-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

TELEVIZORUL - cu adevarat o necesitate?


de Calypso la: 03/06/2005 15:03:00
modificat la: 13/06/2005 14:40:01
taguri: Educatie 
voteaza:
Traim intr-o societate in care informatia e din ce in ce mai abundenta, departe insa de a ne imbogati in aceeasi masura spiritul.

Lasand la o parte Internetul si Radio-ul (cazut un pic in desuetudine), Televizorul ramane sursa favorita de informatie a marii majoritati dintre noi.Dar poate el asuma responsabilitatea pozitiei sale dominante ?
Ne deschide noi orizonturi sau ne inchide intr-un univers artificial ?
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


Televizorul - de teo_05 la: 13/06/2005 17:35:45
personal ma uit foarte putin la televizor...asta nu inseamna ca vad televiziunea ca pe ceva negativ...pana la urma e o chestiune de alegere..e ca si cum ai avea o carte buna si una proasta(despre care stii ca e buna/ proasta)..cu siguranta vei alege in functie de mai multi factori(stare de spirit, educatie, valori, principii, etc.) pe care sa o citesti...cred ca asa e si cu televizorul. Ba chiar cred ca e o inventie geniala(am ajuns si eu in final la concluzia asta) pentru ca pot vedea lucruri si locuri la care nici n-as visa sa ajung altfel (chiar acum este un spectacol de "Flautul fermecat" de la Viena). In concluzie, cred ca deschide orizonturile pe care le alege fiecare din noi..
#54642 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
conferinta aceasta am postat- - de Calypso la: 13/06/2005 22:14:16
conferinta aceasta am postat-o la putin dupa textul cu cu acelasi nume; dar a aparut la aprox 10 zile dupa text...

comentariile insa au fost facute pe text;
#54691 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
buna - de Aeda la: 15/06/2005 20:53:38
sunt de acord, televizorul este o necesitate, dar pana la un anumit punct. da, este un mod foarte eficient de informare, din pacate insa de cate ori nu devine altceva!? cand am inceput sa scriu ma gandeam la o mare parte a adolescentilor, care sunt parca sub vraja lui - in o multime de cazuri a devenit atat de necesar ca si un drog. se pierd atatea ore degeaba doar stand acolo si privind o gramada de emisiuni de calitate indoielnica in lipsa altui lucru mai bun de facut... sau daca ma gandesc mai bine, poate din lenea de a face altceva. in definitiv este mult mai usor sa stai degeaba privind in gol atatea ore decat sa te chinui sa-ti consumi energia in orice alt mod...
si am mai observat un lucru in ultimul timp: sunt destule mame care din lipsa timpului isi incredinteaza copilul, inca de o varsta destul de frageda(chiar inainte de gradinita) grijii televizorului. si intrebarea logica ce ar urma de aici ar fi: ce educatie ne asteptam sa aiba acesti copii odata cu trecerea timpului? vor putea aprecia si altceva in afara de desene animate din ce in ce mai proaste si mai violente? te poti astepta oare ca un astfel de copil sa inteleaga ceva si sa ii placa atunci cand ii vei vorbi despre carte, pictura, muzica... arta?
#55041 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prostia in imagini... - de mister_x la: 28/06/2005 02:10:25
cu certitudine "cutia albastra" creeaza o dependenta pentru cei care nu isi limiteaza consumul ideologiei televizate si nu constientizeaza care informatie este denaturata,ce merita cu adevarat atentie etc.Din grilele de program a televiziunilor dispar emisiunile cu caracter cultural-cognitiv(bine,nu chiar la toate).Este iritabil atunci cind apar"kilogramele" de tele-novele,filme de doi bani cu putin sens si mai multa actiune prost regizata( spre exemplu un film proaspat [ouat]"Baieti buni"),publicul este educat cu tenacitate in stil european- "conteaza banul-prostia se vinde bine".Pina la urma noi suntem,societatea, cei care contempleaza cultura televizata.
#56979 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce orizonturi sa deschida tel - de ralucutza la: 08/09/2005 15:38:18
Ce orizonturi sa deschida televizorul? filmele cu crime sau impuscaturi? O sursa de inspiratie poate. Nu se intampla destule in realitate...
#70603 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai multe despre acest subie - de Calypso la: 15/01/2006 22:54:21
mai multe despre acest subiect gasiti la

http://www.cafeneaua.com/node/view/4923
#100462 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...