-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Trecutul sau prezentul?


de evil13dark la: 02/06/2005 21:23:00
modificat la: 03/06/2005 11:39:44
taguri: Eseuri 
voteaza:
De multe ori privim in trecut si analizam faptele noastre progresele, regresele facute de noi. Ne uitam in trecut si ne vedem pe noi in situatii dificile.Poate in prezent suntem capabili sa rezolvam acele probleme din trecut dar atunci se parea ca nu exista nici o solutie .Astfel vezi cum iti trece viata fara sa o poti opri si fara sa realizezi ceva important pe plan economic , social, dar cel mai rau este atunci cand nu ai obtinut nimic pe plan sentimental. Ai avut ocazii sa vorbesti cu el/ea sa il/o cunosti dar de fiecare data te cuprindea teama si intrebarea :oare este bine ceea ce fac sau poate trebuie sa ma opresc? Multi spun ca este bine sa gandesti inainte sa faci sau sa spui ceva dar vezi tu..... te gandesti si gasesti un raspuns ce te scoate pe moment din starea de teama in care te afli. Te gandesti ca ai scapat de data aceasta dar cand esti tu cu gandurile si dorintele tale realizezi ca a fost o greseala nu a fost o scapare din contra a fost o modalitate ce te-a afundat si mai mult si te-a indepartat si mai mult de persoana iubita.Asa trece timpul si il/o vezi si nu spui nimic , zilele trec asa cum trec si ocaziile .Pana intr-o zi cand ai puterea nu stii de unde a venit sa il/o saluti dar pe moment nu gandesti daca ceea ce ai facut este bine sau rau esti doar bucuroasa ca l-ai salutat esti ,ca i-ai intalnit pentru prima oara direct privirea. Este prima oara cand se uita in ochii tai si incearca sa isi gaseasca , cuvintele ce se pare ca l-au parasit de aceasta data.Dupa un timp privesti iar in urma si vezi ceea ce ai realizat ce ai facut si te bucuri dar in acelasi timp te intristezi pentru ca nu ti-a raspuns dar nu conteza tu ai facut destule pentru a da nastere unei relatii .Dar pentru asa ceva este nevoie de doi oameni este nevoie de doua suflete compatibile doua jumatati perfecte ce erau pierdute dar s-au regasit iar cand se unesc nu se observa nici o diferente nici o urma de impartire a intregului.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


trecutul sau prezentul? - de inuta la: 03/06/2005 22:24:31
De multe ori ne intrebam daca nu am fi putut alege mai bine,daca ceea ce am facut la un moment dat a fost bine pentru noi pentru viata nostra, pentru viitorul nostru.
Cred ca cel mai bine pentru noi ar fi sa alegem astfel incat sa nu regretam niciodata alegerea facuta.
Viata ne ofera foarte multe oportunitati, uneori trebuie sa fim la lcoul potrivit , la timpul potrivit.
#53170 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"trecutul sau prezentul?"? - de gina_alberta la: 05/06/2005 12:57:58
in eseul tau este pusa in prim plan capacitatea introspectiva a omului, analiza trecutului in concordanta cu o remuscare care apare in urma unor fapte a caror semnificatie este incerta. costiinta intervine, analizeaza, regreta...lipsa de promptitudine.
in fata unor fapte importante care ne blocheaza, actionam nu sigur, ci incert...spontaneitatea nu arata intotdeuna valoarea din noi, ori nu actioneaza in spiritul in care trebuie, ori voim.
e clar deci ca e vorba de niste factori externi ori interni care ne influenteaza, nu alieneaza de la a actiona "asa-cum-trebuie".

in detrimentul asa-trebuit-ului pui tu intrebarea: "prezentul sau trecutul?"??...trebuie cumva sa alegem intre astea?..nu inteleg scopul intrebari....

viata focalizata pe individ, in ansablul ei este constituita din progrese, regrese, impliniri si neimpliniri, remuscari, regrete si "alte astea"...imi pare normal a fi asa...ar fi imposibil sa fie altfel, in sensul in care pe noi ne caracterizaaza calitatile in aceeasi masura ca si defectele, deci amandoua deopotriva.

cred ca privirea trebuie sa fi indreptata spre trecut doar in masura in care inveti din greselile prezente acolo, apoi vezi spre viitor caci faci planuri, ai intentii....trecutul ne face cumva reguli de actiune...viitorul e terenul pe care vor fi aplicate UNELE invataturi din trecut, unele in concordanta cu el, altele nu...prezentul este terenul pe care le faci pe amandoua deopotriva:trecutul si viitorul, insa amandoua in stagiul gandirii...
cred a fi anevoioasa intrebarea :"trecutul sau prezentul?"...
[dar poate am doar o parere, si poate ca in viitor voi "regreta" ca nu am scris mai multe aici, caci viitorul imi va da sansa sa imi dau seama si de altele:) ]
#53312 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
trecutul sau prezentul - de Tofan Ana Isabella la: 09/06/2005 19:25:36
Uneori,te uiti mai mult in trecut si uiti sa privesti spre prezent ,de viitor nici nu poate fi vorba, amintirile raman destul de puternice. Uneori reusesti totusi sa te desprinzi de trecut si sa privesti clipa prezenta in fata, dar apoi iar te cufunzi in amintiri..
#54083 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. inuta - de Paianjenul la: 11/06/2005 19:09:19
"Cred ca cel mai bine pentru noi ar fi sa alegem astfel incat sa nu regretam niciodata alegerea facuta."


- PRECIS ca asa ar fi cel mai bine... dar de unde stim (in momentul alegerii) daca aceasta alegere e corecta sau gresita?!...
#54378 (raspuns la: #53170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt Paianjen - de athos la: 11/06/2005 19:20:01
pai asta e,ca in momentul alegerii nimeni
nu stie daca e si cea corecta...
#54380 (raspuns la: #54378) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...