-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Isi cere "cineva" scuze ca l-a ucis pe Isus ???


de petre voidaru la: 04/06/2005 21:29:00
modificat la: 13/06/2005 14:43:11
voteaza:
I-si cere "cineva" scuze ca la ucis pe Isus ???
Asta apropo de scuzele care sint asteptate de la toate popoarele lumii. Dar cind atit de multe popoare au ce au cu "cineva", oare popoarele sint vinovate sau este o problema de atitudine, mentalitate si comportament a acelui "cineva".
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (13):


si daca si-ar cere scuze - de Cristall la: 13/06/2005 23:11:44
..ar schimba asta ceva?
oricum intrebarea e complet deplasata...sa ceri scuze ca ucizi..."ah, ti-am luat viata, pardon!"
#54712 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
scuze?! - de cico la: 14/06/2005 02:18:13
Hai sa fim seriosi ;) Iisus tocmai prin sacrificiul lui a adus cea mai cumplita pedeapsa pe capul celor ce l-au condamnat : crearea unui martir si-a unei religii estimate azi la miliarde pe planeta. Fara el, crestinismul ar fi ramas poate de-acum doua mii de ani o religie marginala, ce s-ar fi pierdut in uitare.

Si-apoi despre ce popoare vorbesti? Ca s-au amestecat toti de-a lungul secolelor, nici evreii de-atunci nu-s cei de azi, nici romanii... Asta ne-ar mai lipsi : alte pretentii de la popoarele lumii, ca parca nu ar exista deja destule...

Nu asteptati scuze, ci fiti simplu recunoscatori lui Iisus pentru jertfa lui.

ps Daca ajuta, iata ca-mi cer eu scuze. Chiar daca (sic!) eram prea mic pe-atunci ;)
#54739 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cineva. - de maan la: 14/06/2005 10:39:43
ma, nene, daca iei in fiecare zi bastoane-n cap de la un singur om caruia ii tot pare rau ca te-a lovit, cu ce te-ncalzesc scuzele?
nu-i nimeni vinovat pentru moarte lui Iisus si ca-n acelasi timp toti suntem.

"Dar cind atit de multe popoare au ce au cu "cineva", oare popoarele sint vinovate sau este o problema de atitudine, mentalitate si comportament a acelui "cineva"."

ha????
#54761 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
petre, - de irma la: 14/06/2005 11:59:38
Popoare care au ceva cu "cineva"?! Cred ca e o aberatie...un popor nu e chiar o entitate si oricat ar vrea unii nu actioneaza (reactioneaza) ca un tot. E o chestiune de politica...adica: mereu se gasesc politicieni care incearca sa-i faca pe oameni sa creada ca poporul lor are nu stiu ce de impartit cu alt popor.
Si nu prea inteleg unde bati cu subiectul asta. Acum, daca evreii (unii dintre ei) ar vrea sa ne punem noi toti cenusa in cap pentru holocaust, sa facem si noi la fel? Adica ce? Sa-i punem sa-si ceara scuze pentru ca l-au rastignit pe Isus?!
#54771 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Inteleg ca astepti asta de la evrei... - de TeodoraPA la: 14/06/2005 12:18:52
Pentru ce sa-si ceara cineva scuze? Isus Cristos a murit ca sa salveze o lume pacatoasa, cazuta, pentru ca era singura posibilitate de mantuire. Asta a fost planul lui Dumnezeu, asa spune Biblia. Ca evreii l-au omorat, asta e altceva. Daca nu o faceau ei, atunci o faceau altii. Poporul evreu ramane totusi poporul lui Dumnezeu. Si nu uita ca El, Isus a ales sa moara. E totusi fiul lui Dumnezeu, daca ar fi vrut, putea sa se scape. Dar a ales sa duca planul lui Dumnezeu pana la capat.
Si scuze? Cuvantul asta "scuze" exprima atat de putin. Iertare ar fi poate mai potrivit daca s-ar pune problema. Cand e vorba despre lucruri atat de cumplite ca si uciderea, violenta, ranirea cuiva, "scuzele" sunt mult prea putin.
_________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#54779 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PE IISUS L-AU UCIS CARTURARII... - de ADAM la: 15/06/2005 03:16:56
Evangheliile ne spun ca Iisus, propovaduitorul iubirii de oameni, a fost ucis de carturari si farisei, care erau autoritatile administrative si spirituale ale teritoriului iudeo-israelit, autoritati ce erau lezate de predicile lui Iisus ,care le stirbea autoritatea.Acesta spunea multimilor care Il ascultau:"Paziti-va de carturari,carora le place sa se plimbe in haine lungi,care iubesc plecaciunile in piete,si scaunele cele dintai in sinagogi si locurile cele dintai la ospete,mancand casele vaduvelor,si de ochii lumii rugandu-se indelung".Luca 20-16 Pentru faptul ca atat Iisus cat si ucigasii Lui erau din semintiile lui Israel, si de credinta mozaica , orice om de buna credinta nu poate acuza "evreii" de uciderea unui conational cand termenul de crestinism inca nu fusese rostit de nimeni, si nici problema unei schisme in interiorul mozaismului nu aparuse.
Asa dar, cine l-a ucis pe Iisus? Carturarii..vedeti bine ce scrie in Cartea sfanta.Ei trebuie sa-si ceara iertare.
Si cum adevarurile Bibliei sunt eterne, ne-a fost dat si generatiei noastre sa vedem cum carturarii romani si-au etalat din plin,dupa anul 1989, egoismul si imoralitatea evidentiate de Iisus,
==Carturarii manageri,administratori si AGA-mani,au jefuit si au falimentat, intreprimderile de stat pe care le conduceau,devenind multimiliardari:
==Carturarii avocati,magistrati, politisti,prin comertul cu dreptatea au ajuns multimiliardari;
==Un mare numar al carturarilor medici au facut averi, exploatand durerea semenilor;
==Zeci de mii de carturari ofiteri si generali,care erau platiti sa apere averea poporului roman,au trecut cu arme si interese in tagma jefuitorilor si sinecuristilor;
==Carturarii profesori vand note si diplome;
==Simuland democratia ,carturarii politicieni au preluat puterea in stat,legiferand in primul rand propriile privilegii, onoruri, demnitati si salarii mari pentru tagma lor,luate din buget, adica din buzunarele vaduvelor si saracilor.
Ca urmare a acestei politici, prin foamete, sinucideri, avorturi, autoexilare,populatia Romaniei, condusa de carturari, a scazut in zece ani cu un milion de oameni.
Setea de inavutire si endemicele pretentii egoiste si egocentrice, au fost esenta maniei lor revolutionare si motivele pentru care l-au ucis pe rivalul lor egocentric Nicolae Ceausescu.
Sinecurile, si cersitul de la buget, de la sponsori si mai nou de la organizatii internationale, e baza existentei lor.
Parazitismul e modul lor de viata.
Si de asta l-au ucis pe Iisus,care le cerea sa-si iubeasca semenii,si sa-si vanda averile si sa le dea la saraci.
Si de asta ei ar trebui sa-si ceara iertare...DA doamne sa traiesc si eu acele zile..

homo homini deus
#54933 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Petre - de Marry la: 15/06/2005 12:12:25
Ca sa deschizi un anume subiect, cred ca ar fi indicat sa cunosti mai multe, nu asa...sa ne aflam in treaba...si tocmai ce subiect! De ce nu ai intrebat un preot?

Acum te intreb si eu: stii exact ce intrebi?

In primul rand Iisus nu a venit sa moara ca apoi sa primeasca "scuzele" noastre. El a fost Dumnezeu si Om in acelasi timp si a venit pe pamant ca sa se rastigneasca pentru noi (sa rascumpere pacatul omenirii), ca noi sa avem viata vesnica...a fost exemplu de viata ca noi sa nu spunem ca nu am stiut si ca nu am fi putut urma o cale care duce la mantuire...subiectul este prea vast ca sa fie dezbatut atat de simplu...

Daca vrei neaparat sa-ti ceri "scuze", metaforic vorbind...indreapta-ti viata, pazeste poruncile, fa binele...printre unele invataturi ale lui Iisus este si "binecuvantati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va fac rau"...etc. "Scuzele" astea le poti duce? Daca da, atunci tu iti ceri "scuze", si Domnul se va milostivi de tine.

Acum imi cer eu scuze, nu am vrut sa fiu rautacioasa, dar... totusi nu vorbim de Gigi, Ioan sau Popescu, este vorba de Dumnezeu!
#54961 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
petre - de popix la: 19/06/2005 15:11:41
cine poate cere scuze?evreii in niciun caz.pentru ei, Isus a fost un revolutionar care incita poporul contra coruptiei si arogantei fariseilor(religiosii) si a scribilor(politicii).deci Isus era dusmanul clasei conducatoare evreiesti, de aceea trebuia eliminat.

pentru noi crestinii Isus e fiul lui Dumnezeu,pentru evrei era decat un incitator.dansii inca il asteapta pe Mesia.
#55535 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
petre - de cattallin2002 la: 20/06/2005 16:52:28
Cred ca treaba sta cam asa: Isus trebuia sa mora, era scris si in Vechiul Testament, dar asta nu inseamna ca absolva pe cineva de vina, inclusuv pe evrei. A murit pentru pacatele celor dinaintea noastra, a noastra si a celor ce vin dupa noi, care cred in El, si nu pentru toti in general.
Daca cineva omoara pe altcineva probabil ca mortul trebuia sa moara atunci, ca asa a vrut Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca ucigasul e fara vina. Asa vad eu.
#55659 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Miniciuna "vinei" evreilor asupra mortii lui isius. - de ksebi la: 02/09/2005 21:04:20
Contrar a cea ce s-a scris pe acest forum:

1. "Evangheliile ne spun ca Iisus, propovaduitorul iubirii de oameni, a fost ucis de carturari si farisei, care erau autoritatile administrative si spirituale ale teritoriului iudeo-israelit"

Gresit:
A. Autoritatea absoluta asupra Iudeei in acea vreme era in mainile cezarului -- deci a guvernatorului Pilat din Pont.
Sanhedrinul avea anumita autoritate in diferite probleme judiciare interne dar in nici un caz decizile lui nu puteau fi in dezacord cu cele ale guvernatorului. Pana si "marele preot", Caiafa, care era in mod automat si presedintele sanhedrinului, era o figura marioneta inpusa de catre administratia romana in pofida unei puternice opozitii din partea sanhedrinului si a poporului (el nefiind precum traditia cerea din familie de mari preoti).
B. Caiafa nu era fariseu ci saduceu, o grupare in mare conflict cu fariseii. In diferite randuri fariseii fusesera persecutati ( in timpul lui Alexandru Ianai fusesera chiar obligati sa paraseasca israelul) de catre saducei care erau favorizati de catre Hasomei iar mai apoi de catre Herozi si de administratia romana. Pentru Caiafa criticile lui Isus la adresa fariseilor ar fi fost mai mult decat binevenite. In probleme politice externe saducei erau in general colbarotori cu ocupatia elenistica initial, iar mai apoi cea romana, pe cand fariseii erau impotriva (mai mult sau mai putin) si tindeau sa refuze orice cooperare cu fortele ocupante.

2. Procesul lui Isus prerzentat in NT da dovada a unei profunde necunostinte din partea autorului a regulilor si procedurilor dupa care se desfasurau procesele in fata sanhedrinului. Faptele descrise stau in contradictie fundamentala cu regulementele de baza ale sanhedrinului.

Regulamentul de baza al functionari Sanhedrinuli:

1. Nu are voie sa fie arestat un om de catre autoritatea religiaosa (sanhedrinul) efectuat pe baza cumpararii unei persoane (Iuda). Ex. 23:8
2. Nu e voie sa se tina procese dupa apusul soarelui.
3. Judecatori sau membri ai sanhedrinului nu au voie sa fie implicati in arestarea acuzatului.
4. Nu e voie sa se tina procese inaintea sacrificiului de dimineata.
5. Orice proces trebuie sa fie public.
6. Procesele sanhedrinului trebuie tinute in sala de judecata din incinta Templului.
7. Procedura cere ca intai sa vorbeasca acuzatul si doar apoi acuzatorul.
8. Este permis ca toti membrii sanhedrinului sa ia apararea acuzatului dar inadmisibil ca toti membrii sa ia partea acuzarii. (Logica acestei masuri va fi explicata mai jos)
9. Pentru a decide ca inculpatul este vinovat e nevoie ca cel putin doi martori independenti care sa fie deacord in fiecare detaliu asupra faptelor comise de inculpat. Deu. 19:15.
10. Acuzatul nu poate fi condamnat sau achitat pe baza propriei sale marturii.
11. Marele Preot nu are voie sa isi rupa hainele. Leviticus 21:10
12. Acuzatile nu pot veni din partea judecatorilor. O a treia parte trebuie sa aduca acuzatiile.
13. Acuzare de blasfemie este valida doar in cazul in care acuzatul este auzit de cel putin doi martori pronuntand raspicat numele Domnului.
14. O persoana nu poate fi condamnata numai in baza spuselor lui.
15. Verdictul poate fi anuntat doar ziua.
16. In cazul pedepsei capitale verdictul poate fi anuntat numai dupa ce a trecut o zi si o noapte (cel putin) de la proces.
17. Votul in cazul pedepsei capitale este indivdual si in ordine crescatoare a varstei, astfel ca cei mai tineri sa nu fie influentati de votul celor mai varstnici.
18. O decizie unanima in favoarea acuzari inculpatului este invalida deoarece nu e posibil ca 73 de persoane sa cada deacord asupra vinei cuiva fara a complota.
19. Pedeapsa poate fi pronuntata doar cu trei zile dupa anuntarea verdictului.
20. Judecatorii trebuie sa se comporte blajin fata de acuzat.
21. Este interzis ca o persoana condamnata la moarte sa fie batuta sau schingiuita pana la executarea sentintei.
22. Nu e voie sa se tina procese in seara de Sabat sau de sarbatori.

Deoarece procesul lui Isus descris in NT arata violari majore ale regulamentului sanhedrinului (fara insa a preciza ca sanhedrinul si-ar fi incalcat in mod inadmisibil regulile) denota mai mult ca probabil o necunostinta a autorului NT asupra a cea ce s-a petrecut si a situatiei existente in Iudea la acea vreme. Modul rapid de judecata, arestarea lui de catre cohorta romana din Acra (contigent ce numara 1000 de lupatatori, 700 legionari + 300 auxiliari) sugereaza un proces militar facut probabil sub suspiciunea de instigare la revolta (altfel ar fi inexplicabil numarul marer de soldati care au trebuit sa asigure arestarea lui Isus, probabil de tema unei revolte a simpatizantilor sai).

Prezenta lui Pilat din Pont la Ierusalim sugereaza de asemenea o situatie de urgenta care la facut sa isi paraseasca resedinta de la Damasc pt a pune stapanire pe situatie. Pe de alta parte imaginea lui din NT, care nu vrea sa condmne vezi doamne pe cineva nevinovat, este neconforma cu imagiania lui istorica de personaj crud fara scrupule resposabil de masacrarea a mii de oameni la Damasc si in alte locuri.

De asemenea obiceiul ciudat de a elibera un prizonier de pasti, in virtutea caruia a fost condamnat Isus "regele iudeilor" si achitat Isus "fiul Tatalui" (Isus Bar-abas = in aramaica Isus fiul tatalui), nu este confirmata de nici o alta sursa, istorica sau religioasa, afara de NT.
#69357 (raspuns la: #55659) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ADAM - de cico la: 03/09/2005 03:24:40
Asa dar, cine l-a ucis pe Iisus? Carturarii..vedeti bine ce scrie in Cartea sfanta.Ei trebuie sa-si ceara iertare.

hai lasa-ma! :))) Si de la carturarii aceia ai statului iudeu RELIGIOS (pe care tu insuti bine ii descrii prin sinagogi) sari tam-nesam la ..."carturarii" zilei de azi! Orice padure are uscaturi, si-n biserica e plin de ele, asa ca lasa intelectualii zilei in pace cu pretentii de-astea jenante :(((

-----------------------------------
"Stiinta evolueaza logaritmic"
(un uom)
#69421 (raspuns la: #54933) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
domnule cico - de ADAM la: 04/09/2005 01:38:14
Un test psihologic a demonstrat ca la o prima citire a unei pagini oamenii retin intre 7 si 13% din informatiile citite.
De aceea v-as ruga domnule Cico sa mai cititi odata ce am scris si sa spuneti ce nu e adevarat.
Carturarii de atunci L-au ucis pe Iisus; carturarii romani din zilele noastre au ucis un milion de oameni.Dumneavoastra spuneti ca e un adevar jenant. Aveti dreptate.

homo homini deus
#69568 (raspuns la: #69421) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
domnul ADAM - de cico la: 05/09/2005 21:57:48
observatiile cu cititul se aplica si la dvoastra. Doar v-am scris ca i-ati descris bine (pe cei din trecut) si ca (la carturarii de azi) fiece padure are uscaciuni, nu?

Dar e clar sofism (eroare de logica) asocierea intre unii de-acum doua mii de ani si cei de azi. Sint tot felul de oameni, domnule, care-au fost implicati in tot felul de crime de-a lungul mileniilor. Iar cind iesiti cu si mai invectivul "carturarii romani din zilele noastre au ucis un milion de oameni", dati-mi voie sa va las in patima dvoastra si sa va (re)amintesc simplu ca (lasind la o parte razboaiele) nu stiu de-au fost altii mai rai decit inchizitia cu acest gen de crime impotriva umanitatii in ansamblu.
#69843 (raspuns la: #69568) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: