărui război. Nici o armată nu se poartă frumos cu civilii duşmani. La Petru Dumitriu şi în proza lui Topârceanu se găsesc câteva menţiuni ale vitejiilor noastre din al doilea război balcanic – prima dată, după ce l-am băgat pe Burebista în groapă, când am reuşit şi noi să fim agresori. Au comis şi sârbii câte ceva din ce li se pune în spate. Dar ăilalţi au făcut altfel? Albanezii, croaţii şi ce naiba o mai fi fost acolo nu s-au atins de sârbi nici cu o floare? Ca să nu menţionez bombele inteligente.
E drept că întotdeauna învingătorii scriu istoria şi de aici tendinţa de a-i demoniza pe cei ce au luat-o pe coajă. În dezmembrarea belicoasă a Iugoslaviei nu cred că a existat vreo parte mai cumsecade ca alta, mai neatroce, cu o morală superioară, ci doar o parte preferată de NATO şi alta aleasă să fie caftită. Mult s-a discutat la noi care au fost criteriile reale pe care s-a ales, nu alea cu muieri atacate şi lagăre, în care n-au crezut nici copiii de şcoală.

Că sârbii, irakienii, coreenii, etc. sunt răi şi atacatorii lor buni e o credinţă ce o pot induce mass-media, interesul statului de adopţie, lipsa de implicare anterioară în conflictele zonei, asta mai pricep. Dar habar n-am cum de ai reuşit să scoţi ruşii cumsecade. Nu-i aşa de mult timp de când au trecut pe-aici şi nu s-au remarcat chiar prin faptul de a fi stat încheiaţi la pantaloni şi ţinându-şi mâinile acasă. Va să zică de aia nu se bagă nimeni, că în proiecţie occidentală miliţiile lui Smirnov sunt mai cumsecade decât sârbii. Nişte contrabandişti mai buiaci care poate devastează din când în când câte-o şcoală, dar alte rele sigur nu fac. Mă întreb dacă iei chiar aşa de bună versiunea oficială încât să te deplasezi dacă ar fi cazul, eventual cu nevasta, în zona controlată de cei veniţi „să apere sfintele pământuri ruseşti de la Nistru de fasciştii români”?

> tacerea de ambele parti ale Prutului

Spune-mi când a fost România în stare să-şi apere prin forţe proprii teritoriile din est? Până în 1775 n-au fost probleme, că nu ajunseseră ruşii la Bug. După aia hai să zicem că am fost proprietate otomană şi n-am avut ce comenta când ni se tot luau bucăţi de teritoriu. În primul război, când eram deja stat independent şi micuţă putere locală am preferat să călcăm tratatul ce-l făcusem cu puterile centrale decât să ne luăm la pumni cu ruşii. În 1919 n-am putut să ne descurcăm singuri cu un imperiu în descompunere şi război civil şi am avut nevoie de ajutor francez ca să menţinem graniţa pe Nistru. Şi probabil n-am fi scos-o la capăt dacă nu-i ordona Lenin lui Rakovski să lase tot baltă şi să-i trimită trupele că are nevoie de ele să-şi apere revoluţia. În al doilea război ne-am cărăbănit cuminţi fără nici un foc de armă şi n-am revenit decât la braţ cu nemţii.
Ajungând în epoca modernă se vede că în timpul scurs din ’45 s-a format o falie mai mare decât între 1775/1814 şi 1918 şi se poate trăi bine-mersi şi separat. Dacă Iliescu a fost şcolit la Moscova şi are oarecare justificare pentru ce-a semnat în aprilie ’91 „fără pretenţii teritoriale, fără alianţe contra”, Băsescu a dovedit în schimb că gândeşte corect, european, în termen de cetăţeni şi nu de etnici. Chiar dacă a fluturat unirea în campanie nu-l văd dându-se de ceasul morţii pentru o provincie pierdută. Se pare că nu suntem în stare să ne descurcăm singuri, la ce ne-ar mai trebui un balast care să ne tragă în jos. Nu văd Europa primind cu braţele deschise o ţară ce nu şi-a închis diferendele teritoriale cu slavii din est.
Pe celălalt mal al Prutului nu-i decât o colonie, o parcelă pe care Moscova o propune la schimb cum are chef - vezi proiectul Belkovski din 2004.
Moscalii sau muscalii – nu-i cuvânt inventat de mine, dacă asta te deranja, l-am văzut folosit mai ales în relatările locale. O să-l găseşti şi într-o poezie incorectă politic, dar care totuşi ne-a fost predată în şcoală.

M-am întins prea mult într-o discuţie care nu are legătură cu subiectul propus, dar sunt dintr-o zonă care putea nimeri foarte uşor de altă parte a graniţei şi n-a lipsit mult să nimerim şi noi între românii de a căror soartă statul s-a spălat pe mâini.
#54166 (raspuns la: #53905) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gicondel - de Simeon Dascalul la: 10/06/2005 12:39:40
Tu ai dat exemplul cu cosmonauţii, altfel foloseam un eufemism cum ar fi Strehaia sau alba-neagra. Şi ziceam că toleranţa sună frumos în teorie, dar cam atât.
#54167 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ah... - de giocondel la: 10/06/2005 19:32:28
da, am inteles:):) scuze, nu am fost pe faza..de fapt si uitasem ce am scris in primul meu comentariu. adica uitasem chestii de amanunt, ideea generala mi-o aminteam:):)

Toleranta suna frumos in teorie si este Divina in practica, nu credeti? Sunt nenumarati oameni pe planeta asta care incearca, pe cat pot ei de mult, sa o puna si in practica...daca am incerca toti la fel de mult..cred ca teoria ar fi aplicata la nivel global mult mai concret si totul in jurul nostru s-ar schimba . In BINE.

"To merit the madness of love, man must abound in sanity"
-The Seven Valleys-

#54229 (raspuns la: #54167) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeon - de RSI la: 11/06/2005 15:22:23
 • "M-am întins prea mult într-o discuţie care nu are legătură cu subiectul propus"
  Da! Un potop de cuvinte si tot n-ai ajuns la "plebicist"!
 • "sunt dintr-o zonă care putea nimeri foarte uşor de altă parte a graniţei şi n-a lipsit mult să nimerim şi noi între românii de a căror soartă statul s-a spălat pe mâini.
  Da-l in judecata pe Ionel I.C. Bratianu ca a "tradat" pe fratii de dincolo de Dunare. Cine nu vede ansamblul conditiilor istorice nu are sanse sa inteleaga prezentul.
 • I"Moscalii sau muscalii – nu-i cuvânt inventat de mine, dacă asta te deranja, l-am văzut folosit mai ales în relatările locale."
  Imi place ca imi pui cuvinte in gura. Nu ma sperie cuvintele. Ma gandeam insa ca asta-i singura chestie care are oarecare legatura cu subiectul pe care-l trollam amandoi !

  Si cu asta am inchis subiectul, iti las ultimul cuvant !

  ==============
  "- Cum putem face imposibilul?"
  "- Cu entuziasm!"
  Paulo Coelho-Al 5-lea Munte

 • #54324 (raspuns la: #54166) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  RSI - de popix la: 11/06/2005 18:43:06
  raspund cu intarziere,poate ca ti-ai pierdut deja interesul pentru subiect.

  trebuie facute niste distinctii in ceea ce mancam noi pe aici, ma tem ca s-a deviat cu Iugoslavia asta ... saraca!!!

  una e razboiul din Bosnia(1992-1996) unde teoretic si legislativ existau TRUPE FEDERALE.implicit milosevic nu avea puteri supreme...

  una e razboiul din KOSOVO.(1999)

  eu ma oprisem la asta mai presus.
  sarbii au "invadat" Kosovo, daca se poate numi invazie asta... ca sa faca un pic de ordine.albanezii faceau mii si mii de matrapazlacuri(UCK) iar mafia lor te asigur ca nu e dintre cele mai blande.iar americanii asta si voiau, sa gaseasca tapul ispasitor pentru planurile lor de viitor.mass media ne-a "aratat" la televizor sute de mii de refugiati albanezi si gata!opinia publica a sarit de chiur in sus:"jos cu dictatorul!"

  ma intreb eu si de fapt te intreb: tu ca persoana cu putere decizionala cum ai fi reactionat la jafurile si degringolada starnita de albanezi?adica daca ai fi fost milosevic, sa zicem?
  #54373 (raspuns la: #53735) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  Popix - de RSI la: 11/06/2005 19:02:01
  hai sa nu trollam subiectul. Deschide tu un subiect nou pe tema Iugoslaviei si-ti voi raspunde.
  ==============
  "- Cum putem face imposibilul?"
  "- Cu entuziasm!"
  Paulo Coelho-Al 5-lea Munte
  #54375 (raspuns la: #54373) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  ok RSI - de popix la: 11/06/2005 19:05:02
  incheiem aci.
  #54377 (raspuns la: #54375) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  RSI - dacă mă laşi - de Simeon Dascalul la: 13/06/2005 13:59:23
  o să profit.

  > Un potop de cuvinte si tot n-ai ajuns la "plebicist"!

  Dacă de la toleranţă s-a ajuns la Iugoslavia şi de acolo la muscali ...

  > Da-l in judecata pe Ionel I.C. Bratianu ca a "tradat" pe fratii de dincolo de Dunare

  Artizanul României Mari e categoric responsabil pentru felul în care ne-am pregătit de război cu rezultatele ce s-au văzut. În vreme ce negocia graniţele cu aliaţii, „fraţii” de partid îşi vedeau liniştiţi de toate afacerile posibile cu furnituri pentru armată. Nu spun că şuturile ce le-am încasat la Conferinţa de la Paris ar fi putut fi complet evitate dacă prestaţia noastră militară n-ar fi fost aşa de jalnică. Dar a avut şi asta partea ei.
  Iar de treaba murdară din câte ştiu s-a ocupat Take Ionescu, că gândea mai „realpolitik”. Cel puţin el a discutat cu Nicola Pasic.

  Dacă te uiţi prin apropiere poţi găsi o ţară care se consideră foarte lezată de „ansamblul conditiilor istorice” care i-au lăsat etnicii prin afara graniţelor. Dar nu se împacă cu situaţia şi nu procedează ca şi cum ăia n-ar exista. Chiar încearcă să le dea cetăţenie, deşi ideea nu rezistă la vot.
  #54620 (raspuns la: #54324) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  muma padurii, - de Mi7haela la: 17/06/2005 09:50:57
  pls, lasa-ma sa sper...
  :)
  #55264 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  raspunsurile mele - de irma la: 21/06/2005 15:47:31
  "Ce inseamna "roman"?"
  Cineva care este sau a fost cetatean al Romaniei.
  "Sunt romanii rasisti (...)?"
  Din pacate da, dar nu sunt singurii. Si, iarasi din pacate, rasismul este intretinut de mass media. Pe posturile TV romanesti inca mai poti vedea stiri de genul: tiganul ... , din localitatea ..., a furat/ a batut pe careva/ si-a abandonat copilul, etc. N-am inteles niciodata ce relevanta are nationalitatea in cazul unei crime, infractiuni...Ar trebui luate masuri impotriva exprimarilor de felul acesta. La urma urmei toti suntem romani si sunt destui infractori si printre reprezentantii altor etnii!
  #55815 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  irmei - de Simeon Dascalul la: 27/06/2005 15:07:53
  nu prea cred în chestia cu cetăţenia ...
  #56929 (raspuns la: #55815) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  OK :) - de irma la: 28/06/2005 16:00:25
  OK :)
  atunci completez: fost cetatean roman care-si recunoaste originea...
  #57040 (raspuns la: #56929) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
  irmei - cetăţenia - de Simeon Dascalul la: 30/06/2005 11:53:44
  nu mă legam neapărat de latura materială, socială, sau de faptul că, de exemplu, Germania condiţionează acordarea cetăţeniei de renunţarea la cea iniţială

  să presupunem că cetăţenia română n-ar implica, pentru majoritatea, un nivel de trai jalnic
  nici atunci nu văd valabil enunţul tău;

  cred că-i nevoie şi de un fel de acord al părţilor
  unii s-au trezit cetăţeni români absolut fără voia lor la împărţirea graniţelor
  alţii au ajuns cetăţeni fără ca statul român să aibă chef
  #57490 (raspuns la: #57040) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


  -50%
  reducere de Black Friday
  Cursuri de matematica si fizica online!
  Incearca-le gratuit acum

  Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
  www.prepa.ro
  loading...


  loading...

  cautari recente
  mai multe...

  linkuri de la Ghidoo: