-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Romania in Uniune ( Europeana sau alta )


de abel la: 05/06/2005 23:20:00
modificat la: 13/06/2005 14:47:35
voteaza:
Ne putem intreba daca criza care o traverseaza astazi europa nu este un pic refeferitoare la jena care o simt cetatenii tarilor uniunii europeene fata de intrarea curinda a Romaniei si a Bulgariei, in uniune dar mai ales frica Turciei. Jena carese simtea deja cu intrarea celor 10 anul trecut.

Eu ma intreb astazi daca n-ar fi mai indicat pentru tara noastra sa caute alte aliantii economice ; creind cu tari ca Ucraina, Georgia sau chiar si Turcia o uniune concurenta actualei Uniuni Europeene. Am citit ieri in "Le Figaro" ca Rusia anvizajeaza o astfel de uniune, doar ca as avea tendinta sa cred ca nici o tara in afara poate de Bielorusia numai vrea sa fie sub influenta Moscovei (mai ales a lui Putin).

Avantajul unei uniuni independente de Bruxelles sint multiple :

In primul rind cistigam mai multa independenta.

In al doilea rind ne-ar permite sa ne apropiem de niste tari care au trecut prin greutati asemanatoare a ale noastre in ultimul secol si am putea gindi
propiu nostru model

Ce credeti ? Este posibila o astfel de uniune ?

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (30):


Uniunea "amaritilor" - de Pasagerul la: 13/06/2005 16:36:39
Ce baza economica ar avea o asemenea uniune?
In uniuni de genul asta e nevoie de o "locomotiva" care sa traga vagoanele dupa ea.Cine ar fi locomotiva?
Nu stiu daca Uniunea Europeana este salvarea Romaniei, dar se poate ca se vor produce si schimbari in bine-vezi cerintele de lupta impotriva coruptiei, etc.
Ce are de oferit Romaniei o uniune cu Ucraina si Turcia, lasind la o parte faptul ca ma indoiesc ca ele ar fi interesate.
--------------------------------------------------
If you always do what you've always done
you'll always get what you always got.
#54633 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Motivele votului negativ - de RSI la: 13/06/2005 18:35:58
din Franta si Olanda (nu din toate tarile europene) nu au legatura directa cu Romania si Bulgaria sau chiar Turcia. Au fost multe motive specifice tarilor respective si situatiei lor interne.

O alianta in jurul Rusiei ? Trecutul ma face sa n-am mare incredere intr-o asa solutie. Rusii n-o sa-si vanda petrolul noilor aliati pe ruble in loc de dolari sau euro. Sau pretul va fi cerut si "in natura": o sa avem din nou baze ale Armatei Rosii pe teritoriul Romaniei, ca sa ajungem la situatia de acum peste 40 de ani ! Investitorii turci si georgieni vor veni in Romania sa deschida intreprinderi, muncitorii romani vor lucra in Turcia ... ce perspectiva incantatoare!

Se vor putea organiza simpozioane pe teme de : "organizarea stiintifica a coruptiei in serviciul public, politica si armata"

"Oh, what a wonderful world! "

==============
"- Cum putem face imposibilul?"
"- Cu entuziasm!"
Paulo Coelho-Al 5-lea Munte

#54646 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
abel, nici macar in gluma sa - de gabriel.serbescu la: 13/06/2005 19:42:25
abel, nici macar in gluma sa nu te mai gandesti la o astfel de alianta

#54655 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Abel - de TeodoraPA la: 13/06/2005 21:49:28
Sa te duci tu sa faci alianta economica cu Ucraina sau Georgia. Turcia nici nu cred ca s-ar alia cu noi. Si nu spune ca avantajul unei uniuni de genul celei date ca si exemplu de tine e independenta, ca eu zic ca ne-ar termina dependenta de Moscova, de comunism si coruptie.
Nu ca as fi printre cei ce cred neaparat ca aderarea ne face bine.

_________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#54678 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de TeodoraPA la: 13/06/2005 21:53:46
Revista Capital de saptamana trecuta. Este un analist de zice acolo, previzioneaza ca dupa aderarea Romaniei si a Bulgariei se vor inchide usile Uniunii. Si eu asa am inteles ca Olanda si Franta nu au treaba cu aderarea noastra, ci chiar cu Constitutia si cu porblemele lor interne, dar revista Capital zice si ca nu ne vor in Uniune. Ca le e teama de puhoiul de forta de munca ce se va duce peste ei...
_________________________________________
Take heed when you think you stand, lest you fall.
#54681 (raspuns la: #54646) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
interesant - de Simeon Dascalul la: 14/06/2005 15:18:16
dar fără prea multe şanse în momentul actual.

Argumentul cu independenţa nu stă în picioare. De prea puţine ori am avut ocazia să fim de capul nostru, ca să ne ofensăm că ajungem iar la stăpân. Plus că n-am văzut niciodată în mass-media ultimilor ani o opinie contrară aderării sau cel puţin o luare de poziţie mai critică. Probabil o să ajungem să credem că nu putem face nimic singuri decât să ne autodistrugem şi că avem mare noroc c-am prins Bruxelles-ul într-o fază milostivă de s-a hotărât să ne scoată din noroi, noroiul figurând în cazul de faţă ca un eufemism necesar.

Probabil semănăm mai mult cu Ucraina, decât cu ăia la care vrem să ne alipim. Dar întrucât asemănarea însumează o groază de caracteristici de care vrem să scăpăm nu văd constituindu-se o uniune pe baza asta.

În fine rămâne repulsia vis-a-vis de Rusia foarte justificată din toate privinţele – naţional, economic - care ar avea nevoie de ani buni ca să se estompeze.

Nu-mi pot imagina ce va fi peste douăzeci, cincizeci, o sută de ani. Cine-ar fi putut înainte de 1914 să ghicească raporturile de forţe şi configuraţia actuală?
Poate că în veacul următor o alianţă cu Rusia ar părea rezonabilă. Găsesc că Europa după care oftăm azi cu jale seamănă într-un mod extrem de distractiv cu fostul imperiu habsburgic căruia i-am cântat cândva prohodul.
#54803 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Apropierea de centrul sovieti - de gabriel.serbescu la: 14/06/2005 18:16:04
Apropierea de centrul sovietic a fost cum nu se poate mai eficienta, prin educatie, sau educarea claselor politice. Incetul cu incetul, am ajuns sa ne diferentiem de restul statelor comuniste prin faptul ca am fost mai catolici decat papa, si am pus in aplicare sovietizarea mai bine decat rusii uneori, ca asa ne place noua, sa excelam. La fel am excelat si in momentul Kosovo, cand fara sa ne intrebe nimeni si fara a face parte din, am invitat flota aeriana americana sa ia curbele pe teritoriul nostru, spre deliciul ciobanilor din zona.

Momentul habsburgic, ¨mult cantat¨ nu este nici de data asta unul dintre secolele de aur rtomanesti, insa nu poti fi indeiferent la indicii economici sau de prosperitate, la fel cum in perioada de monarhie s-a creat o clasa intelectuala puternica, doar pentru ca exista o institutie care sa garanteze libertatea de expresie. Astfel s-au facut tratate de indiologie, de fizica sau de descompunere.

Altfel, cum zice Simeon, ne vom globaliza inainte de a ne europeniza, lucru cu care nu este de acord nici Franta, nici Olanda nici Anglia si nici macar Germania, atata vreme cat:

1. desi o specie federala, strategiile monetare se impun din Bruxell peste oricare tip de decizie statala
2. constitutia europeana prevede in nu stiu ce articol, o comunitate a competitiei, ceea ce se tratude prin alte programe care nu beneficiaza direct decat multinationalele.
Nu retin, insa este semnat un acord care prevede o mentinere a preturilor de productie in statele nou intrate, si o continua presiune pentru cele fundatoare a UE, in scopul reducerii de costuri, ceea ce se traduce prin reajustarea fondurilor sociale, de pensii, educatie etc.

Avem chiar un caz, de acum un an, in care Siemens luase decizia de a-si muta halele de productie pe teritoriu ceh, si doar printr-un acord sindical nu s-a ajuns la asta, respectiv un acord care prevedea anularea remunerarii orelor suplimentare, si reducerea sau chiar taierea multor altor bonificatii si sporuri.

#54845 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pare-se - de Simeon Dascalul la: 15/06/2005 12:55:06
că-s totuşi interese puternice să nu ne ducem spre Ucraina. Uitaţi cu ce texte vine Verheugen

„Aş vrea să ştiu de ce germanii, francezii sau olandezii sunt de parere că este de la sine înţeles că ei aparţin Europei, dar polonezii sau românii, nu. Sunt polonezii mai puţin europeni decât noi, germanii? ... Responsabilitatea pentru situarea ţărilor estice de partea "greşită" a Cortinei de Fier apartine Germaniei ... Răspunderea istorică pentru toate aceste probleme pe care le dezbatem este a Germaniei. Având în vedere aceste lucruri, avem toate motivele să ne dedicăm Uniunii şi extinderii sale.”
#54967 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de ce ?? - de abel la: 16/06/2005 10:58:44
argumenteaza
#55122 (raspuns la: #54655) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Revista Capital de saptamana - de Daniel Racovitan la: 16/06/2005 11:51:57
"Revista Capital de saptamana trecuta. Este un analist de zice acolo, previzioneaza ca dupa aderarea Romaniei si a Bulgariei se vor inchide usile Uniunii."

S-a umplut lumea de analisti, care mai decare mai experti. Da' de aderarea Croatiei n-a auzit stimabilul? Intre noi fie vorba, e mai dezvoltata economic decat Romania, in occident are o imagine infinit mai buna, si singurul lucru care o retine este clarificarea responsabilitatilor in razboaiele iugoslave. Sunt mai mult dedecat convins ca daca Romania intra in UE, atunci Croatia va intra la sigur.

___________________________________________________________________
fereste-ma Doamne de mainstream.
#55125 (raspuns la: #54681) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
abel - de Simeon Dascalul la: 17/06/2005 08:44:35
al cui comentariu ai cerut să fie argumentat?
#55258 (raspuns la: #55122) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vorbesti de o uniune economic - de alex_d la: 17/06/2005 13:24:24
Vorbesti de o uniune economica a Romaniei cu tari precum Ucraina, Turcia, Georgia etc. Exista de vreo cativa ani o grupare economica formata din tarile riverane Marii Negre si care cuprinde pe langa tarile amintite si alte tari din fosta URSS, dar si Grecia, Romania. In ciuda acordurilor incheiate si a obiectivelor ambitioase propuse, nu s-a reusit mare lucru, in principal din cauza faptului ca majoritatea tarilor au un nivel redus de dezvoltare, desi sunt bogate in resurse, dar mai ales pt ca interesele statelor implicate sunt diferite (unele urmarind de fapt sa-si impuna propriile interese).
Deci nu cred ca s-ar reusi ajungerea la un nivel de integrare asemanator UE, cu beneficiile pe care le au tarile respective.
Tendintele Rusiei sunt de dominare a acestei parti a lumii, nu de colaborare!
In ceea ce priveste problemele din UE, ele sunt mai degraba de natura interna, decat legate de Romania sau Bulgaria.
#55283 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
romania si EU sau UE - de popix la: 26/06/2005 00:10:30
cred ca uniunea cu occidentul e mai rentabila decat cea cu rasaritul sau cu sud-estul.si pentru ei si pentru noi.
in alta ordine de idei, Comunitatea Europeana nu isi poate permite sa ne ignore.pentru ca ar avea avantaje foarte mari din alipirea noastra cu dansii.stim toti ca reprezentam o importanta piata de desfacere, mana de lucru ieftina si altele.nu in ultimul rand avem resurse, de la petrol si gaze si pana la lemn.aici e buba sau mai bine zis punctul cheie.
occidentul cauta o cat mai mare independenta fata de nordul Africii in ceea ce priveste gazul si petrolul, facand cu ochiul la Rasaritul european si la conductele ce vor fi construite si vor traversa si tara noastra.
#56770 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hrvatska - de popix la: 26/06/2005 00:16:31
croatii o duc mai bine ca noi, e adevarat.nu cu mult si nu peste tot.saracie crunta vezi si la ei.motivul aderarii sau neaderarii ei nu cred ca sunt criminalii de razboi. strategic nu au aceeasi greutate ca noi sau bulgarii.

o alta tara care ar putea intra fara probleme este Islanda.dar si aici e vorba de geo-politica.si de faptul ca sunt total fideli americii si angliei.

de elvetia stiu ca intentioneaza sa intre in acordul Schengen in foarte scurt timp.dar asta nu are a face cu UE.
#56771 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"croatii o duc mai bine ca no - de Daniel Racovitan la: 08/07/2005 22:04:25
"croatii o duc mai bine ca noi, e adevarat.nu cu mult"

E suficient sa compari PIB-ul pe cap de locuitor, ca sa vezi de cate ori traiesc mai bine decat noi....

___________________________________________________________________
fereste-ma Doamne de mainstream.
#58776 (raspuns la: #56771) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pib-ul - de popix la: 11/07/2005 22:28:08
intr-adevar e de doua ori jumate' mai bun ca al nostru.dar nu tre' sa uitam ca preturile sunt cu mult peste ale noastre.in afara de coasta dalmatica si capitala, croatii se zbat in saracie ca si noi.si sa nu ignoram ca datoria externa este mai mai mare ca cea a Romaniei.plus ca sunt catolici...
#59005 (raspuns la: #58776) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Adevarul este ca mie imi este - de gigi2005 la: 12/07/2005 05:51:58
Adevarul este ca mie imi este tare frica de acesta integrare. Nu pentru mine. Sa discutam niste cifre oficiale. Suntem 21.68 mil locuitori (in 2002)din care populatie activa 8.85 mil iar populatie inactiva 12.83 mil. Din acesti inactivi doar 3.77 sunt elevi-studenti, restul se afla intr-o forma de intretinere (5.07 mil pensionari, 1.65 mil casnice, 2.33 mil intretinuti - total 9,05 mil). Peste 50 de ani sunt 6,65 mil adica cca. 31%, cca. 42% sunt intretinuti, 17% elevi-studenti (viitori emigranti) (sursa www.recensamant.ro).
De unde vor fi bani pentru viitorii intretinuti ai Romaniei? Cate piei va mai scoate statul roman dupa salariat sau investitorul privat pentru a putea sa asigure intretinerea (pe merit pentru pensionarii cu limita de varsta, oamenii au cotizat) acestora?
Ce va rezolva integrarea? Va creste gradul de dependenta a "intretinutilor" de stat pentru ca va creste numarul pensionarilor (unii inainte de termen, de "boala"). Persoanele apte de munca vor cauta vestul, tinerii vor cauta vestul. Ce ramane in Romania?
Cum ramane cu pensionarii care nu au avut o alternativa de pensie privata, ii condamnam? 3,5 - 4 mil lei (350-400 lei noi adica 100 euros) sunt de ajuns pentru intretinerea unui pensionar? Ajung banii castigati de noi pentru intretinerea batranilor si copiilor nostri? Ajung batranii o povara pentru copiii lor? (Doamne! nu e cazul meu, dar sunt atatea cazuri!)
Vreau integrarea si n-o vreau. Care sunt avantajele romanului mediu?
#59043 (raspuns la: #59005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Integrarea Romaniei - de ampop la: 12/07/2005 10:51:42
este o necesitate pentru normalizare. Doar "fraul" energic al UE mai poate sa reduca aberatia de 'libertate" romaneasca, adica coruptia institutionalizata, justitia aberanta si cleptocratia parlamentara. Ca integrarea va veni in 2009, 2012 asta urmeaza sa vedem, dar este mai mult decat o necesitate, cu toate sacrificiile. Altfel vom ajunge un no men's land contolat de cleptocrati de stat si gasti oculte, ceva ca in unele republici ale CSI. Poate se doreste o uniune cu Belarusul?
Mario
#59057 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigica - de popix la: 12/07/2005 19:24:39
"De unde vor fi bani pentru viitorii intretinuti ai Romaniei? Cate piei va mai scoate statul roman dupa salariat sau investitorul privat pentru a putea sa asigure intretinerea (pe merit pentru pensionarii cu limita de varsta, oamenii au cotizat) acestora?"

o vad mai simplu ca tine.vom munci pana la 70-75 ani.iese la pensie ala care a contribuit la fondul pensionistic 40-45 ani.peste 50 ani de ex. cum pomeneai tu durata medie de viata a unui individ va fi simtitor mai ridicata.parerea mea.

integrarea e necesara.e un rau necesar, din pacate.e sigur ca tarile bogate, cele din vest vor profita intr-un prim timp de est.dar incet-incet cred ca situatia se va schimba si vom fi si noi in rand cu ceilalti.presupun in 15-20 ani.gandeste-te numai la faptul ca barierele vamale vor cadea, vei putea cumpara un Ariston sau un Rex(calitative...) la pret de concurenta.si invers.vei putea exporta otel sau Dacii(sper sa mai imbunatateasca si injinerii aia cate ceva pe la ea intr-un viitor apropiat;)) fara sa mai impui taxe vamale.
pe urma ar mai fi intrarea in Euroland, moneda unica care iarasi e un avantaj.cu leul nostru cat de "greu" ar putea fi "evaluat" nu faci mare branza in tranzactii...
si iarasi, legislatia in ceea ce priveste forta de munca.contracte avantajoase cu manopera autohtona prin Vest.
altceva...investitii serioase intr-o tara cu statut si aceleasi drepturi.

si altele!

de ex...fi-tu va pute face facultatea la Sorbona sau Bologna ca cetatean european!yesss!
#59111 (raspuns la: #59043) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai oameni buni, - de gigi2005 la: 12/07/2005 21:27:27
eu n-am zis ca nu e buna integrarea. De ma intrebi in somnul acela de dupa 3 zile de chef si tot as spune ca vreau integrarea. Ma intreb oare ce se va intampla cu fermele nostre care acum se pun pe picioare cand norma europeana imi va spune ca trebuie sa duc porcu' la discoteca, sa-i dau "purceluse", sa-l gadil la alea-alea, sa-i spun povesti si apoi pot sa-l sacrific alftel nu-sh ce toxine contine carnea lui pentru ca-l stresez, apai fratilor cate investitii as putea sa fac eu ca sa nu ma inghita ala care face chestia asta de 20 de ani?

Graul meu pe care acum mi s-a oferit o scarba de 2800 lei vechi pe kil, adica 28 de bani noi, cat va valora in fata aluia care scoate 6 mii de kile la ha in an prost, ajutat si de stat, in timp ce eu ma fonfai pentru 4,5 mii in anii buni si ma injura ala care vine si zice ca a fost productie record si pretul e mic. Iar statul nu-mi da nimic ca am pamant mult iar subventia este pentru max. 5 ha.
Am pierdut 420 mil pe agricultura facuta ca la carte ca am vrut eu sa arat ca se poate si la noi. Din pretul asta de care v-am spus. Degeaba am scos 6 mii la hectar. Pentru 500 lei in plus pe kil. Si nu mi i-a dat. Decat sa platesc depozitarea, tratamentul, transportul pana la siloz, l-am dat asa. Oricum, o las dracu' de agricultura ca degeaba am produs cu "capul" bani si i-am pirdut "cu mainile"! Dar am vrut sa-mi diversific activitatea.

Fi-miu la munca inainte, sa vada cum se face banu'! Pe urma vedem si Sorbona!

"vom munci pana la 70-75 ani" - pai cum tata daca acum la 45-50 ani lumea iese la pensie medical? I se da jumate din salariu pana la limita de varsta si apoi i se calculeaza pesia. Daca a avut 10 mil se multumeste cu 5,5 sa stea acasa, sa mai scoata un ban negru si sa iasa in piata sa faca miting ca statu' nu mareste pensiile!

Daca nu i se da, atunci voteaza pe ala care i-a promis si i-a mai aruncat 100 de mii pomana. Asa au castigat atata amar de ani criptocomunistii astia care ne-au adus unde suntem acum.
#59132 (raspuns la: #59111) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
popix - gigi - de irma la: 14/07/2005 09:07:26
Si eu cred ca varsta de pensionare va creste. Pentru ca altfel cine va plati pensiile decretzeilor? Ca ei nu au avut grija sa faca destui copii...deh, vremuri grele.

"de ex...fi-tu va pute face facultatea la Sorbona sau Bologna ca cetatean european!yesss!"

Dar si acum poate sa o faca daca am destule parale, sau e suficient de destept! Insa nu stiu daca absolvirea unei astfel de facultati ii da automat si dreptul de a munci acolo. Insa asta se va rezolva prin integrare...sper.#59508 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de popix la: 14/07/2005 19:40:36
ps-ul pentru Gigica era o provocare.stie ea de ce ;).

#59609 (raspuns la: #59508) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
popix-ul mami! - de gigi2005 la: 15/07/2005 03:26:07
Plateste fata, de ce nu!
Adevarul e ca a intrat intr-un program acum ca-l luam la munca pe teren. Ii place dar tot mai bine calculatorul...
#59683 (raspuns la: #59609) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu integrarea - de gigi2005 la: 15/07/2005 03:41:43
...asta n-o vad cu ochi buni pentru ca voi stiti firea romanilor. Chestii demagoge cu "nu ne vindem tara", si alte marlanii! Au simtit gustul muncii la negru in Ro, castigul ala de 5-600 de euros la la cules de capsune sau citrice si gata, se simte aranjat.
Voi credeti ca ei stiu ce ne asteapta? Stiu ce va pati angajatorul care va plati munca le negru? Stiu ce va pati el daca ve fi prins?
In Ro se practica chestia asta: scrie pe cartea de munca 3,5 mil lei salariu, la astia se platesc taxe, dar de fapt este platit cu 5-6 mil. Restul de bani intra neimpozitati, bine si pentru salariat si pentru angajator.
Eu incerc sa fiu corecta dar va spun eu, nu merge.
La 10 mil (300 euros) dati "in mana" mai dau eu 7 mil (200 euros) statului. Atunci platesc taxe pentru 150 euros iar lui ii mai dau 100 euro in plus. Ghisheft!
#59685 (raspuns la: #59609) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigi - de donquijote la: 15/07/2005 09:33:02
facultatea
dupa cate stiu eu ca sa ai dreptul sa urmezi o facultate 'pe gratis' in EU trebuie sa fi rezident al locului cel putin doi ani inainte de a te inscrie. bineinteles ca pe bani sau burse de merit se poate oriunde.
asa ca intrarea romaniei in uniune nu-ti da in mod automat dreptul sa studiezi la bolognia sau sorbona.
cu ai mei duc munca de lamurire sa-si gaseasca prin internet vreo gagicutza pe acolo unde ii intereseaza sa studieze...

cum sa ocolesti impozitele
nu cunosc legile din romania, dar exista tot felul de 'gaselnite' practicate mai in toata lumea pe care legile de impozare inca nu le-au acoperit. s-ar putea ca pe unele sa le sti deja, dar poate iti dau vreo idee constructiva:
- bonuri de masa zilnice/pentru ore suplimantare
- bonuri de benzina pentru calatorii 'in interes de servici'
- internet/telefon/mobil 'in interes de servici'
- literatura 'profesionala'
- imbracaminte de protectie/reprezentare
- diurna in deplasari pe teren
#59702 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
donq - de gigi2005 la: 15/07/2005 13:44:10
Diurna o practic si eu, si bonuri de benzina. Telefoane nu dau la salariat pentru ca mi se urca in cap. Acum 2 ani am facut gestul din marinimie si mi-au venit telefoanele peste 50 mil (la 8 pers) asa ca am spus pas.

Problema mea nu este cum sa eludez taxele. Metode vor fi mereu. Ci hotararea de a le plati corect si cinstit, asa incat sa nu cheltui tot ce iau pe mere.
Statul nostru asa face: imi scade o taxa si-mi mareste 3. Oricat ai fi de cinstit, si n-am cum sa nu fiu ca am nevoie de un obraz curat, la un moment dat vezi ca nu mai poti. Muncesti pentru stat si tie nu-ti mai ramane nimic.

Problema este ca daca noua, astora mici, ne-ar reduce taxele cred ca treaba ar merge super. Facusera o sfaraiala cu impozitul pe microintreprindere (pana in 9 salariati) dar au marit impozitul pe dividente si n-am facut mare lucru.
Oricum pentru mine 1,5% din cifra de afaceri e super pentru ca activitatea de servicii produce profit mare, dar lu' ala cu magazinul ce-i faci? se chinuie sa reziste el si familia lui, cu profituri mici ca are concurentza supermarket-ului (uneori 5% din cifra de afaceri e mult) si il iau si pe ala.
#59732 (raspuns la: #59702) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gigica lui tati! - de popix la: 15/07/2005 18:23:02
bine ca-ti merge computerul.asta e important. :)

hai ca de la gluma cu facultatile "puturosului" am ajuns la dialog cu dq.
cred ca nu e nevoie de rezidenta de doi ani pentru cetatenii europeni.dar nu te contrazic.am sa ma informez.
#59795 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dq - de zaraza la: 15/07/2005 22:30:48
nu exista facultate pe gratis in UE. sau eu una n-am auzit. preturile difera de la tara la tara, si sunt platibile, dar nicidecum o nimica toata.

zaraza
#59820 (raspuns la: #59702) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de gigi2005 la: 16/07/2005 00:15:55
de fapt cred ca s-a referit la burse. Dar acestea cred ca se dau nu pe toata perioada studiilor ci anual. Daca anul urmator nu mai "convingi" adio scoala gratis. Sunt romani care au obtinut burse de studii. Chiar eu am o amica ce are o fata studenta in franta. Daca n-as cunoaste familia si n-as sti ce posibilitati are as fi crezut ca minte. Este deja in anul 3 si ai ei nu i-au trimis mai mult de 1000 de euros in toata aceasta perioada. Dar pushtoaica este desteapta foc si s-a descurcat pe acolo si cu ceva traduceri pentru firme frantzuzesti si mai face un ban.
#59836 (raspuns la: #59820) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dupa cate - de donquijote la: 16/07/2005 00:36:33
stiu eu germania e pe gratis.
#59838 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: